kontescim ,ben de tek çocukta kalanlardanım biliyorsun..ilk çocuğunuz zor büyüten anneler genelde 2. konusunda çok temknli oluyor.hele ki çalışan anne ise..
özellikle bebek yeni doğduğunda bakıcı sorunu,hem işe,hem çocuğa,hem eşe yetişmeye çalışırken kendini hırpalama durumları,sağlık sorunları derken bir şekilde çocuklar büyüyor..biz de yeni yeni rahat etmeye başlıyoruz.okula başlıyorlar,bakıcı sıkıntısı azalıyor,gece uyumaya başlıyorsun,kendine vakit ayırabilyorsun..ve kendin için yapacağın şeyleri 10 dk ya sığdırmak zorunda kalmıyorsun..

(yaşayan bilir)
ben 2.çocuğu sadece kendin için yapmalısın eğer istiyorsan diyorum..ne kızın kardeşsiz kalmasın diye,ne eşin öyle düşünüyor diye,ne de mahalle baskısından...
evet kardeş iyidir güzeldir,candır,ama maddi manevi 2. çocuğu kaldıramaycaağını hissediyorsan,gerekli de değildir.
bak benim bakıcı gitti bir anda..sebepsiz yere neredeyse..mecburen tüm gün okula veriyorum şimdi..maddii manevi zorladı bizi bu durum..tüm gün okul fazla mı gelecek,nasıl alışacak,çok mu yükleniyorum çocuğa vs gibi deli sorular aklımda kalbimde..2.çocuğum olsa nasıl kalkacaktım altından?
o yüzden 2. çocuk meselesi tamamen kişye özel..sen kendin için doğru zamanı bilirsin..tek çocuk olunca hayatta yalnız kalacak diye bir durumu da kabul etmiyorum,kardeşi olsa yalnız olmazı da..
çok yazdım seni de öpüyorum