2.cocuk sartmi ya:(

İlk evliliğimden ergenlik çağında olan, şimdiki evliliğimden 2yaşında iki evladım var. İki yaşında olan beni çok zorladı gerçekten, o kadar rahata alıştıktan sonra ve sanki sabredemiyor gb hissediyorum. Herşeyi en mükemmel şekilde yapmaya çalışıyorum ama bazen tükeniyorum. Eşim bir tane daha yaparız diyor tabi erkeklere bebek yapmak çok kolay, tüm sıkıntıyı çeken analar... fikrimin değişeceğini sanmıyorum bundan sonra kesinlikle başka çocuk düşünmüyorum. Allah isteyenlere bol bol versin

29 yaşındayım, üç yıllık evliyim, çocuk düşünmüyorum. Hayatımı da yaşadım, üniversite hayatı, İstanbul da iş hayatı, yurtdışı seyahatleri... Çocuk hele ki 2 çocuk, gözümde bile canlanmıyor

4 yaşinda bir kizim var..birlikte gezip tozuyoruz ben baya rahatladim bakimi konusunda kendi wc ihtiyacini yemek yemeyi beceriyor elbet bir bebegin bakimina gore cok cok rahat donem aslinda bu yaslar...zaten derdi park carsi bikac arkadasla oynasin yetiyor..evde de tv resim.derken biz bole baya iyiyiz yani:d..ama gel gelelim bende kardes duygusunu tatmasi gerektini elbet dusunuyorum..hatta bazen uzuluyorum ona yapayalniz gibi geliyor bana..hen yanindayim ama bir cocukla oynamak daha farklidir elbey..ama sorun şu ki bende 2.kez anne olacak potansiyel yok...oyle anać bir duygum kalmadi gibi..kizima cok.hevesle hamile kaldim hevesle dogurdum buyuttum yetti gibi sanki bana...bide ben erken evlendim.erkenden anne oldum pek hayatimi genclimi yasayamadim..simdi eş çercevesinde ancak gezip tozuyorum tabi gonul daha fazlasini istiyor o da kizim.iyice buyuyunce birlikte yapariz biseler diyorum..ama 2.cocuk..kardeş hani? Hayatt gezmeden ibaret degil.bencil davraniyor olabilirim ama gercekten hic anaç hissetmiyorum.suan..aklim.havada gibi bazen disarda teyzeler kizimi kardesim saniyolar ..dışım.gibi iicimde cocuk sanki hala...yasim 27 ama 22 de evlenip 27 ye kadar zor surecler atlattim buyuklerle ugras anne ol tek basima buyuttum.bide esim yogun calisiyor simdi cevremdekiler 2.ye hamile yada 3.yu falan dusunuyolar kimisi 2.icin ugrasiyor..bende hayretle seyrediyorum bu anac hallaeri icin tebrik ediyorum...dogum.kontrol arti esim korunuyoruz ama her ay kabus yasiyorum ya bise varsa diye...bazen de 2.cocuk.hic olmaz diye korkuyorum..ya anlamadim kafam allak bullak..ama baskin taraaf tabiki suannda istemedigim cocuk falan....kizim ve esim de istemiyor ama.bszen diyorum kiziim evde oyun arakaadasi falan istiyor kendine kardesi olsa birlikte oynarlar mi ki....ama kavga falan ederlerse beni siz dusuunun artik ne hallere gelirim.biliyorum sanki...kaldiramayabilirim gibu hissediyorum...benim gibu düsunenler 2.cocuk.oldugunda hayaatinizda ne degisti artilariyla eksileriyle yazarmusin bana lutfen..yorumlar cok onemli buarada sevgiler:)

Bi tane olmuş çok şükür ;) yaşınız da müsait.. insanın fikri/duyguları değişebilir ... Kimseye bakmayın zamana bırakın bence bu konuyu. Sonuçta doğuracak bakacak olan sizsiniz..

Kardes candir nefestir.daha gencsiniz ilerde dicem ama zaten 4 yasinda gelmis kiziniz.bu sizin vereceginiz bir karar.bence ikinci cocugu yapin tek cocuk olmayi asla istemezdim.benim 6 yil cocgum olmadi cok ugrastik ancak 34 de ilk kizima kavustum.ikinci de o 19 aylikken surpriz yapti.36 dada ikinci balim dogdu.aralari iki yas 4 ay.cok cok zorlandim su an biraz rahatladik sayilir.3 yas ve 8 aylik iki kiz annesi olarak iyi ki olmus diyorum.kizim kiskansa da cok cok seviyor kardesini.her sabah kalkinca sarilir oper canim balim der bide sarilir ki kiyamam ya.annelik kolay mi.biraz rahatimizi bozucaz napalim.hep diyorum biraz buyusunler birini bir koluma birini diger koluma takip gezicem.esimde cok duskun kizlarina yardim da eder ben cok zor olsada hic pisman degilim.mutlulugumuza mutluluk katti cok sukur iyiki varlar Allahilisteyen hrkese vrsin.ikinci cocugu siddetle tavsiye ederim...

Eger yeniden anne olmak, bir cocuk daha yapmak istiyorsaniz yapin.
Ama kardesi olsun, oyun arkadasi olsun vs vs diye cocuk yapilmaz, dunyaya bir birey getiriyorsunuz, oyuncak almiyorsunuz ki... birbirlerinin yuzune bakmayan kardeslerden de olabilirler, cocuklari proje gibi gormeyin, yoksa hepiniz icin hayal kırıklığı olur.

Bende şimdiden ikinciyi düşünmüyorum bile :))
Şart değil. Kreşe gidecekse zaten bir sürü arkadaşı olur.

benimde 4 yasinda kizim var,kizimi 33 de dogurdum bende kardesi olsun dusuncesiyle ikinciye hamileyim ve 36 yasindayim bu sefer erkek bebek geliyor..benimde gozumde buyuyor sizin gibi korkuyorum lohusa doneminden sonrasindan nasil bakicam diye bende rahata alistim.kizimi simdi elinden tutup heryere goturuyorum ama kardesi olunca boyle olmayacak.tabi bir kac sene olacak bu sikintilar obuda biliyorumnomur boyu surmeyecek bakalim hayirlisi benim icin sadece kizimin kiz kardesinolsun isterdim erkek kardesle nasil olurlar ilerde onu bilemiyorum..benimde bir abim var ve son derece mesafeliyiz senede iki kere anca boylede olsunlar istemem ama kismet yapacak bisey yok S smollgirl20

4 yaşinda bir kizim var..birlikte gezip tozuyoruz ben baya rahatladim bakimi konusunda kendi wc ihtiyacini yemek yemeyi beceriyor elbet bir bebegin bakimina gore cok cok rahat donem aslinda bu yaslar...zaten derdi park carsi bikac arkadasla oynasin yetiyor..evde de tv resim.derken biz bole baya iyiyiz yani:d..ama gel gelelim bende kardes duygusunu tatmasi gerektini elbet dusunuyorum..hatta bazen uzuluyorum ona yapayalniz gibi geliyor bana..hen yanindayim ama bir cocukla oynamak daha farklidir elbey..ama sorun şu ki bende 2.kez anne olacak potansiyel yok...oyle anać bir duygum kalmadi gibi..kizima cok.hevesle hamile kaldim hevesle dogurdum buyuttum yetti gibi sanki bana...bide ben erken evlendim.erkenden anne oldum pek hayatimi genclimi yasayamadim..simdi eş çercevesinde ancak gezip tozuyorum tabi gonul daha fazlasini istiyor o da kizim.iyice buyuyunce birlikte yapariz biseler diyorum..ama 2.cocuk..kardeş hani? Hayatt gezmeden ibaret degil.bencil davraniyor olabilirim ama gercekten hic anaç hissetmiyorum.suan..aklim.havada gibi bazen disarda teyzeler kizimi kardesim saniyolar ..dışım.gibi iicimde cocuk sanki hala...yasim 27 ama 22 de evlenip 27 ye kadar zor surecler atlattim buyuklerle ugras anne ol tek basima buyuttum.bide esim yogun calisiyor simdi cevremdekiler 2.ye hamile yada 3.yu falan dusunuyolar kimisi 2.icin ugrasiyor..bende hayretle seyrediyorum bu anac hallaeri icin tebrik ediyorum...dogum.kontrol arti esim korunuyoruz ama her ay kabus yasiyorum ya bise varsa diye...bazen de 2.cocuk.hic olmaz diye korkuyorum..ya anlamadim kafam allak bullak..ama baskin taraaf tabiki suannda istemedigim cocuk falan....kizim ve esim de istemiyor ama.bszen diyorum kiziim evde oyun arakaadasi falan istiyor kendine kardesi olsa birlikte oynarlar mi ki....ama kavga falan ederlerse beni siz dusuunun artik ne hallere gelirim.biliyorum sanki...kaldiramayabilirim gibu hissediyorum...benim gibu düsunenler 2.cocuk.oldugunda hayaatinizda ne degisti artilariyla eksileriyle yazarmusin bana lutfen..yorumlar cok onemli buarada sevgiler:)
Tabiki şart değil. Zaten şuan hamile kalsanız en iyi ihtimalle kızınız 5 yaşındayken doğacak, küçük 1 yaşına oynama cağına geldiğinde kızınız 6 yaşında olacak. Zaten okula başlayacak yeni arkadaşları çevresi derken onun oyun arkadaş grubu olacak. Birde bunlar hemen kalırsanız seneye kalsanız yaş olacak 7. Yani kızınıza pek oyun arkadaşı olacağını sanmıyorum ama siz bilirsiniz.. bence şart mı 2. Çocuk hayır değil. .

Bir öğrencimin annesi ikinci bebeğini bekliyordu.
Öğrencim 13 yaşındaydı , ikinci bebeği
“Anne seni doğum gününde dayım arıyor , teyzem arıyor ;
beni ilerde kim arayacak ? “
sözü ile yaptıklarını söylemişti :)
Kardeş candır :)

Bnmde oglum iki yasinda suan cocuk dusunmuyorum esim cok israrci, ama hayir diyorum hic gozum kestirmiyo 2 cocuk birden. En azindan diyorum okula baslasin. Simdi calismak istiyorum biraz calisip sonrasinda cocuk tabi bnm calismam felan filan baya bi yas farki olacak ama 23 yasindayim. Daha yasim genc, biraz daha yasim ilerleynce yapmak aklimda ama nasip bu isler :-) hc bellide olmaz

kızın 4 yaşında hamile oldun doğdu büyüdü derken zaten okula başlar oturup oyun oynamak yerine kıskanır o çocuğu tek çocuk olmak çok güzel bir şeydir öyle üzülecek bir şey değil

Aralari 2,5 - 3 yas olursa guzel onlar icin.. ama sartta degil neden olsun.. kimi 1 cocuk ister yetinir kimi 5 cocuga banamisin demez :) maddi manevi hersey onemli..olay sade dunyaya getrmek degil tabii.. birde arasi ne kdr acilirsa tekrar istemek 9 ay gebelik aglayan bebek insanin gozunde buyuyo:)

Kiskanclik her yasta oluyor ama.. 5 yasindakinin kiskanmasiyla 3 yasindakinin kiskanmasi aynj degil. 3 yasindaki daha cabuk alisir .

Birinci oğlumdan sonra yıllarca çocuk istemedim. Sonra oğlum kardes istedi. Ama bende istedim. Bence bir çocuğu ilk önce anne baba isteyecek. Sırf birinci için ikincinin yapılması, ikinciye haksızlık gibi geliyor.

Çocuk sahibi olmak, anne olmak sizin ve eşinizin vereceği bir karar. İleride çocuğunuz size nasıl bu konuda hesap sorabilir, kızabilir ki.
Hem dikkate almadığınız kıskançlık gibi bir unsur var. Ayrıca siz 2. çocuğu yaptınız, oyun oynayacak yaşa gelene kadar, 1. oyundan sıkılır.

İstemiyorsanız yapmayın.

Benim 2,5 yaşında bir oğlum var. 3 ay sonra da ikinci oğlum doğacak inşallah.
Demem o ki ben düşünüyordum zaten, yani kardesi olsun birlikte aktivite yapsınlar, oynasınlar diyerek.. Ikinci çocuğa da bakabilecek manevi gücü kendimde buldum. Esim 3 çocuk istiyor, ileride yaparız diyerek ama, ben 2 ile yeterli olduğunu, 3 cocuga bakacak kadar sabırlı ve güçlü olmadığımı biliyorum.
Siz de ona göre kararinizi verin. Kendinizi hazır hissetmeniz de önemli. Kizgin ve sabırsız bir anne olup, üzmek ve uzulmektense ertelemek daha mantıklı olabilir bazi durumlarda..

Baskasinin yaşantısına gore karar vermeyin ayrıca. Bu hayati siz yaşıyorsunuz onlar değil. Çocuk büyük sorumluluk demek, dile kolay gelir çevreye.. Bir insanin kardesi olmasi çok guzel bir duygu ama iki çocuk arasındaki denge iyi sağlanacaksa, sevgi ortamında büyüyecekse, yani anne hazırsa buna daha doğru olur.

kardeş iyidir
ben tek cocuk olmak istemezdim

Aynı yaştayız aynı yaşta da evlenmişiz sizinle. 18 aylık bir kızum var Allah bağışlarsa da 3 aylık gebeyim. Yalnız büyütüyorum çocuğumu memleketlerimizden çok uzaktayız. Biiiir sürü eksi yanı var. Ama benim şansım kızım büyümeden kardeşe karar vermiş olmamız.

Etrafımda gördüğüm kadarıyla çocukları 3-4 yaşına geldikten sonra tekrar başa dönmeye korkuyor ebeveynler, özellikle de anneler.

Benim 8 yaş küçük bir erkek kardeşim var ve kesinlikle yetmiyor. Hele ki bir kız kardeş eksikliğini hep hissesiyorum süt kardeşlerim bile yetmiyor.

Bilmiyorum siz kaç kardeşsiniz, aniden doğum yaptığımda yanımda eşim bile yokken anneme iş yeri izin vermezken çok ağladım bir kız kardeşim olsaydı yapayalnız kalmazdım.

Atlaya atlaya yazdım profestan içtim gözlerim dönüyor kusura abkma ben kardeşi olması taraftarıyım:)

Kendinize guvenip benim psikolojim ikisinede yeter deyip saglikli cocuk buyuteceginiz zaman yapin. Cunku psikolojisi iyi olmayan bir annenin cocuklarina verecegi sadece sinirli agresif bagiran bir anne oluyor. Oysaki cocuklarin kardesten cok onlari sakin ce mutlu bir ebeveyine daha cok ihtiyaclari var. Benim ard arda oldu oyuzden cok yiprandim. Kardes guzel bazen birbirlerine sarilip opuyorlar bazende sac bas kavga ediyorlar. Ama ben kendimi dusununce ben tek cocuk annesiymisim bunu anladim yetebilecegim tek cocukmus ama rabbim ikincisini supriz verdi vardir bir bildigi. Simdilerde 3. Dogur deyip duruyorlar kulak tikiyorum.

Kizlar yorumlarinizu okudum suan ki durumuma gore de baya bi netlestim yok istemiyorum uzun seneler...esime 2.cocuk hak degil..durumumuzda yok zaten iskenceye gerek yok..

Back
X