Eşimin ailesi ve vicdanim arasinda kaldim.

Ya şöyle eşimin işi gereği biz başka bir şehirdeyiz bir sene sonra tayinciyiz yerimiz belli olsa derim ki ne vicdanim çürüsün ne de huzurum kaçsın yakınımızda ev tutalım ama bizim yerleşik bir hayatımız yok. Ev tutmayı istedik kızlarına yakın herseyini de karşılamak vaadiyle ama yok millet gelin istemedi demesin diye ya köyde ya sizde diye ikilemde biraktilar
O zaman neden tek size kalıyormuş? Kızlarında kalsınlar madem. Size neden kalmış ihale. O zaman her ay birimizde kalacak ben 30 gündem bir gün fazla kabul etmem diyin. Elinde bavul sürünsünler madem. Böyle saçma şey mi olur. Genelde ailenin en safına iteleniyor böyle sorumluluklar müsade etmeyin

Konu sahibi bak bu da çok mantıklı.
Masrafı göze alın eve kalorifer sistemi yaptırmaya bakın. Huzurunuz daha önemli neticede
Ev eski kalorifer biraz zor ama bunu teklif edeceğim eşime en mantıklısı bu sanki

Simdi zaten öyle bir durum olsa vicdanimdan bahsetmem buraya da böyle fikir almak için yazmam. Konumuz şu eşim beni zorlamiyor ama ben uykularım kaçacak kadar vicdan yapıyorum ailesini o soğukta bırakmaya. Ha şöyle de birsey var ev tutalım dedik onlar ısrarcı ya bizde ya köyde kalmak için

bu zamana kadar orda kalmıyor muydu bu insanlar yani yıllardır kışları böyle geciriyorlar alisiklardir bence. Bir de bunu eğer bir kere yaparsanız her sene gelecekler sürekli huzurunuz kaçacak. Anlayışlı uysal insanlar olsa bir dk düşünmeden davet ederdim ben olsam ama şu anlattıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum kesinlikle cagirmazdim. Diyelim ki bu sene geldiler birkaç ay boyunca surekli bir sürü tartışma huzursuzlukla geçecek ama seneye tekrar gelelim diyecekler ve bu sefer size sormadan gelip kalacaklar siz istemediginizde surat yapan aksi gelin olacaksınız yine kötü olacaksınız yani. Birine borç verip kötü olacağına vermeden kötü ol demişler.🤷

bu zamana kadar orda kalmıyor muydu bu insanlar yani yıllardır kışları böyle geciriyorlar alisiklardir bence. Bir de bunu eğer bir kere yaparsanız her sene gelecekler sürekli huzurunuz kaçacak. Anlayışlı uysal insanlar olsa bir dk düşünmeden davet ederdim ben olsam ama şu anlattıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum kesinlikle cagirmazdim. Diyelim ki bu sene geldiler birkaç ay boyunca surekli bir sürü tartışma huzursuzlukla geçecek ama seneye tekrar gelelim diyecekler ve bu sefer size sormadan gelip kalacaklar siz istemediginizde surat yapan aksi gelin olacaksınız yine kötü olacaksınız yani. Birine borç verip kötü olacağına vermeden kötü ol demişler.🤷
Valla boşuna uzmusüm kendimi insan bazen görmüyor bazı şeyleri şuan kafamda farklı şeyler oluştu cagirmayacagim ama kalorifer yaptırmayı teklif edecegim . Daha da ısrarcı olurlarsa kendileri bilir diyip kenara çekileceğim

Ya vicdanlik bı durum yok ortada.
Sokakta kalmamislar evleri var.
Ayrıca yalnız değiller birbirleri var yani karı koca.
Anladığım kadarıyla elleri ayakları tutuyor kimseye muhtac değiller.
Bir sürü yakacak soba seçenekleri var onları degerlendirin.
Eve kalorifer taktirmayi teklif edebilirsiniz.
Dış yalıtım yaptırılabilir.
Ayrıca mesela sadece odun sobaları vardı onlardan alınabilir belki.
Bolca odun alıp yakabilirler.
Birde kömür doğru şekilde yakilirsa zehirlemez ayrıca.
En kötü ısıtıcı alın eve elektirik faturasını ödemeyi teklif edin.
Sagolun valla en mantıklısı bu sanki ev eski kalorifer olmaz diye düşünmüştüm ama bir ustaya görüşeceğim ilk iş olursa ne ala istemezlerse de kendileri bilir

Arkadaşlar merhaba mümkün mertebe kısa tutacağım yazıyı şimdiden teşekkürler.
Eşimle 5 yıldır evliyiz bir kızımız var. İkimizde çalışıyoruz aramızda ailesi ve kıskançlıklarini saymazsak gayet iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi yaşlılar ve köyde yaşıyorlar. Son iki senedir kışları bize gelmek istiyorlar ancak kv aşırı alıngan,çok konuşkan ,laf sokmayı seven ve evdeki herseyi naklen kızlarına 7 sülalesine anlatabilen bir insan. Fikir olabilmesi açısından bu detayı vermek istiyorum kizim dogdugunda annemle birlikte o da geldi. (annemle ben cagirdim yazik kadinda bulunsun icinde dedik 🤦‍♀️) Geldi zaten yaşlı kimse iş güç beklemiyor ama suyunu bile annemden istiyor hani dese tuvslete de ben gotureyim tamam diyecek öyle bir kadın. Neyse işte bu geldiginde alınmış banyoda tabure olmamasına kaldığı 1 ay boyunca ne banyo yapti ne kiyafet yikatti o sicakta koka koka gezdi resmen. Yetmedi esimle aramizi bozdu söyle soyleyeyim 2 yaşina kadar sadece beni emerek doyan kizima o ara mama verdim sutum gitti sıkıntıdan. Eşi de dediğim dedik bir adam. Uzatmamak adına yazmadığım daha çok şey var Neyse ama köyde de soba yakıyorlar kömür falan da değil. Orada kalsınlar da istemiyorum ama bize gelinde demek istemiyorum çok arada kaldım. Eşime dedim ev tutup kardeslerinle kışın gitsinler diye ona da yok diyorlar koydekiler gelin istemedi vs demesinler diye sanırım psikolojim bozuldu siz olsanız ne yaparsınız?
Düzenimi bozmazdim.Kış dönemi yani bir kaç ay kalmaları demek.Köyleri nerede ise çocukları merkezde ev tutsun.Kışı orada geçirsinler.Karı koca zaten beraber yaşayıp gidiyor ,hiç müdahil olmayın.10 gün 15 gün misafirlik olsa neyse .Ya da kışın kaç kardeslerse herkes bir 15 gün baksın ama duş olayı önemli.Kişisel hijyenine dikkat etmeyen kim olursa olsun benim için sorun olurdu

Valla boşuna uzmusüm kendimi insan bazen görmüyor bazı şeyleri şuan kafamda farklı şeyler oluştu cagirmayacagim ama kalorifer yaptırmayı teklif edecegim . Daha da ısrarcı olurlarsa kendileri bilir diyip kenara çekileceğim
Sobalı evde kalan bir tek sizin kv kp değil herhalde dünyada. Olayı dramatize ediyorlar bence şimdiye kadar nasıl kaldilarsa bundan sonra da öyle kalabilirler. Dediğim gibi gerçekten iyi niyetli yaklaşılıyor olsa cagirmanizi tavsiye ederim ama ufacık bir nedenden dolayi alinip da bir ay banyo yapmayan herşeye küsen kv yi eve cagirsaniz her şey eminim daha kötü olur. Muhtemelen kalorifer teklifinizi de kabul etmeyeceklerdir sobada kömür yakmayan insanlar kaloriferde de yakmaz maddi kaygıları var bence ucuz olsun diye tezek yakıyorlardır. Yine de herşeyi göze alıp çağırmak durumunda kalırsanız diğer kardeşlerle sırayla çağırın en azından.

Bende boşanma noktasına gelmekten korkuyorum zaten yaşamış insanlar hep aynı seyi söylüyor sanırım kabul edersem bizimde sonumuz böyle olacak. Yemeyi reddediyor benim ozellikle tercihim degil.kızım çoğunluk anne sütü alıyor yine meyve ,kek vs yiyor ama ana besınımız anne sütü hamdolsun boy,kilo gelişimi sıkıntılı değil ama yemek ,çorba vs yemiyor döverek kızarak yedirmekte bana doğru gelmiyor bakalım bu ay keseceğim sütten o zaman mecbur yer heralde
Kesinlikle kayın aileyi davet etmeyin. Bu kadar insan söylüyorsa vardır bildiği. Biz bu kış bir sebepten eltimle dönüşümlü olarak 10-15 er gün kayınvalidemi misafir ettik. Toplam 1 ay bile kalmamıştır bende belki ama eziyet gibiydi. Çünkü geçinmeye gönlü yoktu. Sizin kayınvalide de böyle. O yüzden hiç vicdan yapmayın, evliliğinizi koruduğunuz için vicdanınız rahat olsun.
Yalnız bebeğiniz konusunda hiç sağlıklı bir yol izlemiyorsunuz. Tamam, herkesin anneliği kendine ama 2 yaşında neredeyse çocuk sayılacak. Ek gıda diye bir kavram bile kalmıyor, aksine temel besin kaynağı sizin bizim yediğimiz yemekler olması gerek. En az 3 öğünü olması lazım. Anne sütü/biberon maması en fazla destekleyici olabilir. Besin değerleri çok yetersiz kalır. Kilo alıyor olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bu konuda çok büyük yanlıştasınız. Tabiki yemek yesin diye hiç birimiz bağırıp, çağırıp dövmüyoruz ama alışmak zorunda. Çünkü normali de sağlıklısı da bu. İnşallah en kısa zamanda normal bir beslenme biçimine dönebilirsiniz.

Bir oğlu yurtdisinda diğeri bekar kızlarda hep evli ama onlardan anne babaları için ses yok eşimle ben dert edindik kendimize ama yanlış karar vermekten de vicdansızlık yapmaktan da korkuyorum 😥
Yani kışı sizde geçirirlerse ne olacağı az çok belli değil mi? Neden dert ediyorsunuz kendinize. Bakın sütüm kesildi bile demişsiniz iyice düşünün ve bence kışı sizde geçirmesinler.

Kesinlikle kayın aileyi davet etmeyin. Bu kadar insan söylüyorsa vardır bildiği. Biz bu kış bir sebepten eltimle dönüşümlü olarak 10-15 er gün kayınvalidemi misafir ettik. Toplam 1 ay bile kalmamıştır bende belki ama eziyet gibiydi. Çünkü geçinmeye gönlü yoktu. Sizin kayınvalide de böyle. O yüzden hiç vicdan yapmayın, evliliğinizi koruduğunuz için vicdanınız rahat olsun.
Yalnız bebeğiniz konusunda hiç sağlıklı bir yol izlemiyorsunuz. Tamam, herkesin anneliği kendine ama 2 yaşında neredeyse çocuk sayılacak. Ek gıda diye bir kavram bile kalmıyor, aksine temel besin kaynağı sizin bizim yediğimiz yemekler olması gerek. En az 3 öğünü olması lazım. Anne sütü/biberon maması en fazla destekleyici olabilir. Besin değerleri çok yetersiz kalır. Kilo alıyor olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bu konuda çok büyük yanlıştasınız. Tabiki yemek yesin diye hiç birimiz bağırıp, çağırıp dövmüyoruz ama alışmak zorunda. Çünkü normali de sağlıklısı da bu. İnşallah en kısa zamanda normal bir beslenme biçimine dönebilirsiniz.
Konu hakkındaki yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten buradaki yorumlar bazı şeyleri değiştirdi kafamda. Çocuk meselesine gelince yani her türlü şeyi denedim doktorla da iletişim halindeyim şimdilik sağlık anlamında bir sorunumuz yok ama yeme reddi bizde farklı bir boyutta basina gelen snlar diyey hani öyle oyunla telefonla vs de yemiyor tek çare memeden kesmek onu da halledeceğim inşallah sagolun yine de❤️

O zaman neden tek size kalıyormuş? Kızlarında kalsınlar madem. Size neden kalmış ihale. O zaman her ay birimizde kalacak ben 30 gündem bir gün fazla kabul etmem diyin. Elinde bavul sürünsünler madem. Böyle saçma şey mi olur. Genelde ailenin en safına iteleniyor böyle sorumluluklar müsade etmeyin
Damadın huzuru mu kaçsın aşk olsun

Bende boşanma noktasına gelmekten korkuyorum zaten yaşamış insanlar hep aynı seyi söylüyor sanırım kabul edersem bizimde sonumuz böyle olacak. Yemeyi reddediyor benim ozellikle tercihim degil.kızım çoğunluk anne sütü alıyor yine meyve ,kek vs yiyor ama ana besınımız anne sütü hamdolsun boy,kilo gelişimi sıkıntılı değil ama yemek ,çorba vs yemiyor döverek kızarak yedirmekte bana doğru gelmiyor bakalım bu ay keseceğim sütten o zaman mecbur yer heralde
Döverek kızarak yedirmek bana doğru gelmiyor derken zaten bu şekilde yedirmeyi doğru bulan olsa olsa ruhsal bunalımları olan bir manyak olur.Çocukların yeme istekleri birbirinden farklıdır ama yönlendirmenin anne tarafından doğru yapılması lazım.6 aylıkken anne sütü yanında sebze çorbaları, meyve püreleri, yoğurt ile başlanması gerekir.Hic tatmadığı bir sebzeyi 2 yaşında önüne koyarsanız yemez.Adım adım çocuğa normal yemek yeme alışkanlığı kazandırılır.İki yaşında bir çocuk için artık özel yemek yapmaya gerek kalmaz.Evde pişen yemek zaten tuzu baharatı çocuğunda yiyeceği hesap edilerek hazırlanır.Anne sütünün 2 yıl verilmesi idealdir ama ek gıda ve zamanla normal yemek eşlik etmelidir.Ben o dönemleri geçtim,genç annelerin size taze bilgilerle tavsiye versin.Çünkü sorunun sizde olduğunu sanıyorum.Çocuk dengeli beslenmeden sağlıklı gelişemez.Kek falan vermeyin.Tatlıya düşkün olmasın ya da çok seyrek verin.Kayınvalideyi boşverin çocuk daha önemli

Ya bende öyleyim yeni tesettüre girdim zaten evde de böyle giyinmek çok darlıyor. İs zaten stresli üzerine eşimle sürekli sarılan el şakası yapan bir çiftiz herseyin farkındayım ama işte arada kaldım yaşlı insanlar kırmak, zorda bırakmakta istemedim. Ama herkes aynı şeyi yazmış sanırım yine en büyük vicdansizligi kendime yapmışım aylardır kendimi boşa yemişim.
Niye vicdansızlık olsun yahu. O hayatı kendileri seçmişler zaten. Onlar düşünmemiş bugünleri, konfor istememiş, siz niye düşünüyorsunuz? Diğer çocukları dururken niye siz dert edindiniz bu kadar?

Herkese teşekkür ederim sanirim çözümü buldum. Evlerine ilk iş kalorifer yaptıracağım. Dahada istemezlerse kendileri bilir diyeceğim. İnsanın bazen dışarıdan bir göze ihtiyacı olabiliyor sağolun❤️

Eşimle 5 yıldır evliyiz bir kızımız var. İkimizde çalışıyoruz aramızda ailesi ve kıskançlıklarini saymazsak gayet iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi yaşlılar ve köyde yaşıyorlar. Son iki senedir kışları bize gelmek istiyorlar ancak kv aşırı alıngan,çok konuşkan ,laf sokmayı seven ve evdeki herseyi naklen kızlarına 7 sülalesine anlatabilen bir insan. Fikir olabilmesi açısından bu detayı vermek istiyorum kizim dogdugunda annemle birlikte o da geldi. (annemle ben cagirdim yazik kadinda bulunsun icinde dedik 🤦‍♀️) Geldi zaten yaşlı kimse iş güç beklemiyor ama suyunu bile annemden istiyor hani dese tuvslete de ben gotureyim tamam diyecek öyle bir kadın. Neyse işte bu geldiginde alınmış banyoda tabure olmamasına kaldığı 1 ay boyunca ne banyo yapti ne kiyafet yikatti o sicakta koka koka gezdi resmen. Yetmedi esimle aramizi bozdu söyle soyleyeyim 2 yaşina kadar sadece beni emerek doyan kizima o ara mama verdim sutum gitti sıkıntıdan. Eşi de dediğim dedik bir adam. Uzatmamak adına yazmadığım daha çok şey var Neyse ama köyde de soba yakıyorlar kömür falan da değil. Orada kalsınlar da istemiyorum ama bize gelinde demek istemiyorum çok arada kaldım. Eşime dedim ev tutup kardeslerinle kışın gitsinler diye ona da yok diyorlar koydekiler gelin istemedi vs demesinler diye sanırım psikolojim bozuldu siz olsanız ne yaparsınız?
Kabul etme bırak eşin başka çözüm bulsun ..

Söyle soyleyeyim onların yaşadığı köy şuan bile soğuk yani gelseler 3 ay kalmayacaklar zaten 7 ay bizde kalanı köyde geçirecekler.
O zaman bütün çocuklar birleşip küçükte olsa bir ev tutsunlar ana babalarına
Bunu sizin değil çocuklarının düşünmesi gerekli
Ev ev üstüne olmaz.
Siz acır eve alırsanız onlar sizi boşanacak duruma getirir.

Döverek kızarak yedirmek bana doğru gelmiyor derken zaten bu şekilde yedirmeyi doğru bulan olsa olsa ruhsal bunalımları olan bir manyak olur.Çocukların yeme istekleri birbirinden farklıdır ama yönlendirmenin anne tarafından doğru yapılması lazım.6 aylıkken anne sütü yanında sebze çorbaları, meyve püreleri, yoğurt ile başlanması gerekir.Hic tatmadığı bir sebzeyi 2 yaşında önüne koyarsanız yemez.Adım adım çocuğa normal yemek yeme alışkanlığı kazandırılır.İki yaşında bir çocuk için artık özel yemek yapmaya gerek kalmaz.Evde pişen yemek zaten tuzu baharatı çocuğunda yiyeceği hesap edilerek hazırlanır.Anne sütünün 2 yıl verilmesi idealdir ama ek gıda ve zamanla normal yemek eşlik etmelidir.Ben o dönemleri geçtim,genç annelerin size taze bilgilerle tavsiye versin.Çünkü sorunun sizde olduğunu sanıyorum.Çocuk dengeli beslenmeden sağlıklı gelişemez.Kek falan vermeyin.Tatlıya düşkün olmasın ya da çok seyrek verin.Kayınvalideyi boşveri s
Sanırım evde oturup kaynanasiyla kafayı bozmuş çocuğuna lgisiz bir kadın profili çizdim ki buradan böyle sürecini bilmediğiniz birkaç cümlelik bir olay hakkında böyle kırıcı yorum yapıyorsunuz. Ama size uzun uzun böyle yaptım söyle yaptım demeyeceğim çünkü gereksiz. Döverek,kızarak,korkutarak çocuklarına yemek yediren ailelerin nadir olduğunu düşünüyorsanız siz başka bir ülkede yaşıyorsunuz demektir. Buna karşı oldugumu belirtmemdeki sebep ruh hastalığından değil sizin gibi süreci bilmediği olaylarda dahi bilmişlik yapan insanların sıkça az kız bak nasıl yiyor, az korkut bak nasıl götürüyor gibi tavsiyeleri çok duymamdan .

Sobali evde de yasaniyor gahet sobali evde yasiyorum cocugumu buyutuyorum donmayacaklar ya birak allasen ne gerek var

Böyle durumlarda işin içine vicdanı sokarsanız o insanları evinize alıp onlarla yaşamanız lazım çünkü yaşlılar ve size ihtiyaçları olabilir. Ben şahsen bencil ve direkt olmayı tercih ediyorum çünkü bunun bir sonu yok. Ben de zaman zaman kendimi suçlu hissediyorum evet ama diğeri benim için daha zor ve kendi ilişkimi, ev düzenimi buna kurban veremem. Sizin yerinizde olsaydım da yine karışmazdım, herhangi bir teklif sunmazdım. Eşiniz ve kardeşleri bir çözüm yolu bulurlar, şu anda da zaten birlikte yaşayabileceği çocukları da varmış.

Back
X