Eşimin ailesi ve vicdanim arasinda kaldim.

Dertsiz basınıza dert mi arıyorsunuz ?

Herşeyi geçtim de insan 1 ay nasıl duş almaz 🤢🤢
Almadı vallahi ben ki o zaman çocuğum ter kokusu almasın diye günde iki kez banyoya giriyordum hala da böyleyim. Çocuğumu kucağına veresim dahi gelmiyordu o da ayrı tartışma sebebimizdi

Boşuna iş arıyorsunuz
İnsan olsalardı geleceklerini düşünselerdi
Üzülecek bir durum yok. Çözüm var. Ev tutmak. Kendileri istememiş.

Kışlar artık 3 ay sürmüyor farkında mısınız?
İç Anadolu'da kaloriferli bir evde oturuyorum. Mayıs ayında bile kalorifer yaktık biz. Ekim ayında da başlarız yakmaya . Yani yaklaşık 8 ay yakıyoruz.

Konu sahibinin kayınvalidesi de öyle bir yerde yaşıyorsa senenin çoğunu bunlarda geçirirler 😬

En mantıklısı kışı rahat geçirebilmeleri için küçük bir ev tutmak. Eşinizle açık bir şekilde konuşun. Elalem ne der diye size bu sorumluluğu yüklemeye hakkı yok.

Söyle soyleyeyim onların yaşadığı köy şuan bile soğuk yani gelseler 3 ay kalmayacaklar zaten 7 ay bizde kalanı köyde geçirecekler.
O zaman konuyu doğru aktarın. Kışın bizde kalacallar değil, yazın köyde kalacaklar diye değerlendirin. Siz baya baya aynı evde yaşayacaksınız.

Uzun süreli kimseyle aynı evde yaşayamam ben, 1 hafta 10 gün gelsinler başımın üstüne. Başka çocukları yok mu? Herkeste 15 gün kalsınlar işte.

Eğer huzurunuz kaçsın istiyorsanız davet etmek uygun bir hareket, evet. Kayınvalideniz geçimli biri olsa, yaptığınız iyiliğin değerini bilecek olsa hadi bi nebze anlarım ama öyle biri de değil belliki. Kendi evlatlarının düşünmediği insanları siz düşünmeyin. Konu farklı olsa da zamanında ben de yaptım böyle iyilikler. Kimse de görmedi. En ufak bir şeyde yine kötü oldum. Eşimle kavga edip boşanma noktasına gelen ben oldum. Yılın çoğunu beraber geçireceksiniz. Olacak gibi değil.
Bir de şeyi merak ettim ben ya 2 yaşına kadar bebeğinizi sadece anne sütüyle mi beslediniz, ben mi yanlış anladım?

Uzun süreli kimseyle aynı evde yaşayamam ben, 1 hafta 10 gün gelsinler başımın üstüne. Başka çocukları yok mu? Herkeste 15 gün kalsınlar işte.
Ya bende öyleyim yeni tesettüre girdim zaten evde de böyle giyinmek çok darlıyor. İs zaten stresli üzerine eşimle sürekli sarılan el şakası yapan bir çiftiz herseyin farkındayım ama işte arada kaldım yaşlı insanlar kırmak, zorda bırakmakta istemedim. Ama herkes aynı şeyi yazmış sanırım yine en büyük vicdansizligi kendime yapmışım aylardır kendimi boşa yemişim.

Eğer huzurunuz kaçsın istiyorsanız davet etmek uygun bir hareket, evet. Kayınvalideniz geçimli biri olsa, yaptığınız iyiliğin değerini bilecek olsa hadi bi nebze anlarım ama öyle biri de değil belliki. Kendi evlatlarının düşünmediği insanları siz düşünmeyin. Konu farklı olsa da zamanında ben de yaptım böyle iyilikler. Kimse de görmedi. En ufak bir şeyde yine kötü oldum. Eşimle kavga edip boşanma noktasına gelen ben oldum. Yılın çoğunu beraber geçireceksiniz. Olacak gibi değil.
Bir de şeyi merak ettim ben ya 2 yaşına kadar bebeğinizi sadece anne sütüyle mi beslediniz, ben mi yanlış anladım?
Bende boşanma noktasına gelmekten korkuyorum zaten yaşamış insanlar hep aynı seyi söylüyor sanırım kabul edersem bizimde sonumuz böyle olacak. Yemeyi reddediyor benim ozellikle tercihim degil.kızım çoğunluk anne sütü alıyor yine meyve ,kek vs yiyor ama ana besınımız anne sütü hamdolsun boy,kilo gelişimi sıkıntılı değil ama yemek ,çorba vs yemiyor döverek kızarak yedirmekte bana doğru gelmiyor bakalım bu ay keseceğim sütten o zaman mecbur yer heralde

Ben size bir şey soracağım
Eşiniz her şey yok diyip yanınıza gelmelerini istiyor nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz hadi fikri verdik nasıl olacak mesela?

İlla kötü olmalarına gerek yok, iyilik timsali harika insanlar olsa da aynı evde tüm kış geçirmek istemem. Bu da en doğal hakkım. Yaşlandık soba zor diyorlarsa size yakın bir ev tutun tüm kardeşler destek olsun. Ayrı ev düzeninde devam eder siz yardım edersiniz elbette

En mantıklısı kışı rahat geçirebilmeleri için küçük bir ev tutmak. Eşinizle açık bir şekilde konuşun. Elalem ne der diye size bu sorumluluğu yüklemeye hakkı yok.
Esim kabul ediyor ailesi istemiyor yani ya bizde kalacaklar ya o soğukta köyde kalıp bize vicdan yaptiracaklar. Param gitsin huzurum kalsın diyen insanlardanım zaten

Ben size bir şey soracağım
Eşiniz her şey yok diyip yanınıza gelmelerini istiyor nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz hadi fikri verdik nasıl olacak mesela?
Simdi zaten öyle bir durum olsa vicdanimdan bahsetmem buraya da böyle fikir almak için yazmam. Konumuz şu eşim beni zorlamiyor ama ben uykularım kaçacak kadar vicdan yapıyorum ailesini o soğukta bırakmaya. Ha şöyle de birsey var ev tutalım dedik onlar ısrarcı ya bizde ya köyde kalmak için

Arkadaşlar merhaba mümkün mertebe kısa tutacağım yazıyı şimdiden teşekkürler.
Eşimle 5 yıldır evliyiz bir kızımız var. İkimizde çalışıyoruz aramızda ailesi ve kıskançlıklarini saymazsak gayet iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi yaşlılar ve köyde yaşıyorlar. Son iki senedir kışları bize gelmek istiyorlar ancak kv aşırı alıngan,çok konuşkan ,laf sokmayı seven ve evdeki herseyi naklen kızlarına 7 sülalesine anlatabilen bir insan. Fikir olabilmesi açısından bu detayı vermek istiyorum kizim dogdugunda annemle birlikte o da geldi. (annemle ben cagirdim yazik kadinda bulunsun icinde dedik 🤦‍♀️) Geldi zaten yaşlı kimse iş güç beklemiyor ama suyunu bile annemden istiyor hani dese tuvslete de ben gotureyim tamam diyecek öyle bir kadın. Neyse işte bu geldiginde alınmış banyoda tabure olmamasına kaldığı 1 ay boyunca ne banyo yapti ne kiyafet yikatti o sicakta koka koka gezdi resmen. Yetmedi esimle aramizi bozdu söyle soyleyeyim 2 yaşina kadar sadece beni emerek doyan kizima o ara mama verdim sutum gitti sıkıntıdan. Eşi de dediğim dedik bir adam. Uzatmamak adına yazmadığım daha çok şey var Neyse ama köyde de soba yakıyorlar kömür falan da değil. Orada kalsınlar da istemiyorum ama bize gelinde demek istemiyorum çok arada kaldım. Eşime dedim ev tutup kardeslerinle kışın gitsinler diye ona da yok diyorlar koydekiler gelin istemedi vs demesinler diye sanırım psikolojim bozuldu siz olsanız ne yaparsınız?
Ben olsam sahip çıkardım sonuçta yaşlı insanlar. Bir kış gelsinler yapıp yapamayacağınız bir bakın belki iyi olursunuz.ne bileyim ben olsam kabul ederdim.ben yaşlıları evin bereketi olarak görüyorum.hem sizin bu iyiliğinizi unutmazlar diye düşünüyorum

Ya vicdanlik bı durum yok ortada.
Sokakta kalmamislar evleri var.
Ayrıca yalnız değiller birbirleri var yani karı koca.
Anladığım kadarıyla elleri ayakları tutuyor kimseye muhtac değiller.
Bir sürü yakacak soba seçenekleri var onları degerlendirin.
Eve kalorifer taktirmayi teklif edebilirsiniz.
Dış yalıtım yaptırılabilir.
Ayrıca mesela sadece odun sobaları vardı onlardan alınabilir belki.
Bolca odun alıp yakabilirler.
Birde kömür doğru şekilde yakilirsa zehirlemez ayrıca.
En kötü ısıtıcı alın eve elektirik faturasını ödemeyi teklif edin.

Esim kabul ediyor ailesi istemiyor yani ya bizde kalacaklar ya o soğukta köyde kalıp bize vicdan yaptiracaklar. Param gitsin huzurum kalsın diyen insanlardanım zaten
Siz zaten onlara en iyi şartı teklif ediyorsunuz onlar kabul etmiyor. Bu konuda sizin vicdan yapmanıza gerek yok.

Ya vicdanlik bı durum yok ortada.
Sokakta kalmamislar evleri var.
Ayrıca yalnız değiller birbirleri var yani karı koca.
Anladığım kadarıyla elleri ayakları tutuyor kimseye muhtac değiller.
Bir sürü yakacak soba seçenekleri var onları degerlendirin.
Eve kalorifer taktirmayi teklif edebilirsiniz.
Dış yalıtım yaptırılabilir.
Ayrıca mesela sadece odun sobaları vardı onlardan alınabilir belki.
Bolca odun alıp yakabilirler.
Birde kömür doğru şekilde yakilirsa zehirlemez ayrıca.
En kötü ısıtıcı alın eve elektirik faturasını ödemeyi teklif edin.
Konu sahibi bak bu da çok mantıklı.
Masrafı göze alın eve kalorifer sistemi yaptırmaya bakın. Huzurunuz daha önemli neticede

Simdi zaten öyle bir durum olsa vicdanimdan bahsetmem buraya da böyle fikir almak için yazmam. Konumuz şu eşim beni zorlamiyor ama ben uykularım kaçacak kadar vicdan yapıyorum ailesini o soğukta bırakmaya. Ha şöyle de birsey var ev tutalım dedik onlar ısrarcı ya bizde ya köyde kalmak için
Benim fikrim şu ya kardeşler arası her kışı bölüşecekler
Ya da ev tutulacak ve kirası da aynen bölüşerek ödenecek
Başka evde ısınabilirler ortam sağlanınca vicdanlık bir şey yok
Ama sizin yanınıza kalmak istemelerinin nedeni hizmet görmek de olabilir sadece ısınma değil

Valla ben suyunu dahi almayan birine sürekli hizmet edemezdim herkesin işi gücü var.

İlla kötü olmalarına gerek yok, iyilik timsali harika insanlara olsa da aynı evde tüm kış geçirmek istemem. Bu da en doğal hakkım. Yaşlandık soba zor diyorlarsa size yakın bir ev tutun tüm kardeşler destek olsun. Ayrı ev düzeninde devam eder siz yardım edersiniz elbette
Ya şöyle eşimin işi gereği biz başka bir şehirdeyiz bir sene sonra tayinciyiz yerimiz belli olsa derim ki ne vicdanim çürüsün ne de huzurum kaçsın yakınımızda ev tutalım ama bizim yerleşik bir hayatımız yok. Ev tutmayı istedik kızlarına yakın herseyini de karşılamak vaadiyle ama yok millet gelin istemedi demesin diye ya köyde ya sizde diye ikilemde biraktilar

Back
X