2. çocuk yapsam mı arkadaşlar yardım

Mert0403

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2007
613
41
98
43
Merhabalar

benim bir adet çocuğum var 5 yaşında ve çalışıyorum yaş geldi 31 e ... Eee oğlumda kardeş istemeye başladı tabi çocuk yapsakda çalışıcam.. 2 çocuklu olan ve çalışan arkadaşlardan yardım bekliyorum tabi diğer arkadaşlardan dan yorum istiyorum :1:

ben bi çocuğun, mutlaka kardeşi olmasından yanayım...
eşine, evliliğine, ve kendine güveniosan, ikinci bi çocuğun zamanı gelmiş de geçiyo bile... :34:

Bende çalışan bir bayanım, biri kız biri erkek olmak üzere iki tane çocuğum var. Tabii ki hem çalışıp hem iki çocuk büyütmek hem de ev işlerine yetişmek çok zor ama onların sevgisi her şeyin üstesinden gelmemize yetiyor. Eşinde sana yardımcı oluyorsa o zaman biraz daha rahatlarsın. Bizim evde şimdi iş bölümü var eşimde görüyor hepsine birden aynı anda yetişemeyeceğimi akşam eve gittiğimizde ben yemeği hazırlarken eşim ve çocuklar (kızım 9, oğlum 4 yaşında) masayı hazırlamaya başlıyorlar. Yemekten sonra masanın toplanmasına yardım ediyorlar özellikle eşim tabii çocukların canı isterse. Ben oğlumla mutfakta oyunlar oynayarak bir yandan bulaşıkları makinaya diziyorum eşim kızımın ödevlerini yaptırıyor. Böyle durumlarda iş bölümü gerekiyor çünkü.

benim de 2 yaşında bir oğlum var çalışıyorum ve 7 aylık kızımada hamileyim.doğumdan sonrada büyük ihtimal çalışırım allahtan bişey çıkmazsa.:1:

Şartlar müsade ediyorsa,
eşinle ortak kararınızsa düşünebilirsin .
Kardeş çok önemli bence.
Yaş aralıkları da ideal.
Zaman geçtikçe daha zor geliyor insana
Aile büyüklerin yardımcı olabilirlerse sende rahat edersin.
Hayırlısı olsun inşallah.

benim de 2 yaşında bir oğlum var çalışıyorum ve 7 aylık kızımada hamileyim.doğumdan sonrada büyük ihtimal çalışırım allahtan bişey çıkmazsa.:1:

aaslında çok istiyorum ikinci çocuğu bende çok kardeş içinde büyüdüm bir çocuğun kardeşi mutlaka olmalı ilerde dayanak oluyorlar birbirlerine .. ne güzel yapmışsın peki evde nasıl idare etmeyi planlıyorsun sizin planlardan çalayım azıcık :)) anladığım kadarıyla her şey fedakarlık

Şartlar müsade ediyorsa,
eşinle ortak kararınızsa düşünebilirsin .
Kardeş çok önemli bence.
Yaş aralıkları da ideal.
Zaman geçtikçe daha zor geliyor insana
Aile büyüklerin yardımcı olabilirlerse sende rahat edersin.
Hayırlısı olsun inşallah.

evet ortak kararımız aslında aklımızda bile yoktu oğlum çok istiyor .... eşimin annesi bakmıştı ilk çocuğuma bu yıl anaokuluna başladı ikincisinide yap ben bakarım diyor. bugün ilk adımı attım doktora gittim bu ay d. kontrol hapını bırakıcam 3 ay deneme süresi sonra tahlil ve tedavi başlıycak kısmet olursa . umarım doğru bir karar vermişimdir...

aaslında çok istiyorum ikinci çocuğu bende çok kardeş içinde büyüdüm bir çocuğun kardeşi mutlaka olmalı ilerde dayanak oluyorlar birbirlerine .. ne güzel yapmışsın peki evde nasıl idare etmeyi planlıyorsun sizin planlardan çalayım azıcık :)) anladığım kadarıyla her şey fedakarlık

bende çok kardeş içinde büyüdüğüm için önemli olduğuna inananlardanım.fedakarlık ve sabır çok önemli.şimdiden yorulmaya başladım bile.çünkü karnım ağırlaşmaya başladı ve oğlum ilgi bekliyor haklı olarak gündüz bizimle vakit geçiremediği için işten eve gelince bunu telafi etmek istiyor ve anne kucağına al diye mızmızlanıyor.ozaman hemen babamız yardımımıza koşuyor.ben mutfağa eşim olmadan çok çok nadir girerim.hep yanımdadır sağolsun.yardımcımdır her konuda.artık oğlumu uyutma görevinide eşim devraldı çünkü uzun süre oturup ayakta sallamam çok zor onu.biraz eş yardımı biraz fedakarlık biraz plan program ve çocukların sevgiside bol bol katılınca işin üstesinden gelinebileceğine inanıyorum.

evet ortak kararımız aslında aklımızda bile yoktu oğlum çok istiyor .... eşimin annesi bakmıştı ilk çocuğuma bu yıl anaokuluna başladı ikincisinide yap ben bakarım diyor. bugün ilk adımı attım doktora gittim bu ay d. kontrol hapını bırakıcam 3 ay deneme süresi sonra tahlil ve tedavi başlıycak kısmet olursa . umarım doğru bir karar vermişimdir...

hakkında hayırlısı olsun olsun inş.uğur getirir ikinci bebek size inş.yaptığın için hep şükür vesilen olsun inş.kayınvalidenden de allah razı olsun.ne güzel yap bakarım diyebiliyor.

hakkında hayırlısı olsun olsun inş.uğur getirir ikinci bebek size inş.yaptığın için hep şükür vesilen olsun inş.kayınvalidenden de allah razı olsun.ne güzel yap bakarım diyebiliyor.

evet kayınvalidem bakarım diyor zaten hiç bir zaman kayınvalide olmadı bana hep bir anne oldu saolsun allah razı olsun ondan... saolun bakalım inşallah öyle olur

Back
X