2. Çocuk

Selam kızlar, 2 yaşında bi kızım var 34 yaşında olacağım bi kaç aya ve eşim erkek çocuğumuzda olsun diyor yani erkek çocuğunu eskiden beri çok istiyor ama kızım zaten huysuz bi çocuk e benim kilo 90 oldu 1.70 boya aldım başımı gittim. Şuan ben çalışmıyorum çocuğum okula gidene kadar ben bakmak istiyorum. Eşimin maaşı 5 bin evimiz kendimizin borcumuzda yok sizce 2.çocuk için yeşil ışık yakiyim mi bende?

Ikincinin erkek olacagi garanti mi?
Ya kiziniz olursa?
Bu dusunceyle cocuk yapmayin.

Biri de şişmanların cocugu obez oluyor demis engin tıbbi bilgisiyle:) annede şeker yoksa böyle bir durum söz konusu degil.

Ha bu demek değil ki kilo vermenize gerek yok. Kiloluyken 2 çocuga enerjiniz zor yeter. Ayrıca erkeklerin cocuk baskısını anlamak guc. Annenin yarisi kadar bile destekleri olmuyor bakiminda. Sizin eşiniz nasil bu konuda?

Biri de şişmanların cocugu obez oluyor demis engin tıbbi bilgisiyle:) annede şeker yoksa böyle bir durum söz konusu degil.

Ha bu demek değil ki kilo vermenize gerek yok. Kiloluyken 2 çocuga enerjiniz zor yeter. Ayrıca erkeklerin cocuk baskısını anlamak guc. Annenin yarisi kadar bile destekleri olmuyor bakiminda. Sizin eşiniz nasil bu konuda?
Yok eşim sağolsun her konuda destekçidir ben çalışmadığım halde bile işten geldiğinde oturmaz ev işlerini yapar

Tabi insanlar bir kızı bir oğlu olsun isterler ama ikincisi erkek olmazsa eşin için hayal kırıklığı olur mu acaba diyorum. Hayal kırıklığından öte sırf bu yüzden bebeği istemeyenler oluyor. Hani bence cinsiyet odaklı olarak ikinci çocuğu istemek mantıklı değil.

Kira derdi yok borç yok 5000 tl cepte daha ne olsun bacım...biz kiradayız eşimin maaşı 3000 küsür 2.çocuğu istiyoruz
çok şükür aç değiliz geçiniyoruz
Ama bizim planladığımız gibi gitmez tabi bu işler bide işin o kısmı var. Şahsen ben kürtaj yaşayan biri olarak çocuğumun cinsiyetini düşünmek yerine acaba bundan sonra sağlıklı bir hamileliğim daha olurmu diye düşünmeye başladım hayırlısını dilemek lazım
Pardon bir seyi merak ediyorum.
Kiradasiniz sanırım siz çalışmıyorsunuz.
3 kişi 3000 civarı kirada nasıl geçiniyor?
Bir de bir çocuk daha olma ihtimali var..

Yanlış anlamayın şu an bize doğalgaz en az 400 civarı geliyor. Bunun elektrik su ile sırf bunlar 800 civarı. Yani nasıl geciniyorsunuz? Kira ne kadar?

Kilo vs sorun degil de oglan istemesi sorun gercekten. Kiz olursa ne yapacak?

Zayıflasan ve gebeliğinde ilaç kullanmak zorunda kalsan yine alacaksın kilo. Benim arkadaşım 110 kiloyla hamile kaldı, sıkıntı olmadan aldı kucağına. Bence kiloyu düşünme. Ama bence 1 sene daha bekle, 3.5 yaşında kızı kreşe verirsin, ondan sonra yap. Başka bir arkadaşımın bebeği doğduktan 2 ay sonra kızı 3 yaşına girdi. Bebişte kolik. Perişanlığın dibini yaşadılar. Kızı sonra kreşe verdiler, 2 ay ağlayarak gitti, psikolojisi bozuldu çocuğun. En güzeli büyük 3 yaşını geçsin, kreşe başlasın öyle yapmak.

Niye olmasın ki? Bence hazır izindeyken çocuğu birlikte büyütürsünüz.

Burda yazan kişilerle ayni ulkede yaşamıyoruz galiba... 5000 tl cok az gelmis. Bu ulkede asgari ücret 2340 lira kac aile geciniyor etraflarina bakmalarını tavsiye ederim. Konuya gelince, eger eşinızin ayrim yapmayacagindan eminseniz yapabilirsiniz. Sırf erkek çocuk icin yola cikmayin lutfen. Allah hakkinızda hayirlisni versin.

Az çünkü. Geçinmek başka şey. Hayat standartı aç kalmamak olmamalı bence. Çocuğun iyiliği anne babanın kendi 2. çocuk arzusunun önünde olmalı.

Oncelikle Allah bagislasin cocugunuzu. 170 boya 90 kg gebe kalmak icin biraz sikintili bir kilo araligi degil mi? Omurganiza eklemlerize yazik. Oncelikle biraz hafiflemelisiniz. Cocuguma kardes olsun yalniz olmasin Bu hayatta degil De Esim erkek bebek istiyor fikriyle gebelik dusunmek De Bence Cok Cok yanlis. Maddi durumlara Hic girmiyorum cunku herkesin yasam standartlari farkli.

Erkek çocuğu geleneksel sebeplerden istediğini düşündük,
Hayır degil diyip, babasi ile ilişkisinin sonucu olduğunu soylediniz
Siz söylemeden bilemeyiz öyle değil mi?

Babası kızkardeşine taparken ilgi görmeyen yada daha az ilgi goren erkek evlat, erkek babası olup acısını çıkarmak istiyor?

Siz bundan kız evladının ihmal edileceğini düşünmez miydiniz?
Yada ne anlardınız?
Mükemmel bir baba, sağlıklı düşünceleri var sonucuna nasıl varalım?
Sen kendince mükemmel olmayan baba düşüncesine varmaman yeterli bence tespit yapma!

İnsanların maaşlarının aşağılandığını da bu sitede gördüm.
5000i beğenmeyenler kendine bakmalı. Kadın evim var borcum yok diyor. Gerisi kendi standardına göre değişir. Burda sorması hata zaten biz bilemeyiz nasıl yaşadığını.

Konu sahibi bence sizin sorununuz kilonuz ve eşinizin erkek bebek sevdası. Erkeği bulana kadar devam mı, yoksa amaç sadece kıza kardeş mi, bu önemli.

İnsanların maaşlarının aşağılandığını da bu sitede gördüm.
5000i beğenmeyenler kendine bakmalı. Kadın evim var borcum yok diyor. Gerisi kendi standardına göre değişir. Burda sorması hata zaten biz bilemeyiz nasıl yaşadığını.

Konu sahibi bence sizin sorununuz kilonuz ve eşinizin erkek bebek sevdası. Erkeği bulana kadar devam mı, yoksa amaç sadece kıza kardeş mi, bu önemli.
Yok erkeği bulana kadar devam edecek cesaret yok maddi olarak. Ben genel fikir almak için yazdım herkes kendince bi yorum yapsa sorun olmaz sonuçta ben içinden alacağımı alırım ama bazıları burda ya aşağılama peşinde ya yaftalama. Hayata olan hınçlarını almaya geliyolar buraya belli ki neyse önemli değil. Ben güzel yorumlar için teşekkür ederim.

Bence önce kilo verin sonra düşünün bendede var fazladan 10-15 kilo kadar onu vermeden hiç böyle işlere girmezdim.kilo insanın sağlığını etkiliyor baya.ikincisi kız olursa üzülmez mi eşiniz?bunlarıda düşünün sonra tek maaşla sürekli çocuk yapmaya kalkan insanlar oluyor erkeği bulacağım diye 3-4 kızla kalıyorlar kuş kadar maaşla.iki cinsiyettende evlat istemek gayet normal yeterki takıntı haline gelmesin.

Çocuk yapin yapmayin diyemez burda kimse size, karar sizin, hakkinizda hayirlisi neyse o olsun. Yalniz yapacaksaniz hemen yapin, yaşla birlikte riskler çok fazla. Yediklerimizden midir nedir eskisi gibi sağlam da değil ne erkekler ne kadinlar. Sadece ikili testlerde bile 35 yaşin üzerindeyseniz direkt nifty falan yaptiriyorlar. Engelli riski yüksek diye. O yüzden kararinizi cabuk verin derim. Rabbim karar vermenizde kolayliklar versin

Selam kızlar, 2 yaşında bi kızım var 34 yaşında olacağım bi kaç aya ve eşim erkek çocuğumuzda olsun diyor yani erkek çocuğunu eskiden beri çok istiyor ama kızım zaten huysuz bi çocuk e benim kilo 90 oldu 1.70 boya aldım başımı gittim. Şuan ben çalışmıyorum çocuğum okula gidene kadar ben bakmak istiyorum. Eşimin maaşı 5 bin evimiz kendimizin borcumuzda yok sizce 2.çocuk için yeşil ışık yakiyim mi bende?
2 yas cok erken yaaa yazık cocuk biraz daha büyüsün bende 33 yasıma giricem evladm yeni okula başladı yeni yeni düsünmeye basladm cocuk konusunu

5000 ile 2 çocuk nasıl olur benim aklım almıyor ,hesaplarım tutmuyor kusura bakmayın .
Ayrıca eşiniz erkek çocuk istiyor diye 2. Çocuğu yapmak büyük bir hata olur
5000 tl gelir küçük şehirlerde gayet iyi bir rakam sizin aylık geliriniz nedir 5000 tl yi bu kadar azimsamissiniz ya hanı

Back
X