2 çocuk

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.113
6.871
108
Slm kızlar..5 yaşında bir oğlum var ve hamileyim şu an,çocuk düşünmüyordum ama gelgitler yaşıyordum olsa mı diye her neyse kazayla oldu, ilk oğlum tedavi ile oldu çok dikkat etmedim nasılsa olmaz diye yani güçlü bir yöntemle korunmadım,Allah nasip etti baş göz üstüne sağlıkla gelir inşallah..Sorun şu ki 2 yeğenim bazı şartlardan dolayı bir hafta bende kalacak 3 ve 10 yaşlarındalar.3 yaşındaki ile oğlum kıskançlık kavgasına giriyorlar,durmuyorlar,bir sürü araba varken aynısını istiyor normalde 9 da yatırdığım oğlumu bugün 10.5 da anca yatırabildim yeğenimi ise hala uyutmaya çalışıyorum demem o ki bi günde pert oldum.2 çocuklu olmak böyle mi bebeğim doğduğunda her günüm böyle mi geçecek acayip korktum hadi şu an 1 haftalık bi durum idare edeyim de sonrası için teselliye ihtiyacım var bu kadar zor olmayacağına dair

Yeğeniniz sizin çocuğunuz olmadığı için yetiştirişi doğal olarak farklıdır.

Bence kendi çocuklarınıza aynı terbiyeyi vereceğiniz için daha uyumlu olurlar.

imza:bebeleri henüz kucağında değil karnında olan deneyimsiz anne adayı🥲

Kardeşiniz de olsa başkasının çocuğuna bakmak çok zor birşey. Benim de 2 çocuğum var ama eve misafir çocuğu geldiğinde bütün dengeler değişiyor.
Çocuğunuz küçük değil o yaştaki bir çocuk size yardım da edebilir. Benimkilerin arası 4 yaş olmasına rağmen büyüğüm bez biberon yastık vs getir götür işlerimi çok yaptı. Tedirgin olmanıza gerek yok.

Kardeşiniz de olsa başkasının çocuğuna bakmak çok zor birşey. Benim de 2 çocuğum var ama eve misafir çocuğu geldiğinde bütün dengeler değişiyor.
Çocuğunuz küçük değil o yaştaki bir çocuk size yardım da edebilir. Benimkilerin arası 4 yaş olmasına rağmen büyüğüm bez biberon yastık vs getir götür işlerimi çok yaptı. Tedirgin olmanıza gerek yok.
Umarım öyle olur ya

Bence kardeşler öyle olmaz.
Sonuçta her ne kadar kuzen de olsalar birbirlerine yabancılar. Bu tarz şeyler daha normaldir diye düşünüyorum.

Saglikla gelsin bebeginiz. Benim ilk oglum 22 aylikti daha kardesi dogdugunda. Ilk sene tabi uykusuzluk oluyor ve ondan yorucu oluyor. Ama zamanla o kadar güzel oluyor ki, bence caninizi sıkmayin. Benim oglum kardesini hic kiskanmadi. Bebegi babasina verip özellikle her gün ona ayri zaman ayirdim hep..babasi da öyle. Böylece bebegi kiskanmaya gerek olmadigini gördü.

Slm kızlar..5 yaşında bir oğlum var ve hamileyim şu an,çocuk düşünmüyordum ama gelgitler yaşıyordum olsa mı diye her neyse kazayla oldu, ilk oğlum tedavi ile oldu çok dikkat etmedim nasılsa olmaz diye yani güçlü bir yöntemle korunmadım,Allah nasip etti baş göz üstüne sağlıkla gelir inşallah..Sorun şu ki 2 yeğenim bazı şartlardan dolayı bir hafta bende kalacak 3 ve 10 yaşlarındalar.3 yaşındaki ile oğlum kıskançlık kavgasına giriyorlar,durmuyorlar,bir sürü araba varken aynısını istiyor normalde 9 da yatırdığım oğlumu bugün 10.5 da anca yatırabildim yeğenimi ise hala uyutmaya çalışıyorum demem o ki bi günde pert oldum.2 çocuklu olmak böyle mi bebeğim doğduğunda her günüm böyle mi geçecek acayip korktum hadi şu an 1 haftalık bi durum idare edeyim de sonrası için teselliye ihtiyacım var bu kadar zor olmayacağına dair
Kardeşler farklı olur merak etmeyin. Arada tabıkı kavgalar vs çıkar kardeşler arasında ama ikisi de sizin çocuğunuz sizin kurallarıniza göre yetişecek sıkmayın canınızı.

Elbette yorulacaksiniz, biri uyuyacak, diğeri uyanacak vs.
Iki çocuklu olupta yorulmamayi beklemeyin, gerçekçi olalım.
Ama zamanla oturuyor herşey.
Zaten çocuğunuz beş yaşındaymış, hiç küçük değil, size yardım bile eder.

Doğumdan sonra olacakları anlatın bol bol ki, hazırlıklı olsun minik :)

Aa yok bir duzenin oluyor kendi cocuklarinda merak etme oyle olmayacak.
Bana sorarsan iki cocuk cok keyifli geldi bana ikisi de uslu oldugu icin mi bilmiyorum ama tek cocuk daha zordu sanki.
Bir de ikincisi daha hizli buyuyor bence valla zaman nasil geciyor anlamiyorsun

Çocuğunuz baya büyümüş zaten dogumunuza ne kadar kaldı bilemiyorum ama zaten o zamana kadar anaokulu vakti gelecek,daha da olgunlaşacak çocuklar aydan aya değişip olgunlasiyorlar.kendi çocuklarınızla o kadar zorlanmazsiniz.bir tek ev işleri zorluyor işte iki cocukla

valla 2 çocuklu hayat kolay olur diyemem ama kendi düzeninizi oturtacaksınız bir süre sonra. ki oğlunuz çok da küçük değil, laftan anlayacak yaşta gayet. hem misafir çocukların hem sizinkinin düzenleri değiştiği için şu anda size kök söktürmeleri de normal. allah kolaylık versin.

Back
X