Bana bencil demek sizin haddinize değil.
Sağlığım el veriyor , tek çocukla kalmak istedim ve kaldım.
Maddi durumum iki çocuga da bakmaya yeterdi belki o da kemeri nefes alamayacak derecede sıkarsam ama ben tek çocuga bu maddi güçle anca yetebiliyorum.
Çocugum oldugunda çalışamam bir müddet ve bu beni ciddi derecede zorlayacaksa neden çocuk fikrine sıcak bakıp sizin gibiler tarafından bencil ilan edileceğim diye çocuk düşüneyim ki ?
Lgs sürecindeyiz ve yorgunluğum kendimce dağları deler.
Sadece kızım için aylık giderim 3.500 TL benim.
Dershanesidir, özel hocasıdır, servisidir, haftalık harçlığıdır daha bu hesabın içinde kişisel ihtiyaçları yok.
Kendi maaşını olduğu gibi kızıma gömmekle meşgul bir anneye sırf gelip birileri bencil desin diye başka çocuk düşünmedim (!) hıhım.
Çocuk kolay mı yetişiyor ayol ?
Babam memurdu 4 çocuk okuttu, ev sahibi oldu, araba sahibi oldu ama köyden sebzemiz, meyvemiz, kışlık ihtiyaçlarımız gelirdi, biz iki çalışan ebeveyn anca ev ve okul giderlerine yetişebiliyoruz, ortada lüks diye tabir edilen bir yaşam tarzına bile sahip değiliz. Köyden kentten gelen herhangi bir desteğimiz de yok.
Salatalığın 25, biberin 50 tl olduğu bir dönem içinde kimse re re re rö rö rö yapıp hele sağlığı el veriyorsa tek çocuk bencillik bence gibi akıl tutulmasına vesile olacak bir yorumu fazla çocuk düşünmeyen hiç bir anne babaya diyemez, dememeli !!
O sebeble kimse bana çocugu çok seviyor ve çocugu için kardeş yapıyor diye bencil deme hakkına sahip değil.
Ortada bir bencil varsa bana göre de sizsiniz.
Daha ortada gelecekte çok iyi anlaşacakları ve sizin beklentileriniz gibi bir evlat olacağı da meçhulken.
Neye göre, kime göre bencil ?
Şu kendimce saydığım nedenler bir tarafa tek çocukla bu hayatı yaşamak istiyorum demek bile yeterli.
Bahaneye bile gerek yok.
İstemiyordur, yapmıyordur bu kadar basit.