2 çocukla Üni Okumak

bazıları yanlış yönlendirmiş evli bekar farketmez devlet özelde de okusan devlette okusan sana 470 tl para veriyor. bazılarına 470tl geri ödememek kaydıyla bazılarını da geri ödemesi kaydıyla veriyor. geri ödemesi okulunuz bitinci 2 yıl sonra başlıyor. özel üniler tehlikeli derslerin başarısız olursa tam bursunu yüzde 75 burslu yüzde burslu ya da tamamen ucretli cevirebiliyorlar devlete kapak atman daha önceliğin olsun olmaz özel oyle yaz.
kreşler 2 yaş ve üzerini alıyorlar bencede oku derim.

Çok tebrik ederim sizi de, yeni evladınız da hayırlı olsun. Sağ salim kucağınıza alın insaallah.

Kimsenin yardımı olmadan nasıl başardınız?
Teşekkür ederim amin. Planlı yaşıyorum. Haftanın başından işlerimi organize ederim.
Bende buna karar verdiğimde bir dersaneye gitmiştim oğlum kucağımda, kadın bana öyle bir baktı ki kazanamayacağımdan emindi. Bende evde kendim çalıştım. İyi bir puan aldım. Sizde yapabilirsiniz.
Eşiniz size destek olmalı ben eşim olmadan yapamazdım. Eşiniz ile konuşup desteğini alın mutlaka.
Hatta geçtiğimiz dönem İtalya da Erasmus yaptım. Oğlum ve eşimde geldi. Beraber İtalya da 6 ay yaşadık. Ben okula gittim eşim oğlumuza baktı. Bol bol gezip yeni kültürler tanıdık. Siz kararlı olduktan sonra neden olmasın kimseye kulak asmayın inşallah üniversite ye gidiyorum diye de bir konu açarsınız ilerde.

bazıları yanlış yönlendirmiş evli bekar farketmez devlet özelde de okusan devlette okusan sana 470 tl para veriyor. bazılarına 470tl geri ödememek kaydıyla bazılarını da geri ödemesi kaydıyla veriyor. geri ödemesi okulunuz bitinci 2 yıl sonra başlıyor. özel üniler tehlikeli derslerin başarısız olursa tam bursunu yüzde 75 burslu yüzde burslu ya da tamamen ucretli cevirebiliyorlar devlete kapak atman daha önceliğin olsun olmaz özel oyle yaz.

Bu KYK ama. Konu sahibi üniversitenin ona kafadan böyle bir burs vereceğini zannediyor geri ödemesiz olarak. Özel üniversite her tam burslu kazanana geri ödemesiz burs verse batar yahu, adamlar o yüzden derece arıyor. Yoksa tabi ki KYKya başvurabilir ama evli olduğu için kocasının maaşından dolayı geri ödemeli çıkacaktır diye tahmin ediyorum.

Bu KYK ama. Konu sahibi üniversitenin ona kafadan böyle bir burs vereceğini zannediyor geri ödemesiz olarak. Özel üniversite her tam burslu kazanana geri ödemesiz burs verse batar yahu, adamlar o yüzden derece arıyor. Yoksa tabi ki KYKya başvurabilir ama evli olduğu için kocasının maaşından dolayı geri ödemeli çıkacaktır diye tahmin ediyorum.

Artık böyle bir şeyin mumkun olmadığını öğrendim. Fikirlerim değişti. Geri ödemeli de olsa olur..

Teşekkür ederim amin. Planlı yaşıyorum. Haftanın başından işlerimi organize ederim.
Bende buna karar verdiğimde bir dersaneye gitmiştim oğlum kucağımda, kadın bana öyle bir baktı ki kazanamayacağımdan emindi. Bende evde kendim çalıştım. İyi bir puan aldım. Sizde yapabilirsiniz.
Eşiniz size destek olmalı ben eşim olmadan yapamazdım. Eşiniz ile konuşup desteğini alın mutlaka.
Hatta geçtiğimiz dönem İtalya da Erasmus yaptım. Oğlum ve eşimde geldi. Beraber İtalya da 6 ay yaşadık. Ben okula gittim eşim oğlumuza baktı. Bol bol gezip yeni kültürler tanıdık. Siz kararlı olduktan sonra neden olmasın kimseye kulak asmayın inşallah üniversite ye gidiyorum diye de bir konu açarsınız ilerde.

Plânlı yaşamak gerçekten iyi bir şey ancak hiç beklenmedik olaylarla karşılaşıp, planınizda aksama yaşıyor musunuz? Eşiniz ne iş yapıyor? Ne güzel, sizinle gelmiş :)

Yaa çok tatlı :)) aslında kurslar var ama sanırım siz resimle çok iç içe olmak istiyorsunuz. Ben, bu konularda çok bilgi sahibi değilim, size yapın ya da olmaz diyemem. En kötü ihtimalle kurslara gitmenizi önerebilirim, belki onu da yapmışsınızdır:)
evlenmeden önce katılıyordum..
evlendim...
eşim şimdiden kursa da izin vermiyo. bebegim daha 19 aylık anneye ihtiyaci var.
biraz büyüsün. resim kursu varsa giderim. ingilizce bilgisayar arapça kursa katilmişim arapçayi devam edemedim. sıkıcı buldum.
nakış kurdele resim gibi aktivivelere katilmak istiyorum inş katilcam..:)
bak oku iyi olur burda çocukla beraber eramusu okuyup gelen de var. okumanin yaşı yoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Okul ücretini kitliyorlar öğrenciye diyorsunuz.. ben de istiyorum ki eve yakın olsun. Çocuklara bişey olursa Allah korusun hemen gidebileyim. Özel üni eve 30 dk filan. Devlet üni 1 buçuk saat rahat sürer. Trafik filan da olursa çok daha uzun sürebilir.
Evimizin karşısında kreş var hem tam gün hem yarim gün. Fiyatları da uygun. Her yas grubunu alıyorlar. O konuda da sıkıntı olmaz.

evlenmeden önce katılıyordum..
evlendim...
eşim şimdiden kursa da izin vermiyo. bebegim daha 19 aylık anneye ihtiyaci var.
biraz büyüsün. resim kursu varsa giderim. ingilizce bilgisayar arapça kursa katilmişim arapçayi devam edemedim. sıkıcı buldum.
nakış kurdele resim gibi aktivivelere katilmak istiyorum inş katilcam..:)
bak oku iyi olur burda çocukla beraber eramusu okuyup gelen de var. okumanin yaşı yoktur.

Vallahi başarı hikayeleriyle doldu burası, çok özendim:)) bebiş büyüyünce daha fazla şey yaparsınız aynen. Ben de çocukları gorumceme bırakıp haftada 2 gün 3 er saat, fotoğraf kursuna gittim. Ancak artık bırakacak kimsem yok. Zaten büyüyorlar, seneye kreşe verirsem daha fazla zamanım olur.
En çok endişem, kötü ortamda bulunmaları. Öğretmen, arkadaş vs.. Neler duyuyoruz. Bi yanım dur diyor, diğer yanım durursan onlara bişey katamazsın diyor.
Oturduğumuz yer Iyi, aileler var. Yine de bilemiyorum..

Plânlı yaşamak gerçekten iyi bir şey ancak hiç beklenmedik olaylarla karşılaşıp, planınizda aksama yaşıyor musunuz? Eşiniz ne iş yapıyor? Ne güzel, sizinle gelmiş :)
Tabi oluyor çocuk hasta olunca tüm hayat duruyor. Ama onun dışında pek birşey olmuyor. Eşimin kendi şirketi var. İşi çok yoğun ama acil durumlarda gelebiliyor.

Tabi oluyor çocuk hasta olunca tüm hayat duruyor. Ama onun dışında pek birşey olmuyor. Eşimin kendi şirketi var. İşi çok yoğun ama acil durumlarda gelebiliyor.
maşallah..:)
okulunuz bitmiştir inş..
şimdi ne iş yapıyorsunuz:)
ikinciye hamileymişsin ALLAH kucaginiza almaya nasip etsin inş:)

özel üniversiteyi tam burslu kazanabileceğinize inanıyor musunuz?
yada aof okuyabilirsiniz
daha 26 yaşındasınız yerinizde olsam biraz daha beklerdim
1 yaşındaki çocuğumu kreşe bırakmazdım
onlar okula başlayınca da okuyabilirsiniz

özel üniversiteyi tam burslu kazanabileceğinize inanıyor musunuz?
yada aof okuyabilirsiniz
daha 26 yaşındasınız yerinizde olsam biraz daha beklerdim
1 yaşındaki çocuğumu kreşe bırakmazdım
onlar okula başlayınca da okuyabilirsiniz

Eğer kazanabilirsem, seneye bu zamanlar kızım 4 buçuk, oğlum 2 buçuk yaşında olur. Ben yokken, çok aramazlar. Gördüklerinde de oğlum yapışır, kızım trip atar. Yanıma gelmez, bazen de yanımdan ayrılmaz.

Eşimin sayısalı Iyi, bana yardımcı ola ağını söyledi. Benim de sozelim iyi. Düzenli bir çalışmayla olabilir. Olmazsa da hayırlısı der, yine hazırlanirim

Benim hamileliklerim çok zor geçti. Bazı günler sadece su ve tuvalet için yataktan kalkabiliyordum. Çok agrım oluyordu. Ben yapamazdım.

Ev işleri aksıyor mu? Temizlik konusunda yardımcınız var mı?

Benim hamileliklerim çok zor geçti. Bazı günler sadece su ve tuvalet için yataktan kalkabiliyordum. Çok agrım oluyordu. Ben yapamazdım.

Ev işleri aksıyor mu? Temizlik konusunda yardımcınız var mı?
Benimde hep düşük riskim vardı. Hep kanamalı oldu hamileliklerim. 23. Ve 25. Hafta da hastanede yattım. Hala sadece evde dinleniyorum pazartesi üniversitem açılıyor.
Ev işi pek aksamıyor çünkü sabah kalkınca 1-2 saat temizlik yapıyorum ayda 1 de temizlik için biri geliyor detaylı temizlik yapıyoruz. Eğer düzenli yapıp aksatmazsan düzen oturuyor. Ayrıca ev dağılsa bile eğitim temiz bir evden daha değerli.
Merak etme herşey bir şekilde rayına oturuyor yeterli istekli olun. Siz de yaparsınız kimseye bakmayın.

Benimde hep düşük riskim vardı. Hep kanamalı oldu hamileliklerim. 23. Ve 25. Hafta da hastanede yattım. Hala sadece evde dinleniyorum pazartesi üniversitem açılıyor.
Ev işi pek aksamıyor çünkü sabah kalkınca 1-2 saat temizlik yapıyorum ayda 1 de temizlik için biri geliyor detaylı temizlik yapıyoruz. Eğer düzenli yapıp aksatmazsan düzen oturuyor. Ayrıca ev dağılsa bile eğitim temiz bir evden daha değerli.
Merak etme herşey bir şekilde rayına oturuyor yeterli istekli olun. Siz de yaparsınız kimseye bakmayın.

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm:( bebisiniz sağlıcakla doğsun insaallah.

Eğitim kesinlikle önemli. Size de çok imrendim, cevremde hiç yok bu şekilde hem anne olup hem okuyan..
Basarilarinizin devamını dilerim, merak ettiğim noktalarda da arada çalarım kapınızı:)

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm:KK43: bebisiniz sağlıcakla doğsun insaallah.

Eğitim kesinlikle önemli. Size de çok imrendim, cevremde hiç yok bu şekilde hem anne olup hem okuyan..
Basarilarinizin devamını dilerim, merak ettiğim noktalarda da arada çalarım kapınızı:)
Teşekkür ederim tabi herzaman :) Başarılar dilerim

Back
X