- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Mahallenin akıllısı, hoşgeldin![]()
bunu diyen de burslu üniversitenin para verdiğini, o parayla da çocukları kreşe vereceğini düşünen konu sahibi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mahallenin akıllısı, hoşgeldin![]()
Burs şartlarını iyi öğrenmen lazım. Devleti 8-10 yılda bitirirsin ancak bursu kaybetmeden özel üniversiteyi uzatamazsin
bende mi ünv okusam mi :) eşim istemiyo.
bide çalışan kadiniyim bide bebe var..:)
8-5 arasi çalışıyorum.
resim öğretmenliği istiyorum resimlere karşı ilgim var:) ikinci öğretim istiyorum.offf eşim olmaz diyo:/
bunu diyen de burslu üniversitenin para verdiğini, o parayla da çocukları kreşe vereceğini düşünen konu sahibi.
çok şükür meslegim var. memurum..Mesleğinizi seviyor musunuz? Resim öğretmenliği atamaları da önemli, hem çalışıp hem bebekle zor oluyor mu? Yardımcınız var mı?
Benim eşim şu an inat gidiyor bana, okumami istemediği için destek olmam diyor. Ama kazanırsam, durum değişebilir. Eşim ikizler burcu, yapmam dediği şeyi yapar, yaparım dediğini yapmaz :)) maddi olarak şu an sıkısigiz, durumu değiştirmesini beklediğimiz önemli adımlar var. Hicbir şey net değil şu an için. Herşeyin hayırlısı:))
Doğru arastirdiginiza emin misiniz? Aof un örgün öğretimden farkı yok. Ustalık belgesini kurs bitirenler bile alabiliyor. Etraf fotoğrafçı dolu ve hiç birinin 4 yıllık lisans mezunu olduğunu sanmıyorum.Yazdiklariniz çok mantıklı. Ben araştırdım ancak aof diplomasi ile ustalık belgesi alınmıyor. Bildiğim bi ilde, tanıdıklarımiz var. Iyi fotoğrafçılar yok. Ben profosyonel anlamda yapmak istiyorum. Ama yazdıklarınızı da hesaba katınca gerçekten çok zor göründü gözüme, herşey bir sınava bakar..
Farklı projelerim var, şimdilik temel eğitim aldım. Kendimi yeterli görmüyorum. Sanki okursam, daha çok şey öğrenir daha fazla güzel şeyler yaparım gibi düşünüyorum.
Eşim makina aldı fakat daha fazla aksesuara ihtiyaç duyuyorum.
Kendim çalışsam zaten verecekleri asgari ücret. Onun da yarısından fazlası kreş ya da bakıcıya, kalanı da giyime gidecek.
Ben bu yolu seçtim. Nasıl ilerleyecegimi tam bilmiyorum. Kafam karışık
Ben çalışan ve çocuklu bir kadın olarak zorlanıyorum.ilgi bekleyen çocuklar eş yapılması gereken işler ve okul ve dersler. Zorlanirsin ama başarirsin eğer çok istersen.Bu da mantıklı, çok teşekkür ederim.
Sizin için söylemiyorum ama herkes bir tek maddiyata takılmış.
Çocuklarla nasıl olur? Ben daha çok oradayım. Maddiyat başta zorlar ama çözüm yolu bulabilirim.
Doğru arastirdiginiza emin misiniz? Aof un örgün öğretimden farkı yok. Ustalık belgesini kurs bitirenler bile alabiliyor. Etraf fotoğrafçı dolu ve hiç birinin 4 yıllık lisans mezunu olduğunu sanmıyorum.
Tam burslu kazanan ablacım (Benden büyünsünüz sanırım) derece yaptınız mi? Tam burslu olunca neler karşılanıyor, neler yarim kalıyor? Buraya yazarsanız, çok sevinirim.
3308 sayılı Kanun gereğince ustalık belgesi sahibi olan kişiler veya bu belgeye sahip kişileri iş yerlerinde çalıştıranlar bağımsız iş yeri açabilmektedirler. Bu kanun kapsamında olan il ve mesleklerde, belediyeler ve iş yeri açma izni vermeye yetkili kurum ve kuruluşlar iş yeri açacak olanlardan, meslek odaları ise iş yeri sahibi olarak üye kaydı yaptıracak olanlardan ustalık belgesi istemek durumundadır. Bu iş yerlerinde alanında mesleki eğitim almış olan kimseler çalıştırılır. İstihdam edilecek olanların almaları gereken eğitim Bakanlıkça çıkarılacak olan yönetmelikle belirlenmektedir.
İş yeri sahibi olanlar veya o iş yerinde çalışan ustalık belgesi sahipleri, ustalık belgesini iş yerlerine asarlar. Ustalık belgesi sahibi olan 18 yaş altındaki kimseler bu belgelerini 18 yaşını tamamlamadan kullanamazlar. Teknik lise mezunları ve mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının 4 senelik eğitim programlarından mezun olanlara ustalık belgesinin yetkilerini taşıyan, mesleklerinde bağımsız iş yeri açma belgesiverilmektedir. Ustalık belgesi bulunmayanlar usta unvanı ile çalışamaz ve çalıştırılamazlar.
Usulsüz açanlara ceza kesiliyor. Aof ün de mezun olunduğunda neler yapılabileceğine dair açıklamaları arasında dükkan açmak yok.
Bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarsa çok sevinirim
Yorumların bazıları beni bile üzdü..
Tabi ki herkes fikrini beyan edecek ama gerçekçi olacağız diyr bence heves kırmaya da gerek yok..
Bu cümleleri ben de duydum , beni daha da kamçıladı ..Ama belki başkasını demoralize eder, gücünü kırabiliriz farkında bile olmadan.
Dönemin şartlarından dolayı beklemek yerine kapasitesinin çok çok altında bir bölüme giren en yakın arkadaşıma “neden çıtanı alcak tutuyorsun ? “ diye sormuştum. Bana çıtasını alçak tuttuğu için bir mesleği olduğunu söyledi.Yani hayal aleminde dolaştığım için bir mesleğim yokmuş.Bu cümlenin beni nasıl yaraladığını anlatamam.
Ben şuan hayalimi yaşıyorum, zordu ama oldu.Destek yerine köstek olanları dinleseydim o günden bu güne bir arpa boyu yol alamayacaktım.
Arkadaş atomu parçalamaktan bahsetmiyor.Kaldı ki onu bile hayal edebilir..
Aof de tabiki dükkan açmak yazmaz gibi geliyor. Neyse bu gönderdiğiniz sadece ustalik belgesi için. Üniversite okuyun tabii ki ancak şartlarınızi zorlamadan çok daha iyi araştırma yapın.
çok şükür meslegim var. memurum..
çocuğumu da kaynanam bakiyor. kaynanamla altlı üstlüyüm..
ikinci öğretim okumak istiyorum. resime ilgim var. okumak istiyorum.
zaten açiköğretim okuyorum son siniftayim. bilemedim.
eşim istemiyo okumami.. beni göremiyomuş da..:) akşam beni görmek istiyo.![]()
Ben varım.. 2 çocukla üniversite okumaya çalışıyorum biri 9 yaşında diğeri 9 aylık.. Çok zorlanıyorum çok fedakarlık yapıyorum ama kararlıyım bitirmek istiyorum 2. Sınıftayım 4 yıllık mühendislik fakültesi. Eğer ki çocukları sen okuldayken bırakabileceğin biri varsa evet zorda olsa yapabilirsin canım