- 11 Ekim 2016
- 1.234
- 3.022
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimayy çok sevindim hemen hamile kalmışsın maşallah
bende 2 kalp durması yasadım ikiside 8+5 de oldu hemde son kürtajdan sonra parça kalmış tekrar kürtaj oldum henüz kanamam yeni bitti ilk bebeğime çok uzun sürede hamile kalmıştım 2. sine 3 ay sonra inşallah buna da hemen kalırım sizin ne kadar sürdü hamile kalmanız kürtajdan sonra
testler yapıldı sonuç bekliyorum. Doktorum bana da corasprin verdi henüz ba
Tarihi Yanlış yazmışım 4 AğustosAmin inşallah ben 4 temmuzda gittim doktora amacım genetik test ve pıhtılaşma testi vermekti. Doktor testleri istedi ama beklemenize gerek yok dedi. Ben beklemek istiyordum eşim doktordan onu duyunca beklemek istemedi. Doktordan sonra da hemen hamile kaldım.Test sonuçlarım çıkmadı daha yani. Ben et yiyemiyorum onunla alakalı olabilir mi bilmiyorum. Kan değerlerim de iyi çıkıyor ama ayrıntılı şekilde bakılmadı.Bu sefer de olumsuz sonuçlanırsa o bölümün doktoruna giderim. Her doktor farklı şey söylediği insan hangisinin dediğini yapacağını da şaşırıyor o yüzden şimdilik bu doktora güvenip devam etmek istiyorum.Yine aynı şekilde sonuçlanırsa sonuçlarımla beraber öyle yaparım bende.Dediğiniz gibi sağlıklı bile devam etse hep bi endişe stres ister istemez oluyor. İnşallah hepimiz sağlıklı bi hamilelik olarak devam ettiririz
Bende o şekilde istiyordum hazır değildim ama eşim beklemek istemedi. Şu an da hamile olduğum için stres yapmak istemiyorumBence bekleyin test sonuçlarınızı. Hem içinize sinmemiş. Hem 48 gün daha çok erken. Biraz vücut dinlensin. Birkaç kez regl olun. Ne kadar önemi yok deseler de var bence. Bu esnada d vit demir değerlerinize baktırın gerekirse takviye alın. Bu arada test sonuçları gelmiş olur ona göre bakarsınız yolunuza.
Hayırlı olsun ne güzel benim de aynı şekilde bikaç kez olmasına rağmen hemen oldu ama düştü sonrasında bi defa hemen oldu diye bi daha olacak değil ya dedim yine aynı şekilde oldu inşallah benimde sizin gibi sağlıklı devam ederŞubatta kimyasal gebelik yaşadım kese hiç görünmedi. Nisanda toplamda 3 kez cinsellik yaşamamıza rağmen hamile kaldım. 16 haftalık şuan.
Teşekkür ederim.Testi yaptırmak için tıp fakültesinde bi doktora gitmiştim orada işleyişi tam bilmiyordum gebelik durumunda da takibi yapacağını öğrenince başka doktora gitmedim. Ama aklımda bulunsun sizin dediğiniz doktorlar Hangi hastanelerde görev yapıyorGebeliğiniz hayırlı,uğurlu olsun inşaallah sağlıkla ilerlesin . Bu konuda sizin yapacağınız normal kadın doğumcu ile değil,yüksek riskli gebelik uzmanı ile yola devam etmek. Çünkü tekrarlanan düşüklerden sonra uygulanan tedaviler,verilen ilaçlar değişiyor .
Genelde her özel hastanelerde perinatolog var . Rahatlıkla ulaşabilirsiniz . Peki düşük sonrası embriyonuz araştırmaya gönderilmiş miydi ?Teşekkür ederim.Testi yaptırmak için tıp fakültesinde bi doktora gitmiştim orada işleyişi tam bilmiyordum gebelik durumunda da takibi yapacağını öğrenince başka doktora gitmedim. Ama aklımda bulunsun sizin dediğiniz doktorlar Hangi hastanelerde görev yapıyor
Siz yazınca şimdi baktım. Özel hastanede bi doktora gitmiştim o doktorda yüksek gebelik uzmanı olarak geçiyormuş ilk kalp durması haberini ondan almıştım çok ilgilenmişti ama 2.sefer de pek ilgilenmedi hem de önlem amaçlı bi şey vermedi hiç. Belki 3. Olduğu için şimdi gitsem yapar ama başka bi doktor vardı düşündüğüm eğer bu doktordan memnun olmazsam ona giderim o doktor da o şekilde geçiyormuşGebeliğiniz hayırlı,uğurlu olsun inşaallah sağlıkla ilerlesin . Bu konuda sizin yapacağınız normal kadın doğumcu ile değil,yüksek riskli gebelik uzmanı ile yola devam etmek. Çünkü tekrarlanan düşüklerden sonra uygulanan tedaviler,verilen ilaçlar değişiyor .
tedavini görüyorsun inşallah rabbim bu sefer nasip edecektir. Stress yapma Allah'a emanet et kendiniHayırlı olsun ne güzel benim de aynı şekilde bikaç kez olmasına rağmen hemen oldu ama düştü sonrasında bi defa hemen oldu diye bi daha olacak değil ya dedim yine aynı şekilde oldu inşallah benimde sizin gibi sağlıklı devam eder
İlkinde enfeksiyon demişti doktor kürtajı devlet hastanesinde oldum. Az önce bahsettiğim doktora söyledim patoloji sonucu bu şekilde çıkmıştı diye önemli değil genel bi neden herkese söyleniyor tarzı bir şey söylemişti. İkincisinde bebek düştüğü için parça patoloji gönderildi. Parça olduğu için önemsemedim sonucuna bakmadımGenelde her özel hastanelerde perinatolog var . Rahatlıkla ulaşabilirsiniz . Peki düşük sonrası embriyonuz araştırmaya gönderilmiş miydi ?
İlgi göstermediyse farklı doktora bakın derim . Gebelik kolay elde edilmiyor . Bazı doktorlara kolay gelebiliyor . Fakat yaşamayan bilemez . Embriyoyu da şu sebepten sordum . Bazen uyuşmazlıktan kaynaklı olabiliyor düşükler . Yani rahim sağlıksız bebeği büyütmüyor . Vücut dışarı atıyor .Siz yazınca şimdi baktım. Özel hastanede bi doktora gitmiştim o doktorda yüksek gebelik uzmanı olarak geçiyormuş ilk kalp durması haberini ondan almıştım çok ilgilenmişti ama 2.sefer de pek ilgilenmedi hem de önlem amaçlı bi şey vermedi hiç. Belki 3. Olduğu için şimdi gitsem yapar ama başka bi doktor vardı düşündüğüm eğer bu doktordan memnun olmazsam ona giderim o doktor da o şekilde geçiyormuş
Amin İnşallah teşekkür ederim. Kürtajdan sonra günler geçmiyor ama kafanıza takmayın başka şeylerle kafanızı oyalamaya çalışın. İnşallah hepimiz çektiğimiz acıların üzüntülerin mükafatını alacağıztedavini görüyorsun inşallah rabbim bu sefer nasip edecektir. Stress yapma Allah'a emanet et kendini
Enfeksiyon dediğimde doktor bebek de sıkıntı vardır o yüzden düşmüştür demişti. Ama araştırılması lazım işte. Şimdi düşünüyorum eğer öyleyse daha sıkıntı çünkü pıhtılaşma kan sulandırıcı iğnelerle tedavi edilebiliyor. Ama uyuşmazlık veya genetik bi sorun varsa tüp bebek tedavisi uygulanıyor sanırımİlgi göstermediyse farklı doktora bakın derim . Gebelik kolay elde edilmiyor . Bazı doktorlara kolay gelebiliyor . Fakat yaşamayan bilemez . Embriyoyu da şu sebepten sordum . Bazen uyuşmazlıktan kaynaklı olabiliyor düşükler . Yani rahim sağlıksız bebeği büyütmüyor . Vücut dışarı atıyor .
Evet çok haklısınız. Sabrın sonunda Allah isteyen herkese nasip eder inşallahTek ihtiyacımız olan sabr ve tevekkül . Rabbim rızkını verdi ise dünyaya gelecektir. Yüreğimizi ferah tutalım![]()
Bende o şekilde istiyordum hazır değildim ama eşim beklemek istemedi. Şu an da hamile olduğum için stres yapmak istemiyorum
Evet ben 11 yıl önce tedavisiz gebe kaldım ve 12. haftada kaybettim . Ve pıhıtılaşma sorununu böylelikle öğrendim . Sonra hiç çocuğum olmadı . Buna etken olarak pcos başlıca sebepti. (düzensiz adet ve yersiz kilo artışına neden oluyordu ) Bununla birlikte ilaçlar tedaviler derken bir sonuca ulaşamadık . Sonrasında ilk evliliğim bazı nedenlerden dolayı bitti. İkinci evliliğimi 2 yıl önce yaptım yine bebek olmadı . En sonunda tüp bebeğe karar verdik . Genetiğe embriyolar gönderildi. Araştırma yapıldı vs . Sonunda Rabbim nasip etti. Ama hep aklımda bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor . Hep bi düşük korkusu .. Rızkı varsa olur diyorum . Teselli ediyorum kendimi.. En doğrusunu Rabbim bilir . Allah hepimize bu yolda kolaylık versin . Biraz uzun yazdım bağışlayın .Enfeksiyon dediğimde doktor bebek de sıkıntı vardır o yüzden düşmüştür demişti. Ama araştırılması lazım işte. Şimdi düşünüyorum eğer öyleyse daha sıkıntı çünkü pıhtılaşma kan sulandırıcı iğnelerle tedavi edilebiliyor. Ama uyuşmazlık veya genetik bi sorun varsa tüp bebek tedavisi uygulanıyor sanırım
Estağfirullah çok güzel yazmışsınızEvet ben 11 yıl önce tedavisiz gebe kaldım ve 12. haftada kaybettim . Ve pıhıtılaşma sorununu böylelikle öğrendim . Sonra hiç çocuğum olmadı . Buna etken olarak pcos başlıca sebepti. (düzensiz adet ve yersiz kilo artışına neden oluyordu ) Bununla birlikte ilaçlar tedaviler derken bir sonuca ulaşamadık . Sonrasında ilk evliliğim bazı nedenlerden dolayı bitti. İkinci evliliğimi 2 yıl önce yaptım yine bebek olmadı . En sonunda tüp bebeğe karar verdik . Genetiğe embriyolar gönderildi. Araştırma yapıldı vs . Sonunda Rabbim nasip etti. Ama hep aklımda bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor . Hep bi düşük korkusu .. Rızkı varsa olur diyorum . Teselli ediyorum kendimi.. En doğrusunu Rabbim bilir . Allah hepimize bu yolda kolaylık versin . Biraz uzun yazdım bağışlayın .![]()
Kesinlikle ve inanıyorum,inancımı asla kaybetmek istemiyorum. İnşaallah günü geldiğinde bebeklerimiz doğunca büyütme çabasına girer,onlarla ilgili konulardan konuşuruzEstağfirullah çok güzel yazmışsınızNe güzel rabbim nasip etmiş bende 2. Seferde hep stres endişe bildiğiniz kürtajı bekledim hiç umudum yoktu sürekli doktora gidip durumunu öğrenmek istiyordum. Ama şimdi elimden geleni yapıyorum ama elimden geldiğince stres yapmamaya çalışıyorum kafama takmıyorum gerçekten stres yapınca bebeklerimizde etkilenecek onlara zarar vermeyelim.Bakın sizde olmuyor diye bi kenara çekilmemişsiniz elinizden geleni yapmışsınız biz elimizden geleni yaptık şimdi tevekkül Umut zamanımız
![]()
Çok teşekkür ederim inşallah sizin de gönlünüze göre olur.Hayırlı olsun ne güzel benim de aynı şekilde bikaç kez olmasına rağmen hemen oldu ama düştü sonrasında bi defa hemen oldu diye bi daha olacak değil ya dedim yine aynı şekilde oldu inşallah benimde sizin gibi sağlıklı devam eder