2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

Canım gecmis gelmez ama simdi alin artik. Üzüldüm lekelilero evde giysin inan bizde ek gidaya başlayınca cok temiz lekesi çıkmayan giysileri evde giydirdim. Pazarlarda bile gerçekten güzel seyler var pamuklu guzel giysiler, birde 2.el satan insanlar nasil lekeli giysi satıyorlar ayıp birşey ya milletin iyice akli gitmiş

Ya çok enterasan ...çocuğu üzerine 20-30tllik bir kıyafet alıp alamayacağına dahi söz hakkına sahip olamayan insanların üremesi çok enteresan ...

Canım benim bu olayı bu kadar içselleştirip mesele yapman bile gösterir ki sen iyi bir annesin kendini suçlama eşinle güzel bir şekilde konuş bu olayın seni ne kadar üzdüğünü gelenler uygun değil olmadı giydirmedim de bundan sonrası için doğru davranın en azından.Bi de eşinin ailesiyle mesafe koy hiç bir şey paylaşma

Bir adamın hiç mi hevesi olmaz ilk çocuğu üstelik. Kv niye karışıyor ki kıyafetine bari karışmasın yuh yani.

Ellerine saglık cok güzel yapmışsın. Durumu olmaz anlarım da ilk cocuk be insan heves ediyor yani. Hayır size getirmişte görümce yeniden dogursa o zaman sıfırını alacak. E madem sıfır alıyor neden siz alamıyorsunuz? Bu eş aileleri gerizekalı oluyor gerçekten. Kvler kızlarının eskilerini gelinlere iteleme derdindeler.

Yalnız arkadaslar bir konuyu acıklaysyım cocugun yedigi helal giydiği haram sözü kötü bir laf degil.
Cocuk yiyor ve büyüyor ancak bugün aldığınız kıyafet bir ay sonra olmuyor cocuk cabuk büyüyor anlamında söylenmiş bir söz.
Öyle hakaret vs degil. Pek cok yerde de söylenir.
Eskiler demiş bir laf atmıs ortaya.
Bu söze sinirlenen arkadaslar için yazmak istedim

Kayınvalidem ve akrabaları getirdi.. Annem çok uzakta senede 1 sefer gidebiliyorum yanına. Annem de babam da kanser hastası.. Hiçbirşeyden haberleri olmadı onların.. Ben hep gömdüm bu duygularımı..
Cok gecmis olsun Allah şifa versin annenize de babanıza da. Bebeginiz icinďe elinizden geldikçe alırsınız birşeyler. Hemen küçülüyor diyorlarsa sizde büyük alır uzun süre giydirirsiniz. Hiçbirşey almamak tamamen eski kıyafetleri kullanmak bana pek mantıklı gelmedi. Yinede canınızı sıkmayin en azindan bebeğinizin sağlığı yerinde. Allah başka dert vermesin bi şekilde orta yol bulursunuz

Flört etmeden tanımadan mı evlendiniz? Yani evlenmeden size belli etmedi mi böyle oldugunu. Hem sadece sizin cocugunuz mu? Onunda evladı böyle büyüsün mü istiyor? Bence oturup anlatın derdinizi sizi mutsuz ettiğini pis olduklarını söyleyin. Anlamıyorsa sizin sorununuz değil

Ablacım burada genel yorumları okurken gözlerim kanıyor zaten. Herşeyi çalışmaya getiriyorlar. Okumaya getiriyorlar.
Onlara kızmayacaksın çünkü empati yetenekleri gelişmemiş.
Simdi sen söyleyince belki bu kadınların da oldugunu düşünebilirler.
Okudum iş hayatım oldu her istedigi mi yaptım ama benim gibi olmayan olamayan pekcok insan tanıdım.
Kiminin kendi seçimiydi.
Ama kimi deaile zoruyla erken yasta evlendirilen okutulmayan kızlardı. Şimdi ben bu insanları nasıl yargılarım??? İşte mesele bunları akıl edebilmekte. Yoksa işkembeden sallarsın yani. Klavye basında dünyayı kurtarıyoruz masallah

Bu arada çalışma hayatının olması da bazen insanı kurtarmıyor maalesef.
Büyük bir firmada ik müdürü bir kadın tanıdığımız var. Kadın 15 bin maas alıyor. Ama kocasından izinsiz evine bir bardak dahi alamıyor. Veya Üni mezunu olmasına rsgmen eşinden siddet görenler oluyor.
Hayatı bu kadar keskin görmemek lazım. En azından ben bunu düşünüyorum.
Yargılamak cok kolay ama ya anlamaya calışmak?

Sizin yorumunuz da benim pencereni gösterdiği icin yazmak istedim

sende de suç var. kavgayla dövüşle gidip alacaktın kıyafet. asla kabul etmeyecektin. tabi bu kavgayı eşinle yapacaktın çünkü eşini ikna etmen yeterli diğerleriyle kavga etmeye bile gerek yok. kayınvalidene ne diye resim atıyosun bak bebeğimin kıyafeti falan diye.
hayır aynı kafada olursunuz arkadaş gibi iyi anlaşırsınız atarsın da senin her şeyine karışan, senin adına karar veren kadına ne diye yüz veriyosun böyle. mesafeli ol. alacağını söylemene gerek bile yoktu aldığın zaman üstünde görürlerdi.

valla ben çoğunlukla büyük aldım hep. 6 aylıkken 9 aylık kıyafet aldım. 9 aylıkken 1 yaş. başta bol da gelse giydi çokta tatlı oldu zamanla üstüne oturmaya başladı. böylece bütün kıyafetlerini uzun uzun hevesim geçene kadar giydirebildim. ben 6 aylık bebeye gidip 6 aylık kıyafet alınmasını doğru bulmuyorum çünkü öyle çabuk büyüyo ki 3.kere giydiremiyosun.

Ailenizin maddi durumu iyi değilse başkasından kıyafet almak çocuğuna giydirmek ayıp değil. Herkes elinden geldiğince bu şekilde koyafet bağışı yapıyor iyi niyetli olarak. Ancak eşinizin durumu olmasına rağmen almıyorsa orda dur demelisiniz.

Yani heves edip 6 aylık yeni doğan kıyafetleri cok cok alınıp daha etiketiyle duruyor ki cpcuk büyüyor o yüzden denilmiş bir söz. Ama burada konu sahibinin ailesi bırakın bol almayı pintilik yapıyor. Onda durum farklı

Esiniz sigara ya da alkol kullaniyor mu, cevremde bi ara bunu gorurdum cocuklara bisey almaz ama sigaraya, alkole para harcar sonra da fakirlikten yakinip bu yavrucaklar baskalarinin eskileriyle buyudu acıtasyonu yaparlardı.

İkinci el olayına asla karşı değilim
Benim de 2 arkadaşım bir sürü kıyafet verdiler ama hiçbiri lekeli falan değildi. Gayet temiz kıyafetlerdi. Ben de bir şeyler aldım ama çok az aldım çünkü gerçekten çok eşya vardı.
Ama mesela ilk kıyafetlerini ben seçmek istedim hastane çıkışı vs aldım.

Senin durum ise farklı. Gelen kıyafetlerden çok yıpranmış olanları lekelileri ayırıp onların yerine gönlüne göre giysiler alabilirsin. İnternette 2. El bebek kıyafetleri satılıyor oralarda çok ucuz. Tamam israf olmasın da hiç mi almayacakmışsınız canım. Bunu diyenler kendileri 2. El giyiyorlar mı?

Yok bence o da her zaman geçerli değil
Benim bebek
3250 gram doğdu dedim heralde kıyafetler boşa gidecek
0-1 ay yenidoğanları 1,5 ay giydi. Şimdi 3 ayı geçti 5 kilo. Hala 0-3 giyiyor.
Kıyafetler yıkanmaktan eskidi. 3-6 aya herhalde 4. Ayda anca geçeceğiz. Boyu 57 cm bebeğimin. 3-6 ay kıyafetler ise 62 cm den başlıyor. Çuval gibi oluyor patikli altlar falan :)

En başta şunu söylemem gerekir ki; bebeğinize yeni kıyafetler giydirmek bebeğinizin değil sizin ihtiyacınız. Bu sebeple anneliğinizi sorgulamayın. Peki bunu istemek kötü birşey mi, tabiki değil.
Bende çocuklarıma ikinci el kullandım. Alamayacağımdan değil. İsraf olmasın diye. Ama yıpranmış kötü kıyafetleri hiç kabul etmedim. Yeni kıyafet de aldım. Sizde bundan sonra gönlünüze göre hareket edin. İçinizde ukte kalmasın.

Ben de yeğenlerimin kıyafetleri ile büyüttüm.
Ben de kızımın kıyafetlerini veririm.
Yalnız o lekeli kıyafetleri verende hiç Allah korkusu yok mu? Ya nasıl lekeli lekeli verirler anlamıyorum. Lekeyi bırak azıcık yıpranma belirtisi olsun asla vermem. Bana da verilmesini istemem.
Yıkar ütüler güzelce katlar paketler öyle veririm. Bence cimrilikten öte saygısızlar.

Üzülmekte haklısın ama yapacak birşey yok. Bundan sonra çocuğuna güzel güzel kıyafetler alırsın. Geçmişi düşünüp canını sıkma. Olan olmuş.

bende böyle yapıyorum
özellikle çıtçıtlı atletleri kocaman alıyorum
oğlum bir kıyafeti 5 ay felan giyiyor
o yüzden de verdiğim paraya üzülmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…