2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

Geçmiş zaman için degilde gelecek zaman için kayinvalideyi, eşi çocuğun ihtiyaçları konusunda dinlemeden alabilecek iradeyi gösterebilmeli konu sahibi. Çocuk büyüdükçe, oyuncak, kitap, eğitici setler vs.almak isteyecek belki anne, yeni doğmuş bebeğe kıyafet almayan insanlar çocuğa 10 TL'lik kitabi çok fazla görecekler muhtemelen. Yoksa kıyafet bir sekilde geçmiş gitmiş.

Tamam haklısınız ancak geçti bitti. Ağlayıp, her gün kahrolmanin manası yok.

Işte bugün gidip almış yeni kıyafetler. Böyle böyle devam eder diye düşünüyorum..

Artık 9 buçuk aylık olmuş sağlıklı bir bebeğiniz var sımsıkı sarılın ona

"Eski kıyafet neden giydirdin, neden kocan oyle neden kv böyle" gibi tartismalara da gerek yok. Olan olmus. O anda öyle gerekmiş öyle yapmissin . Sen bundan sonrasına odaklan

Bebeğine odaklan, bütçen yettiğince de kimseyi dinlemeden al ne alıyorsan. Eski kıyafet giydirdin diye kötü anne değilsin. yeni giydirenler de bu sebeple iyi anne olmadı

Bundan sonrasına bak. Bebeğin bugünlerde ne giydiğini hiç hatırlamayacak kaldı ki şimdi bile farkında değil. Ama senin ona gosterdigin ilgi ve şefkati her zaman hissedecek.

Bazi arkadaslari da anlamiyorum burda

Daha henüz -bence- lohusa sendromunu atlatamamış bir anne bir sebeple kendini suçlayıp duruyor. Uzuldugu şeyin saçma olduğuna inanmak istiyor. Ama bazilari yangina korukle gidip onu iyice dibe cekecek yorumlar yapiyor. Neden hanimlar neden??? Bu hanimefendi bu konuda kendini sucluyor, yarin da biz başka bir mevzu üzerinden kendimizi suçlayabiliriz. Hoş olmuyor yani...

Eşinden harçlık isteyen kadın trajedisi işte..

Hanımefendi hayat herkese eşit imkanlar sunmuyo, çok şükür siz çalışıyorsunuz sanırım sizin adınıza sevindim. Demek ki zamanında birtakım imkanlar (okumak ve iş gibi) elde etmişsiniz ve bugün kendi paranızı kazanıyorsunuz

Ama herkese bu imkanlar verilmiyor. 15 yaşında evlendirilen insanlar var dünyada ve ülkemizde tabi ki. Üstelik evlilikte problem yasadiklarinda sırtlarını dayadıkları bir aileye sahip değil çoğu. Eminim o kadınlar da isterdi erken evlendirilmeden okumayı, çalışmayı, kazanmayı...

Erken evlendirilmese bile zamanında okumak için ailesinin tesvik etmedigi kadinlar var dolayısıyla okumayı çok elzem gormediğinden evliliği tercih ediyor cogu. Sonra pisman oluyorlar mutsuz olduklarinda. O yıllara dönseler okurlardı eminim

Üzulmeniz gayet dogal.evet giydigi haram drler ama abartilicak bi durumda yok yani bu sozü.tabikide alinicak ilk cocugun ilk hevesin körcahil bu insanlar.tamam bi yakınınin kardesinin vs kiyafetlerinide giyebilir elbette ama lekeli kiyafetide vermeye utanır insan.bende ilk oglumun kiyafetlerini almistim ama arkadasimdan eltimin oglundan gelnleride giydirmem dedlmedim hatta 3 4 farkli kisidende gelenleri kabul ettim baktim giydirebileceklerimi aldim kotu olanlari eledim ya geri verdim yada attim yani ihtiyaci yoktu ama cocuk bu korletiyo bazen gunde 50 tane kiyafet degisiyor.simdi ikinci oglum oldu hic bir sey almadim sadece hastane cikisi ve bi tanede mont aldim okadar.bundan sonra veren versin sen kendine bak cok kaliteli olmasada guzel seyler buldukca al.mesela pazarlarda falanda cocuklara cok guzel seyler bulunuyor uygun fiyata.kimseyede soleme aldiklarini gjydigi zaman gorurler zaten.

Kiyafet almayla iyi anne olunmuyor ne olur üzülmeyin. Insan özeniyor ve her seyi almak istiyor ama bebeginiz buyudukce sizin almadiginiz veya alamadiginiz kiyafetleri degil gösterdiğiniz sevgiyi hissedecek. Hem cakrirmadan alin 3-5 parca sey, cok pahali olmahan pamuklu kiyafetlerden.

Vayyy benim bir mühendis adayımın da annesi demişti önce ben göreyim diye. Misafirliğe çağıracakmışız gündüz. Bana içten içe ters geldi oğlanın aklı yok zağar dedim :)) neyse ki annem de istemedi. Allah muhafaza. Kv adayı da emekli öğretmendi

Harcayabilme imkanınız varsa alın kafanıza göre birileri hediye getirdi falan dersiniz niye söylüyorsiniz ki aldım diye.

merhaba siz çok duyarlı ince düşünceli bir insansınız her anne evladı için en iyisini ister maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama abartmadan bri kaç parça kıyafet almak sizin en doğal hakkınız çocugunuza. Gelgelelim üstünden zaman geçmiş olan olmus artık üzülmeyin geçmişi düşünmeyin daha 9 aylık çocugunuz uzun yıllar var önünüzde. Hem size birşey söyleyeyim mi oyuncak kıyafet vs hepsi bir yere kadar önemli olan çocugunuzla kaliteli sevgi dolu zaman geçirebilmek bağı sıcak ve kubbetli tutabilmek. geçmişi düşünmeyin geleceğe bakın

Minimalizm hiçbir şeye sahip olmamak değildir zaten. Gerekli olana sahip olunur. İnternette dolaşan saçma sapan bir minimalizm akımı var. Az sayıda ya da düşük bütçeli tatil yapmayı bile "minimalizm nedir" başlığı altında anlatan komik tipler türemiş. Bir sanat akımı can çekişiyor.

Şu olayın minimalizmle zerre kadar alakası yok yani. Bildiğiniz cimrilik bu. Çocuğuna 2 parça kıyafeti çok gören adamlar çocuk yapmasa keşke.

Siz niye sessiz kaldınız ki? Bence siz de onlar gibi düşündüğünüz için ikna olmuşsunuz. Yoksa çocuğunuzun hakkını savunurdunuz.
Yıllar boyunca çocuğunuza alacağınız her şeyi kayınvalideye soracak değilsiniz herhalde. Size de mantıklı gelmese susmazdınız.

Evet, o söze inanıyorum.
Lakin, bu demek değil ki çocuğa hiçbir şey alınmaz.
Ayrıca siz neden kendi bebeğinize eşya alırken başkalarına hesap veriyor ya da gösteriyorsunuz ki?
Bu kadar içinizde kalacağına gizli gizli para biriktirip alsaydınız, hemen eve getirip yıkardınız.
Şu verdiğim akla bakın, kendi bebeğinize bir şey aldınız diye saklayın diyorum, durumun abesliği ortada.
O kocanız olacak densize bir şey demiyorum, başka bir konu olmalı kendisi ile alakalı.

Ha benim çocuklarımın dünya kıyafeti oldu, kimseden bir şey almadım.
Kendim yeterince aldım ama benim ailem abarttıkça abarttı.
Hiç giymediği kıyafetler 50 60 parçadan fazladır.
Etiketli ayakkabılar 10 u geçer.
Ve 1 yaş arayla iki erkek bebeğim oldu, buna rağmen durum bu.
Çok şükür bekletme huyum yok, topladıkça veriyorum ihtiyacı olana, iyisi kötüsü kendi bilir ayırır.
Ömrü 3 ay, lekesi berisi çıkmıyor, yıpranıyor.
Bu sebeple marka bir şey de almam lcw ve benzeri mağazalar favorimdir.
Ama geçen ablam resmen çeyrek altın parasına sweet almış, işte o haram!
Çocuk kıyafetlerine gereksiz verilen paralar haramdır, ama gereksiz işte.
Böyle imkan varken milletten beklemek başka bir şeye girer.

Bak şimdi ben sana burdan ahkam kesmicem ay öyle kocamı olur böyle ewlilikmi olur gibi beylik laflarda etmicem ben 24 saat önce bebeğini kucağına alamadan toprağa koyan bi anneyim.. sadece 2 sn unutmak için bile buralarda kendime meşgale arıyorum ciğerimi sökmüşlerde nefes alamıyo gibiyim yani demem o ki keşke kucağımda olaydıda üstü lekeli olaydı zamanla ne kıyafetleri olur onun tek derdin bu olsun.. senin üzüldüğün şeye ben şükrederdim yapma ..

Canım lütfen üzme kendini..Sen mükemmel bir annesin..Eşini de suçlama o da cehaletinin kurbanı olmuş..
Bazen hepimize böyle tutukluklar olur,düşünürsün ,söylenenlerde mantık ararsın,şartlara göre hareket edersin..Hepsi bu..sen imkanlara göre hareket etmişsin .Aslında bebeğine şimdi daha keyifli,zevkli alışverişler yapabilirsin çünkü maşallah büyümüş ihtiyaçları artmıştır. Şimdi o günlerin acısını çıkarabilirsin.

Ben de tersine. Aldirmadim. Gitdim hamileyken topladim. Doğruda yapdim. Bazılarını hic giymeden küçüldü. Sadece yenidoğan kıyafeti almışdim mikrop kapmasn die. Her şey 2 ci el. Hediyye. Yetiyorda. Ben de onun için ayırdığım parayi çeyrek ala atdim kenara. 2 eski bebek bezi mi önemli okulu doktoru harcligimi . Yarin büyunce eline vercem git boz harca die. Simdi anlamıyor o zaman zor olcak param yok evlâdım anla demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…