- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi _Phantom-Opera_
-
Geçmiş zaman için degilde gelecek zaman için kayinvalideyi, eşi çocuğun ihtiyaçları konusunda dinlemeden alabilecek iradeyi gösterebilmeli konu sahibi. Çocuk büyüdükçe, oyuncak, kitap, eğitici setler vs.almak isteyecek belki anne, yeni doğmuş bebeğe kıyafet almayan insanlar çocuğa 10 TL'lik kitabi çok fazla görecekler muhtemelen. Yoksa kıyafet bir sekilde geçmiş gitmiş.Gerçekten yorumları anlayamıyorum ; bebek olmuş 9.5 aylık , sağlıklı , konu sahibi hala geçmişte giydiremedigi kıyafet için ağlıyor.
Işte büyüdü gitti, o kıyafetlerde çöp oldu.
Iradeyle ya da değil , o an için en mantıklısı yapılmış , konu sahibi de kabul etmiş ve giydirmiş.
Hamdolsun ki , yeni kıyafetler alacak sağlıklı bir bebek var elinizde.
Yok koca cimri , yok kv. niye karışıyor sözlerine gerek yok. Geçmiş zaman için bu kadar ağlanır mi , bu kadar hırpalar mi insan kendini ; üstelik sadece kıyafet için.
Böyle hayat geçmez.
Eşinden harçlık isteyen kadın trajedisi işte..[/QUOTE
Bu nasıl küçümser çirkin bir tavırdır ayıp ya. Siz çalışıyosunuz o çalışmıyo diye kendinizin üstünmü zannediyosunuz. Kimsenin yaşam koşullarını,aile yapısını,hayat şartlarını bilmezsiniz. Sizde farklı bi ailede doğup farklı bi hayat yaşıyo olabilirdiniz. Yada şu andan sonra bile değişebilir hayatınız, örneğin bi kaza geldi başınıza çalışamaz oldunuz nolcak elinizde bir garantiniz varmı yarın için. Bu kadar narsist olmayın
Geçmiş zaman için degilde gelecek zaman için kayinvalideyi, eşi çocuğun ihtiyaçları konusunda dinlemeden alabilecek iradeyi gösterebilmeli konu sahibi. Çocuk büyüdükçe, oyuncak, kitap, eğitici setler vs.almak isteyecek belki anne, yeni doğmuş bebeğe kıyafet almayan insanlar çocuğa 10 TL'lik kitabi çok fazla görecekler muhtemelen. Yoksa kıyafet bir sekilde geçmiş gitmiş.
Eşinden harçlık isteyen kadın trajedisi işte..
Vayyy benim bir mühendis adayımın da annesi demişti önce ben göreyim diye. Misafirliğe çağıracakmışız gündüz. Bana içten içe ters geldi oğlanın aklı yok zağar dedim :)) neyse ki annem de istemedi. Allah muhafaza. Kv adayı da emekli öğretmendiCanım ,arkadaşımla eşinden önce kayınvalidesi tanışmıştı...kayinvalide teyze öğretmen emeklisi ...tabiri caizse insan sarrafi...
gözünden tanır insanı. Egemenlik kurabileceği, ezebilecegi bir kız olduğuna kanaat edince mühendis oglusuyla tanıştırdı arkadaşımı.
Harcayabilme imkanınız varsa alın kafanıza göre birileri hediye getirdi falan dersiniz niye söylüyorsiniz ki aldım diye.Nerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Bu ne şimdi demeyin dert.. Hem de içimi yakan bi dert, beni ağlatan bi dert, çocuğuma iyi bi anne oolamadımın derdi.. Ama sorsanız onlara ne var bunda.. Sahi bişey yok mu bunda? Bu dert değil mi? Gerçekten çocuğun yediği helal de giydiği haram mı? Ben iyi bi anne miyim? Yoksa evladına bir parça kıyafet alanayan pısırık saçma sapan bi insan mıyımAcı çekmemeli miyim?
Az önce bu sitede ikinci el kıyafetler satanların olduğu alanı inceledim canım sıkıldı.. Ben de bundan dolayı yaşadıklarımo hissettiklerimi anlatmak istedim. Saf değil de iyi niyetliyim diyelim ya da sfım bilmiyorum.. Minimalist yaşamak isstedim hep ama yok artık bundan sonra ihtiyacım neyse o olacak.
Akraba ve cevre hediye olarak yeni kiyafet vs getirmedimi kimse size yaKayınvalidem ve akrabaları getirdi.. Annem çok uzakta senede 1 sefer gidebiliyorum yanına. Annem de babam da kanser hastası.. Hiçbirşeyden haberleri olmadı onların.. Ben hep gömdüm bu duygularımı..
Bak şimdi ben sana burdan ahkam kesmicem ay öyle kocamı olur böyle ewlilikmi olur gibi beylik laflarda etmicem ben 24 saat önce bebeğini kucağına alamadan toprağa koyan bi anneyim.. sadece 2 sn unutmak için bile buralarda kendime meşgale arıyorum ciğerimi sökmüşlerde nefes alamıyo gibiyim yani demem o ki keşke kucağımda olaydıda üstü lekeli olaydı zamanla ne kıyafetleri olur onun tek derdin bu olsun.. senin üzüldüğün şeye ben şükrederdim yapma ..Nerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Bu ne şimdi demeyin dert.. Hem de içimi yakan bi dert, beni ağlatan bi dert, çocuğuma iyi bi anne oolamadımın derdi.. Ama sorsanız onlara ne var bunda.. Sahi bişey yok mu bunda? Bu dert değil mi? Gerçekten çocuğun yediği helal de giydiği haram mı? Ben iyi bi anne miyim? Yoksa evladına bir parça kıyafet alanayan pısırık saçma sapan bi insan mıyımAcı çekmemeli miyim?
Nerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Canım lütfen üzme kendini..Sen mükemmel bir annesin..Eşini de suçlama o da cehaletinin kurbanı olmuş..Nerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?