2. Ele bakış açınız nedir samimi olarak

evet eşyalar kullanan kişilerin enerjilerini yüklenirler fakat;
o enerji vitrinde bakıp geçenlerinde enerjisiyle yüklenir,
almak için deneyip parası olamadığı için alamayıp gözü kalanlarında enerjisiyle yüklenir ,
hatta kıyafeti bile alıp etiketiyle 3-5 gün giyip değişim iadeye getirenler var mağazada onlarında enerjisiyle yüklenir ve bilmeden alır mis gibi giyersiniz enerjik enerjik :)

o sebeple ayy ikinci el kullanmam enerjisi sinmiştir onun diyenlere önerim var enerji temizliği yapmayı öğrenebilirsiniz en azından aldığınız sıfır ürünlerin bile ne derece sıfır olduğunu bilmediğinizden hiç değilse onlara da uygulayabilirsiniz ve haberiniz olsun sıfır aldığınız çamaşır makinaları bile fabrikasında daha mağazalara gelmeden çalıştırılır kullanılır bakılır falan.... düşünün her şeyi siz almadan önce birileri ellemiş bakmış dokunmuş kullanmış olabilir aldığınız beyaz eşyayı bile sizden önce biri almış kullanmış ve bir sebepten iade etmiş olabilir :KK66:

ilk benim olmalıyı ilki ben olmalıyım diye eşyada bekaret aramıyorum ben, eşyalara saydığım sebeplerle çok anlam yüklemem, ha bazı şeyler vardır assslaaa satmam anıdır onlar ayrı , ama çocuğumun bazı oyuncakları bazı eşyalar bazı kıyafetler ihtiyaç sahibine verilemeyecek şekilde olabiliyor mesela ihtiyaç sahibi akülü arabayı ne yapsın ipek gömleği ne yapsın ihtiyacını görmez e bizde kullanmıyoruz haliyle satıyorum ve bu şekilde ikinci el üründe alıyorum ...

hatta daha etiketi üstünde fakat yarı fiyatına ürünler var örneğin hediye gelmiş değişimi yokmuş beğenmemiş veya üstüne olmamış satıyor e bende beğenmişim niye almayayım ki gidip 2 katı para verip almak akıl karı olmaz bu durumda daha uygunu ve temizi varken, önemli olan işe yaraması

önyargıları yıkalım arkadaşlar önyargı iyi birşey değil...

almak için deneyip parası olamadığı için alamayıp gözü kalanlarında enerjisiyle yüklenir ,
hatta kıyafeti bile alıp etiketiyle 3-5 gün giyip değişim iadeye getirenler var mağazada onlarında enerjisiyle yüklenir ve bilmeden alır mis gibi giyersiniz enerjik enerjik :)

o sebeple ayy ikinci el kullanmam enerjisi sinmiştir onun diyenlere önerim var enerji temizliği yapmayı öğrenebilirsiniz en azından aldığınız sıfır ürünlerin bile ne derece sıfır olduğunu bilmediğinizden hiç değilse onlara da uygulayabilirsiniz ve haberiniz olsun sıfır aldığınız çamaşır makinaları bile fabrikasında daha mağazalara gelmeden çalıştırılır kullanılır bakılır falan.... düşünün her şeyi siz almadan önce birileri ellemiş bakmış dokunmuş kullanmış olabilir aldığınız beyaz eşyayı bile sizden önce biri almış kullanmış ve bir sebepten iade etmiş olabilir :KK66:

ilk benim olmalıyı ilki ben olmalıyım diye eşyada bekaret aramıyorum ben, eşyalara saydığım sebeplerle çok anlam yüklemem, ha bazı şeyler vardır assslaaa satmam anıdır onlar ayrı , ama çocuğumun bazı oyuncakları bazı eşyalar bazı kıyafetler ihtiyaç sahibine verilemeyecek şekilde olabiliyor mesela ihtiyaç sahibi akülü arabayı ne yapsın ipek gömleği ne yapsın ihtiyacını görmez e bizde kullanmıyoruz haliyle satıyorum ve bu şekilde ikinci el üründe alıyorum ...

hatta daha etiketi üstünde fakat yarı fiyatına ürünler var örneğin hediye gelmiş değişimi yokmuş beğenmemiş veya üstüne olmamış satıyor e bende beğenmişim niye almayayım ki gidip 2 katı para verip almak akıl karı olmaz bu durumda daha uygunu ve temizi varken, önemli olan işe yaraması

ne güzel yazmışsın hepsine katılıyorum.elbette ihitiyaç sahplerine de veriyoruz ama satıyoruz da hem asıl istiyaç sahibi uygun fiyata alsın hem de 3 kuruş da olsa bir katkı olsun diye.mesela ben de topuklu 35 no sıfır ayakkabı vardı.topuklu giymem yasaklandı öylece kaldı dolapta 2 sene.e topuklu bir çocuğa hediye edilemez 35 no ayaklı kadın da kaç tane var nereden bulayım?yükledim uygulamaya 3 gün sürmedi sattım bedava denilecek fiyata.alan da mennun evden gitti kurtuldum diye ben de memnunum

ne güzel yazmışsın hepsine katılıyorum.elbette ihitiyaç sahplerine de veriyoruz ama satıyoruz da hem asıl istiyaç sahibi uygun fiyata alsın hem de 3 kuruş da olsa bir katkı olsun diye.mesela bend e topuklu 35 no sıfır ayakkabı vardı.topuklu giymem yasaklandı öylece kaldı dolapta 2 sene.e topuklu bir çocuğa hediye edilemez 35 no ayaklı kadın da kaç tane var nereden bulayım?yğkledim uygulamaya 3 gün sürmedi sattım bedava denilecek fiyata.alan da mennun evden gitti kurtuldum diye ben de memnunum
bende evimi yenilerken yarısını bağışladım diğer yarısını sattım hemen evden çıksın diye uygun fiyata koydum anında satıldı yoksa nerede tutacaktım o kadar eşyayı ,daha dün yine satış yaptım pandemi öncesi kızıma simit,yüzücü gözlüğü,yelek,mayo,deniz ayakkabısı vs... bildiğin tatil seti yapmıştım e denize gidemedik kızda büyüdü hepsi sıfır daha kutusunda hiç kullanılmamış etiketli ama yarı fiyatına koydum toplu olarak tek postda satışa, yarım saat içinde satıldı :D ptesi kargoya vericem.

bende evimi yenilerken yarısını bağışladım diğer yarısını sattım hemen evden çıksın diye uygun fiyata koydum anında satıldı yoksa nerede tutacaktım o kadar eşyayı ,daha dün yine satış yaptım pandemi öncesi kızıma simit,yüzücü gözlüğü,yelek,mayo,deniz ayakkabısı vs... bildiğin tatil seti yapmıştım e denize gidemedik kızda büyüdü hepsi sıfır daha kutusunda hiç kullanılmamış etiketli ama yarı fiyatına koydum toplu olarak tek postda satışa, yarım saat içinde satıldı :KK70: ptesi kargoya vericem.
ucuza verince hemen satılıyor evden gidiyorlar en çok o mutlu ediyor beni.kızın deri ceketi vardı hm marka.250 tlye almıştım 3 4 kez anca giydi küçüldü.koydum satışa 100 tl den biri lütfen 80 olsun dedi.çocuğa gidecek hadi olsun dedim sattım kış başı.şimdi aynı ürün 450 tl olmuş.alan neden almasın ki.450 tl yerine 80 verdi.ama liğme liğme olmuş sökülmüş yıpranmış ürün satanlara da alanlara da ben de hayret ediyorum.marka olmasın ama biraz yenisi olsun derdim alsam .çok sayıda etiketli ya da etiketi sökülmüş ama giyilmemiş ürünü yarı fiyatına aldım.bir çeşit paylaşım bir çeşit sürüm oluyor ticaretini yapmayan insanlar arasında.keşke eski yıllarda da olsaydı

Benim de aklima takilan buydu. İnsan hiç kullanilmamiş etiketli urunu giymeden neden satardi? 😂 Hani boyle etiketli satiş yapanlar aldiklarini bir kenarda unutup sonra aaa satayim bari mi diyor? Diye dusunmustum. Sizin dediginiz gibi yapmalari buyuk olasilik.

Etiketini bile sokmedigim urunu daha az fiyata satmakla uğraşmak yerine direkt iade ederdim ben olsam niye bekleteyim. 🙄
Bazı insanlar alma bağımlısı. Çok seviyorlar, hobi olarak mağaza geziyolar, her çıktıklarında birkaç parça aliyolar. Benim de böyle tanıdıklarım var, eski iş yerine sabah akşam kargo kargo kıyafet gelirdi. Bir de bazen 'ayy özel günde giyerim' , 'bu indirimi bir daha nerede bulacam şimdi alayım elbet giyerim' die alınan ama unutulan kıyafetler var. Hediye geldiği için değiştirmediğin kıyafetler var. Bazı insanlar da kabinde giyinmeyi sevmiyor, ya da çıkıp aynadan bakacak özgüveni olmuyor, kilosuyla barışık değilse falan. Onlar alıp evde deniyorlar, beğenmeyince bazen mağaza iade almiyo,bazen onlar usenip gitmiyorlar.. şey de var , 'zayiflayinca giyerim' ödül kıyafeti. Benim eski ev arkadaşım tüm parasıyla motivasyon olsun diye şıkır şıkır elbiseler alırdı. Benle ev arkadaşıyken zayiflayamadi da, çok elbisesini beni dateler için suslerken bana giydirmistir 😅
Ben kendim için bile, alsiveris yapmaktan nefret ederim, alabildiğim kadar az şey alıp paralana kadar giyerim😂 ama bende bile etiketi üzerinde kıyafetler var. Trendyoldan tayt alt üst takımı almıştım, kargosunu kaçırmışım, hediye ederim diye birine almıştım görüşemedik, eşim dostum hediye diye vermisti,giyinemedim..Bende bile varsa hobi olarak alışveriş yapan insanlarda neler neler vardır ..

benim ben zenginim yazdigim veya giydigim markalari soyledigim bir mesajimi bulur da buraya eklerseniz uyelik iptali yaptirir giderim. beni baskasiyla karistirmayin. ben de herkes gibi konusuyorum burada, mesajlarimi takip edip parcalari birlestirip kendi kafanizda bir izlenim olusturuyorsunuz sonra da gelip bana sen dedin diyorsunuz. ciddi soyluyorum varsa eger benim “ben zenginim, sunum da var bunum da var, su markalari giyerim” benzeri bir mesajim, ekleyin ben giderim.
Yine aklima geldi şu karikatür 😂😂😂
Resmen zenginsin lan! Zenginsin işte yalan mı!
Zengin olmak da suç valla forumda 🙈ne yapsin kız, ekonomik durumu iyi diye yazmasın mi bazı konulara?

*Bir de 'satilmasini yanlış buluyorum, bağışlayabilirsiniz' mantığını yanlış buluyorum. İşte 'ikinci el Fakir fukaraya yaraşır' altmetninden geliyor bence o düşünce.
Çünkü bağış ayrı,satış ayri. Mesela ben işinde gücünde,seyehatinde gezmesinde olan bir insanım. Ama tutup da bir elbiseye ikiyuzelli lira veremem, içim acır. Derim 'üstüne bir ikiyuzelli daha koyayım bilet alırım😅'
ne güzel işte , bu uygulamalar sayesinde kaliteli kıyafet almayı seven insanlar satışa koyuyor da ben de normalde vermeyeceğim paradaki elbiseyi almis oluyorum.
Oysa bağış yapılsa mesela dantel plaj elbisesi... Gerçekten ihtiyacı olan insana verilecek kıyafet mi,dalga geçer gibi? Oysa satışa koysalar ben onu alır seve seve kaç yaz eskitirim🙈 ya da gece elbisesi, stiletto ayakkabı ,portföy çanta falan. Hani kazak - mont neyse de bunlar bağışlanacak şeyler değil ki

Son düzenleme:
Bazı insanlar alma bağımlısı. Çok seviyorlar, hobi olarak mağaza geziyolar, her çıktıklarında birkaç parça aliyolar. Benim de böyle tanıdıklarım var, eski iş yerine sabah akşam kargo kargo kıyafet gelirdi. Bir de bazen 'ayy özel günde giyerim' , 'bu indirimi bir daha nerede bulacam şimdi alayım elbet giyerim' die alınan ama unutulan kıyafetler var. Hediye geldiği için değiştirmediğin kıyafetler var. Bazı insanlar da kabinde giyinmeyi sevmiyor, ya da çıkıp aynadan bakacak özgüveni olmuyor, kilosuyla barışık değilse falan. Onlar alıp evde deniyorlar, beğenmeyince bazen mağaza iade almiyo,bazen onlar usenip gitmiyorlar.. şey de var , 'zayiflayinca giyerim' ödül kıyafeti. Benim eski ev arkadaşım tüm parasıyla motivasyon olsun diye şıkır şıkır elbiseler alırdı. Benle ev arkadaşıyken zayiflayamadi da, çok elbisesini beni dateler için suslerken bana giydirmistir 😅
Ben kendim için bile, alsiveris yapmaktan nefret ederim, alabildiğim kadar az şey alıp paralana kadar giyerim😂 ama bende bile etiketi üzerinde kıyafetler var. Trendyoldan tayt alt üst takımı almıştım, kargosunu kaçırmışım, hediye ederim diye birine almıştım görüşemedik, eşim dostum hediye diye vermisti,giyinemedim..Bende bile varsa hobi olarak alışveriş yapan insanlarda neler neler vardır ..

Bende yok şuan etiketli kiyafet. Geleni hemen uzerime deniyorum begendiysem olduysa etiketi koparip direkt camasir makinasina gidiyor. İadeyse hemen geri paketine sokuyorum ve iadeye gidiyor. 😬
Başka bir durum da olmuyor zaten. Etiketli kaldigi cok nadirdir o da kullanacagim bir seydir mutlaka.

Cevremde asiri alisveris yapan biri var ama o da satmiyordu zaten. Hayal edememiştim o yuzden. 😁

Bende yok şuan etiketli kiyafet. Geleni hemen uzerime deniyorum begendiysem olduysa etiketi koparip direkt camasir makinasina gidiyor. İadeyse hemen geri paketine sokuyorum ve iadeye gidiyor. 😬
Başka bir durum da olmuyor zaten. Etiketli kaldigi cok nadirdir o da kullanacagim bir seydir mutlaka.

Cevremde asiri alisveris yapan biri var ama o da satmiyordu zaten. Hayal edememiştim o yuzden. 😁
çoğu insanda 10 15 yıldır satmıyor ki ürünlerini.şurada en fazla 5 yıllık geçmişi var kıyafet oyuncak çanta vs satışlarının.ben daha önce tamamını veriyordum isteyenlere maddiyatları iyi olsun kötü olsun.sonra bu uygulamalar yaygınlaşınca ilk 1 sene sadece aldım son 3.5 yıldır da hem alıp hem de satıyorum.kendim etiketli ya da giyilmemiş alırım etiketli giyilmemiş giyilmiş az kullanılmış olanları da satıyorum.arz talep meselesi bu.mesela mağazada 1450 ila 1800 tl olan ayakkabıyı etiketli 750 ye aldım .ben sevindim uyguna buldum diye.ama bu fiyat başkasına fazla gelir o da aynı ayakkabıyı 2 3 ay giyilmiş olarak 250 ye alır giyer.sonuçta herkesin işi görülmüş oluyor.mağaza bana pahalı uygulamanın sıfırı dar gelirliye pahalı .

Benim de aklima takilan buydu. İnsan hiç kullanilmamiş etiketli urunu giymeden neden satardi? 😂 Hani boyle etiketli satiş yapanlar aldiklarini bir kenarda unutup sonra aaa satayim bari mi diyor? Diye dusunmustum. Sizin dediginiz gibi yapmalari buyuk olasilik.

Etiketini bile sokmedigim urunu daha az fiyata satmakla uğraşmak yerine direkt iade ederdim ben olsam niye bekleteyim. 🙄
Ben etiketli hiç giymeden 1 yıl beklettiğim kiyafetimi sattım geçen gün 😂 kârla falan da değil hatta zarar ettim elimden çıksın diye. Çok beğenerek ya da gaza gelerek alıp hiç giymediğim kiyafetlerim oluyor benim 😬 alıp bir süre dolabımda durunca giymiş kadar oluyorum zaten hevesim geçiyor 😅

Beni de düşündürürdü sanırım kompleks diyoruz buna ulaa bu beni aşağı mı görüyor acaba? Sorusu ampul gibi parlıyor kafada :D
Ben aşırı sıcak bakıyorum nişan tacım,çiçeğim,peluş ceketim,sandık hepsini dolaptan aldım uygun fiyatlara. Tertemizdi hepsi de zaten siliyorum yıkıyorum da:KK28:

Beni de düşündürürdü sanırım kompleks diyoruz buna ulaa bu beni aşağı mı görüyor acaba? Sorusu ampul gibi parlıyor kafada :KK70:
Ben aşırı sıcak bakıyorum nişan tacım,çiçeğim,peluş ceketim,sandık hepsini dolaptan aldım uygun fiyatlara. Tertemizdi hepsi de zaten siliyorum yıkıyorum da:KK28:
çok iyi yapmışsın 2 saat kullanılacak şeyler altı üstü.nişanın oldu mu bu arada?havalar soğuk diyordu karlı diyordu annen? :KK45:

Dolaptan bir ben mi birşey bulamıyorum. Beğendiğim ürünlerde hep sıfırdan farksız fiyatlar görüyorum. Onu alacağıma yenisini alırım diye düşünüyorum hep

Dolaptan bir ben mi birşey bulamıyorum. Beğendiğim ürünlerde hep sıfırdan farksız fiyatlar görüyorum. Onu alacağıma yenisini alırım diye düşünüyorum hep
zaman ayırmak gerekiyor araştırınca bulunuyor.bir de ürünü ben hemen almıyorum.bekliyoru bir kaç kere teklif yapıp.bazı satıcılar fiyatı indiriyorlar para lazım olunca.hemen alacağını anlarlarsa tok satıcı oluyorlar.

İnternette sirkeli suyla yıkamak diye gördüm ama enerji temizliği için yeterli ve doğru öu yöntem?

Etiketli alınan üründe satan kişinin enerjisi olur mu diye tereddütte kalmıştım ama siz mağazada denense bile oluyor demişsiniz?

E giysi dışındaki şeylerde nasıl olacak enerji temizliği? Sirkeli suyla mı sileceğiz onu da?

r de 'satilmasini yanlış buluyorum, bağışlayabilirsiniz' mantığını yanlış buluyorum. İşte 'ikinci el Fakir fukaraya yaraşır' altmetninden geliyor bence o düşünce.
Çünkü bağış ayrı,satış ayri.
Amma yaptın şimdi. “Boşuna parA vermesin, benim arTık giymediğim yepyeni hırkamı giysin.” Mantık bu… ben de bağışçıyım. Giymediğim plaj elbisemi de kardeşime veririm mesela 😊 fakir mi yooo. Ama daha dikili ağacı yok giyiversin yani, o da paRa vermesin bende gıcırı boşuna dururken

Amma yaptın şimdi. “Boşuna parA vermesin, benim arTık giymediğim yepyeni hırkamı giysin.” Mantık bu… ben de bağışçıyım. Giymediğim plaj elbisemi de kardeşime veririm mesela 😊 fakir mi yooo. Ama daha dikili ağacı yok giyiversin yani, o da paRa vermesin bende gıcırı boşuna dururken
e yoksa ne olacak kardeş abla vs.ya da çocuğun küçülenlerini giyecek uygun akraba?benim 4 katım kazanan akrabama kıyafeti teklif edeceğime satar o parayla çocuğumun kantin masrafına katkıda bulunurum daha iyi.zaten istemezlerde versem.pahalılık had safhada.herkes 30 40 tl nin bile hesabını yapıyor artık.50 tl kazandım yemekten çıkan oyuncak figürlerden.gittim 5 günlük tost parasını ödedim çocuğun.zengin olmuyoruz zaten 3 kuruşluk satışlarla

Kızlar ben 2. Ele karşı biri değilim daha önce etiketli ya da kullanılmış ürünleri çok uygun fiyatlara aldım fakat bir arkadaşım bu durumu bildiği için mesela Zara link atıyorum beğendiğim bişi Dolap da yok mu diyor , sanki ordan alamayacak mışım gibi hissettiriyor bana maddi olarak da kötü bir durumda değilim ama bir kez ordan almam hep ordan alıyorum imajı mı oluşturdu ve rahatsız olmaya başladım sizce ben mi alıngan mıyım eklemeyi unutmuşum geçen sene de bu arkadaşım Zara sitesinden bi takım atmıştı bana oğlu için sen de dolaptan bak çok güzel demişti ikisi birleşince doldum iyice
Bu kadar ufak seyleri kafa takan bir yapiniz varsa her seyi herkesle paylasmayin bence.

İnternette sirkeli suyla yıkamak diye gördüm ama enerji temizliği için yeterli ve doğru öu yöntem?

Etiketli alınan üründe satan kişinin enerjisi olur mu diye tereddütte kalmıştım ama siz mağazada denense bile oluyor demişsiniz?

E giysi dışındaki şeylerde nasıl olacak enerji temizliği? Sirkeli suyla mı sileceğiz onu da?
aynen sirkeli suyla yıkanacak silenecek kıyafetler ve diğer eşyalar
dayım maden teknik arama da müdür taştan iyi anlar değerli taşlar ve enerjilerini bilir bana o demişti taşları akan suda yıka veya suda beklet diye ,biz kendimiz kullanırkende biriken enerjiyi boşaltmak temizlemek gerekirmiş bu şekilde önermişti
bazı taşlarıda toprağa gömüp 1 gün bekletmek gerekiyordu ayrıntıları vardı taşına göre ...enerji temizliği diyerek araştırabilirsiniz yani kendi kullandığınız taşlarıda arada bu yöntemle enerji arındırma yapmak gerekiyor

Benim durumum kötüye gittiğinde oğlum yeni doğmuştu.Bir de kardeşimin düğünü vardı abiye kıyafet vs akşam dünya para özellikle kızım da istiyor.O dönemde dolap keşfettim kıyafetleri oradan hallettim hatta hiç unutmam bir mont aldım kadın kolsuz sime mont da hediye yollamış çok sevindim ihtiacim vardı.Oglum giydi yeğenim oldu ona verdim.Ev yok eşya yok mecburen ikinci el almıştık güç anca kiraya yetiyordu.Hala o doplalari kullanıyorum taş gibi.Yemek yapacam fırın yok 40 TL ye aldım hala kullanıyorum.Durumumuz duzeldikce yeni yeni eşyalar almaya başladım şükür.Simdi beyaz eşyaların hepsi yenilendi.Sirayla alıyorum.Ama artık dolap uygulamasında pek alınmıyor kargo fiyatları uçmuş..Zamaninda takı vs sattım yurtdışından getiriyorsun.Kullanmadigim etiketli olamayan kıyafetleri de sattım yerine de beğendiklerini aldim.Simdi durum duzeldikce ihtiyaç sahiplerine vermeye çalışırım ama şu bir gerçek benim yaşadığım yerde ihtiyaç sahibiyim diyen bile ikinci el kabul etmiyor artık.

çok iyi yapmışsın 2 saat kullanılacak şeyler altı üstü.nişanın oldu mu bu arada?havalar soğuk diyordu karlı diyordu annen? :KK45:
Dün oldu nişanım hiç sorma yaa anamın dediği çıktı gece başladı kar durmadı yağdı sürekli. Kuaföre giderken, çıkarken, çekime giderken, gelirken, salona giderken, salondan çıkarken hep kar yağdı. Çoğu kişi de gelmedi. Evde dünden beri şanssızlığımız konuşuluyor ben de sinirden gülüyorum artık ve inancım ne yazıkki o yönde. Bugün yağmadı her nedense isteme ve nişanın olduğu cuma-cumartesi yağdı😂😒

Back
X