Benim yasim 35'ti buyugu dogurdugumda, o yuzden ozellikle konustum bende, ya 2-3-4 yas krizleri baslamadan halledin ya da tamamen sakinlesip abla/abi olma isteginin basladigi 7 yas sonrasinda dusunun dediler, hic 4 yas diyen olmadı bana keske deselerdi

Şunu eklememisim, danistigim uzmanlar buyuk cocuk erkek oldugunda surecin daha kolay oldugundanda bahsetmisti, erkek cocuklar "abilik" olayina daha kolay adapte oluyormus, kiz cocuklari ise daha kiskanclik temelli sorunlar yasiyormus (bizde yasadik)
Ve ben bu sebeple kizima hic sen ablasin ornek ol, sen ablasin sahip cik gibi yukumlulukler vermedim, bakici tandansli bi ablalik kurumuna karsiyim, simdi kucuk 20 aylik ve iki iyi arkadaslar, geceleri yanyana uyuyup sabaha kadar el ele tutusuyorlar.

besikleri yanyana bu arada yanlis anlasilmasin.
Bundan sonrasini, ust uste dogurmak isteyen ama nasil emzirecegim diyenler icin ekliyorum.
Ben kucuge hamile kaldigimda buyuk 14 aylikti ve aktif bir meme bagimlisiydi, jinekologum gebeligin 4.ayina kadar emzirmekte sakinca yok dedi, emzirdim, daha sonra zaten bebek memeye kuser dedi, benimki kusmedi.
Cocuk doktorumuza danistim ben tandem emzirmeyi destekliyorum dedi, jinekologumla görüştüm bu sefer memeye kusme yoksa devam et bende destekliyorum dedi.
Dogum yaptığım hafta haric emzirmeyi bir gun kesmedim, hatta dogumdan sonrada 1 ay kadar emmeye zorladi, arada tadina bakti birakti, sonra bayaği istekli emdi, tekrar birakti en son kendisi 25 aylik oldugunda (kardesinin kirki ciktiginda) bi anda nefret etti memeden.
Isin ozu 43 aydir kesintisiz emziriyorum ben. Ikinciye biraktirma evresine geldim artik ama hiperlaktasyon sorunum var sabahtan aksama kadar emzirmiyorum memelerim davul gibi sisiyor, sonra gelsin mastit sancıları.
Tabiki bu dediklerim benim buyuk kiz gibi bagimli cocuklar icin yasanabilecek olan durum, mesela kucuk kizim memeye cok bagimli degil ve daha uysal bi cocuk, bunun ustune 3.yu cok rahat dogururdum.