- 17 Şubat 2015
- 26
- 103
- 38
- Konu Sahibi rosa maria
-
cocuk beni seviyor gibi, yani tam olarak anlayamıyorum doğal bir kıskanclıgı var tabii, ama babasinin mutlu olmasini istediğini söylüyorCanim ben sahsen yapamam yapanlar var mi var.Helal olsun diyorum onlara.Senin hic cocugun yokken bi de tam ergenlik zamaninda olan bir cocukla ilgilenmen zor olacak gibi.Bi de ikisi de zor diyorsun.Sevgilinin ne gibi zorluklari var?Cocuk sana karsi nasil?Yani seni istiyor mu yoksa evlenmenize de mi karsi?
annesi varla yok gibi cocukla kesinlikle ilgilenmiyor maddi manevi tum sorumluluk erkek arkadasıma kalıyor
seneler önce sartlarımız böyle değildi, annesi de ilgileniyordu ama bu son beş senedir kadın resmen cocugu bırakıp kacıyor,
Bu platformda cocuklariyla hic ilgilenmeyen kadin var midir bilemiyorum ama genel olarak cocuklariyla hic ilgilenmeyen anneler de var. Bu gercegi de goz ardi edemeyiz. Esimin de onceki evliliginden cocugu var. Evlendigimizden beri bizimle yasiyor. Oncesinde de kv bakmis 1.5 sene. Annesi ayrildigindan beri 1 kez bile cocugu gormeyi talep etmemis. Hala da durum ayni. Artik cocuk buyuyup de, onlar da birilerinin bakimina muhtac durumuna geldikleri zaman "ben dogurdum, benim cocugum" diye arayip sormaya baslarlar.Su kliselerden kurtulun bence
Sorun bakin bu platformda esinden ayrilan kadinlara. Cocuklariyla hic ilgilenmeyen var miymis iclerinde?
Ergenlik donemindeki bir cocukla yasamak cok ama cok zor olacak sizin icin. Aile ici egitim yasini gecmis. Muhtemelen sizin hicbir ogretilerinizi kabul etmeyecek ve kendi dogrusu uzre hareket edecek. Bu da sizi yipratacak. Vazgecin bu isten.merhaba hanımlar, size bir şey danışmak istiyorum. daha önceden bahsetmiştim uzun yıllardır süren bir ilişkim var. artık evlenmeyi düşünüyoruz fakat söyle bir sorun var hayatımdaki insan on sene önce boşanmıs bir de cocugu var cocuk kücük değil on dort - on bes yasında. annesi varla yok gibi cocukla kesinlikle ilgilenmiyor maddi manevi tum sorumluluk erkek arkadasıma kalıyor. biz de artık yuvamızı kurmak istiyoruz ama aklımda deli sorular.. ben calısan bir insanım 8-5 calısıyorum evlenince bir ton sorumlulugum olacak. iş, ev, eş (es olacak kisi de biraz sorunludur bu arada oyle cok kolay biri değil, anlasması zor ama sanırım ben yıllardır yanında oldugum için onun tuhaflıklarına alıstım yadırgamıyorum) simdi bir de cocuk eklenecek.. (cocuk da butun bu düzensizlikten ne yazık ki biraz sorunlu yetişti, pek söz dinlemez zor bir karakteri var, dagınık bir cocuk inatcı, cok zeki kendi ailesinin bile tahammül sınırlarını zorladıgı zamanlar oluyor) istedigi bir sey oldugunda gözlemlediğim kadarıyla vicdan yaptırarak elde ediyor hatta bana da bu taktiği kendi ağzıyla verdiği zamanlar olmustu. Gözümü korkutmuyor değil.. cünkü cogunuz bilirsiniz evlilik zor is. cocuk da buyuk ihtimalle cogunlukla bizimle kalacak. bir yandan icim sızlıyor bir sekilde bas ederim onun da düzeni olur gibisinden dusunuyorum bir yandan da ıkısı de zor karakterler bas edemezsem her seye yetisemezsem napacağım diye düsünüyorum. basbasa vakit gecirmek istediğim anlar olacak, özgürce tatil planları yapmak isteyeceğim belki , ya da benim de cocugum olursa naparim.. cıkamıyorum ben isin icinden. kalbimle mantıgım arasında kaldım. kimse üzülsün istemiyorum ama kendimi harap edip pişman olmak da istemiyorum. daha önce yasayan, deneyimi olan ya da fikri bir el atarsanız sevinirim. ( not: seneler önce sartlarımız böyle değildi, annesi de ilgileniyordu ama bu son beş senedir kadın resmen cocugu bırakıp kacıyor, tüm yük babaya kaldı haliyle biz de etkilendik yani basından biliyordunla baslayan cümleler lütfen dışarı.)
Elbette neler neler var,ama tek kabullenilmesi gereken konu,2.esin bu konuda soz hakki olmadigi. Ki zaten ortada bir cocuk varsa hayat hep ayni sekilde ilerlemez. Ben bugun ayrilsam oglum benimle yasar, kucuk oldugu icin. Sonrasinda liseye gelir misal,babamla yasayacagim diye tutturabilir. Tamam git yasa derim,sonucta cocuga barinma saglayacak tek birey ben degilim,babasi da bunu saglamak zorunda. Bazi babalar cocuga hafta sonu ilgi gostermeyi babalik zannediyor ama oyle degil. Simdi bu durumda eski esin evlendigi kisiye yorum yapmak dusmuyorBu platformda cocuklariyla hic ilgilenmeyen kadin var midir bilemiyorum ama genel olarak cocuklariyla hic ilgilenmeyen anneler de var. Bu gercegi de goz ardi edemeyiz. Esimin de onceki evliliginden cocugu var. Evlendigimizden beri bizimle yasiyor. Oncesinde de kv bakmis 1.5 sene. Annesi ayrildigindan beri 1 kez bile cocugu gormeyi talep etmemis. Hala da durum ayni. Artik cocuk buyuyup de, onlar da birilerinin bakimina muhtac durumuna geldikleri zaman "ben dogurdum, benim cocugum" diye arayip sormaya baslarlar.
Yine benzer bir vaka da abimin basina geldi. Yengem 4 cocugunu birakip baska adamla kacti. Bir kez olsun arayip sormadi cocuklarini. Yani cok var boyle kadinlar malesef. Ben de hemcinslerim icin bunu soylemek istemezdim ama gercekleri kabullenmek gerek. Toplumun genel yapisinin portresini bu platform cizmiyor her zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?