2. es olma yolunda

çocuk üniversite yaşına geldiyse sınava çalıştır başka şehir yazar gider yanınızdan zaten..:)))

diğer konunuzu da okudum. yanıtım da iki konuya yönelik.. uzun yıllardır ilişkinize verdiğiniz emeği düşünmeden karar almaya çalışın, alışkanlıklar ve bağımlılık doğru karar almayı engelleyebiliyor. çocuğun da bulunduğu ortamda beraberce daha fazla vakit geçirin, belki zaten geçirmişsinizdir. ama misafir çekingenliğinin aşılacağı kadar uzun süre olmalı. sonra o ortamdaki halinizi, fikirlerinizi, kendinizi nasıl hissettiğinizi düşünün. örneğin çocuktan anlamsızca rahatsız oluyorsanız, her hareketi sizi geriyorsa kendi düşüncelerinizden de utanacak duruma gelebilirsiniz, yani kendinizi suçlu hissedeceksiniz ve sürekli böyle bir gerilim içinde yaşamak sizi yıpratır. ama diyaloğunuz iyiyse, kendinizi mutlu, güvende, huzurlu hissediyorsanız, ufak tefek sorunlar her ailede olabilir. ama sanki şimdiden kendinize çok fazla sorumluluk yüklemeye hazırsınız, yazdıklarınızdan yuvayı siz tek başınıza sırtlayacaksınız gibi hissettim

Ailemde çevremde çocuklu bir adamla evlenip 2.eş olan kadınlar pek de mutlu olamamış.

Kadınlardan daha çok çocuklar sorun çıkartıyor ve asla babalarının eşini benimsemiyorlar sanırım.

Dedem eşi vefat edince babaannemle evlenmiş dedemin 5 çocuğu varmış onlara bakmış büyütmüş babaannem
çocukken her şey iyi güzel ama herkes büyüyüp kendi ayakları üzerinde durup da artık kadına ihtiyaçları
kalmayınca kadın birden üvey anne oluveriyor.

Amcam, yengem vefat edince tekrar evlendi kuzenlerim küçüktü.. kadınla o zamanlar aralarında hiç bir
problem yoktu anne demeye başladılar hatta kendi kendilerine ama şimdi büyüdüler ve kadın ''o kadın''
oldu. Kadının hatası varsa bile bu üveysin, sen kimsin? ne karışıyorsun? bizim hiçbir şeyimizsin diye suratına vuruluyor.
Kimse çözüm yoluna gitmeye yanaşmıyor.

Bir komşumuz yine 2.eş, adamın iki çocuğuna küçükken bakıyor büyütüyor evlendiriyor, sonra kocası
ölüyor. Oturdukları ev adamın evi ve tapusu yoktu normalde tapu verilince evde kadınla
eşit hak sahibi olmalarına rağmen çocuklar kadına, tüm tapu parasını sen vereceksin yoksa çıkıp gidersin
diyorlar..

Bu üç olayda da anneler vefat etmiş üstelik.. Boşanma durumunda çocuklar nasıl sorunlarla
karşılaşılır o da muamma.. Yani arada pek bir sevgi bağı oluşmuyor sanırım.

Böyle bir evlilik yapmaktansa hiç evlenmemiş olmak daha iyidir gibi geldi bana. Ben yapamazdım.

padişah olacağıma bir erkeğin 2.eşi olsaydım diye bi söz vardır:))

Ben hayatta yapamazdım böyle bile bile zorlukların hepsini analiz edip kendimi bu karmaşanın içine atamazdım. Benim eşiminde ikinci evliliğiydi çok sevdim evlendim ama çocuk olsa kaldıramazdım onun sorumluluğunu. Insan eti ağırdır derler ya cok doğru.

Cocuklu adamla iliski ya da evlilik olayina giriliyorsa " oh cocuk annede zaten veya ninesi bilmem nesi bakiyor nasilsa" diye dusunulmemeli. Iliskide oldugunuz kisi O cocugun babasi neticede elbet birgun babasiyla yasamaya baslayabilir.

Zaten oz cocugunu bir kadin icin kabul etmeyecek, ilgilenmeyecek bir adam da adam degildir.

Ben kendi adima cocuklu adamla evlenmeyi hatta flortu dusunmezdim bile. Boyle evlilik yapip mutlu olan cok az kisi gordum. O da disardan gorulen icerde ne oluyordur bilmem.

çocuğunu kendi çocuğunuz gbi sevebilirsiniz.. öyle oluyor çevrende çok örneği var 2.eş olmak bence mutluluk için 2.fırsat bir bey için de o mutlu olmak için 2.evliliğini yapıyor eğer aşk evlilliği olacaksa...ben kötü olummsuz yaklaşmıyorum bu duruma

Ben ki 2 evlilik yaptım, ben senin yaptığına cesaret edemezdim.

Çünkü sen daha evlenip eş olmaya alışamadan bir de ergenlikteki bir erkek çocuğuna anne ya da abla olacaksın...
Mesela şu an havalar sıcak, eşimle ben iç çamaşırı ile geziniyoruz evde, 2-3 haftada bir kardeşim geliyor 1 günlüğüne ki eşimle aralarında 20 yaştan fazla var, kendi kız kardeşimden çekiniyorum ben ki eşim de çok hassas davranıyor...Şimdi baba gibi yaklaşan bir erkek bile dikkat ediyorken, sen tazecik gelin bu sıcaklarda kat kat giyineceksin...
Özel zamanlarında hep sessiz olmak zorundasın, sesin duyulmasın diye... Kadınlığını doya doya yaşayamayacaksın...
E bi de bu erkek çocuk, ergenlikte evde bir bayan var, merak edecek, istemeden de olsa dinleyecek, gözlemleyecek...

Ben kendi yuvanı kurmadan başka yuvaya düş istemem... Onlar baba oğul, bu düzende hep sen dışarıda kalırsın.
Çoğunluk annede olsa idare edilir ama bu şekilde şu an gözünün alıştığı eşinin davranışları bile gözüne batacak... Çocuktan bahsetmiyorum bile...

Su kliselerden kurtulun bence
Sorun bakin bu platformda esinden ayrilan kadinlara. Cocuklariyla hic ilgilenmeyen var miymis iclerinde?
Bir tanıdığım var öğretmen , eşinden boşandı 2 çocuğunu babaya bıraktı .
Görmez etmez , çocukları üvey anneyle zor bir hayat yaşıyorlar.
Yengem mesela ; oğlunu bırakıp başka bir sehire tayin istedi yıllarca babaannem baktı kuzenime. ..
Demem o ki malesef azinlikta bile olsalar varlar böyle kadınlar ...

1.boşanmış olması
2.14 yaşında ergenlikte bi çocuk
3.sorumsuz bi eş adayı ...

Ayrılmak için kaç madde daha bekliyorsunuz?? O kadar mı kör oldunuz??

Adam sorunlu ve ayrıca ergen yaşta çocuğu var. Yaşayacağın zorlukları on görmüşsün ki gelip buraya yazıyorsun. Bence bile bile kendini ladesleme evlenmeniz halinde senin istediğin hayat tarzını yasayamayacaksin.

Maleseffff yorumlara katiliyorummm.ergen bir genc le yeni gelin ayni evde olmazzz.olan size olur annesi de ne duyarsiz mis pes yani.cokkk iyi dusunnn

2.esin soz hakkinin olmadigi konu zaten cocugun cikip gelmesi,babasiyla yasamasi ve istedigi kadar vakit gecirmesi bence. Bir de annesinin ilgilenip ilgilenmemesi. Buradaki her 2.es bunlardan sikayetci. Hepsi de diyor ki cocugun annesi ilgisiz. Sorsan hepsine kendileri bakiyor ama oyle degil iste onu demek istiyorum ben.

Ben cocuk sahibi bir adamla evlensem o cocuga annelik yapmak zorundaligimi da kabul ederek evlenirim. Demem yani vay anasi ilgilenmiyor. İlgilenmezse de benim sorunum degil cunku

Dertsiz basını derde sokma çöpsüz üzüm varken sakın ama sakın bu adamla evlenme nedenini merak edıyorsan özelden yazarsın

Ben de ayni sekilde bir ailede buyudum,babamin ilk esi iki kizini once hic gormuyordu. Ama ne oldu,annem o kizlari buyuttu ve kadin cikageldi. Yani hazir olmak lazim her seye. Hep ayni sekilde devam etmiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…