2. es olma yolunda

Ben çocuktan önce es adayıni sorgulamanizi öneririm
anlaşamadığıniz konular var zor bir insan olduğunu düşünüyorsunuz bunlar büyük problemler

İkinci eş olacak olsaydım bakacağım ilk şey boşanma sebebi olurdu. Müstakbel eş bu konuda objektif davranmayabilir her ikisini de ayrı ayrı tanıyan kişilere sorardım. İlk evlilik psikolojik ve fiziksel şiddet ya da aldatma sonucu bitmişse zinhar yaklaşmazdım ki "zor biri" diyorsunuz. Zorluğu ne yönde? Hani inatçılığı falan mı var yoksa en ufak bir şeyi büyütüp kavga mı çıkartıyor?
Bir de sizin ilk evliliğiniz mi olacak? Pek çok kişi kolay kolay 2. eş olma fikrini kabul etmez hele ki bir de çocuk varsa. İyi düşünün. Allah kolaylık versin.

Zor bir es adayi ve zor bir cocuk.
Tek biri bile yeterli kacmam icin.
Bebek felan olur evlat gibi bakarsiniz ama o yasta bir ergen ben asla kabul edemem.

Sanırım sizin ilk evlilik olacak . Bence hiç bu işe girişmeyin burada ne konular açıyorlar bi göz gezdirin isterseniz .
Yok neden nafaka ödüyor , yok bizle tatile gelmesin , yok kahvaltıda yumurta yemek istedi vs vs uzar da gider .
Denginizi bulun.

Şimdiden "boşanmak istiyorum bıktım" temalı bir konuyu görüyorum gelecekte açacağınız.
Evliler kaçmaya çalışırken siz atese kosuyorsunuz, bence yapmayin.

aslında merhamet ve sevgiyle baş edebilirim diyerek girmişti
Su kliselerden kurtulun bence
Sorun bakin bu platformda esinden ayrilan kadinlara. Cocuklariyla hic ilgilenmeyen var miymis iclerinde?
Genel bir cevap vereyim.
1- cocugun annesi gerçekten ilgilenmiyor bu konuda burada neden yalan söyleyeyim? orda burda bırakıp kaçan bir kadından bahsediyorum. Ve 2. eş olacağım için değil, bir kadın olarak ben bazı kadınların gerçekten “anne” olamadığını düşünüyorum. o vicdan o merhamet olmuyor, kendi hayatlarına yöneliyorlar, evlilik bitince cocuk da bitiyor maalesef. “doğurmakla ana olunmaz” lafını hatırlatmama gerek yok.
2. bana laf düşmeyeceğini söyleyen arkadaşlarım, eğer ben o cocugun sorumluluğunu alma konumuna geleceksem, benimle yasayacaksa bana laf düser. ben acımasız gaddar egitimsiz bir insan degilim, onu dışlayamam ya da beni ilgilendirmez diyemem. Anne eğer var olsaydı canıma minnet annesi var der geçerdim ama yok. o boşluk o otorite sevgi bir şekilde benimle dolacak gibi görünüyor.
3. şöyle bir detay var ki, seviyorum hanımlar, biliyorum çok inişli çıkışlı bir ilişki oldu ama geriye dönüp baktığımda sorunların temelinde zaten “ben senin hayatında nerede olacağım, biz mutlu olacak mıyız? bir sonumuz olacak mı sorusu vardı.
4. Şimdi şöyle bir düşünce sarıyor aklımı, mesela bu adamın böyle bir gerçeği var böyle bir durum var zorlukları olacak, ama başka adamların da türlü türlü sorunları olabiliyor. yani ateşten kaçarken doluya tutulmak da var işin sonunda. hayatımdaki insan bir çok bakımdan beni mutlu edebiliyor. sorunlarımız da büyük mutluluklarımız da..
bu arada samimi içten yorumlarınız fikirleriniz için çook teşekkürler

.

Ben ozler uveyler karisik bir ortamda buyudum. Hayatin dinamigi her zaman ayni olmaz, bugun o olmayan anne yarin olabilir. Veya tam tersi. Siz her durumu dusunerek karar vermelisiniz. O cocuga annelik yapmak zorunda da kalabilirsiniz,belki de hic gormezsiniz bile. Sozlesmeli bir sey degil ki bu simdiden belli olmaz. İyi dusunun. Esiniz de dengeyi kuramayacak biriyse zarar goren siz olursunuz. Benden soylemesi

Sizi anlayisla karsiliyorum korkularinizda haklisiniz ama uzun yillardir birlikteyseniz neden daha once dusunmediniz bir anda olmadi ya?

“hayatın dinamiği her zaman aynı olmaz”
bu cümle okuduklarım arasından en mantıklı olanlardan biriydi! teşekkürler

Sizi anlayisla karsiliyorum korkularinizda haklisiniz ama uzun yillardir birlikteyseniz neden daha once dusunmediniz bir anda olmadi ya?
çok gençtim ya.. sanırım yaş aldıkça daha derinden sorgular oldum hayatı, deneyimlerim hayata bakış açım değişti, bir de cocugun varlıgından elbette haberdardım ama birlikte yaşayacağımızdan değil. şartlarımız değişti o zamanlar bunları düşünecek kadar olgun değildim sanırım. sonra yıllar geçti ve şimdi bu noktaya geldim.

çocuk ufak olsa ha bir cesaret dersiniz. ama çocuk büyük. istediğin gibi oturup kalkamamaktan istediğin gibi giyinememeye (en basiti evin içinde sürekli sütyen) koltukta sarılıp bir film keyfi yapamayıp sevişmek için sürekli yatak odasını kullanmaya kadar kırk tane böyle ufak ve göze batmayan ayrıntı sayabilirim.
ama asıl sorun çocuğun yapısı olacak. zor bir çocuk yazmışsınız. yaptığınız yemeyi beğenmediğinde burun kıvırıp şımarıklık yaptığında nereye kadar sabırlı davranabileceksiniz?
ergen çocuk spermli donlarını tutup makineye atarken?
benim verdiğim örnekler sadece ev içi yaşamla ilgili ama yorucu ve bıktırıcı olabilecek şeyler.
en ince ayrıntısına kadar düşünmenizi tavsiye ederim.

Sahsen yasamadim,ama akrabagim su anda tipatip benzer bir durumda ve ne kadar sabirli olsada pisman bence.

Yarın bir şey olur o çocuğa sesini az da yükseltsen sorun olur er evlenecek kişi zaten sorunlu diyorsunuz bence biraz daha düşün .
Kaç yaşındasın ?

Tabiki cocugun yetistirilmesi, bakimi ve barinmasi konusunda tek sorumlu anne degil. Ama yeniden evlenen babalar cocuklarinin bakimini ne kadar ustleniyor? Tek yaptiklari cocuklarini bir cati altina sokmak. Yani evlerini cocuklarina aciyorlar, gerisine karismiyorlar. Genel olarak bu boyle. Cocugunun onune bir kap yemek yapip koyuyorlar mi, kirli camasirlarini yikiyorlar mi vs vs. Geri kalan herseyle 2. Es ilgilencekse, neden hic soz hakki olmasin? Bakici mi bu kadin? Cocugun hem anneyle hem de babayla buyumek hakkidir. Ama artik belli bir yaşa geldi, biraz da babasi baksin demek dogru bir yaklasim olmaz. 2. Esin de kendine ait bir hayati olmak zorunda. Onun da kafa dinleyecegi bir zaman olmali. Boyle durumlarda haftanin ya da ayin belirli gunlerinde cocugun her iki yerde de kalmasi daha dogru olur. Zira her iki tarafin da nefes almaya ihtiyaci olacak. Ayrica cocugun psikolojik gelisimi icin de her iki tarafla da duzenli bir sekilde gorusmeye ihtiyaci var.
Ozetle 2. esin soz hakki yok demek cok buyuk bir haksizlik olur.

13 yasinda oglum var ve bazen beni cildirtiyor. Bu ergenligi hic sevmedim. Bence cok zor bir hayat sizi bekliyor.

16 yasindaki oglumla basa cikamiyorum kimi zaman yeri geliyor tartisiyorum ama cocuk benim cocuk kimse neden cocuga cıkıstın simdi demiyor ama sen dersen uvey anne sifati yapistigi icin garipsenicek herkesce.. zorrrrr hemde cok zorrrr
Baska birinin meshuliyetini yuklenme derim. Ayrica baba kisisi zaten zor neden hayatini karartma niyetindesin

Kabul eder misin etmez misin bilemem ama evlendikten sonra buraya konu acip..yapamiyorum edemiyorum cocugu idare edemiyorum..diye sizlanma

Lakin cok goruyoruz bu tarz konular burda.
Cevabimiz da soyle oluyor;

Evlenmeden once cocugu oldugunu bilmiyor muydun?
Aklin nerdeydi o zaman?

Ona gore yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…