2. eşi kabullenmek kolay mı ?

Ne demek onsuz nefes alamam?
Sadece nefes borun olmazsa nefes alamazsın, onun dışında her şekilde alırsın merak etme..:20:

Çocuk yaşta evlenmişsin, eşine belki bir baba gibi bağlanmışsın ve onsuz bir hayatı bilmiyorsun.
Yoksa eşine seni bağlayan duygu aşk olsaydı, asla böyle bir durumu hazmedemezdin.

İhanetin en büyük acıyı ihanet edene yaşatıığına katılmıyorum.
Bence senin durumunda en büyük acıyı sen yaşıyorsun, ama farkında değilsin.

Daha çok gençsin, çok mutlu olabilirsin. Çocukların da büyümüş. Mecbur musun bu adamın saçmalıklarını dinlemeye?

K.validem ile k.pederim 40 senedir falan evliler.
K.pederimin sürekli gönül ilişkileri olduğu çevre tarafındna biliniyor, k.valide de biliyor, ama bilmiyormuş gibi davranıyordu.

Buraya kadarı birçok kadının yaptığı birşey malesef..

Neyse birkaç sene evvel benim k.peder felç geçirdi, aylar boyunca yatağa çakıldı. Şu an ağır aksak yürüyor, ama ayakta en azından.

Neyse k.pederim yatağa bağlıyken, sevgilisine gidemiyordu tabi. E mecburen sevgilisi eve geliyordu.
Sevgilisi dediğim 45 yaşlarında, eğitimli, gazetecei bir kadın. Memlekette erkek yok ya, bu herif kaldı sadece..

Neyse kadın her gelişinde eli kolu dolu geliyor, evin tüm eksiğini gideriyormuş. İlk etapta sıkılgan sıkılgan geliyordu. Ben, eşim ve eltim haricinde kimse hatuna tepki vermiyordu. Eğitimli falan ya kadın, millet saygı gösteriyor..:27: Eğitimli o... olunmuyor sanki..

K.validem de durumdan razı, evin eksiği gideriliyor. K.peder halinden memnun, huriler etrafında. Sevgilisi de rahatladı, çekinmeden eve giriş çıkış yapıyor. Hatta ebnim k.validem ilkokul mezunu olduğu için, onu aşağılar davranışlarını da gördüm.

Ben de yeni doğum yapmıştım o dönem, bebeğime çok pimpirikleniyorum her anne gibi. Kucağına almak isteyene "elinizi yıkadınız mı" falan diyorum..:27:
Bu hatun bana demez mi bir gün, "benim doktor tanıdıklarım var, özellikle ellerini yıkamadan seviyorlar bebeklerini".. Ay bir de ana k.validelik yapacak haspam..:60::60:

Dedim ki "doktor olunca herşeyin en iyisi mi biliniyor, nice doktorlar, gazeteciler tanıdım ben, zırcahillerden daha cahil, daha ahlaksız ve daha şe..siz olan".. O gündne sonra beni görünce, kafasını başka tarafa çevirdi pislik..:47:

Ha ama k.valideme sorarsan "kızım ben dert ediyorum, sen dert ediyorsun. boşver"..

Ama bu aralar hiç görmüyorum onu evde, sanırım ki ayrıldılar..:26:

Ben de yeni doğum yapmıştım o dönem, bebeğime çok pimpirikleniyorum her anne gibi. Kucağına almak isteyene "elinizi yıkadınız mı" falan diyorum..:27:
Bu hatun bana demez mi bir gün, "benim doktor tanıdıklarım var, özellikle ellerini yıkamadan seviyorlar bebeklerini".. Ay bir de ana k.validelik yapacak haspam..:60::60:

Dedim ki "doktor olunca herşeyin en iyisi mi biliniyor, nice doktorlar, gazeteciler tanıdım ben, zırcahillerden daha cahil, daha ahlaksız ve daha şe..siz olan".. O gündne sonra beni görünce, kafasını başka tarafa çevirdi pislik..:47:

Ha ama k.valideme sorarsan "kızım ben dert ediyorum, sen dert ediyorsun. boşver"..

Ama bu aralar hiç görmüyorum onu evde, sanırım ki ayrıldılar..:26:

Çok güzel demişsiniz, ağzınıza sağlık.

Kadındaki rahatlığa ve gamsızlığa da şaşırdım, o kadarı da biraz fazla olmuş. Kayınpederiniz ne kadar kalpsizmiş ki kırk yıllık hayat arkadaşına bunları yaşatmış...

ben üzülüyorum böyle şeyler okuyunca...

ikinci kadın olmak da ne demek???Allah kimseyi şaşırtmasın ama katlanılması çok zor olan bu adama

nasıl katlanıyorsunuz???böyle sevgi...ne bileyim kadınlık gururunuz zedelenmiyor mu???

inanın anlayamıyorum,düşünüyorum düşünüyorum yok aklım almıyor :53: :53: :53:

Çok güzel demişsiniz, ağzınıza sağlık.

Kadındaki rahatlığa ve gamsızlığa da şaşırdım, o kadarı da biraz fazla olmuş. Kayınpederiniz ne kadar kalpsizmiş ki kırk yıllık hayat arkadaşına bunları yaşatmış...

İşin kötüsü bunlar hep öğrenilen davranışlar..
Şöyle ki.. K.pederimin 2 oğlu var, eşim ve kaynım..
Onlar ne gördü, ne öğrendi şimdi bu olaydan..
Babamız eve sevgilisini getirecek kadar ileri gitti, ama annemiz tepkisiz kaldı. Demek ki evlilikte kadınlar böyle şeyleri tolere edebiliyor.
Tabi bu derece ileri gitmezler belki, ama gene de "ihanet" ailelerinden gördükleri birşey oldu.Çok kınadılar, ayıpladılar, babalarına küstüler, ama neticede sebep-sonuç olarak bakarsan, adam bu işten bir zarar görmedi.

Eşi çok kıskanç olan bir arkadaşım bir danışmana gitmişti.
Orada ortaya çıktı ki, eşinin babası hanımına camdan bile baktırmayacak derecede ksıkançmış.
E bu çocuk o ailede büyümüş, onu öğrenmiş.

Babamız eve sevgilisini getirecek kadar ileri gitti, ama annemiz tepkisiz kaldı. Demek ki evlilikte kadınlar böyle şeyleri tolere edebiliyor.
Tabi bu derece ileri gitmezler belki, ama gene de "ihanet" ailelerinden gördükleri birşey oldu.Çok kınadılar, ayıpladılar, babalarına küstüler, ama neticede sebep-sonuç olarak bakarsan, adam bu işten bir zarar görmedi.

Orada ortaya çıktı ki, eşinin babası hanımına camdan bile baktırmayacak derecede ksıkançmış.

Kesinlikle haklısınız, göz göre göre aldatıldıkları halde "çocuğum var" diye ayrılmaya yanaşmayan arkadaşların konusuna hep yazıyorum bunu, "çocuğunuz o adamı örnek alarak büyüse daha mı iyi, bazen asıl çocuk var diye ayrılmak gerekir" diye. Zira huylu huyundan vazgeçmiyor.

kuma demek bu. neden herkes bunu bu kadar yadırgamışki toplumumuzda bu var bi suru insanda kadınlar kendılerı bile evlendırıyo kocalarını... aaa arkadas sende kabul et oturun evde hizmetcılık yapardı sana :60:

iyi tarfalarınıda düşünmek lazım yaw o kadında ktu oluyodur karısını bıraktıramadım ne biçim karıyım dıyodur böylece onunda psikolojısı bozuluyodur :60:

Son düzenleme:

evet bu na katılıyorum bizim tanıdığımız biri de oğullarına örnek oldu bu sekılde 2 oğluda hem karı hem metres yaşayabiliyorlar hemde karılarını hacca ve umreye göndererek

kuma demek bu. neden herkes bunu bu kadar yadırgamışki toplumumuzda bu var bi suru insanda kadınlar kendılerı bile evlendırıyo kocalarını... aaa arkadas sende kabul et oturun evde hizmetcılık yapardı sana :60:

iyi tarfalarınıda düşünmek lazım yaw o kadında ktu oluyodur karısını bıraktıramadım ne biçim karıyım dıyodur böylece onunda psikolojısı bozuluyodur :60:

Sen de tv'ye arkadaşlık kanallarına numara veren eşinin üstüne gitme canım, bu da toplumda çok sık rastlanan bir durum artık çünkü.. Hem bakarsın sen de hizmetçilik edecek bir kuma bulacak kadar şanslı olursun..

Kusura bakma, ama konu sahibesini eleştirirken onun da bir gururu ve duyguları olduğunu hesaba katman için sana empati yaptırmam gerekliydi..:19:

allah kimseye yaşatmasın ama bu çok farklı bir durum seviyorum ikinizide bırakamam diyo bende mücadeleye devam ama sonuç başından belli ama onu çok seviyorum onsuz yapamam gibi geliyo

Sayın konu sahibi :47:

Siz şakamısınız . . Eşiniz yaptığı çirkinliğe nasıl göz yumuyorsunuz .Bırakın sevgiyi aşkı .Bölesi olmaz olsun . .Siz böyle hem seviyorum hem boşanamam dedikçe bu adam sizi daha çok aldatır . .Ayrıca bişey söliyim mi böyle kadınlara üzülmüyorum . Bile bile elinizi siz ateşe sokuosunuz . . Sadece üzüldüğm çocuklarınız.:59: İnşallah onlar babası ve annesinin yaptığı hatayı ders alıyorlardır

üzgünüm ama şaka yaptım diyecek olsanız dahi beni bile rahatsız etti yukarıdaki yazdıklarınız...

yapmayın,bakın sizde eşinizden mağduriyetinizi yazdınız...

bari kadınlar olarak destek olalım birbirimize :70:

2. eşi ! ( eş demek de tuhaf ya neyse ) kabullenmek kolay mıdır bilemiyorum ama bana 2. kadını kabulenen kadınları kabullenmek imkansız geliyor :19:

Allah hepimizi böyle bir eşten korusun...
Acilen sizde bi uzman desteği alan olanları ancak öyle unutursunuz

benimde gururum olduğunu en önemlisi kadın olduğumu hatırlatan arkadaşlara sonsuz minnettarım ben derdimi açtım hepiniz tepkilisiniz sanki ben mutluluğumu anlatmışım gibi size bende durumdan hoşnut değilim ama yaşıyorum malesef hayat bu nerde ne zaman kimin başına ne gelir belli olmuyo allahın izniyle kocamı okadının elinden kurtarıcam sizede yazıcam arkadaşlar başardım diye zaman herşeyin ilacı ben herşeyi unutmaya hazuırım yeter ki eşim okadını bıraksın he birde ben boşanmıyo değilim mahtemeye veren bendim ama eşim gelmedi dava düştü

benimde gururum olduğunu en önemlisi kadın olduğumu hatırlatan arkadaşlara sonsuz minnettarım ben derdimi açtım hepiniz tepkilisiniz sanki ben mutluluğumu anlatmışım gibi size bende durumdan hoşnut değilim ama yaşıyorum malesef hayat bu nerde ne zaman kimin başına ne gelir belli olmuyo allahın izniyle kocamı okadının elinden kurtarıcam sizede yazıcam arkadaşlar başardım diye zaman herşeyin ilacı ben herşeyi unutmaya hazuırım yeter ki eşim okadını bıraksın he birde ben boşanmıyo değilim mahtemeye veren bendim ama eşim gelmedi dava düştü

Büyüğümsünüz, izin verirseniz size "abla" diye hitap edeyim...

Ablacım, siz sanırım artık bunu bir yarışa çevirmişsiniz, yani sanki kocanız bir ganimet, siz iki kadın da onu kapışmaya çalışıyorsunuz... O kadının elinden kurtarmak istediğiniz adam, o kadının elinden kurtarılmak istemiyor, bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok.

Kimse elbette bunları yaşamak istemez, ama bizim anlamadığımız, sizin gidebilme imkânınız var. Çok şükür işiniz varmış, çocuklarınızı büyütmüşsünüz çoktan... Biz bunu anlamıyoruz, bir kadının bunu kendine yapmasını anlamıyoruz.

Evet sözkonusu bir gurur var ortada, ama siz kocanıza sahip olabilmek konusunda gurur yapmışsınız, o kadına yenilmek istemiyorsunuz. Ama kocanızı başkasına kaptıran siz değildiniz, kocanız kendisi size sırtını dönmüş ona gitmiş. Sizin gururunuzun bu noktada devreye girmesi lazım, "iyi sen bilirsin, gidersen git, ama döndüğünde beni bulamazsın" demeniz lazım.

Marifet olan şey bütün bunlara rağmen direnmek, kendini yıpratmak, kendini aşağılatmak pahasına nikâhta ısrar etmek değil. Birileri için saçını süpürge etmek meziyet değildir. Size kötülük yapmak isteyene "dur" diyebilmek, ve onsuz bir hayat kurmaktır doğru olan. Ve siz bunu yapabilecek gücünüz olmasına rağmen bu hayatı yaşamakta ısrar ediyorsunuz. Bu konuyu tee ne zaman açmışsınız, ama değişen hiçbir şey olmamış. Lütfen bu kadar âciz olmayın. Ben o adamı takıntı hâline getirdiğinizi, psikolojinizin çok da sağlam olmadığını düşünüyorum. Bu konuda bir yardım alırsanız, daha sağlıklı kararlar verebilirsiniz.

Elin kadınının koynundan zorla çıkarıp eve getirdiğiniz adamdan size zaten koca olmaz. Onu boş verip kendi hayatınıza bakın.

ablacım teşekkür ederim kadınlar olarak bütün kardeşlerim benden yanasınız ama herkez benim ruh sağlığımın yerinde olmadığını söylüyo ama yanılıyo ben şu anda çocuk gelişimi okuyan öğrenciyim bütün notlarım 95 100 seneye inşallah özel rehabilitasyon merkezinde öğretmenliğe başlıycam insan psikolojisi ve ruh sağlığı hakkında herşeyden haberdarım ben aciz ve saf bir kadın değilim onda ne bulduğunu anlamıyorum kadın yaşlı ben makyaj yapsam utandırıyosun beni diyo o yaapınca onda bişi gözükmüyo diyo ben ona beni kaybedeceğini ispatladıktan sonra onu kendine getiricem yani istemedende olsa sanırım uzatmaları oynuyoruz sondan bir öncesi yani.....

ablacım teşekkür ederim kadınlar olarak bütün kardeşlerim benden yanasınız ama herkez benim ruh sağlığımın yerinde olmadığını söylüyo ama yanılıyo ben şu anda çocuk gelişimi okuyan öğrenciyim bütün notlarım 95 100 seneye inşallah özel rehabilitasyon merkezinde öğretmenliğe başlıycam insan psikolojisi ve ruh sağlığı hakkında herşeyden haberdarım ben aciz ve saf bir kadın değilim onda ne bulduğunu anlamıyorum kadın yaşlı ben makyaj yapsam utandırıyosun beni diyo o yaapınca onda bişi gözükmüyo diyo ben ona beni kaybedeceğini ispatladıktan sonra onu kendine getiricem yani istemedende olsa sanırım uzatmaları oynuyoruz sondan bir öncesi yani.....

İnşallah, kendiniz için bir şeyler yapıyor olmanız çok güzel..

Peki o zaman siz şu an çalışmıyor musunuz? Çünkü hem çalışıp hem bunları kendinize yaşattığınız için biraz sert çıktık sanırım, bi afallayın, kendinize gelin diye.

davayı açan sizsiniz madem
davacı yani siz gitmezsenizdava düşer
eşinizin gelmemesiyle dava düşmez
dolayısıyla siz takip etmemişsiniz ki düşmüş!

Sana yapılmasını istemediğin bir hareketi başkalarına yapıyorsun...açıkcası şaşırdım...empati kurabilmen gerekiyordu...Tabi senin durumundan beteri ama...yaşamam dediği şeyi yaşabildiğini biliyorsun insanların.

Konu sahibine gelince düşmanıma göstermesin böyle derdi Tanrım...Bence onsuz yaşarsın ama 15 yaşında evlenen biri için korkuların normal ...sadece başka türlü yaşamayı bilmiyorsun..ama bence daha gençsinde kendine daha mutlu olacağın bir yol çizebilirsin ve çok daha mutlu olabilirsin bence....Yardım almayı deneyin...ayrıca eşinizde bırakamayacağınızın farkına varmış sanırım bu böyle sürüp gider gibime geldi...

boşa adamlara kızmayın kadın kadının kurdu...işte örnek: yukarıdaki alıntıdaki yorum....

Son düzenleme:
Back
X