• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Evlilige dogru yol alirken kafam karisik

Olayların içinden duygularınızı ve kendinizi soyutlayıp bir yabancı gibi da davranıp es adayını ve ailesini izleyin. İmkânınız varsa ailesi ile daha sıkı fıkı olun. Kişiler ne kadar kabul etmek istemese de evdeki anne baba figürü ve birbirlerine yaklaşımı önemli ve ipuçları verir aslında görmek isteyene. Bazı adamlar çok güzel rol yapar. Sözlerinden çok davranışlarına odaklanın. Doğru tahlil edip inş çok çok mutlu olursunuz.

Evet sen karar veremiyorsan ailen karar versin ama ben seviyorum evlencem diye inat etme. Onlarin dusuncelerini sana ozgurce soylemelerini sagla.

Haklisin. Orada hata ederim, ailem cok olumsuz konusunca savunmaya gecerim moralim bozuluyor cunku bu sefer canim istemiyor. Onca zaman sonra ilk defa umit etmisim kanim birine isinmis, bozulsun istemiyorum. Hayirlisi insallah

Kimse ben kötüyüm demez ben diyene ratlamadım bire bir bildigim erkeler bile haksız oldugu halde aldatma gibi konularda dahi çevresine farklı lanse etti.Direk iftirayı yapıştırmışlar boşandıgı kadına.E çevrede duydugu yere kadar tabi.dikkatli olun

Haklisin. Orada hata ederim, ailem cok olumsuz konusunca savunmaya gecerim moralim bozuluyor cunku bu sefer canim istemiyor. Onca zaman sonra ilk defa umit etmisim kanim birine isinmis, bozulsun istemiyorum. Hayirlisi insallah
Her zaman soyle dusun. Allah seni birime sakliyor bu yuzden kaybettigine uzulme. Sonra o gelince sukur diyeceksin. Hepimiz ayni seyleri yasadik. Cok sukur nasibimizi bulduk. Aileni dinlemelisin. Senin de bir yazilmisin var sonucta.

Benim annem de zor bir kaynana, ama kardeşim bunun farkında, ve dengeyi kuruyor, gelinimiz de iyi ve sabırlı Allah'tan. Hani o konuyu eşin olacak kişiyle halledebilirsin diye söylüyorum.

Ama 2 kere boşanmış acaba başka bir sıkıntı mı var bunu düşünmelisin bence. Neden boşanmış söyledi mi

Genelde bizim miletimiz boyle kismet islerine comak sokmak istemez. Bir kac kisi kv adayin icin olumsuz konustuysa iyi dusun, arastir derim.

Tum kv ler zor olsa bile bunu aile disinda kimse bilmezki. Disariya tasacak kadar gerginlik yasanmissa anca. O da tipik kv cinsligi iste diye gecistirilebilecek bir durum degildir zaten.
+1
Bir de ben boşanmış bi insan olmama rağmen boşanmış erkeklere karşı bi onyargim var, genelde bosanmalar erkek ve ailesinden kaynaklandigi icin.. Genellemeyi sevmiyorum ama malesef durum bu.. Bir de 2 kez olunca, ustune cevreden kv ile ilgili olumsuz yorumlar gelince(ki ortaya dökülen bariz seyler yoksa kolay kolay kotu yorum yapmaz millet) bin kere dusunmek lazim..

Burada konu açan bayanların nelere sabrettiğini tabiri caizse kanlarının son damlasına kadar nasıl mücadele verdiklerini görüyorsundur.2 kez boşanan bir bayan için değil ama 2 kez boşanan bir erkek için hiç de iyi şeyler düşünemiyorum ben. O 2 kadıncağız şurada olsa da anlatsa ....

Ay bayıldım yazdıklarınıza

Cok tesekkurler.

Benim hayata bakis acimda her yeni gun yeni bir sayfadir. Umut hicbir zaman tukenmemeli, sukur dilimizden dusmemeli ve mutlu olmak icin cabalamaliyiz.

Sabah uyandigimizda iki secenegimiz var mutlu bir gun? Mutsuz bir gun? hangisini secerdiniz?

O zaman bu gunu dolduran tum sozleriniz, davranislariniz sizi sonunda mutlu edecek seyler olmali. Ornek kocanla kavga edersen sen mutsuz olursun. Kaynananla kotu olursan sen mutsuz olursun. Mutsuz olmamak icin cabalamaliyiz kizlar.

Ya bu cocukla evlenip o iki kadinin yapamadigini yapacakkkk kaynanasiyla anakiz olacak herkes sasiracak ki bu savasi kazanmak gibi bir sey bence buyuk basari... (ama ben ailem istemezse padisah torunh olsa kestirip atardim. )

ya da o cocuktan ayrilip bi gun bi yerde tanistigi baska biriyle hayatini birlestirecek. (Evlenip ayrilmaktan daha iyi bir secenek.)

Simdi secimi o yapacak ama Allah da secimine gore ona guzellikler sunacak.

Cocuga ne sorarsan sor anlattigini dogru kabul edeceksin... Bence seni cok da sonuca getirmez. Acele etme evlenmek icin. Gez toz ailesiyle arkadaslariyla kaynas tani. Sen bir bade atlatmissin sonucta secimini diledigin surede yapmakta ozgursun. Herkes 1-3-5 ay rol yapar da sonra dokulur gercek yuzu...

Eş iyi olursa atlatılır elbette de 2 evliliği de bitmişse ve sebep kv ise eş iyi eş olamamış demektir.
Boşanma sebeplerini iyice araştırın derim.

Bosanma sebeplerini nasil ogrenecegim? Bizzat eski eslerinin ailelerine mi sorusturtayim once eski eslerinin isimlerini ogrenip?

Hiç kimse mutlu yuvasını bırakmaz insan ne hayallerle yuvasını kuruyor özenle evimi dizdim herseyimi sıfırdan aldım bana hayatı zehir etti

İki kez evlilik ön yargısı değil gerçekten..

Ancak aman insanların nasibine engel olmayalım diye diye iyi insan diyen bir toplumuz. Ve size kötüleyenler çıkmış.
Adamın belki psikolojisi bozuk, paranoyak, öfke sorunu var VS... Yaşamadan anlaşılmaz bazı şeyler..
Cinsellik, annesinin ağzına bakma VS...
Dikkat edin muhakkak.

Bosanma sebeplerini nasil ogrenecegim? Bizzat eski eslerinin ailelerine mi sorusturtayim once eski eslerinin isimlerini ogrenip?
Ogrenemezsin sen cocugu tanimaya bak ya bir sene tani zaten cikar ortaya. Emek vermeden hicbir sey olmaz. Acele etme evlencem diye. Sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yemeli.

Cok zor bir durum, insanin sütten agzi yaninca yogurdu üfleyerek yiyor.

Sizi de oldukca cesaretli buldum acikcasi. Benimde iki kez bosanan bir talibim oldu, ama korkup sans veremedim.

Bosadigim sahsin basindan benden önce bir evlilik gecmisti, ama eski karisini öyle inandirici bir sekilde kötüledi ki, oglana acidim resmen, inandim anlattiklarina. Kendimde magdur olmadan anlayamadim giden kadinin yasadiklarini.
Bosanmaya karar verdigimde anladim ki, bir kadin hakikaten büyük bir problem yoksa, kolay kolay kiyamiyor yuvasina, bizler erkeklerden daha duygusaliz.

Iki kez bosandi diye kötü bir insan olmaz hic kimse, ama ben yasadiklarim yüzünden korkup kestirip attim.

Ne güzel arastirmalar yapiyormussunuz, bir yandan da kendiniz daha iyi tanimaya calisin. Yavas yavas ilerleyin, aileler hemen girmese araya daha iyi olur gibime geldi.

Umarim kötü tecrübeler hepimiz icin gecmiste kalmistir, bir daha yasanmayacaktir. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Çok güzel bir şekilde kelimelere dokmussunuz çok beğendim yazmadan edemedim. ..size de mutluluklar dilerim. ..

Back
X