2. Evliliğim

Hediyeler alın kardesinden diyerek.
Çocuk için travmatik süreç ama maalesef nazi size geçiyor bence. Ofkesini sizden çıkarması kötü ama digerlerinden yakın buluyor ve samimiyetinizin farkında.

Esinize hamile olduğunuzu hatirlatin sizi uzmesin şu an yeterince sorununuz var esiniz yetişkin. Nefes olması lazım size.

Çocuğunuz ile sosyallesin sartlariniz uyar mi bilmem ama cocuklar sosyallesme iyi oluyor ve göz teması içten bi dokunus inanin zamanla etki edecektir.

Bu yaslarda boyleler bazıları.

Benim yeğen de annesine çektirdi. Ergenlik öncesi bi afra tafralar aile ile bir yere gitmek istememeler falan.

Sorun aramayin kendinizde sadece sevin ve her istediğini vermeyin. Kavramlarin değerini öğrenmeli.

Yetişkin gibi konuşun ve kendi çocuğunuz gibi davranin iki çocuk arasinda fark olmasin.

Dagittigini toplamayi öğretin. Allah sabır ve kolaylık versin.

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler toplu halde cevaplıyim çocukla aramız iyiydi taaa ki bu tür hakaretlere maruz kalana kadar istediğim kadar iyi olalım yine ayrimciyim doğacak bebeğime bişey alsam kıskanır ona neden besik alıyorşunuz neden sizinle uyucak bende uyurum o zaman kendi odası komple arabali takım bisiklet sikitur elektrikli bişey var çadırı oyuncakları rüya gibi tablet bilgisayar labtop playstation her şeyi var aklınıza gelebilecek her şey markete gider babannesiyle ki en çok şımartan o 200 liralik abur cubur alır gelir 2 güne bi giderler benle gidince ben almıyorum 1 tane bişey alıyorum çocuk da laf söylüyor annem almadı diye gezmeye gideriz ama bana sormadınız ben burayı istemem der sürekli problem babannesi laf kondyrmaz küçük çocuk dersiniz ama ben sizinle uyuyum arkamı dönerim sizee bakmam diyor bukadar zorlanacagimi tahmin etmedim başarırım sandım ama ya ben yetemiyorum bi yerlerde hata yapıyorum yada herkes demişti baskaşının çocuğuna bakmak zor diye :KK43:
sizde hata göremedim ben, sadece ikinci çocuk için acele etmişsiniz sanki
elinizden geleni yapıyorsunuz ama anlayissiz bir es ve şımarık yetiştiren bir babaanne ile işiniz zor, önce onların eğitilmesi gerek.
benim esimin de ilk evliliğinden 8 yaşında bir kızı var, annesi var beni anne gibi görmüyor ama abla gibiyim arkadaş gibiyim. her isini kendi görür ve babası ilgilenir bana çok sorumluluk yüklemez. bence doğrusu da bu zaten. bu yüzden çok zor olduğunu düşünmüyorum.
bunları eşinizle konusun uygun bir zamanda, sorumluluklarinin bilincinde olsun o da.
ayrica siz terbiye verirken babaanne çocuğu şımartırsa çocuğun da dengesi bozulur kurallara uymaz
hayır denmemis her istediği alinmiş haliyle doyumsuz olmuş bir çocuk, gerekirse pedagog desteği alın

Herkese günaydın Eşimin ve benim 2. Evliliğimiz ikimizin de 8 yaşında oğlu var benim ki hem baba da hem bende kalıyor yakınız diye. Şuanda hamileyim. Eşimin ilk eşi evleniyor 1 hafta sonra. Çocuğu tatillerde alır 1 ay falan arada sırada arar. eşimin ailesiyle altli üstlü oturuyoruz yeme içme bir. Ben bunları bilerek geldim. Sorun şu çocuk bana anne diyor ve kimse zorlamadi kendisi demek istiyorum olur mu dedi babasına oda nasıl istersen dedi ilk zamanlar çok iyi anlaşırdik ben çok alttan aldım eşimin ailesini çocuğunu. Cocuk her odayı karıştırır benim odamı dahil dağıtır yatakları açar yerlere atar örtüleri yemeğini hala biz yediririz kendi yemek istemiyor gece sizinle uyucam diye tutturur babası yatagına yatirmaya gider burda yat der oda yatar. Tek evlat tan tek torun çorabını bile giymez daha bir çok şey şimdi hamileyim ve hormonlar da yükseldi tahammül seviyem azaldı çok yoruluyorum çocuk sürekli mutsuz her dediğini yapıyoruz her şeyden sorun çıkartıyor banyosunu yaptıriyordum hamile kaldığımdan beri ilgilenemiyorum eşimle sürekli atisiyoruz bu yüzden ilgisizmisim hamile kalınca böyle olmuşum ayrım yapıyormuşum kendi çocuğuma almadığımi alıyorum uvey anne olmuyum diye Allahtan korkuyorum benim evlatlarimdan çıkar annesi dolduruyor çocuğu çok mutsuzum surekli ağlıyorum eşimi çok seviyorum ne yapmam lazım nasıl yol izlemeliyim çocukla aramı iyi tutmak istiyorum adı üstünde oda çocuk kendi çocuğum tam tersi yatağı ni toplar her işini kendi halleder ondan görmedim böyle şeyler Belki o yüzden böyle düşünüyorum esimin cocuguna tek bi laf soyleme hakkim yok hemen esimle kavga ediyoruz cocuk surekli yalan yanlis sikayet eder beni esim de sana anne diyor daha ne istiyosun der durur şimdi çocuk olucak kıskançlığı önlemek için ne yapmam lazım çocukla aram iyi olsun istoyosun neticede oda annesiz bir çocuk neler yapmam lazım??
kendi çocuğuma vermediğim tavizi başkasının evladına vermem , anne demesi sizi annesi yerine koyduğu anlamına gelmez öyle olsa herşeyinizi şikayet etmezdi, nedense erkekler de çocukları söz konusu olunca aslan kesiliyor, eşinizle konuşun ilgilenmeniz gereken bir evladınız ve karnınızda doğacak olan bir bebeğiniz var, kendi oğlunun ihtiyaçları ile o ilgilensin siz müdahil olmayın annesi ile de konuşulsun çocukla daha fazla ilgilensin siz çocuk bakıcısı yada hizmetçi değilsiniz o evin hanımısınız , çocuklarda sizin kurallarınız ile o evde yaşamını sürdürmeli. o yaşta çocuk ayrıca kendisi yıkanabilir ve yemek yiyebilir siz neden bebek gibi davranıyorsunuz ki???

Herkese günaydın Eşimin ve benim 2. Evliliğimiz ikimizin de 8 yaşında oğlu var benim ki hem baba da hem bende kalıyor yakınız diye. Şuanda hamileyim. Eşimin ilk eşi evleniyor 1 hafta sonra. Çocuğu tatillerde alır 1 ay falan arada sırada arar. eşimin ailesiyle altli üstlü oturuyoruz yeme içme bir. Ben bunları bilerek geldim. Sorun şu çocuk bana anne diyor ve kimse zorlamadi kendisi demek istiyorum olur mu dedi babasına oda nasıl istersen dedi ilk zamanlar çok iyi anlaşırdik ben çok alttan aldım eşimin ailesini çocuğunu. Cocuk her odayı karıştırır benim odamı dahil dağıtır yatakları açar yerlere atar örtüleri yemeğini hala biz yediririz kendi yemek istemiyor gece sizinle uyucam diye tutturur babası yatagına yatirmaya gider burda yat der oda yatar. Tek evlat tan tek torun çorabını bile giymez daha bir çok şey şimdi hamileyim ve hormonlar da yükseldi tahammül seviyem azaldı çok yoruluyorum çocuk sürekli mutsuz her dediğini yapıyoruz her şeyden sorun çıkartıyor banyosunu yaptıriyordum hamile kaldığımdan beri ilgilenemiyorum eşimle sürekli atisiyoruz bu yüzden ilgisizmisim hamile kalınca böyle olmuşum ayrım yapıyormuşum kendi çocuğuma almadığımi alıyorum uvey anne olmuyum diye Allahtan korkuyorum benim evlatlarimdan çıkar annesi dolduruyor çocuğu çok mutsuzum surekli ağlıyorum eşimi çok seviyorum ne yapmam lazım nasıl yol izlemeliyim çocukla aramı iyi tutmak istiyorum adı üstünde oda çocuk kendi çocuğum tam tersi yatağı ni toplar her işini kendi halleder ondan görmedim böyle şeyler Belki o yüzden böyle düşünüyorum esimin cocuguna tek bi laf soyleme hakkim yok hemen esimle kavga ediyoruz cocuk surekli yalan yanlis sikayet eder beni esim de sana anne diyor daha ne istiyosun der durur şimdi çocuk olucak kıskançlığı önlemek için ne yapmam lazım çocukla aram iyi olsun istoyosun neticede oda annesiz bir çocuk neler yapmam lazım??
8 yasindaki cocugunu atmis ve 1 hafta sonra evleniyor mu ?O kadina pes ..Canimin parcasini kimseye emanet edemem yasadikca..

Çocuğu terbiye etmek için bazen hayır demeyi bazen kızmanıza laf ediyorlarsa nasıl anne olacaksınız?? Ben eşinizi hatalı buldum.. bana anne diyorsa bende onun annesi gibi davranmalıyım.. evi dağıtıyorsa kızıp uyaracaksınız. Yemek yemiyorsa yemesin acıkınca mutlaka yer neden sen yediresin ki.. ben kendi çocuğuma da yedirmiyorum . Asıl o çocuğa ayrımcılık değil mi??

Sakın fazlasınu yapmayıb çünkü yaranamazsınız.. sadece yapılması gerekeni yapın.. işine karışırsa ben onun annesiyim yeri gelir severim yeri gelir azarlarım sen karışma şeklinde konuşun..

Ayrım yapıyor sunuz, bence önce bunu anlamalısınız. Bu yazı da demek istediğiniz çocuğun ne kadar kötü yetiştirildiği ve şımarık büyütüldüğü, kendimizinse nekadar muazzam çocuk yetiştirdiğiniz. Halbu ki daha 8 yaşında ve annesinden ayrı. Kendi oğlunuz yapsa bunları gelip buraya yazmazdınız ki.
İnsan kendi çocuğunun kötü yanlarını görmüyor. 8 yaşında kendi yemek yiyememesi onun suçumu? Kaç zamandır annelik yapıyorsunuz ya, demek ki sizde "öğretememişsiniz" değil mi? (Eğer böyle bakmak istiyorsanız)
Bence çocuğa daha sevecen, daha samimi olmalısınız. Başlarda neden çok yakın şuanda ise neden bukadar uzaklaştığınızı düşünmelisiniz.
Yalan yanlış şikayet etmiyordur emin olun. Siz yaptıklarınızı görmüyorsunuzdur.

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler toplu halde cevaplıyim çocukla aramız iyiydi taaa ki bu tür hakaretlere maruz kalana kadar istediğim kadar iyi olalım yine ayrimciyim doğacak bebeğime bişey alsam kıskanır ona neden besik alıyorşunuz neden sizinle uyucak bende uyurum o zaman kendi odası komple arabali takım bisiklet sikitur elektrikli bişey var çadırı oyuncakları rüya gibi tablet bilgisayar labtop playstation her şeyi var aklınıza gelebilecek her şey markete gider babannesiyle ki en çok şımartan o 200 liralik abur cubur alır gelir 2 güne bi giderler benle gidince ben almıyorum 1 tane bişey alıyorum çocuk da laf söylüyor annem almadı diye gezmeye gideriz ama bana sormadınız ben burayı istemem der sürekli problem babannesi laf kondyrmaz küçük çocuk dersiniz ama ben sizinle uyuyum arkamı dönerim sizee bakmam diyor bukadar zorlanacagimi tahmin etmedim başarırım sandım ama ya ben yetemiyorum bi yerlerde hata yapıyorum yada herkes demişti baskaşının çocuğuna bakmak zor diye :KK43:

Sanırım anlamıyor sunuz. Çocuğun zaten bir şeye ihtiyacı yok. Sevgiye ihtiyacı var. Şimdi siz kocaman bir aile olacaksınız ve o dış kapının dış mandalı olacak. Pedagoga gitmelisiniz.
Sizde biraz ona sağlanan fırsatlaı kıskanıyorsunuz gibi geldi üzgünüm:(

Son düzenleme:
8 yaşında mı dediniz ? Ama sanki birileri çocuğa akıl vermiş gibi , anne de ama bütün yaramazlıkları da yap gibi ..

Çünkü her yaptığı şeye rağmen baba çocuğunu savunuyor bak sana “anne” bile diyor diyerekten ..

Bana da böyle geldi.
Allah yardımcınız olsun, ama sağlıklı bir yetiştirme tarzı değil.
8 yaşındaki çocuk bırak tek başına yemek yemeyi, tek başına bakkala gidip ekmek alması gerekir.

Bugün belki size eziyet olsun mantığı, ama geleceğini mahvediyorlar çocuğun.
Kendine yetemeyen özgüvensiz bir birey yetişiyor halbuki.
Yazık, acıdım o çocuğa da....
Sizi tenzih ederek, bilinçsiz anne-baba kurbanı bir çocuk görüyorum ortada.

Öz anne bagirip cagirsa tartaklasa bile "cocugunun kötülüğünü istemez" denir, üvey anne yanlışını en tatli dille bile gösterse "kendi çocuğu değil diye yapıyor" olur bu zihniyete göre..
Eşin bu şekilde düşünüp davrandıktan sonra senin sınır çizip kurallar koyman cok zor..
Eşin ile halletmen lazim, çocukla değil..

Ben
Ayrım yapıyor sunuz, bence önce bunu anlamalısınız. Bu yazı da demek istediğiniz çocuğun ne kadar kötü yetiştirildiği ve şımarık büyütüldüğü, kendimizinse nekadar muazzam çocuk yetiştirdiğiniz. Halbu ki daha 8 yaşında ve annesinden ayrı. Kendi oğlunuz yapsa bunları gelip buraya yazmazdınız ki.
İnsan kendi çocuğunun kötü yanlarını görmüyor. 8 yaşında kendi yemek yiyememesi onun suçumu? Kaç zamandır annelik yapıyorsunuz ya, demek ki sizde "öğretememişsiniz" değil mi? (Eğer böyle bakmak istiyorsanız)
Bence çocuğa daha sevecen, daha samimi olmalısınız. Başlarda neden çok yakın şuanda ise neden bukadar uzaklaştığınızı düşünmelisiniz.
Yalan yanlış şikayet etmiyordur emin olun. Siz yaptıklarınızı görmüyorsunuzdur.
Ben daha 9 aylık evliyim bu birrr Hamd olsun eşim elinden geleni bana da yapar birrrrr dediğimi iki etmemeye çalışır bu ikiiii bu yaşına ben geturmedimki ben öğreteyim bu üccccc tanımadığınız birini bu şekilde suçlamayın bu dörtttt söyleyeyim çok şey var da hamileyim ve sinirlenmek istemiyorum.

Ben

Ben daha 9 aylık evliyim bu birrr Hamd olsun eşim elinden geleni bana da yapar birrrrr dediğimi iki etmemeye çalışır bu ikiiii bu yaşına ben geturmedimki ben öğreteyim bu üccccc tanımadığınız birini bu şekilde suçlamayın bu dörtttt söyleyeyim çok şey var da hamileyim ve sinirlenmek istemiyorum.

Ben eşiniz bir dediğinizi iki yapmıyor demedim ki.. diğer arkadaşlar da eşinizin çocuğunun ne kadar kötü büyütüldüğünü belki annesinin gaz verdiğini yazmışlar. Siz hiç ya aslında özünde çok tstlı bir çocuk demediniz. Demek ki sizin de düşünceniz bu yönde ve davranışlarınıza yansıyordur. Şuan sadece kendinizi ve eşinizi koruyorsunuz, neden? O bir çocuk.. ve mutsuz ki böyle davranıyor.
Biri eski yazınızdan bahsetmiş, baktım. Hamilelikle ilgili bir çok sorun yaşamışsınız geçmiş olsun. Sinirleriniz elbette bozuk olabilir. Ama çocuk şımarık falan değil, sevgi istiyor. Bir de onun açısından bakın diyorum bukadar.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.

Back
X