2. Evliliğini yapanlar aşk mı mantık mı

Kafaniz gerçekten çok karışık ara ara birileriyle tanışıyorum da ne demek.. nasıl bir konu okudum kafam cok karisti bir benimde

Şu demek, arkadaş ortamında mesela birinin arkadaşı geliyor. İlgileniyor sizinle. Bi bakıyorsunuz olur mı diye yok olmaz.

Ya da biri sizi biriyle tanıştırmak istiyor. Hadi diyosun bi kahve içeyim. Yok olmuyor.

Yani bu bi arayış yarın evlenmek zorundayım acelesi değil. Hayatın doğal akışı içinde bekar bi kadının ya ben yine sevebilir miyim, evlenebilir miyim? Birine yeniden güvenebilmiş kadınlar bunu mantıcıyla mı kalbiyle mi yapmışlar sorusunu yukardaki mesajlarda, ilk evliliği şiddetle sonuçlanmış bana “sen dayak istiyosun” diyip görsel koyacak kadar linçlenmemle cevaplandı ya hayret :)

Öyle demek istemedim. Karşıma çıkan güçlü karakterler genelde dikbaşlı, daha naif olanlar da çok ayakları üstüne basan tipler değil. Yani hem naif seven, nazik hem güçlü adam gözlemlediğim kadarıyla çevremdeki insanların evliliğinde de yok. Ya biraz hanım ağzına bakan, ya dediğim dedik. Ortasını bulamıyor muyuz ben napıcam demek istiyorum
Yani tabi sizin tercihiniz ama naif kibar ve karakteri sağlam birini,dik başlı höt höt birine tercih ederdim kadın ruhundan anlamayan ama güçlü olan adamı ne edeyim?
Aslında üzerine pek düşünmeye gerek yok beraber mutlu olacağına inandığın biri olsa yeter

"Akıllı sevmek" sözü o kadar güzel bir söz ki. Belli başlı tecrübeli yıllardan sonra bu sözün vuku bulması gerekir. Aklın kabul etmediği adama aşık olmak toyluk dediğimiz dönemlerde kalması gerekmez mi?

Ben galiba mantığıma yatan, doğru düzgün bi adama kalbim çarpmazsa diye korkuyorum.

Yani çok aşık olarak evlenmiştim. Bi daha öyle bi şey Yaşar mıyım bilmiyorum, daha önce çok sevgilim olmadı. Doğru adam nasıl seçilir bilmiyorum ya da korkuyorum.

Ben galiba mantığıma yatan, doğru düzgün bi adama kalbim çarpmazsa diye korkuyorum.

Yani çok aşık olarak evlenmiştim. Bi daha öyle bi şey Yaşar mıyım bilmiyorum, daha önce çok sevgilim olmadı. Doğru adam nasıl seçilir bilmiyorum ya da korkuyorum.
O zaman evlenmek mantığıyla flört etmemelisiniz. En azından ne istediğinizi çözene kadar. Zaten pat aşık oldum olmaz, etkilenme, hoşlanma olur. Sevgi evresi sonraki level. Akışına bırakın ve hayatınıza aldığınız kişiyi tanımaya zaman verin. Kimse doğuştan sarraf olmuyor. Tecrübeler deneye/yanıla birikiyor.

Bunu hem merak ediyorum hem derdim. Karar vermekte çok zorlanıyorum.

Evden ayrılalı 1.5 boşanalı nerdeyse 1 sene oluyor. Ara ara birileriyle tanışıyorum ama kafama yatmıyo derken tanışmayı da kestim. Eskilerden tanış olduğum birileri ara ara yazdı falan yok bana uymadı. Ne istiyorum ne arıyorum bilmiyorum. Aşık olmak istiyorum ama olamıyorum sanki. Yani şöyle; aşık olacağım ayaklarımı yerden kesecek türden tipler naif sevebilecek, kıyamayacak, gözünden esirgeyecek tipler değil. Kıyamayan naif adamlar da aşık olacağım türden değil.

Sizler n’aptınız? Eş seçerken ilk evliliğinizden kalan tecrübelerle nasıl yollar izlediniz merak ediyorum

Edit; sorum çok netti aslında, yeniden biriyle hayatını birleştirebilen kadınlara bunu yaparken izledikleri yolları sordum. DAYAK istediğime dair 2 tane mesaj gelmiş, diğerleri de dalga geçmiş. A1 düzeyi Türkçe bilgisiyle soru, sorunun hitap ettiği kitle çok açık. Dalganızı başka başlıklarda geçebilirsiniz.
5 yıl oldu boşanalı .Alın benden de o kadar .Gecen bırıyle tanıştım bakışıosuk fln aynı ısyerı başka bır bırımde cocuk 25 yasında cıktı .Ben 32 bıldıgın ergen ole bole deıl .Yasıtım gelse uyusmuyor .Eskılerden hıc yuzum gulmedı zaten .Bılmıorum ne olucak .

Anladığım kadarıyla duygusal boşluk seninkisi. Evlilikte sorun da olsa bir aidiyet duygusu var ve bunun eksikliğini hissediyosun. O sebeple seni sarıp sarmalayacak, kimyanın da uyuştuğu birini arıyosun. Ama hata, ilişki bir ihtiyaç değil. Marketten peynir, ekmek alır gibi sahip olamıyosun. Akışta kalman gerekiyo o seni zaten bulur.

Evden ayrılalı 1.5 boşanalı nerdeyse 1 sene oluyor. Ara ara birileriyle tanışıyorum ama kafama yatmıyo derken tanışmayı da kestim. Eskilerden tanış olduğum birileri ara ara yazdı falan yok bana uymadı. Ne istiyorum ne arıyorum bilmiyorum. Aşık olmak istiyorum ama olamıyorum sanki. Yani şöyle; aşık olacağım ayaklarımı yerden kesecek türden tipler naif sevebilecek, kıyamayacak, gözünden esirgeyecek tipler değil. Kıyamayan naif adamlar da aşık olacağım türden değil.

Sizler n’aptınız? Eş seçerken ilk evliliğinizden kalan tecrübelerle nasıl yollar izlediniz merak ediyorum

Edit; sorum çok netti aslında, yeniden biriyle hayatını birleştirebilen kadınlara bunu yaparken izledikleri yolları sordum. DAYAK istediğime dair 2 tane mesaj gelmiş, diğerleri de dalga geçmiş. A1 düzeyi Türkçe bilgisiyle soru, sorunun hitap ettiği kitle çok açık. Dalganızı başka başlıklarda geçebilirsiniz.
bence ilk evlilik de olsa ikinci evlilikte olsa öncelikle mantıklı düşünerek baslayip, hoslandigin ve cekim duyduğun kisiyle evlenmek gerekiyor.

Benim ilk evliliğim aşk evliliğiydi ama inanılmaz mantığa uygundu. İkimizde üniversite mezunu, muhafazakar, aile bağları kuvvetli insanlardık. Zaman içerisinde de birbirimize çok benzedik ama gel gör ki 15 sene sonunda ihanet sebebiyle boşandık.
Boşandıktan sonra “Ben bir daha evleneceğim” dedim. Rahmetli babam “Senin şu yaşadıklarını başka kadın yaşasa erkeğe tövbe ederdi. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Vallahi pes” dedi. Dedim “Ben yeniden evlenip, yuva kuracağım” İlk başta sanıyordum ki biri karşıma çıkacak, ayaklarımı yerden kesecek,yaşadığım kötü şeyleri unutturacak, deli divane aşık olacağım. Ama 35’li yaşlarda kadın ya da erkek belli bir yaşanmışlık sonrasında o saf duygular olmuyor.
Her gün görüyoruz, okuyoruz kadına yapılan şiddeti. Eş seçiminizde vicdan sahibi birini seçin. Tabii elektrik almanız şart. Hakkınızda hayırlısını dilerim. 🙏🏻

Aşık olmak istiyorum ama olamıyorum sanki. Yani şöyle; aşık olacağım ayaklarımı yerden kesecek türden tipler naif sevebilecek, kıyamayacak, gözünden esirgeyecek tipler değil. Kıyamayan naif adamlar da aşık olacağım türden değil.
Siyah cok koyu,beyaz cok acik ise gri bakacaksin..
Onceden kalma bir yasanmislik varsa illaki aklina gelir.
Beyin boyle calisir,kotu anilari iyilerden daha cok kayit altina alir..
Ornegin kirmizi bir kazak giyerek iş gorusmesine giden biri kabul edilmediginde bir sonraki is gorusmesine giderken kirmizi kazak giymez.Bunu hepten giydiklerine yormaz,ama kazagi giymekten de kacinir.
Sende de durum bu bence.Aklina gelecektir,normalde..İnsanlar yasamis olduklari tecrubeleri kistas olarak degerlendirmeye musaittir.

Aşk oncelikliydi. Çünkü evlilik mantıklı bir süreç degil. hayatını bilerek zorlaştı riyorsun. Kiminle evlenirsen evlen zor. Ama aşk varsa görmezden gelinebiliyor.

Bu demek değil ki eşim kötü birisi. Çok iyi birisi ama çok iyi diye kimseyle evlenmezdim. Çünkü zaten ilk evliliklerimizi de bu adam çok iyi diye düşünerek yapıyoruz. Ama yanılıyoruz.

Karışık anlatmış olabilirim. Umarım aşkı sizi uzmeyecek insanda bulursunuz.

Sonuç olarak şunu ekleym eşimde bennde gerçekten aşık olduk. Farklı şehirlerde olmamıza rağmen her hafta sonu buluştuk. Bu bulusmalarin çoğu bir cami avlusunda yada parkta oluyordu. Çünkü onun otobüsten indigi yere en yakın yer oralardi. Trafikte zaman kaybetmek istemiyorduk. Oturup sadece konuşuyorduk. Birbirmizin tüm hayatını hayatındaki insanları kimseyle tanışmadan öğrenmiş olmuştuk.
Eşim normalde gunde başka insanlarla 100 cümle kurmak hala benim yanımda çok konuşkan bir adamdır.gibi gibi.

Dünyada sadece gelişmemiş ülkelerin kadınlarında var bu ‘serseri, maço, kaba saba’ erkek merakı sanırım. Gözünden sakınan, naif, güzel seven adamlara ise ‘kılıbık, süt çocuğu’ yakıştırmaları yapıldığı sürece bizim kadınlar daha çoook gelip aldatma, dövme, küfür, boşanma konuları açar buralara…

Biz kadinlar iyileri sever, kotulere asik oluruz😂😐 bu sanirim hayatinin ozeti..

Aramakla
Olmaz bazi seyler.. o yuzden asik olabilecegin kisi seni bulur bence..

Oldugu kadar, olmadigi kader😐🙄

Eskiden dediğim dedik, baskın erkeklerden hoşlanırdım. Dedim dedim bi dağ ayısıyla evlendim yaklaşık bir yıl önce boşandım. Boşandığımdan beri henüz bir kişiyle bile tanışmadım. Ama bundan sonra aradığım kriterler: merhametli, şefkat dolu, bana huzur veren, sivri köşeleri olmayan, yumuşak karakterde sakin bir adam olur. Maddi olarakta benimle denk olması yeterli. Bunlar olursa aşıkta olurum severimde. Ama kendime söz verdim kimseyi aramayacağım. Onlar beni arasın ben niye arayayım 😂

Aşık ola ola gidip narsistlere aşık oluyoruz of ya.Ben de sizin yazdığınız gibi
mülayimlere aşık olamıyorum 🙄
Aşık olmam da gerekmiyor, oğluma bana değer versin,saygı göstersin,huzur versin yeter.

Akişına bırakın doğru kişide hem mantik hem aşk olur merak etmeyin. Karşiniza çıkanlar icinize sinmediği için ikilemde kalmışinız. Hem üstunıze titremeli hem aşik olmalisınız hem de mantiken uyumlu ve denk olmalisinız. Aceleye getirmeyin zamanla olur

Back
X