2. evlilik sünnet düğünü + davetiye anne baba adı ? derdim var !

canım durum cıdden kafa karıştırıcı .. Belki çözümüm abesk kacabılır ama eskiden bizim orlarda davetıye bastırmayanlar ufak hedıyeler gönderırdı havlu seker tulbent v.s davetıye hiç olmazdı.Ben senın durumunda olsam oyle yapardım sanırım.Diger turlu asagı tukursen sakal yukarı bıyık olmuş Allah yardımcın olsun

Cnm koy yerinde yada ufak sehird yasasiydik dedigin cok mantikli ama elden ele gidicek davetiyelerimiz var.

Son düzenleme:
hanımlar merhaba
ikinciye evliyim 1. evliliğimden 6.5 yaşında oğlum var
eşimle nisan ayında sünnet düğünün yaptırıcaz. salon tuttuk vs. ama davetiye konusu kafamı karıştırıyor.
baba adı yerine biyolojik babasının adını yazmak istemiyorum görüşmüyorlar zaten oğlum baba kelimesine şuan ki eşime diyor.
baba kısmına şuan ki eşimin adını yazsam ellerine delil gecer bişi olur bana velayat davası açarlar diye de korkuyorum.
nasıl yapıcam çaresizim
siz olsaydınız ne yapardınız ?

Benim bir arkadaşım da da bu sorun vardı.Anne baba adı yazmadılar sadece altına çocuğun adını yazdılar.Yani çocuk davet ediyormuş gibi.Ne kadar görüşmeseler görüşmesinler,babası yaşarken şimdi eşinin ismini yazman hoş değil.Yarın o çocuk büyüdüğünde sana neden diye sorabilir.Zaman ne getirir bilemezsin.Bugün görüşmüyorlar,yarını bilemeyiz.

canım benım nacızane fıkrım.sımdıkı soyadını yazarsan pek mantıklı olmaz cunku,oglunun soyadı babasıyla aynı senınkı farklı.oglun sana sorabılır bunun nedenı ve yıne eskı esınde bundan rahatsız olabılır ben senın yerınde olsam sadece atına oğlumun adını yazardım..
sadece fıkır.allah damatlıgınıda gostersın hayırlı evlat olsun:16::16::nazar::nazar:

Cnm koy yerinde yada ufak sehird yasasiydik dedigin cok mantikli ama elden ele gidicek davetiyelerimiz var.
zibidimmm canımmm Allah askerliğini baba olmasınıda göstersinn sana inşş..hayırlı bir evlat olsun öncelikle..
kuzum aile ismi yazılması şartmı yaa..
bence direk çocuğa hitaben birşeyler yazın..altında da doruğun ismi olsun yeter diye düşünüyorum..
aile ismine gerek varmı bilemiyorum..
zaten herkez biliyor sdavet edeceğin insanlarda biliyor kafa karışmaz yanii

Benim bir arkadaşım da da bu sorun vardı.Anne baba adı yazmadılar sadece altına çocuğun adını yazdılar.Yani çocuk davet ediyormuş gibi.Ne kadar görüşmeseler görüşmesinler,babası yaşarken şimdi eşinin ismini yazman hoş değil.Yarın o çocuk büyüdüğünde sana neden diye sorabilir.Zaman ne getirir bilemezsin.Bugün görüşmüyorlar,yarını bilemeyiz.

Buda olabilir..
Bugun ufacik cocukla gorusmeyen ilerde hele birde evlendigi zaman asla gorusmez gibime geliyor.

canım benım nacızane fıkrım.sımdıkı soyadını yazarsan pek mantıklı olmaz cunku,oglunun soyadı babasıyla aynı senınkı farklı.oglun sana sorabılır bunun nedenı ve yıne eskı esınde bundan rahatsız olabılır ben senın yerınde olsam sadece atına oğlumun adını yazardım..
sadece fıkır.allah damatlıgınıda gostersın hayırlı evlat olsun:16::16::nazar::nazar:
Oğlumun soy adi olmaz davetiyede ki mesala oglumuz velinin sunnet toreninde sizleride aramizda gormekten mutluluk duyacagiz
Bbb ailesi gibi

Amin cok tskr ederim

zibidimmm canımmm Allah askerliğini baba olmasınıda göstersinn sana inşş..hayırlı bir evlat olsun öncelikle..
kuzum aile ismi yazılması şartmı yaa..
bence direk çocuğa hitaben birşeyler yazın..altında da doruğun ismi olsun yeter diye düşünüyorum..
aile ismine gerek varmı bilemiyorum..
zaten herkez biliyor sdavet edeceğin insanlarda biliyor kafa karışmaz yanii

Isyanim cnm cok tskr ederim caniim zaten tek tek anne baba yazmicaz kusum. Davetiye esiminde ark. Ve akrabalarina gidicegi icin bb ailesi yazmaya karar verdik sonucta herseyi biz yapiyorz sunnetide yaptik haber verdim bi ugradilar gittiler parasini yine esim verdi ellerini ceplerine bile sokmadilar

Isyanim cnm cok tskr ederim caniim zaten tek tek anne baba yazmicaz kusum. Davetiye esiminde ark. Ve akrabalarina gidicegi icin bb ailesi yazmaya karar verdik sonucta herseyi biz yapiyorz sunnetide yaptik haber verdim bi ugradilar gittiler parasini yine esim verdi ellerini ceplerine bile sokmadilar

buda çok mantıklı canım..
bu sperm babaları yazmışsınn ya çok doğru...
haddii bakalım düğün varr haa...ne güzellll

Arkadaşlar xyz ailesi yazdırılmalı demişler.
Fakat aklıma takılan bir kaç sey oldu.

Mesela siz davetiyeye xxx ailesi yazarsanız o soyad oğlunuzun yani eski eşinizin soyadı mı olacak. Örnek veriyorum tamamen eski eşinizin ve cocugunuzun soy ismi aksoy ise aksoy ailesi mi yazacak davetiyede?

Yoksa yeni eşinizin soyadı mı yazacak?

Açıkçası öz babası hayatta ileride öz babasının ismini yazdırmazsanız size kırgınlık yasayabilir diye düsünüyorum..
Öz anne ve öz baba ismi yazılması taraftarıyım.
Ama sizin durumunuzda en saglıklısı ne xxx ailesi yazılması ne de ebeveyn ismi yazılması.

En güzeli yalnızca cocugunuzun isim ve soyismi yazılmasıdır..

hanımlar merhaba
eşimle nisan ayında sünnet düğünün yaptırıcaz. salon tuttuk vs. ama davetiye konusu kafamı karıştırıyor.
baba adı yerine biyolojik babasının adını yazmak istemiyorum görüşmüyorlar zaten oğlum baba kelimesine şuan ki eşime diyor.
baba kısmına şuan ki eşimin adını yazsam ellerine delil gecer bişi olur bana velayat davası açarlar diye de korkuyorum.
nasıl yapıcam çaresizim

zibidi hanım evlendin de hemen hamile kaldın demek. hızına hayranım.:)
nasıl gidiyor her şey? umarım yolundadır.
ben olsam ne yapardım. anne baba ismi yazdırmazdım. sadece oğlumun adını yazdırırdım. onun davetiyesi o çağırıyor sonuçta herkesi..X ailesi olarak da yazdırsan belki birine batar canım. insanları anlamak zor.

Buda olabilir..
Bugun ufacik cocukla gorusmeyen ilerde hele birde evlendigi zaman asla gorusmez gibime geliyor.

Canım hayat ne getirir bilemeyiz.İnsanlar yıllar geçtikçe pişmanlıkları artabilir.Veya bugün çocuğun küçük,yarın babasına merakı sevgisi artabilir.Ben babası ne kadar görüşmese de kötü bile olsa yaşıyorsa,bir başkasına baba demesi taraftarı değilim aslında.Eğer çocuk baba dediği insanla ilgili hayal kırıklığı yaşarsa yıkımı daha büyük olur.Yarın evladın kendi karar verir görüşüp görüşmeyeceğine ama sen şimdiden ileride hesap vereceğin,zor durumda kalacağın şeyler yapma.
.Davetiyeye ha şimdi ki kocanın adını yazmışsın,ha ...ailesi diye syadını yazmışsın farketmiyor.O yüzden çocuğun adını yazmak en mantıklısı.

Ben de babamı gormuyorum yıllardır.
Nefret edıyorum ondan dugunume bıle gelmedi .
BEnde davetıyeme soyısımımı yazııp ,,, aılesı yazıverdım ..

Xyz ailesi bence de mantıklı çözüm, evet soyadlarınız aynı değil ama bu düğünü düzenleyen ailenin soyadı olmalı bence, diğer türlüsü eşinize haksızlık olur. Sperm babasını hiç takmayın kafanıza bir halt edemez bu arada hayırlı olsun umarım gönlünüzce güzel bir düğün olur

hanımlar merhaba
nasıl yapıcam çaresizim

Sizin dağvetiyenizde değişik olsun..
Anne baba kısmına atıyorum soyadınız öztürk mü

Öztürk ailesi yazınn..
Bişi yapamaz velayet davası felan..
Hem oğlunuz büyümüş, ona sorarlar kimde kalmak istediğini..
Oğlunuz, ilgisiz bi babayı mı tercih eder yoksa sizi mi.. Bi düşünün !!
Bu arada bişi sormak istiyorum..
Şimdi ki eşinizin bi çocuğu war mı_?
Yani ewlenip ayrılmış mı kendiside..
Hoşuma gitti, oğlunuza sünnet düğünü yapmasına, merak ettim o açıdan :31:

sizin ve eşinizin adını soy adını yazın ailesi başlığı altında.

ailesi,
ayşe ali aksoy şeklinde mesela.

avukat değilim ama bunu velayet davasında kullanabileceğini sanmıyorum

Back
X