2. Evlilik

Dördünü aynı evde düşünemiyorum çocukların. Öğrenci yurdu gibi.

Bu şartlarda evlilik nasıl düşünebiliyorsunuz anlamadım. 4 çocuk 2 büyük bir evde. Yemeği, çamaşırı, evin düzeni, çocukların kavgası gürültüsü kaprisi bir de kv kp derdi. Evlenmiş olmak için evlenme durumu bu. Yoksa hiç akıllı işi değil. Çocuklarınıza da yazık onları bu karmaşık ortama bodoslama atacaksınız. Sevgiliniz ister tabi evlilik 2 çocuğun derdini başınıza atacak, evde yemeği önüne gelecek donları yıkanacak ütülenecek bir de maddi olarak 2.ci maaş eve girecek istediğinde seks de elinin altında. Sizin kazancınız ne?
Okurken de yazarken de benim içime fenalık geldi iyi düşünün

Cocuklarin rizasi onemlidir. Izni demiyorum, rizasi. Yuva kuracaksiniz. Bir masanin etrafinda huzurla yemek yiyeceginiz anlayis ve sevgi olusmasi lazim. Kapinizi ele gune kapattiginizda aile olabilmeniz lazim. Her birinin buna uyumlu hale gelmis olmasi lazim. Bana kalirsa eski eslerin rizasi dahi lazim. Siz iki yetiskin olarak cocuklarinizin yakinda ayak altindan cekilecegini degil yasarken ve ileride hayatlariyla ilgili soz sahibi olmaniz gerekecegini, gunluk rutinlerinizde oz anne baba olmadiginiz halde karismaniz, karar vermeniz gereken surecler olacagini, vb bir suru detay dusunmeli, pesinen bunlari konusmus anlasmis olmalisiniz. Evlenmenizin sebebini iyi dusunmelisiniz. Evliliklerde elalem olmaz. Iceride kale gibi guclu bir adam ve kadin olur ve onlarin korumasinda cocuklar olur. Gercek anne babalar ölmedikce vardirlar ve cocuklarin adina ebeveynleri icin taa iclerinde ne dusunduklerini, anne babalari tekrar evlenirse ne hissedeceklerini bilmek.de ne kadar mumkun bilemedim. Siz cocuklara yeni ve daha iyi anne baba olmayacaksiniz. Annelerini yok saymislar lafiniza takildim. Omur uzun, yarin ne hissederler yada babalari evlenince ne hissederler bilmiyorsunuz. Ben olsam bu kadar kalabalik bir birlesme icin simdiden bir danismanla anlasirdim. Cocuklarin ergenligi de devrede olunca psikolojileri idare etmek zor olacak gibi. Evlenmeden once sk sk bir arada sosyallesir, onlar icin kolaylastirmaya calisirz rizaya giden yoluna acardim. Bence :)
AdChoices
ADVERTISING​

Eğer kızınız olmasaydı eğer evlenirseniz evde artacak iş yükünün farkında mısın? 6 kişinin çamaşırı bulaşığı biter mi derdim kendinize yazık edersiniz derdim.

Ama genç kiziniz varmış, konu sizin rahatinizi zaten aşar.

Genç kızınız varken bu adamları eve doldurmayı düşünmenizi aklım hafzalam almıyor.

Hadi onlar müthiş güvenilir olsa bile, sizi de gectim bu kizcagizin hiç mi özel hayat hakkı yok ya hu? Gencecik kızınizi nasil yabancı erkeklerle yaşamak zorunda birakmayi düşünüyorsunuz?
Ayrıca oglunuza da haksızlık.

Kendinizi degil kızınızı ve oğlunuzu öncelemelisiniz.

Evlenmek zorunda değilsiniz,kolay mı 4 ergen bir koca adamla uğraşmak ergenler kavga edip evde birbirine girse ne olacak??? O okur ,bu gider demeyin eninde sonunda o çocuklar dönüp dolaşıp eve gelecek ne yapacaksın dışarı mı atacaksın???

Sizin elalemi düşünmekten önce cocuklarinizi düşünmeniz lazım.4 tane ergeni evin içine doldurmaktan bahsediyorsunuz ki bunlardan bir tanesi de kızınız. Genç kızınızı iki tane delikanlının olduğu eve yerleştirmemelisiniz öncelikle. Ne aceleniz var evlenmek nereden çıktı daha bir senelik adamla?

40 yaşında iki çocukla evliliğinizi bitirdiyseniz çok kötü bir evlilik geçirmiş olmalısınız, kötü bir evlilikten sonra bu şartlarda nasıl tekrar evlenmeyi düşünebiliyorsunuz benim aklım cidden almıyor.
Ben evime bitki alamıyorum bakamam solar üzülürüm diye, siz kendi çocuklarınız dışında 2si ergen 3 adamın daha sorumluluğunuzu almak istiyorsunuz vallahi pes. Boşverin bu çevre mevre işlerini
çocuklarınızın fiziksel, mental güvenliğini ve sağlığını gözetin siz.

Çocukların aynı evde yaşaması imkansız,keza kızınız ve diğer iki ergen sıkıntı mecbur bekleyeceksiniz

kayınvalide kayınpeder derdi onların yaşlılık ve hasta bakım süreçleri adamın ütüsü bulaşığı ;tartışması çevre sen evin içinde bunalırken de konuşacak...yakmayın başınızı ...

Bence bekleyin

Valla pes ben hiç evlenmedim evlenmeye korkuyoken böyle tabakaneye yetısıyo gibi habire evlenmenın motıvasyonu ne acaba

Allah kolaylık versin ama 4 ergenle biraz zor gibi.bence siz ayrı eve çıkın amerikan usulü çocukların hiçbirinin düzeni bozulmaz.
Ayrıca okulu bitsede dertler bitmiyor ki ebeveynlikten emekli olamıyoruz.

Bir anda 3 yetişkin erkeğin kahrını çekmek iyi cesaret. Yemeği ütüsü toparlaması. Çok cesaret gerektiren birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…