2. Evlilik

Şöyle söylim 1. Evliliğimde gerçekten sıkıntı yaşamadım neden evlendim demedim evliliğe hiç olumsuz bakmadım evlilik gereksiz bişey miş gibi hiç gelmedi bana.. Mutluydum.. Eski evliliğime dair bunu söyleyebilirim sadece. Tek yaşayarak çok şeyden mahrum kaldım 3 çocukla.

Yani ben ya artık evlenmeliyim diyorum ya da bu kişiyi hayatımdan çıkarıp tek başıma ilerleyelim diyorum hayatıma kimseyi almadan.. Bu saatten sonra ya bu kişiyle evlilik olur ya da sanmam bu saatten sonra birini tanı ona güven çocukların tanısın sevsin falan falan çok uzun iş.. Dualarınızı bekliyorum bu saatten sonra ya çocuklarımın çok sevdiği beni seven aklı başında olgun saygılı bu kişiyle evlenilir ı'm ya da hayatıma birini almadan sadece çocuklarla hayatın getireceği sorumlulukları 3 çocukla iteleye kakalaya bi şekilde manevi güçsüz desteksiz yol alacağız... Sıkıntım net olarak şu galiba cesaret yokk evliliğe ama o cesareti bulmak için buraya üye oldum gibi

5,6,12...ve üstelik baba kavramını küçükler bilmiyor hiç hem de ve aday kişiyi çok kabulleniyorlar. Sanki bu saatten sonra sadece ben ve çocuklarım hayata yön vereceğiz kimse olmasa desem çocuklar soracaklar niye o kişi yok diyecekler üzülecekler şaşıracaklar. .. Büyük bir kabul etme durumu oldu onlarda
Çok zor bir karar. Çocuklarınız biraz daha büyük olsa daha kolay karar verebilirdiniz.
Çok küçükler ve yaramazlık çağındalar adam haklı olup bir şey söylese bile hem sizin hem de çocuklarınızın zoruna gidebilir.

çok ince düşününce evlenmemeniz daha hayır gibi duruyor. Ama yine de siz bilirsiniz.
olurda evlenirseniz umarım evlatlarınz hayal kırıklığına uğramaz. Somrasında toparlamak çok zor olur hayat şartları zaten zor

Hayır hep birlikte yaşamayı düşünüyoruz, çocuklarıma da baba olacak. Sadece kendimi düşünemem
Çocuklarına baba olamaz , en fazla abi olur. Onun da 2.evliliği mi olacak, çocuğu var mı? Çocuklarınla arasında kaç yaş fark var? Eğer ilk evliliği olacaksa çocukların tüm sorumluluğu sende olsa bile o yine 3 çocuklu evde zorlanır. Sana mı alışsın, evliliğe mi yoksa 3 çocuğa mı?

Hani sadece 1 çocuğunuz olsaydi evet mantıklı gelebilirdi ama 3 cocuk büyük risk
Ben olsam yerinizde hayatımın geri kalanını onların üzerine kurar onları geleceğe hazirlardim
Kafanız rahat yeni bir aday yeni sorunlar demek polyanna olmaya gerek yok
Ortada 3 cocuk
Ve yeni adaydan cocuk isterse yada olursa ne bilim büyük adim geldi bana
Yeni bir aday dediğim 2 yıllık bir tanıma süreci ama böyle böyle nere kadar ya evlenilsin ya da hiç kimseye gerek yok böyle tek yaşamalıyım düşüncesine geldim.. Galiba sadece evlilik kararını netleştirmek konusunda sorun yaşıyorum

Çocuklarına baba olamaz , en fazla abi olur. Onun da 2.evliliği mi olacak, çocuğu var mı? Çocuklarınla arasında kaç yaş fark var? Eğer ilk evliliği olacaksa çocukların tüm sorumluluğu sende olsa bile o yine 3 çocuklu evde zorlanır. Sana mı alışsın, evliliğe mi yoksa 3 çocuğa mı?
Evet abi olacak diyelim. Onun da 2. Evliliği olacak ve de uzun süredir bekar yaşamış ve o da her ne kadar bekarlığın farkında olsa da evliliğin gerektiğine inanmış biri. Hastalığı ,sağlığı, yoldaşı... Nere kadar bekar kalınacak düşüncesinde. Hayat yoldaşı olacak birine ihtiyacı var. Aynı evi paylaşınca illaki o evi ona göre düzenleriz. Bir çocuğu var annesinde ama ihtiyaçlarını karşılıyo babalık sorumluluklarını yerine getiren bilinçli bir baba.

yani bilemiyorum bence biraz düşürün vitesi. aynı evin içinde 3 çocuk var insan yeri geliyor kendi çocuğuna tahammül edemiyor sizin çocuklara nasıl babalık yapacak? tanıma süresini biraz uzatın iyice gözlemleyin ne kadar süredir beraber çalışıyorsunuz? eski eşinden ne zaman boşanmış ve neden boşanmış? boşanmış kadınla boşanmış erkek aynı değil bence. çocuğu olan boşanmış kadın gerçekten canına tak diyene kadar çekiyor adamı. ama çocuğu olan boşanmış erkek kim bilir ne yapmış da eşini bezdirmiş diye düşündürüyor insanı
Bir de adamın çocukları sevmesinin hiçbir değeri yok. Tüm sorumluluğun annede olduğu çocukları herkes, isterse 10 çocuk olsun.

Ben de öğretmen olarak çocukları severim ama eve gelince çocuk görmemek beni mutlu ediyor. :) Zaten bu işi yapanların genelde eve gelince kendi çocuğuna tahammülü kalmıyor.

Özellikle 2 çocuğun yaşı küçükmüş, evde çocuk kavgası eksik olmaz. O yüzden mesela ben çocukların tek bir sorumluluğunu almayacağını bilsem bile 3 çocuklu adamla evlenmem, akıl işi değil. Bir de adam 3 çocuğun üçüyle de iyi anlaşabilecek mi muamma.

Evet abi olacak diyelim. Onun da 2. Evliliği olacak ve de uzun süredir bekar yaşamış ve o da her ne kadar bekarlığın farkında olsa da evliliğin gerektiğine inanmış biri. Hastalığı ,sağlığı, yoldaşı... Nere kadar bekar kalınacak düşüncesinde. Hayat yoldaşı olacak birine ihtiyacı var. Aynı evi paylaşınca illaki o evi ona göre düzenleriz. Bir çocuğu var annesinde ama ihtiyaçlarını karşılıyo babalık sorumluluklarını yerine getiren bilinçli bir baba.
Uzun süredir bekarsa çocukların tüm sorunluluğu sende bile olsa 3 küçük çocuklu evi kafası kaldırmaz, ben sana diyeyim. Bak ben yıllardır her yaştan çocukla beraberim, insan evde sessizlik istiyor.

Adam okeyse deneyebilirsiniz çünkü bence onun için daha zor olacak birden 3 çocuklu ve küçükler bir eve gelecek anlaşamazsanız zaten kendi ayakları üstünde duran bir kadınsınız gene de acele etmeyin derim görüşün birlikte zaman geçirim 36 yaşında koca kadınsın kimseye herap vericek durumun yok

Merhabalar üyeliğim yeni. Başlıktan da anlaşıldığı üzere 2. Evliliği öneren var mı ya da gerek duyulabilecek bir durum mu.. Ben 3 yıldır 3 çocukla maddi durum olarak ayaklarımı yorganıma göre uzattığım sürece ayakta kalabildim ama hep böyle nere kadar dediğim gelecek kaygısına girdiğim sanki biriyle evli olduğumda hayatımda kolaylıkların olacağına kapıldığım anlar oluyor. Sonrası eğer birine bi duygu besliyorsam da bunun evlilikle sonuçlanmasını öteki türlü sadece görüşme üzerine biri olmak istemiyorum kendime yakıştırmıyorum. Ya evliliğe gitmeli ya da hiç kimse hayatıma girmeden çocuklarla bir ömür sürmeli... Sizce?
Not: Değerlendireceğim bir aday var..
Aday hakkında detay vermediğimiz için çok ta sağlıklı değerlendiremeyebiliriz.
Karşı tarafında çocukları var mı ya da çocuğu var mı, çocuk varsa sizinle mi yaşayacak?
Ne kadar süredir tanıyorsunuz, bir ilişkiniz var mı ya da Allah korusun niyeti farklı mı bunlara dair belki birkaç şey yazarsınız daha sağlık cevap verebiliriz.

çocuklar kaç yaşında? şu anda çocuklarınızla iyi anlaşıyor olabilir ama aynı evin içine girince işler değişecektir. öz babalar bile zaman zaman bunalıyor daralıyor, sorunlar yaşanabiliyor. insanlık halidir, çocuklarınıza sesini yükseltse bunu siz veya çocuklar tolere edebilecek misiniz? sanırım adamın maddi durumu iyi ve artık sizi koruyup kollayan destek olan biri olsun arkanızda istiyorsunuz ama sırf maddi olarak daha rahat edeceksiniz diye çocuklarınızın tüm düzenini bozmaya, onları yabancı bir adamla aynı eve sokmaya değer mi bunu iyice ölçüp tartmak gerek. çocuklarınız babalarıyla görüşüyorlar mı? adamın yetişkin oğluyla ilişkisi nasıl? yetişkin de olsa, annesinde de kalıyor olsa bu denklemde onun da bir yeri olacak bunu da unutmayın.

Çocuklar çok seviyor, o da çocuklarıma babalık yapmaya hazır ve o da çok seviyor
Bir süre daha sık görüşmeye devam edin, çocuklarınızla olan ilişkisini de gözlemleyin. Bir süre sonra insan maske takamaz, o zaman gerçek tavırlarını daha iyi anlarsınız. Ben de ikinci evliliğimi yaptım. Benim çocuğum yoktu ama evlenmek için acele etmedim, bir süre süreci uzattım. Kendisi de bana sabretti. Zaten böyle durumlarda zaman geçtikçe kişinin tavırları ve düşünceleri daha net anlaşılır.

Adam çocuklarınıza alışmış, çocuklarınız da adama alışmış. Her şeyi konuşmuşsunuz. Bence bir şans verin. Yalnız dikkatimi bişey çekti. Seviyormusunuz bu adamı? O sizi seviyor mu yoksa hep mantık evliliği çerçevesinde mi konuştunuz? Ondan hiç bahsetmemişsiniz.

Sadece bir kere kendi duygulsrımdan dolayı evliliie gerek duymuyorum yapabiliyorum tek durumuyla ayrılıpı teklif ettiğimde çocuklar için ağlamıştı onlar benim çocuklarım gibiydi o aile bağını hissetmiştim dedi, burdan yola çıkarak çocuklarıma baba olabilir diyorım
bu mesaji yeni gördüm, ilginç
peki eksi taraflari ne bu beyin?

1. Çocukların okulu, servisi, kavgası vb durumlarda sana destek olacak mı? Çocukları birlikte mi yetiştireceksiniz yoksa çocukların en ufak işine sen mi koşacaksın?

2. Adamın sadece 1 çocuğu varken 3 çocuk daha olacak, ki hepsi küçük. Adam maddi olarak o 3 çocuğa senelerce bakabilecek mi?

3. İki taraf da gün gelip " senin çocuğun", " benim çocuğum" der mi yoksa hep " çocuklarımız" mı dersiniz?

4. Adamın kendi çocuğuna yapacağı maddi manevi destek senin zoruna gider mi? "Kendi çocuğuna şunu yaptın, benimkilere yapmadın" der misin?

5. 2 memur olarak evde iş bölümü yapacak mısınız yoksa çocukların sorumluluğuyla birlikte ev işlerini de mi sen yapacaksın?

6. Yeni evli olarak çocuksuz vakit geçirmek isteyeceksiniz, özellikle de adam isteyebilir. Çocukları birkaç saatliğine bırakacağınız bir yakınınız var mı?

7. Hep cümbür cemaat mi tatil yaparsınız yoksa çocuksuz tatil de düşünür müsünüz?

8. Para yönetimi, birikim konularını konuştunuz mu?

9. Adamın ailesi nasıl? Anlaşabilir misin? 3 çocuklu biriyle evliliğe karşı çıkarlar mı?

10. Senin ailen ne der?

11. Çocuklar baba yüzü görmemiş, bu adamı baba yerine koyarlarsa evlenip ayrıldığınızda en büyük zorluğu çocuklar yaşar, sen kendinden çok onlara üzülürsün.

Eğer maddi olarak pek rahat olmayacaksan üstüne evin ve çocukların sorumluluğu sende olacaksa şu anki hayatın 10 numara, bu evliliğe değmez.

Son düzenleme:
Aday hakkında detay vermediğimiz için çok ta sağlıklı değerlendiremeyebiliriz.
Karşı tarafında çocukları var mı ya da çocuğu var mı, çocuk varsa sizinle mi yaşayacak?
Ne kadar süredir tanıyorsunuz, bir ilişkiniz var mı ya da Allah korusun niyeti farklı mı bunlara dair belki birkaç şey yazarsınız daha sağlık cevap verebiliriz.
Sorı soran kişilere bu cevapları verdim aslında ama yeni olduğum için burada sadece soran kişiye yanıtla olarak cevap verdim.Benden yaşça büyük ,aynı grupta memuru zz, tek çocuğu olup çocuk annesinde, babalık görevini yerine getiriyo, 2 yıldır tanışma sürecindeyiz,ben de artık son noktayı koyma içindeyim ya evlilik olsun ya da tek başıma yaşayabilirsem tek başıma çocuklarla yaşamak. Sadece biriyle görüşmek beni huzursuz ediyo inanç gereği diyelim. Olacaksa evlilik olsun olmayacaksa kimse olmasın. Bu yüzden sordum gerçekten evliliğe ihtiyaç duyulur mu

Adam çocuklarınıza alışmış, çocuklarınız da adama alışmış. Her şeyi konuşmuşsunuz. Bence bir şans verin. Yalnız dikkatimi bişey çekti. Seviyormusunuz bu adamı? O sizi seviyor mu yoksa hep mantık evliliği çerçevesinde mi konuştunuz? Ondan hiç bahsetmemişsiniz.
O hem seviyor hem de mantıkkı bakıyor olaya.. Ben se evet sevgi var ama bu mantığımın önüne geçecek kadar değil..

Back
X