2. Evlilik

Bana hiç mantıklı gelmedi. Hiç oturmadı.

Üç çocuğunuzun düzenini ve hayatını keşke bozmasanız. Daha iyi olacaklarını hiç düşünmüyorum.
En zor sürecimde inanın onun çok etkisi oldu tek başıma o yükü çekerken çocuklar da çok mutsuzdu... Onun yardımıyla koşturmasıyla çok rahatladım.. Hayırlısı diyelim artık bu karar için

3 çocuk 2-7-8 yıl arayla ergenliğe girecek.

Evde öffler pöffler offler yeri gelicek çocuklar birbirine karşı ergenlikten dolayı kahvaltıda zeytin yüzünden kıyametler kopacak. Saygısızlıklar olacak.

Adam ya şille atar ya da evi yakıp çıkar .

Son düzenleme:
Öyle beklentim yok inanın kimseden, kendimize yetıyoruz bi şekilde ama şöyle düşünün bu kişi hayatımda olunca rutinim devam ediyo evet ama işe yarayacak noktaları da çok oldu...

Hic bir beklentin yoksa nediye evlinil çocukların düzenini bozacaksiniz? Üstelik elin bilmem kaç yaş büyük herif için. İnşallah çocuklarin güzle bir geleceği olur. Yoksa anneleri hayal dünyasında yaşıyor.

Pardon diger arkadaslara yazdiginiz cevapları okumadığım için görmedim... müsait bir zamanda göz atarım ama diğer arkadaşlara da yazdığınız cevapları okumadan bana yazdığınız cevaptan şunu söyleyebilirim... sizi anlıyorum inanç sebepli demenizi, ben de size katılıyorum..

Yaşça büyük demeniz benim gözümü korkuttu, (kac yas buyuk o onemli ama tabii) neden derseniz yaşça büyük erkeklerin maalesef biraz kendilerinden yaşça oldukça küçük kadınlara karşı bir ne bileyim yani ilgileri oluyor. Bir de yaş aldıkça da insan daha sakin Hayat istiyor.
Dolayısıyla evlendiği kişinin 3 çocuğuyla bir arada yaşamak konusunda gerçekten ne kadar istekli ve sabırlı olabilir bilemeyiz.

Bir de kendisi de sizin gibi inançlı biriyse ve de iyi niyetli biriyse bilemiyorum o zaman olabilir.. tabii ki herkes de bir değil. Belki de her şey çokta yolunda gidebilir.

Sizin neticede 3 cocuğunuz olduğunu biliyor. Tabii ne kadar iyi niyetli olsa da yaşamadan da her şeyi tam olarak değerlendiremez insan. Ama enine boyuna dusunmustur niyeti evlilik ise.

Bence biraz kendinize zaman verin, beyefendiye dair düşüncelerinizi iyice süzgeçten geçirin. Onun size dediklerini vesaire vesaire.

Insallah siz ve cocuklariniz ve beyefendi hakkınızda hayırlısı olur.
Siz de bana dua edin lütfen. Ben de bekar bir anneyim. Yıllardır bekarım aynı sizin dediğiniz sebeplerden ben de kendimi hem koruma ic güdüsüyle çok fazla şans veremiyorum herkese diyeyim hemde cevremin dar olusu etken. Insanin çevresi dar olunca daha zor dengini vs denk gelmek.
Yalnız gerçekten cok zor Rabbim hepimize hayırlı güzel yuvalar nasip etsin kolaylıkla tez zamanda🤲
Aynı durumları yaşamış biriyle konuşmak beni mutlu etti, hayatımız hep kolay olsun inşallah.Çocuklarıma bir baba olacak bir baba rolünde abi olacak birisi gibi değerlendirdim en çok. Zaten gerekli disiplini hep ben vermişimdir ilk evliliğimde de hep ben disiplin veren taraftım. Bu ilişkide de böyle olır gerekli uyarılar disiplinler benimle gerçekleşir. Ona kalan sadece iletişim manevi destek paylaşım.
Peki siz evlenilecek biri çıksaydı değerlendirir miydiniz.. Onca sıkıntıyla karşılaşmış biri olarak, artık karşıma çıkan sorunları hep ben düşünmeyeyim istiyorum

3 çocuk tek tek 2-3-4'er yıl arayla ergenliğe girecek.

Evde öffler pöffler offler yeri gelicek çocuklar birbirine karşı ergenlikten dolayı kahvaltıda zeytin yüzünden kıyametler kopacak. Saygısızlıklar olacak.

Adam ya şille atar ya da evi yakıp çıkar .
😂😂 ona da bunlara benzer şeyler söylediğimde bunları gözden geçirdiğini sevdiğini ve mantık çerçevesinde değerlendirdiğini dile getiriyo

Hic bir beklentin yoksa nediye evlinil çocukların düzenini bozacaksiniz? Üstelik elin bilmem kaç yaş büyük herif için. İnşallah çocuklarin güzle bir geleceği olur. Yoksa anneleri hayal dünyasında yaşıyor.
Beklenti şöyle günlük hayatta artık koşturmaktan yoruldum her kaygıyı tek başıma yaşamaktan yoruldum bir öanevi destek ihtiyacım, şehir değişikliği yaşadım kahroldum resmen tek başıma çok zor oldu süreç onun desteğiyle kolaylaştı herşey.. Yani tek başıma koşturmaktan yoruldum artık beni seven sayan evliliğe ihtiyacı olan biri de bu yorgunluklarımı hayatın getireceği sorunları biraz da olsa üstümden alır beklentisi... Ama dediklerinizi de düşüneceğim

İnanın çok mutlu oldum bu soruları görünce.. Bunlar tek tek değerlendirmem gereken şeyler..
1-Çocuklarımın üstünde maddi desteği olsun istemiyorum bunu ben üstleneceğim kimsenin ilerde bana bunu yüzüme vurmasını istemem ve böyle birşey beni birine borçlu kılar
2-Dedipim gibi çocuklarımın masrafı benden, maddi olarak yararı belki onun evinde yaşayarak kiradan kurtulmuş ve kenara çocuklarıma biraz daha birikim yapmış olacağım.Evin masrafları illaki paylaşılacaktır tamamen o bize baksın düşüncesinde değilim. Evlenınce maddi açıdan yüküm yarıya iner şimdiki durumuma göre.
3-öyle bir konu daha çok maddi konularda öne çıkar ama dedipim gibi maddi olarak keseler bi yerde ayrı olacak
4-Demem çünkü ortada bir gerçek var o onun çocuğu bakmak zorunda benim çocuklarımın babası maddi destek olarak yokken ondan birşey beklemem ben üstleneceğim
5-Ufak tefek ev içinde o da rol alır.Zaten ben alışmışım öyle yadırgamam her gün yaptığım ev işleri,dışarı işleri onun olur
6-Ben nere çocuklarım ora hiç bir yere onlarsız gitmedim ve asla bu durımu yadırgamadı kabul etti , tatile falan gidildi uzak yerlere yolculuk yapıldı
7-Ben nere çocuklar ora, zararları olmadı hiç çok şükür çocukların, olsa da beraber üstlendik o durumu, o tatilde çocuklarla olmaktan mutluydu eğlendi güldüler, tam tersi ben anne olarak çocukların bazen ufak tefek isteklerine ofladım pufladm
8-Benim kesen ayrı olacak şekilde, evin bir kısım ihtiyacı bende olup geri kalanınınla çocuklarıma ve kendime kendi ihtiyaçlarıma harcanacak. Ortak bir mal mülk edinme söz konusu mantıklı gelmiyo herkes kendi birikiminden olur
9- Ailesi karışmıyo ve aile üyeleri birbirinden bağımsız kalmış büyük insanlar yaşça.. Herkes kendi halinde yaşı büyğk insanlar
10-Benim ailem iyi biri olursa değerlendir derler ama çocuklarım adına korkuları olur mu bilmem
11 Ayrılık olmasın inşallah evleneceksem ama olgun bir yaşa geldiğim için en ufak şeyde ayrılık durumu isteyecek biri değiliz gibi o olgun yaşa vardık gibi 2. Evlilik daha ciddi bir süreç sonuçta farkındayız
Ben bekar biri olarak sadece şu ana kadar BDV konularını göz önüne alarak o soruları sordum. Evliler belki daha gerçekçi yorum yapar ama bana bir evlilikte keselerin bu kadar ayrı olması doğru gelmedi. Eğer iki kişi birbirine maddi manevi yük olmuyorsa biz buna gerçek bir aile ve evlilik deriz, diğer türlü sizinkisi ev arkadaşlığı olacak gibi görünüyor.

Çocukların maddi manevi tüm yükü sende olacak, üstüne ev işleri de var. Ee bu evlilikte tek artı ev kirası ve birkaç masrafı ödememek mi yani?

İş ortaklığı bile daha kârlıdır, bana mantıklı gelmedi.

yani bilemiyorum bence biraz düşürün vitesi. aynı evin içinde 3 çocuk var insan yeri geliyor kendi çocuğuna tahammül edemiyor sizin çocuklara nasıl babalık yapacak? tanıma süresini biraz uzatın iyice gözlemleyin ne kadar süredir beraber çalışıyorsunuz? eski eşinden ne zaman boşanmış ve neden boşanmış? boşanmış kadınla boşanmış erkek aynı değil bence. çocuğu olan boşanmış kadın gerçekten canına tak diyene kadar çekiyor adamı. ama çocuğu olan boşanmış erkek kim bilir ne yapmış da eşini bezdirmiş diye düşündürüyor insanı
Ayrılık sebeplerini biliyorum, aklımıbkadıştıran bir durum değildi sebepleri

Ben bekar biri olarak sadece şu ana kadar BDV konularını göz önüne alarak o soruları sordum. Evliler belki daha gerçekçi yorum yapar ama bana bir evlilikte keselerin bu kadar ayrı olması doğru gelmedi. Eğer iki kişi birbirine maddi manevi yük olmuyorsa biz buna gerçek bir aile ve evlilik deriz, diğer türlü sizinkisi ev arkadaşlığı olacak gibi görünüyor.

Çocukların maddi manevi tüm yükü sende olacak, üstüne ev işleri de var. Ee bu evlilikte tek artı ev kirası ve birkaç masrafı ödememek mi yani?

İş ortaklığı bile daha kârlıdır, bana mantıklı gelmedi.
Biraz bana da öyle geldi ev arkadaşlığı gibi ama illa ki yaşanacak ufak tefek sorunlardan beni kurtaracaktır en ufağından aklınıza gelen.. Çarşıya pazara hastaneye okullarına gezmelerimize sorunlarımıza... Manevi destek daha çok

Adam kendi çocuğuna tamamen bakıyor mu yoksa nafaka verip geçiyor mu?

İkinizden birinin evi var mı 5 kişi yaşanacak ev en az dört oda lazım, sizin iki çocuk çok küçük.

Siz kendi çocuklarınıza bakacağım diyorsunuz maddi olarak, o kendi çocuğuna bakacak anladığım kadarıyla.

Memur maaşları kaç lira ki 4 çocuk 2 yetişkin ferah ferah geçinecekte bir de eve bakılacak.

Manevi kısma gelince adam için hiç bir artısı yok bu evliliğin , ilk eşinden neden ayrılmış bilmiyorum ,ama sizin çocuklarınız için ağlaması falan çok çok aşırı bir davranış saçmalık hatta, size güzel gelmiş olabilir ama sıkıntılı.

Çocuklarınız biraz daha büyüyene kadar evlilik işini rafa kaldırın bence.

Nasıl tanıştınız? Başka şehirdeki adamı nasıl bu kadar iyi tanıyorsunuz siz ve çocuklarınız?
Bir de gideceğiniz şehir onun memleketi mi? Küçük bir şehir mi eğer öyleyse çok zorlanırsınız hem siz hem çocuklarınız.
Arkadaş grubunda tanıdım, 2 yıldır da her konuda iletişim yaşadık her sorun hakkında tartıştık konuştuk, tabiki de aynı evin içinde farklı olacaktır ilişkiler ama bu cümleyi de kabul eden biri var evliliğin getirisini götürüsünü anlatıp getirisine odaklanmış biri var karşımda bardağın dolu tarafını görme taraftarı...

Beklenti şöyle günlük hayatta artık koşturmaktan yoruldum her kaygıyı tek başıma yaşamaktan yoruldum bir öanevi destek ihtiyacım, şehir değişikliği yaşadım kahroldum resmen tek başıma çok zor oldu süreç onun desteğiyle kolaylaştı herşey.. Yani tek başıma koşturmaktan yoruldum artık beni seven sayan evliliğe ihtiyacı olan biri de bu yorgunluklarımı hayatın getireceği sorunları biraz da olsa üstümden alır beklentisi... Ama dediklerinizi de düşüneceğim

Yoruldum yoruldum diyorsunuz ama kusura bakmayın, böyle devam ederseniz daha da yorulacaksınız. Üç çocuk yaparken bunları düşünmeniz gerekiyordu. Üstelik çocuklar birkaç yıl içinde ergenliğe girecek böyle bir evliliğin o dönemde sürmesi bile mucize olur.
Bir de ısrarla hem önceki evliliğiniz hakkında hemde adam hakkında bilgi vermiyorsunuz. Kaç yaşında, ne iş yapıyor, neden boşanmış, siz neden boşandıniz, eski esnzi nesne çocuklarina bakmıyor? Bunların hiçbirine net cevap yok. Sürekli aynı noktadayız, şöyleyiz, böyleyiz demekle olmuyor.
Ayrıca evlilik öncesi yaptığı jestleri sanki çok iyi bir insan olduğunun göstergesiymiş gibi anlatıyorsunuz. Kusura bakmayın ama bunlar evlenmek isteyen erkeklerin yaptığı klasik şeyler. Asıl önemli olan evlendikten sonra nasıl davrandığı. Özetle hayal dünyasında yaşıyor gibisiniz fakat verdiğiniz kaçmak cevaplara rağmen biz bu işin doğuru sonuçlar getirmeyeceğinin çok farkındayız.

Aslında fazla romantik de bakmıyor yalnızlıktan kim olursa olsun biri olsun kafasında gibi. Bir de adam başka şehirdeymiş. Ona güvenip üç çocuğu alıp başka şehre gitmek, sonra da ortada kalmak var. Üstelik bu ihtimal hiç de küçümsenecek bir ihtimal değil. Nasıl tanıştıkları da ayrı bir muamma zaten.
Evet doğru,biz kimsenin kötülüğünü istemiyoruz ama gerçeklere gözümüzü kapatamayız,keşke adam iyi olsa 3 çocuğu sevse merhamet etse,ama mantığım soruyor"normal bir adam neden kendi çocuğunu anneye bırakırda( çocuğun şimdi yetişkin olması önemli değil,boşanmış çocuğu anneye verip kendine yeni hayat kurmuş)başka bir kadının 3 çocuğuna sahip çıkar????

Biraz bana da öyle geldi ev arkadaşlığı gibi ama illa ki yaşanacak ufak tefek sorunlardan beni kurtaracaktır en ufağından aklınıza gelen.. Çarşıya pazara hastaneye okullarına gezmelerimize sorunlarımıza... Manevi destek daha çok
Ufak tefek işler için biriyle anlaşırsın, olur biter. Geçenlerde bir ilan vardı, çocukları sadece okula getirip götürecek birini arıyorlarmış. Sırf bunun için evlenilmez.

Sağlık sebepli istememişler.. Çocuklarimı mıtlu görmek onu mutlu ediyo sanki üzülüyor gibi onların babaszlığı, onlara bu sevgiyi bağı bir abi adı altında yaşattıkça gurur duyuyo sanki kendiyle

Başka şehirde aynı grup memur
Çok yüce gönüllü bir insanmış o zaman değerlendirin mutlaka.
Bu arada naçizane yaşınız çok genç. Sevmek sevilmek isteyeceksiniz, bir erkeğin gözünüze, kalbinize hitap etmesini de isteyebilirsiniz bunlar çok normal hiçbirimiz yargılamayız. Bu evliliği bir şirket anlaşması gibi görmenize ya da hayat zor sadece destek istiyorum gibi karşılıklı bir çıkar ilişkisi gibi lanse etmenize gerek yok. Zaten sevginin olmadığı yerde bence kimse karşılıklı çıkarlar için böyle bir riski almak istemez.

Bunları başkasınin çocuğu için yapan adam da normal değil ve bunlar ufak tefek sorunlarda değil.

5,6,12...ve üstelik baba kavramını küçükler bilmiyor hiç hem de ve aday kişiyi çok kabulleniyorlar. Sanki bu saatten sonra sadece ben ve çocuklarım hayata yön vereceğiz kimse olmasa desem çocuklar soracaklar niye o kişi yok diyecekler üzülecekler şaşıracaklar. .. Büyük bir kabul etme durumu oldu onlarda
Biri ergen ikisi küçük 3 çocuk. Bu topa girme derim. Evleneceksen de daha zaman ver yaşınızı başınızı almışsınız ikiniz de galiba, bu şekilde devam edip biraz daha bekleyebilirsiniz bence. Bu adamdan dorduncuyu yapma da...

Bu kadar ufak çocuklarla adamı baştan tanıştırmasan daha iyiymis

neden boşandığı çok önemli bence. genelde evlilikler erkek kaynaklı bitiyor. senin 3 çocuğuna babalık yapmak isteyen kişi neden ailesini dağıtmış bu en çok değerlendirilmesi gereken soru bence.

Evet doğru,biz kimsenin kötülüğünü istemiyoruz ama gerçeklere gözümüzü kapatamayız,keşke adam iyi olsa 3 çocuğu sevse merhamet etse,ama mantığım soruyor"normal bir adam neden kendi çocuğunu anneye bırakırda( çocuğun şimdi yetişkin olması önemli değil,boşanmış çocuğu anneye verip kendine yeni hayat kurmuş)başka bir kadının 3 çocuğuna sahip çıkar????

Vallahi ben de anlamadım. Hiç beklentim yok diyor, sonra bir sürü beklenti sıralıyor

Back
X