2. Evlilik

Bence 3 çocukla kendi neden boşanmıs ben onu daha çok merak ettim bide gayet guzeldi diyor ee neden boşandın
Aldatılmış olabilir adam diğer kadına gitmiş olabilir evliymiş çünkü ilk eşi, istemese de boşanmak durumunda kalmıştır.

Bu adamı da gayet güzelliyor ona bakarsak, güzel anlayışı sıkıntılı biraz.

Ya siz zaten evlenip boşanmadınız mı? Değerlendiremiyor musunuz bunu?
Evlilik çok matah harika bir şeyse, evlilik olmadan yapamam diyorduysanız siz neden 3 çocuğunuzla evliliğinizi bitirdiniz? Bu kadar ne oldu da çileden çıktınız? Bu adamla aynı şeyleri yaşamayacağınızın garantisi var mı?
Ayrıca cidden bu adam sizin hayatınızda neleri kolaylaştırıyor da mantıklı düşünme yetinizi kaybettiniz? Napıyor da evliliğin size şart olduğunu düşündürüyor? Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla konu seks değil. Başka bir şey ama ne? Israrla cevap vermiyorsunuz?
Market alışverişi yapıyor, hastaneye pastaneye gidiyor, çocukları gezdirip dondurma ısmarlıyor, bir de çöp döküyordur herhalde. Konu sahibi ısrarla açıkça yazmıyor nedense.

Market alışverişi yapıyor, hastaneye pastaneye gidiyor, çocukları gezdirip dondurma ısmarlıyor, bir de çöp döküyordur herhalde. Konu sahibi ısrarla açıkça yazmıyor nedense.
Evet örnekleriniz evlilik gerektirecek bişey değil bahanelerim de bu değil ama illa da evlenmek gerekli mi sorusuna yönelee biliriz mesela sorum o çünkü

Adamı güzelleme değil de 3 çocuklu olmama rağmen olgun aklı başında birini değerlendirme diyelim ki ben şahıs hakkında detay vermedim sadece sorulara şahıs hakkında sorulara cevap verdim yaşadıklarımı bana kattıklarını ben bilirim ama evlilik gerekli mi değil mi kısmını sorguluyorum daha çok evet tek başına çocuklarla yaparsın ya da hayatta illa birine ihtiyaç duyarsın gibi cümleler duymak istediğim

bu konuda hiç mantıklı bir şey yok
3 çocuklu biriyle herkes evlenmek istemez bu sorumluluğu almak istemez, meslekler aynı, maddi olarak birbirimizi yormayacağz gibi, hayatın zorluklarını rutinleri ne beraber yol alacağız hayat arkadaşı olacak.. Çok kişi farklı şekilde farklı amaçla yaklaşınca bu kişiyi değerlendirmek istedim

Anladığım kadarıyla evlilik gerekli birşey değil diyorsunuz.. Aslında sorum kişiyi değerlendirmek değil evliliğin getirilerini götürülerini değerlendirmekti. Teşekkürler yorumunuz için
Ayrıca evliliğin getirileri ve götürüleri evlenecek kişilerle alakalıdır tabiki değerlendireceğiz yani, kişilerin şartlarına konumlarına çocuk sayısına maddiyata vs.göre bu evlilik olur veya olmaz diye varsayalımlarda bulunacağız.

İkisini birbirinden bağımsız şeylermiş gibi ayırmanız da yanlış bir düşünce.

Aynı durumları yaşamış biriyle konuşmak beni mutlu etti, hayatımız hep kolay olsun inşallah.Çocuklarıma bir baba olacak bir baba rolünde abi olacak birisi gibi değerlendirdim en çok. Zaten gerekli disiplini hep ben vermişimdir ilk evliliğimde de hep ben disiplin veren taraftım. Bu ilişkide de böyle olır gerekli uyarılar disiplinler benimle gerçekleşir. Ona kalan sadece iletişim manevi destek paylaşım.
Peki siz evlenilecek biri çıksaydı değerlendirir miydiniz.. Onca sıkıntıyla karşılaşmış biri olarak, artık karşıma çıkan sorunları hep ben düşünmeyeyim istiyorum
Iyi niyetle size kendi fikrimi paylaşmak isterim. Elbette ki herkese yazdığınız cevapları okumadım, okadar vaktim yok ama birisine yazdığınız cevap ta şöyle bir şey gördüm.. " yani burada önemli olan evliliğe gerek var mı yok mu o... yani karşı tarafın karakteri o kadar önemli değil" gibi bir şey yazmışsınız... Yanlış anladıysam Hakkınızı helal edin ama eğer böyle ise:
Buradaki insanlar evet evliliğe gerek var derse ikna mı olacaksınız, yada yok derlerse. Ayrıca zaten karsi tarafin karekteride en onemli unsur.
Bunun kararını verecek olan sizsiniz... bir de şöyle bir tehlikeye de düşmenizi istemem. Evet, hayat çok zor, sizi anlayabiliyorum özellikle 3 çocukla çok daha zordur.

Biz sadece sonuç olarak bir anne değiliz bir kadınızda, bir yetişkiniz ve bekar anne olunca haliyle çocuklarınız için tek koşturan siz gibi oluyorsunuz. Bu yuzden siz sanki kendinize hayat arkadaşından ziyade hayatınızı kolaylaştıracak biri arıyorsunuz gibi anlıyorum ben.. ve bu hem kendinize hemde ozellikle de karşı tarafa haksizlik, saygısızlık olur..

Bilmiyorum boşanma ne kadar zaman once oldu ama belki de kendinize önce bir zaman tanımanız gerekebilir. Ilk zamanlarda insanın duyguları çok karışık oluyor yani bir an önce evlenmeliyim kendime rekrar mutlu bir yuva kurmalıyım bu buhrandan çıkmalıyım gibi duygular da vardı bende o zamanlar. Ama tabii ki sonra daha mantıklı düşünüyorsunuz daha hak ettiğiniz biriyle birlikte olma ihtimaliniz artıyor sakin kafayla.

Ayrıca evliliğin getirileri ve götürüleri evlenecek kişilerle alakalıdır tabiki değerlendireceğiz yani, kişilerin şartlarına konumlarına çocuk sayısına maddiyata vs.göre bu evlilik olur veya olmaz diye varsayalımlarda bulunacağız.

İkisini birbirinden bağımsız şeylermiş gibi ayırmanız da yanlış bir düşünce.
Evet bu konuda haklısınız evlilik denilen şey kişiyle alakalı güzelleşebilir. Ya da kötü olabilir.Kişiyi kendimce değerlendirdim artısını eksiğini olgun olarak düşündük olacakların farkında olup yola çıkacağız elbette ama hani tecrübeli olan vardır ben böyle düşünürken farklı şeyler oldu diyen ya da ne bilim 2. Evlilik iyi ki yapmışım ya da keşke yapmasaydım mantıklı bir tarafı varmış yokmuş diyen çıksaydı..

evlilik istiyorsunuz siz, bazısıda istemez bu biraz size bağlı, kimse kimseyi sorgulayamaz, yargılayamaz, gönlünüz istiyorsa tabiki evlenin, mutlu olacağınıza, çocuklarınızıda mutlu edeceğinize inanıyorsanız evlenin. yorumlarda herkez fikrini söylemiş, kimi şüphelendiği noktalara vurgu yapmış bu gayet doğal, her yoruma katılıp veya her yorumda eş adayınızı savunmak zorunda değilsiniz, ufkunuzu açan yorumlarda alacağınızı alın, saygı çerçevesinde teşekkür edin iyi hissettiğiniz şekilde gereğini yapın.

Iyi niyetle size kendi fikrimi paylaşmak isterim. Elbette ki herkese yazdığınız cevapları okumadım, okadar vaktim yok ama birisine yazdığınız cevap ta şöyle bir şey gördüm.. " yani burada önemli olan evliliğe gerek var mı yok mu o... yani karşı tarafın karakteri o kadar önemli değil" gibi bir şey yazmışsınız... Yanlış anladıysam Hakkınızı helal edin ama eğer böyle ise:
Buradaki insanlar evet evliliğe gerek var derse ikna mı olacaksınız, yada yok derlerse. Ayrıca zaten karsi tarafin karekteride en onemli unsur.
Bunun kararını verecek olan sizsiniz... bir de şöyle bir tehlikeye de düşmenizi istemem. Evet, hayat çok zor, sizi anlayabiliyorum özellikle 3 çocukla çok daha zordur.

Biz sadece sonuç olarak bir anne değiliz bir kadınızda, bir yetişkiniz ve bekar anne olunca haliyle çocuklarınız için tek koşturan siz gibi oluyorsunuz. Bu yuzden siz sanki kendinize hayat arkadaşından ziyade hayatınızı kolaylaştıracak biri arıyorsunuz gibi anlıyorum ben.. ve bu hem kendinize hemde ozellikle de karşı tarafa haksizlik, saygısızlık olur..

Bilmiyorum boşanma ne kadar zaman once oldu ama belki de kendinize önce bir zaman tanımanız gerekebilir. Ilk zamanlarda insanın duyguları çok karışık oluyor yani bir an önce evlenmeliyim kendime rekrar mutlu bir yuva kurmalıyım bu buhrandan çıkmalıyım gibi duygular da vardı bende o zamanlar. Ama tabii ki sonra daha mantıklı düşünüyorsunuz daha hak ettiğiniz biriyle birlikte olma ihtimaliniz artıyor sakin kafayla.
Çok teşekkür ederim çok güzel bir yaklaşımla düşüncelerinizi yazmışsınız, evet haklısınız bazen ben de hayatımı kolaylaştırmak için evlenmeye istek duyduğumu hissediyorum.. Ama sonra diyorum ki 2. Evlilik ,tabi ki aşk evliliği olmamalı, işime yaramalı evlilik diyorum. Dediğiniz de haklısınız karşı tarafa haksızlık etmiş olurum

evlilik istiyorsunuz siz, bazısıda istemez bu biraz size bağlı, kimse kimseyi sorgulayamaz, yargılayamaz, gönlünüz istiyorsa tabiki evlenin, mutlu olacağınıza, çocuklarınızıda mutlu edeceğinize inanıyorsanız evlenin. yorumlarda herkez fikrini söylemiş, kimi şüphelendiği noktalara vurgu yapmış bu gayet doğal, her yoruma katılıp veya her yorumda eş adayınızı savunmak zorunda değilsiniz, ufkunuzu açan yorumlarda alacağınızı alın, saygı çerçevesinde teşekkür edin iyi hissettiğiniz şekilde gereğini yapın.
Teşekkürler yorumunuz için güzel dilekleriniz için,evet eleştirileri artıları eksileri değerlendiriyorum.. Herkes haklı kendince tecrübelerine güvenerek..

Yani adamın çocuğu olsa da çöpsüz üzüm.tek başına et alsa yağ alsa haftalarca gider.Maddi manevi rahat ama evlendiğinde masrafları artacak,çocuklu bir kadınla yatak odasında rahat edemeyecek,salonda dizinize rahat yatamayacak.Adam için bu evlilik eksilere düşmek demek.Onun için hiçbir artısı yok.Yani yalnızlıktan yorulmuş seni seviyor hikaye bence.Ya büyük bir falsosu var ya da aklı beş karış havada.Hadi sen 3 çocukla işten güçten bunaldın hayatın maddi manevi yükünü paylaşmak için evleniyorsun da adam 3 küçük çocuklu bir kadınla neden evlenir bence çok büyük soru işareti.

Özelden cevap vermek isterdim bunlara sebep olarak ama özel olarak msj atma kısmı bulamadım
Önemli değil bakın kötü şeyler de yaşamış olabilirsiniz. İhanete de uğramış olabilirsiniz. Bizim yaşamayacağımızın garantisi de yok bunları evet. Neticede insanoğlu çiğ süt emmiş. Ama buraya yazamayacağınız bir sebeple bitmiş bir evliliğiniz var. Ve siz üzerinden 3 yıl gibi kısa bir süre geçmişken hala diyorsunuz ki ilk evliliğim için kötü diyemem gayet güzeldi. Ben burda bu kadının muhakemesinde bir sorun var sağlıklı düşünemiyor diyorum siz böyle söyleyince.
Her neyse çocuklarınızın hakkında hayırlısı olsun. Umarım bir kez daha hayal kırıklığına uğramazlar. Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun.

Erkek olmak da çok kolay ya şunları yapınca ideal erkek oluyorsun🎀 Vay halimize😂

Mesleğiniz var maaşınız da var kimseye muhtaç değilken neden 2. Defa evlenmek istiyorsunuz bende 2.evliliğimi yaptım ama mesleğim yoktu ailem destek değildi
Mesleğim olsaydı eski eşim nafaka vs verseydi evlenmezdim eşim zalim kötü biri değil ama çocuklar bu durumu kabullenmiyor iki tarafın çocuğuda bunun yaş vs ile de ilgisi yok
İkinci evlilikte ilk evlilikten çocuk olmasa dahi eski yaralar vs yerinde durduğu için hep tetikte oluyorsunuz vs vs
Ayrıca hiç kimse başkasının çocuğu için bu kadar ağlamaz ben adamı iyi niyetli bulamadım
Adam da bence bir sıkıntı var

Yani adamın çocuğu olsa da çöpsüz üzüm.tek başına et alsa yağ alsa haftalarca gider.Maddi manevi rahat ama evlendiğinde masrafları artacak,çocuklu bir kadınla yatak odasında rahat edemeyecek,salonda dizinize rahat yatamayacak.Adam için bu evlilik eksilere düşmek demek.Onun için hiçbir artısı yok.Yani yalnızlıktan yorulmuş seni seviyor hikaye bence.Ya büyük bir falsosu var ya da aklı beş karış havada.Hadi sen 3 çocukla işten güçten bunaldın hayatın maddi manevi yükünü paylaşmak için evleniyorsun da adam 3 küçük çocuklu bir kadınla neden evlenir bence çok büyük soru işareti.
Elbette var çıkarı oturup tabiki de çıkarlarımızı evliliğin getirisini götürüsünü düşündük, o yaş gelmiş bi hayat arkadaşı istiyo 7 yıldır bekar, bir kırulu düzen bir aile ortamı, hastalandığında bir destekÇocuklların önünde bence kendi çocuğu da olsa dikkat edecek edilir yani . Elbette o da benim gibi çıkarlarını düşünmüştür yoksa böyle de gidebilirdi

Mesleğiniz var maaşınız da var kimseye muhtaç değilken neden 2. Defa evlenmek istiyorsunuz bende 2.evliliğimi yaptım ama mesleğim yoktu ailem destek değildi
Mesleğim olsaydı eski eşim nafaka vs verseydi evlenmezdim eşim zalim kötü biri değil ama çocuklar bu durumu kabullenmiyor iki tarafın çocuğuda bunun yaş vs ile de ilgisi yok
İkinci evlilikte ilk evlilikten çocuk olmasa dahi eski yaralar vs yerinde durduğu için hep tetikte oluyorsunuz vs vs
Ayrıca hiç kimse başkasının çocuğu için bu kadar ağlamaz ben adamı iyi niyetli bulamadım
Adam da bence bir sıkıntı var

Back
X