2. Evlilik

Sizce eşlerin bi katkısı olmıyor mu evlilikte... Ben mi unuttım acaba.. Ben evliliğimde çok rahattım yani ben yapmadım hiç bunları hiç zorlanmadım işimden geldim ev işlerine baktım sadece

Neden çocukar için nafaka almıyorsunuz?
[

Hiç uğraşmak istemedim nafaka şu bu ben ve çocuklarım ayrı bir hayat sürme karsrı aldım.. Ortada gurur denen bişey var sonuçta ne demek eşim hata yaptı sonuçlarına da gırursuzluk yapıp katlanamam.. Yollar ayrıldı bi kere... Hayatın zorlukları 3 çocukla her gün poşet poşet pazar manav fatura ödeme peşimden onları sürükleme hastane işleri postane işleri ıvıır zıvır herşey... Belki hayat yorgunluğunu evlilikle atabilirim dedim ne var ki bunda...

Veremeyecek güç teyim dedi bende zorlamadım ben ayağımı yorganına göre uzattığım sürece geçinirim ama çocuklar büyüyünce zorlanır mıyım orası muamma... Belki evlenirsem masraflar yarıya inip biraz daha kârlı çıkmış olurum yani evlilik yararıma olur diyelim..

Bakıcı ilgilendi çocuklarla ama tabiki bakıcı da belli saatlerde çalışan biriydi illa ki..
3 harfli marketler bile kapıya kadar getiriyor ürünü ne bileyim sırf market manav fatura için birde 3 çocuk için insan gurur deyip niye nafaka istemez hadi eski eş adam değil vermiyor o zaman nasil güzel bir evliliğimiz vardı diyorsunuz
Onuda geçtim kendi babası bakmıyorken sorumluluk almıyorken sırf kendi çocuğuna bakıyor diye nasıl gözü kapalı şekilde güveniyorsunuz evlenince herkesin parası ayrı olur diyorsunuz e o zaman bu nasıl evlilik ortak bir payda yok adamın evi var kira derdi yok diye mi evlenmek istiyorsunuz anlayamadım ki

İnanın Migros'ta n söyle olaylarını artık yapar oldum şimdi şimdi.. Ama ekstra sorunlar olabiliyor şimdilik rutin devam çok şükür ama hayatımda da biri varken neden hayatıma ortak olmasın.. Gerçi çoğu kişi evlenilecek adayın doğru kişi olduğuna inanmıyor şaşırıyor.. Ben de doğal olarak merak ediyorum nasıl biri olsaydı sizler evet evelenebilirsin cevabını verirdiniz

Genel olarak yazılan msjlara altında yorumla olarak cevap verdim.
Genel olarak neden boşanmışım bu merak...
Evliliğimden çok memnundum evlilik asla bana yük olmadı asla hem de ama eski eş hata yaptı dürüstçe bunu dile getirdi ve sonuç boşanmak oldu.. Hayat evliyken çok kolaydı Boşanınca çok afalladım bütün yük üstüme kaldı
Karşı taraf da eski eşi ile iletişim problemleri sebebiyle ayrılmış beklentileri karşılanmamış iki tarafında ve boşanma mak için en çok şahıs uğraşmış evliliğim bozulmasın diye ama kadın kafasına koymuş artık.. Ben detaylı biliyorum ve iki tarafta da sorun gördüm olabilir şeyler olarak yorumladım benim için onun ayrılma sebebi olabilir şeyler..
Nerde eski eşle iletişim problemleri, yok beklentileri karşılanmamış zart zurt yüzünden boşandık diyen adam varsa altından hiç iyi şeyler çıkmaz genelde, ben emin oldum cinsel problemleri var büyük ihtimalle.

Maddi beklenti değil ama karşıntarafın evi olunca ister istemez maddi açıdan işe yarar bir durum olacak demek istedim.. Ekstra çocuklarıma birikim yapabileceğim dedim.
Kıt kanaat geçinmiyoruz çok şükür orta seviye bir geçim içindeyiz.. Orta halli

Bahsettiğim market manav fatura bunlar maddi açıdan değil çok şükür ödüyorum sadece bu işlere koşturmak düşünmek girmek istemiyorum artık yoruldum belki de... 3 çocuğu peşime takarak çok iş yükü yükledim kendime benle her yere geldiler gittiler rezil oldular yaz kış.. Mesela bi akşam manava pazara girmek zorunda kaldım hepsi korku dolu gözlerle karanlıktan korka korka, yorulduk anne diyerek.. Bu tarz çok şeyler
İyi de bu daha kötü ya babalarından nafaka almıyorsunuz ama elin adamının imkanlarından yararlanıp çocuklarınıza birikim yapmaya çalışıyorsunuz.
Karar verin gurur diye bişey var mı yok mu?

Konu cinsellik değil de hayatın getirdiği sorumluluklar.. Bi ev taşıdım her işin altından ben kalktım faturalar ev arama ev taşıma ev yerleştirme çarşı pazar manav hastane işleri bende bakkala bir ekmek almaya gitme bile , çöp atma ya aklınıza gelecek en ufak şeyler...çocupa öğretmeni akşamdan bişe yazıyo hadi çık dışarı 3 çocukla gez bul ara yani nice nice şeyler hayatınızda eşinizin yaptığı onca şeyi tek başınıza üstlendiği bizi düşünün.. O yüzden ihityaç duydum evliliğe.. Bilmiyorum çocuklar bi yiyince gerek kalmaz mı evliliğe..
İşte aslında hayatınıza girecek kişi bu yüklerinizi hafifletir diye düşünüyorsunuz ama bunun hiçbir garantisi yok. Aksine hayatınıza yük olabilir. Bence çok iyi düşünün çünkü mutsuz bir evlilik olursa bu durumdan sadece siz etkilenmeyeceksiniz çocuklarınız da etkilenecek. Helal dairesi demişsiniz biraz da cinsellik yaşamak için evlilik düşünmüşsünüz ama üyeler de yazmış adamın cinsel sorunları da olabilir. Yani maalesef hiçbir şey garanti değil.

Başkası ile evlenecek gücü varsa nafaka da verecek konu sahibi sırf bunun için nafaka almadıysa çok safça bir hareket yapmış. Allah bilir diğer kadından çocukta yapmıştır.
Hiç zannetmiyorum ya evleneceğin insanın evini düşünüp rahatlarım diyebilen biri verecek durumum yok diyince hele hele üç çocukla nafaka almamazlık yapsın.

Evet gerçekten görevini yerine getiren bir eşti eski eşim. Hata yapması onun görevini yerine getirmeyen biri rolüne sokmuyor.. Konu eski eş değil.. Eski evliliğimde ki konforu düşündükçe her evlilik öyledir diyorum oh mis dışarı işlerine koşturmak yok, bazı şeyleri düşünmek yok.. Yani çok rahattım şimdi bütün sorumluluk üstümde olunca evlilik iş yükünü hafifletir gibi.. Evlenirsem de acaba sorunlar yaşar mıyım kaygısı ya da çocuklar büyüyecek evlenmeye de gerek yok mıydu acaba düşünceleri... Ne bilim hayatımda da kendimce karşıma çıkan kişiler arasında dürüstlüğüne inandığım biri olunca acaba evlenerek rahat etmişnolır muyum düşünceleri kurcaladı

Evet gerçekten görevini yerine getiren bir eşti eski eşim. Hata yapması onun görevini yerine getirmeyen biri rolüne sokmuyor.. Konu eski eş değil.. Eski evliliğimde ki konforu düşündükçe her evlilik öyledir diyorum oh mis dışarı işlerine koşturmak yok, bazı şeyleri düşünmek yok.. Yani çok rahattım şimdi bütün sorumluluk üstümde olunca evlilik iş yükünü hafifletir gibi.. Evlenirsem de acaba sorunlar yaşar mıyım kaygısı ya da çocuklar büyüyecek evlenmeye de gerek yok mıydu acaba düşünceleri... Ne bilim hayatımda da kendimce karşıma çıkan kişiler arasında dürüstlüğüne inandığım biri olunca acaba evlenerek rahat etmişnolır muyum düşünceleri kurcaladı
Eski eşiniz çocuklar ile görüşüyor mu ve yeniden evlendi mi ?
Şuan ki adayınızi.ne zaman ve nasıl tanıdıniz

Elin adamından bilerek yararlanmış olmuyorum denk geldi adamın evi var yani bu açıdan da rahat ederim demek istedim gurursuzluk değil bu... Karşıma çıkan kişinin alternatifleri..çıkıpta adamın evi var diye evlenmiyorum sonuçta

Şunu da söylim artık kimse dışarda koşturmuuor hersey online gidip fatura ödeyen var mı gerçekten mesela?

Irgat lık zor iş derken insanların belli bir yük paylaşımı olur değil mi genel olarak erkekler dışarı işlerine koşar kadınlar ev içi işlerine hakimdir... Bu neden ırgatlık olsun .. Evlilikte onun işine gelecek ev düzeni sıcak yemek hayat arkadaşlığı.. Bazıları demiş ya 2 fazLa don yıkarsın diye e zaten ben günlük çamaşır ev işi yapıyorum ki benim için yük değil yani

Hadi biraz iş yükü dedim her gün mesela ekmek almak yemek yaparken bi de hazırlanıp dıları çıkmak en küçük yorucu günlük iş... Hadi bunları saymıyorum benim de bir mutluluğuma denk düşecek birine ihtiyacım yok mu çocıklarla tatil çocuklarla gezme çocuklarla konuşma nere kadar zevkli olabilir

Başkası ile evlenecek gücü varsa nafaka da verecek konu sahibi sırf bunun için nafaka almadıysa çok safça bir hareket yapmış. Allah bilir diğer kadından çocukta yapmıştır.

Ben konu sahibinin yetimhaneden memur olduğunu düşünmeye başladım.

Sevgi nedir, çocukların ihtiyacı nedir, yarı yolda bırakan neden bedel ödemek zorundadır asla bunları ayırt edemediği için mantıklı seçim yapma yeteneğini besleyememiş.

Hiç uğraşmak istemedim nafaka şu bu ben ve çocuklarım ayrı bir hayat sürme karsrı aldım.. Ortada gurur denen bişey var sonuçta ne demek eşim hata yaptı sonuçlarına da gırursuzluk yapıp katlanamam.. Yollar ayrıldı bi kere... Hayatın zorlukları 3 çocukla her gün poşet poşet pazar manav fatura ödeme peşimden onları sürükleme hastane işleri postane işleri ıvıır zıvır herşey... Belki hayat yorgunluğunu evlilikle atabilirim dedim ne var ki bunda...
Gurur yapıp nafaka almadın ama üç çocuğunun yaşadığı evin masraflarını yeni eş öder ben ufak tefek yardım ederim diyorsun ve bu gurursuzluk değil öyle mi?

Elin adamından bilerek yararlanmış olmuyorum denk geldi adamın evi var yani bu açıdan da rahat ederim demek istedim gurursuzluk değil bu... Karşıma çıkan kişinin alternatifleri..çıkıpta adamın evi var diye evlenmiyorum sonuçta
Ben aldatıldım eşimden çocuk için nafaka istedim kendini işten çıktı gibi gösterdi vermedi
Kuzenim aldatıldı hamile iken bebeğine nafaka istedi alıyor ve adam evlendi yeniden
Ya tabi ki evi olsun arabası olsun herkes ister ama bu adama bu evliliğin getirisi ne tam olarak ?
36 yaşında 3 çocuklu biri sadece ev arkadaşı hayat arkadaşı istiyorum diyorsa kendi gibi bir iki çocugu olan aynı şehirde yaşayan birini tercih etmesi daha mantıklı ve makul değil mi
Komşumuz 3 çocuklu idi eşi aldattı gitti 4 yıl sinra akraba vasıtasıyla yeniden yaşı yaşına yakın 4 çocuklu evi arabası vs olan bir adamla evlendi ikisinin çocukları da aynı çatı altında olunca adamın durumuda iyi olunca sorun yaşamadılar çok fazla tamamen mantık evliliği idi
Ama sizin meseleniz ne anlayamadım adamı istiyorsunuz oda sizi istiyor yok fatura yok market vs gerek yok
Eski.esinizden nafaka istememe durumuda bir tuhaf geldi bana

Back
X