Kızım onbir aylık bir yaşını doldurunca yapayım diyorum sonra sezeryan çok kötü geçmişti ikinci kez o acıyı kaldiramam diyorum bi taraftan eşimin ailesiyle sorunlar bitmiyor eşim aileci olduğu için bu adama ikinci çocuk yapılmaz diyorum...bi taraftanda yaş 31 olmuş kızım kardes duygusunu yaşasın tek kalmasın diyorum hem eşimin kolay çocuğu olmuyo çocukken yaşadığı rahatsizligindan dolayi denemeye başla en az bir senemizi alır tutması diyorum....aradayim konu sahibi istiyorsan ikinci çocuğu dene bence ne zaman nasip olur bilemezsin ara verenler ikinci olmuyo kolay çevremde dört kişi öyle iki yıldan fazla ara verenler şimdi hep tedavi oluyo ve nedensiz kısırlık diyo doktorlar hepsine
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Allah'ım dileyen herkese hayırlısıyla sağsalim evlat nasip etsin.Benim şu anda 27 aylık bi prensesim var.O doğmadan önce ikinci bebeği de 2 yıl geçince yaparız diye düşünüyoduk eşimle. Kızımız doğduktan sonra özellikle 2 yaş dönemi zor geçmeye başladı,uzun bi süre gece uykuları sıkıntılı oldu, gece 3-4ten önce uyumaz olmuştu, siz düşünün yani. Bu sureclerden sonra kardeş illa ki olmalı ama bu dönem çok zor dedik,ama sonra benim de ablamla aramda 18 ay var ve iyi ki o kadar az yas farkımız var diyoruz hep. Kızımızın da kardeşi olmalı ,zor olcak evet ama arayı uzatırsak bana her şey çok daha zor gelicekti,zaten uykusuzluğa yorgunluğa alışmışken en iyisi dedik eğer olcaksa da Allah'ım da izin verirse bu dönem olsun dedik ve çok şükür şu anda ikinci kızıma 22 haftalık hamileyim. Hiç bir zaman pişmanlık duymadım,olmasaydı çok daha üzülürdüm hatta ama şükürler olsun ki ikinci kez bu mutlulugu yaşıyoruz. Inşallah ablamla ben gibi 2 kız kardeş olurlar diyorum hep Yani niyetiniz varsa ertelemeyin derim, çünkü sizin emin olduğunuz zaman da olmama ihtimali maalesef var. Allah dileyen bekleyen herkese sağlıkla evlatlarını kucağına almayı nasip etsin, içlerinde bana da inşallah. Hakkimizda hayirlisi .
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Allah'ım dileyen herkese hayırlısıyla sağsalim evlat nasip etsin.Benim şu anda 27 aylık bi prensesim var.O doğmadan önce ikinci bebeği de 2 yıl geçince yaparız diye düşünüyoduk eşimle. Kızımız doğduktan sonra özellikle 2 yaş dönemi zor geçmeye başladı,uzun bi süre gece uykuları sıkıntılı oldu, gece 3-4ten önce uyumaz olmuştu, siz düşünün yani. Bu sureclerden sonra kardeş illa ki olmalı ama bu dönem çok zor dedik,ama sonra benim de ablamla aramda 18 ay var ve iyi ki o kadar az yas farkımız var diyoruz hep. Kızımızın da kardeşi olmalı ,zor olcak evet ama arayı uzatırsak bana her şey çok daha zor gelicekti,zaten uykusuzluğa yorgunluğa alışmışken en iyisi dedik eğer olcaksa da Allah'ım da izin verirse bu dönem olsun dedik ve çok şükür şu anda ikinci kızıma 22 haftalık hamileyim. Hiç bir zaman pişmanlık duymadım,olmasaydı çok daha üzülürdüm hatta ama şükürler olsun ki ikinci kez bu mutlulugu yaşıyoruz. Inşallah ablamla ben gibi 2 kız kardeş olurlar diyorum hep Yani niyetiniz varsa ertelemeyin derim, çünkü sizin emin olduğunuz zaman da olmama ihtimali maalesef var. Allah dileyen bekleyen herkese sağlıkla evlatlarını kucağına almayı nasip etsin, içlerinde bana da inşallah. Hakkimizda hayirlisi .
Kısmet bu işler ne diyelim,sizin de gönlünüzce olur inşallah. Ama şunu söylemeliyim ki cinsiyetle ilgili gönülden illa ki bir şeyler geçer ancak kendinizi kesinlikle bi cinsiyete odaklamayin. Benim gönlümden 2 kız geciyodu, esim erkek istiyodu,ben de erkek olsun diyodum onunla konuşurken ama son 3 haftadır 4lü tarama test sonucumuz sıkıntılı çıktı,amniosentez yapıldı yine sıkıntı var dendi,bebeğin butun kromozomlarına ayrıntılı baktırdık ve en sonunda bebeğin cinsiyetiyle ilgli kromozomun 6tane geninde artış olduğu ortaya çıktı. Eşim ve benden de kan örnekleri aldılar,şu 3 hafta boyunca neler yaşadığımızı bi Allah bi de buz biliyoruz. Şükürler olsun ki sonunda sonucumuz temiz çıktı ,maddi manevi çok zor bi dönemdi ama gecti cok sukur,bebegimi sagsalim elime aldigim gunu de görürüm inşallah. Söyleyeceğim şu ki cinsiyetle ilgili kesinlikle tutturmayın,sürekli konuşmayın. Biz sonrasında keşke hic konuşmasaydık dedik ama bunu da yaşıcakmışız işte.
Şuan benim için çok erken 2.5 aylik kızım var ama merakımdan soruyorum ben spinal sezeryan olmuştum 2. Çocuğu düşünürsem herhalde yine sezeryan yapacaklar (bi problem yoktu geç gelmesi dışında) dimi ? Ve 2. İlkine göre daha hafif geçer mi ne dersiniz ? O sedyeden ilk kalktığım anın acısını hiç bişeye benzetemiyorum da çok kotuydu
Sağlıkla büyütün bebeğinizi daha minicik şu an dikiş ağrısı bile yokluyordur sizi zaten 1 sene bebis yok diyor dr lar. Benim ilk günler agr oldu ama iyi atkattım çok sukur ilk günden ayağa kalktım evde yalnız durdum her işimi kendim yaptım benim güzel geçmişti herkesin farklı geçiyor bakarsin ikinci iyi geçer ağrı sizi olmaz yani ins o belli olmuyor herkes Spinal sezeryan oluyor ama herkesin aynı geçmiyor yapı ve dr farkı malesefki ve evet ikincide sezeRyan olur isterseniz narkoz alırsınız isterseniz yine belden uyuşmali isteğinize bagli
Benim kizimda 3.5 yasinda ve 11 haftalin hamileyim bu konuyi bende cok dusunmustum ama simdi cok dogru karar verdigime inaniyorum cunku pes pese dogurupta zorluk yasayanlar var en az arada 3 yas olacak ilk cocuk tamamen elden cikmis olacak benim bebegim dogdugunda kizim okullu olacak artik evde tek bebek olacak daha rahat olacagimi dusunuyorum ama yaninizda annenler kardeslerin yani yardimci olanlar varsa sorun olmaz ama yalnizssaniz biraz daha bekleyin
Ben bir de çalışıyor oldugum icin 40 türlü plan yapıyorum su ay olsa böyle olur vs diye.eger martta hamile kalabilseydim bebek 10 aylik olana kadar bakabilecektim sonra dönecektim.öğretmenim.ev kredisi ödediğimiz icin ucretsiz izine ayrılamıyorum.eger martta olsaydi idareten 3 ay izin alip ikinci dönemi kapatip yaz ile birlestircektim ama kismet olmadi.mayista olsa ocak ta dogsa yine benzer oluyor 8 9 aylik olana kadar kalabiliyorum yanında.ama iste plan tutmuyor.ovulasyon testi aldim ilk denemede 18.gun ikinci denemede 20.gun pozitif oldu ama tutmadi.bir yanim ugras derken bir yanim deli misin resmen etin kemigin agriyor yorgunluktan nasil kaldiracaksin bu durumu diyor...aklım çok karışık benim arkadaşlarhem olsun isterken hem de adet olunca seviniyorum boşver tek cocuk iyidir diyorum 1 hafta sonra bu haksizlik kardes cok onemli diyorum.kendi kardesimi ne kadar sevdigim geliyor aklima aramiz tam 3 .5 yas sirdas olusumuz erkek oldugu halde cok iyi anlasmamiz offffff
Peki epidural normal için açıklık veya sancı gerekiyor dimi ? Bu arada bende bi kaç saat sonra yürümeye başlamıştım ama kambur kambur 2,3 gün sonra normale dondum ama yine ağrım vardı tabi şuan her hareketi yapıyorum bi gram ağrı sızı yok. Dediğim gibi o sedyeden kalkış anım vok kotuydu annem bayilcakti beni öyle görünce inşallah 2. Öyle olmaz. Hayat ne getirir bilmem ama 6,7 sene sonra düşünüyoruz. Teşekkür ederim :))
Normalde ağrı olur suni ağrı ya da normal ağrı bilemiyorum ins 2.de o agriye yasamazsiniz dicem ama dikiş ağrısı neticede kaç kat dikılıyoruz normal yani sizi baya etkilemiş ins ikinci daha rahat geçer 6 7 sene baya uzun süre ins bekleyebilirsiniz zira ben de bazen öyle düşünüyordum ama arada bişeyler yokluyor işte böyle
Ahahahahahahahahahah birbirimizi anlayabiliriz işte çevreye yok ya daha düşünmüyorum bi 6,7 senesi var ama içimden geçen 2,3 sene falan ve nedense 2. Gelicek olanın erkek olucagini düşünüyorum. Valla açık konuşayım tüm varlığım sağlığım herşeyim kızımın olsun neyim varsa ona vereyim diyorum ama tek çocuk yapıp bırakırsam da içimde kalicak diye düşünüyorum yani belli bi yaştan sonra da böyle bi imkan olmuyor :)) o yüzden 2 çocuk yapıp defteri kapatmak iyidir sanırım.
kızlar günaydın(((.maalesef bu ayda bitti,gece kırmızı misafir geldi.ühüüüüüüüüüüüü.artık mayıs ayı 5.ayım olcak çok çalışıp olmazsa da dr gitcem artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?