Hayırlı ugurlu olsun. Zor olduğunu biliyorum ama hic üzülmeyin bence. Biraz yorucu ama çok güzel bir şey ard arda hamilelik.
Sizi cok iyi anlıyorum. Evliliğimin 3. Ayında hamile kaldım. Hiç 2 kişilik yaşamı tecrübe etmedim yani. Çok saşkındim.
Bebeğimin hemen ardından korunmaya başladım. Bir arkadaşımın da benimle aynı ayda çocuğu oldu ve 3 ay sonra onun hamilelik haberini öğrendik, hem de İkizlere :) .
O zaman ay allah im ne kadar zor, allah korusun diyordum içimden. Uzulmustum arkadaşım için. Hatta o zamana kadar prezervatif kullanıyordum ama eşime guvenmedigim için, koşarak spiral taktırdım.
Bazı sorunlarımız sebebiyle 5 sene çocuk düşünmedim. Süresi bittiğinde spirali çıkardım ama 2 senedir olmuyor çocuk.
Yani hayatta beklenmedik şeyler olabiliyor. Bunlara karşı sabırlı ve güçlü olmak gerekiyor. Bazı sürprizler kötü, bazıları iyi. Seninki iyi olanlarindan.
Benim o zaman çok isteyerek taktirdigim spiral, Rahmimin iç yapısını tamamen bozmuş. Hassas bir yapım varmış. Bir de üstüne menapoza girişim 27 yaşında. Şu anda tüp bebeğe milyarlar döküyorum. 500 tl ye taktirdigim spiraling tahribatıni tedavi etmek için milyarlık rahim ameliyatları oluyorum.
Oğlum şimdi 8 yasinda.o kadar çok kardeşe ihtiyaç duyuyor ki. Eve çocuk getirmek, onunla oyunlar oynamaz icin kırk takla atıyorum. Evimi yazın mahalle çocuklarının oynama noktasına çeviriyorum.
O üzüldügüm arkadaş var ya, biri 8, ikisi 7 yaşında artık ve su anda çok rahat maşallah. Onlara gittigimde, ben de rahat ediyorum. Çocuklar içerde kendi kendilerine oynuyorlar. Acayip egleniyorlar. Biz muhabbet ediyor, işimizi yapıyoruz.
Bu benim hiç bulamadığım bir lüks, çünku oğlumun hem annesi, hem oyun arkadaşı, hem de evin hanımıyim.
Hem bebekli hali, hem tek çocuğu yatmış biri olarak diyebilirim Ki, önce yorulacak, sonra çok rahat edeceksin.
Çocukların arasında 1 yaş olan bütün tanıdıklarım şu anda çok rahatta.
Ben de şu anda
tüp bebek sürecindeyim ama başarısız deneme ve bir düşükten sonra su anda art arda yumurta toplama yapıyorum. Çünkü 2 sene sonrasına, tamamen adetten kesilebilirim.
Ve allah izin verirse, bir bebeğim daha olursa, hemen arkasından ikinci bir bebek daha istiyorum. Doktorum bAsta şaşırmışti.senin zaten çocuğun var, üçüncü için bu zahmetlere girmek istiyor musun dedi. Ben de bir tane tek çocuk büyüttüM 8 senedir, ikinci bir tek çocuk daha buyutmek istemiyorum dedim. Evim Şenlensin, çocuk kahkahalari birbirine karişsin istiyorum.
Sen bundan 3 sene sonra buna kavusacAksın allah izniyle. Aradaki 1-2 senelik yorgunlukta sabret yalnızca :)
Bir de, evet stresli olacak. O yüzden kardes kıskançlıgi, çocuklar ataşı rekabeti yönetebilne hakkında pedagojik yazılar oku bol bol.
Ben adem güneş in Pedagoji okulu videolarını dinliyorum devamli. Annelik ilgili çok faydalanıyorum, sana da tavsiye ederim.
Hayırlı olsun. Sen iyi hissedersen bebeğinle ilgili, büyük çocuğun da öyle hisseder ve huzursuzluk kaynağı gibi görür onu. Ama sen huzurlu olursan, onlara da huzur verirsin emin ol.
Buyugüne haksızlık etmiyorsun. Ona verebileceğin en güzel hediyeyi veriyorsun. Bir ömür onunla buyur ve sen süreci iyi idare edebilirsen, hayat boyu birbirlerine çok bağlı olurlar.
Benim de kardeşimle aramda 13 ay var. Ana annem onu aldırmaya hastaneye kadar gitmiş de doktor almam demiş. Hep bizim yüzümüZ'den hayatınin kaydığına inandı ve biz bunu hissettik. Kardeşim hep hırçın bir çocuk oldu ve su anda 30 yaşında, hayattan ipleri koparmis durumda resmen. Bunun üstünde annemin ona küçükken devamli istenmediğini hissettirmesi çok etkili oldu.