2 hafta + 2 hafta = 8 kilo var mısınız kızlar :)

yasemindeniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
468
154
merhaba kızlar :KK3:
Daha önce buraya bir konu daha açmıştım yalnız istikrarlı olamadım.:KK43: Şimdi tekrar açıyorum ve sizleri de bekliyorum. Daha önce burada 21 günde nasıl 6 kilo verdiğimi anlatmıştım uzun zaman geçti üstünden ve hala deli gibi çikolota ve abur cubur yememe rağmen gram kilo almadım,:kk77: hareketli bir yaşam tarzım da yok malesef sınavlarla falan uğraşıyorum. ilk önce iki haftada 4 ile 6 kilo arası bi kilo vermeyi planlıyorum sonra ufak bir şaşırtma yapıp 2 hafta yine devam edicem toplamda 8 kilo gibi bir planım var. Tabi durumlara göre değişimde gösterebilir önerilerde bulunabilirsiniz burda sürekli yaptığım şeyleri paylaşcam ve günde 100 tane ip atlamayı planlıyorum.. iyi gelen kürler ve faydalı yağlar, destekleyici çaylar paylaşıcam ... sizi açlığa değil aç kalmadan kilo vermeye davet ediyorum ..evet hanımlar yaz gelmeden yağlara, bıngıl bıngıl göbeklere, löp löp basenlere ve inatçı selülitlere savaş açıyorum :KK62:

not: boyum: 158 kilom:65
verilmesi hedeflenen kilo: 10

21 günde 6 kilo vermem kendime bir yeme planı oluşturdum ve sürekli evde oluduğum çok hareketli olamadığım için bir egzersiz programı yaptım ama bu böyle sıkı sıkı yazılı katı kurallar olarak düşünmeyin yemek alışkanlığımda çok değişiklik yapmadan verdim beni bile şaşırdım :KK57: ve tekrar yapmak istiyorum umarım bunu hep beraber başarırız :KK6:

örnek bir menü yazcam bunu kendinize uyarlayıp değiştirebilirsiniz ve birkaç kuralımız olacak bunları uyunca sorunsuz aç kalmadan kilo vericez ve tekrar geri alma korkusu da olmicak en azından şuan günde iki üç çikolota ve patlayasıya yeme alışkanlığıma rağmen kilo almadım

sabah : 2 dilim kepek ekmek veya etimek ( etimek daha kalorisi düşük ve daha tok tutucu olduğu için tercih ediyorum)
istediğiniz kadar çok yağlı olmamak kaydıyla peynir
2-3 zeytin
tatlı birşey yemek isterseniz ne olursa olsun (reçel, bal, çikolota vb) 1 çay kaşığı (amaç nefis köreltmek)
ve bolca yeşillik domates falan karnımızın çoğunu bu kısımla doyursak çok iyi olur
çok şekerli olmamak kaydıyla çay veya herhangi içecek
kahvaltıda ekmek yerine simik börekte yiyebilirsiniz ama çok az olmak şartıyla bir dilimi ama ufak bir dilim yarım simit olabilir mesela.. tatlı canınız kek istedi mesela kahvaltıda yiyin başka öğünlere bırakmayın hatta şeker alma tatlı istediğini kahvaltıda halledin diğer öğünlerde yaklaşmayın. 1 dilim baklava bile yiyebilirsiniz ya da çok ince bir dilim yaş pasta ..kahvaltıdan aç kalkmayın ama patlayana kadarda yemeye çalışmayın karnınızı yeşilliklere doldurun..

kahvaltıdan sonra acıkınca bir tane herhangi bir meyva yiyebilirsizin

çok acıkmayı beklemeyin az mideniz kazınınca ufak bir peksimet ya da çok az leblebi yiyebilirizi birkaç badem yada ceviz yada bir salatalık midenizin anlık..sürekli meyva da yemeyin sürekli şeker alımı olmasın.

öğlen: yaptığınız yemek neyse mesela kuru fasülye iki çorba kaşığı tanelerini koyun tabağınıza yanına 2 çorba kaşığıda pilav alabilirsiniz salata kesinlikle var ve ayran bol bol ayran ve yoğurt tüketmeye çalışın.. yani size şu şu şu yenecek diyemem kimin evinde ne var yok bilemem insanlar bu yüzden diyet yapmaktan bile kaçıyor işşin özeti evinize ne yaptıysanız az yemek suyunu yemeyin yemeğin yağı su da kalıyor

arada bir kase yoğurt çok iyi olur yada süt ... yoğurt göbek yağlarını yakıyor yarım yağlı ideal diyet malzemelere paranızı boşa saçmayın hepsi yalan...

akşam : protein almak çok önemli keşke her öğün protein alabilsek durumu olanlar ve yapabilenler için tavuk haşlama öneriyorum hatta zayıflamamda büyük payı var yağsız tavaya atıyorum ve çok az suyla kendi yağında pişiriyorum lezzetli çok güzel yanına koca bir salata ve ayran süper yani evinizde ne var sadece yememizi sıkıyoruz

gece kazınmaları için malesef biraz katı olacağım kendinizi kontrol etmeyi öğrenin ve akşam yemeğini çok geç zamanlara bırakmayın gece karnınız acıkırsa salata yiyin tuz koymasanız daha iyi olur 1 tatlı kaşığı da yağ kafii yada bir bardak ayran için illa birşeyler yemek durumunda değilsiniz sıvı şeyler tüketmek hem sindirime yardımcı olacaktır hemde karnınızın acıkması dinecektir bol bol salata ve ayran bu ikisi yağ yakıyor

bol bol su için tabiki ama zorlamayın kendinizi çok aşırı su içmek böbreklerinizi yorabilir. vücudunuz ne kadarını kabul ediyorsa için ama günde 1 bardak suda çok az en azından 5 bardak için

bunun dışında bitki çaylarından faydalanın herhangi meyve çayı olabilir ya da yağ yakıcı çaylar herhangi bir sebzenin suyu bile olabilir.. kuru meyveler çok abartmamak durumunda yiyin

kabızlık problemi olanlara 3-5 kadar kuru kayısıyı 1 bardak kaynar suda bekletin sonra iyice yumuşadıktan sonra kayısıları yiyip içinde beklettiğniiz suyuda peşine için iyi geleceğini göreceksiniz

egzersizlere gelirsek bol bol ip atlayın zayıflamamın yüzde 30 u diyetse geri kalanı ip atlama diyebilirim günde 100 ile başlayıp günde 10ar 10ar attırın sonra aklınıza geldikçe tv başında öyle boş oturmaktansa atın kendinizi yer aklınıza gelebilecek bacak, basen ve göbek hareketlerini yapın benim yaptığım spor günde ancak 30 dk alıyordu almıyordu düşünün ip atlamak zayıflamak için bir mucize :KK49:

şimdilik diyebileceklerim bunlar birbirimize destek verip yapabiliriz ben burda hergün paylaşım yapacağım sizde önerilerde veya şikayetlerde, eleştirilerde bulunabilirsiniz sonuçta birlikten kuvvet doğar :KK19:

egzersizler için ip başta ip atlamak önemli 5-10 dak atlasanız bile yeterli fotoğraflar netten alıntıdır

Eklentiler

• 1 (21) [Dönüştürülmüş]-01.jpg
    1 (21) [Dönüştürülmüş]-01.jpg
    137,8 KB · Görüntüleme: 204
  • images.jpg
    images.jpg
    11,5 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleme:
bacak, basen ve göbek egzersizleri ; fotoğraflar netten alıntıdır

Eklentiler

• f140c326b5b467926900b8f1df9ec21f.jpg
    f140c326b5b467926900b8f1df9ec21f.jpg