2. Haftadan Şiddet

Mata Hari

Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
7.011
19.525
298
Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.

Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.

Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.

Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.

Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?

Güncelleme 48. Sayfada

Son düzenleme:
Müdürle konuşun bimere de şikayet edin milli eğitimde şikayet mekanizmasına tam hakim değilim gerçi ama. Öğretmenin de gözünü korkutun davacı olacağız diye tüm sınıfın önünde nasıl şiddet uygulayıp rencide ettiyse o şekilde eşek gibi özür dilesin

belki bana kızacaksınız ama
derste konuşmamayı ögrenır ,

kızımda yeni ilk okulu bitirdi gerçekten çok falza bagıran konuşan laf dinlemeyen çocuklar var okulda
Ama böyle olmaz. Evde kurallara uymayınca veya hayır dediğimiz bir şeyi yaptıklarında dövüyor muyuz çocuklarımızı? Sınıf öğretmenimiz neden yapmıyor bunları?

Dediğim gibi ceza verilebilir ama şiddeti asla kabul edemiyorum. Daha 8 yaşındalar.

Ama böyle olmaz. Evde kurallara uymayınca veya hayır dediğimiz bir şeyi yaptıklarında dövüyor muyuz çocuklarımızı? Sınıf öğretmenimiz neden yapmıyor bunları?

Dediğim gibi ceza verilebilir ama şiddeti asla kabul edemiyorum. Daha 8 yaşındalar.

iyide siz evde tek çocukla onlar okulda 40 çocukla ugraşıyor

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
şaka mı yapıyorsun?

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Rica ediyorum öğretmen hassaslığı ile cevap yazmayın. Daha 8 yaşında bir çocuk şiddetle sindirilerek bir baltaya sap olacaksa olmasın mühim değil.

Sınıf öğretmenimiz her zaman çocuklara hakaret ederek, döverek her istediğimi yaptırabilirim ama hem onları kaybederim hem de özgüvenlerini der.

Kıymetini şimdi daha iyi anladım.

ben her ne sebep olursa olsun ne olursa olsun bu durumu onaylayamam
sınıfta konusmaması gerektıgını sacını kulagını kılını tuyunu cekerek ogretıyorsa bır ogretmen hıc bırsey ogretemez o
eskıden sıra dayagından gecırırdı bızı ılk okul ogretmenım
o ogretmenım yuzunden nefrett ettım okuldan nefret
sonra ondan kurtuldum ortaokula gectık ogretmenlerımı cok sevdım hıc dovmez bagırmazlardı ınanılmaz sevdım ve ılk okulda o döven ogretmenım dıye gecınen kısının hıc bı halt bılmedıgını anladım

tek yapabılecegı sozunu tek gecırebılecegı yontemı bu baska bırsey bılmıyor cunku . gucu cocuga yetıyor cunku 1 tokat atsa sınıf mum gıbı olur bunu bılıyor sindiriyor

konusanı sınıftan cıkar . ceza ver. aılesını ara uyumsuzluk agresıflık yaptıgını cocugun dersde ders dınlemesı gerektıgını evde bununla alakalı konusma yapmanız gerektıgını soyle bunlara amenna
ama vurmak cekmek sundurmek nedır

ben olsam cocuguma asla bellı etmem derım kı dersde dersı dınle kımseyle konusma sınıf ortamını bozma . ogretmenın oyle davranmak zorunda kalmıs bırdaha dıkkat et derım . ama okul ıdaresıne gıder mudurle durumu da konusurum . ogretmene de sıddetle egıtım yontemı ıstesem evde sopayla dove dove bende ogretırdım cocuklar ogretmenı tek dişli canavar gıbı gormemelı derım .

değil tabiki ama göz korkutmak için yaşmıştır belki
ha gözünü korkutmak için yapmışsa iyi yapmış, ellerine sağlık.
toplumsal cinnet hali bu foruma da sıçradı çoktan, vah ki ne vah!

2.sınıf çocuğuna şiddet uygulayan öğretmenden bi cacık olmaz Mata konuşsan da anlamaz.
Ben direkt idare ile konuşman taraftarıyım.
Açıkçası çok sivrilmek de istemiyorum name. Kimi kime şikayet ediyorsun durumu olmasın diye. Akşam eşim gelince bir de ona soracağım.

Back
X