• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Haftadan Şiddet

iyide siz evde tek çocukla onlar okulda 40 çocukla ugraşıyor

E iyi madem sıra dayagı atsın.
Toptan çözüm.
Böyle saçmalık mı olur? Eğer 40 çoçuğu yönetemeyeceğini düşünüyorsa, başka bir meslek seçmeli.
Cezalandırma konusunda problemi Yok konu sahibinin, tek ceza fiziksel müdahale mi?
 
Şiddetle hayvan bile eğitilmiyorken, çocuk eğitmeye çalışan bi öğretmen; yeni nesillere sadece şiddet aktarır. Normal değil, gayet cinnetlik bi durum. Fiziki değil sadece, psikolojik baskıda bi şiddettir ve müdehale edilebilir veli tarafından.

Şikayet edin müdüre, tekrarı olursa öğretmenide okuluda milli eğitime bildireceğinizi söyleyin ve takipte kalın bence.
 
Ne kadar gurur kırıcı di mi? Ben de yaşadım bu durumu ve asla çocuğum yaşasın istemem. Yıllar geçse de unutulmuyor.
cok gurur kırıcı ve cocugu olumsuz sekıllendıren bırsey ozguven kırıcı kendımı ezik gıbı hıssetmıstım herkes bana bakıyor hıc kımse bunu unutmamıs gıbı hıssetmıstım 31 yasımdayım seneler gecmıs unutamadım
doverek adam edecegını dusunenler toplum ıcınde dayak yeseler gorurum kendılerını en buyuk olayı onlar cıkarırlar .
 
idareye bildirebilirsiniz veya sınıf öğretmeniyle konuşabilirsiniz ilk aşamada. bimer vs bana göre bu aşama için gereksiz aksiyon olur. devam eden bir durum olursa daha ileri adıma taşınabilir.

ayrıca çocuğa şiddeti meşrulaştıran öğretmenler siz de keşke o baltaya sap olmasaydınız, herkes kendisine göre meslek seçseydi.
Yok yok şu anda öyle bimer falan abartı zaten. Oğluma en az 10 kere sordum emin misin yanlış anlamış olabilir misin diye yetmedi bir arkadaşından teyit ettim. Bazen çocuklar abartabiliyor çünkü.

Mevzu çocuk olunca kulak çekmenin falan bi önemi yok sanırım kimilerine göre. Savunanlar favorilerini azıcık çeksin bakalım nasıl açıyor.
 
Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz

Yahu çocuk bu :) konuşacak tabiki. Üstelik okulun ilk haftaları.
Arkadaşlarını özlemiş olabilir, heyecanlı olabilir.
Zamanla okul düzeni de oturunca çocuklar daha uyumlu oluyor zaten.
Fiziksel müdaheleye ne gerek var çocuk konuştu diye?
 
Şiddetle hayvan bile eğitilmiyorken, çocuk eğitmeye çalışan bi öğretmen; yeni nesillere sadece şiddet aktarır. Normal değil, gayet cinnetlik bi durum. Fiziki değil sadece, psikolojik baskıda bi şiddettir ve müdehale edilebilir veli tarafından.

Şikayet edin müdüre, tekrarı olursa öğretmenide okuluda milli eğitime bildireceğinizi söyleyin ve takipte kalın bence.
Bu toplumun bazı temellerini bizim yetiştirdiğimiz bireyler değiştirebilir ama baksanıza bir gıdım öteye gidememişiz. Hala şiddeti savunan bir kesim çıkıyor.
 
Yahu çocuk bu :) konuşacak tabiki. Üstelik okulun ilk haftaları.
Arkadaşlarını özlemiş olabilir, heyecanlı olabilir.
Zamanla okul düzeni de oturunca çocuklar daha uyumlu oluyor zaten.
Fiziksel müdaheleye ne gerek var çocuk konuştu diye?
Bence amaç sindirmek. Geri kalan haftalarda huzurla ders işlemek için ilk dersten çocuklara korku salmak.
 
Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Bunu sözleri hiç yakıştıramadım . Nereden biliyorsunuz olamayacağını ? Sizinde çocuğunuza yapsınlar o zaman aynısını.
 
Ya ben boyle konularda cok icerliyorum.
Cok savunmasiz bir canliya disiplin adi altinda birakin fiziksel mudahaleyi ufacik bir hakaret dahi yillar yillaar sonra bile hatirlanip can yakabiliyor, kendimden biliyorum.

Bu sebeple kendi cocuguma yapilmasini istemedigim bir seyi baskasinin cocuklarina da yapmiyorum.
Ki anneler ah anneler, gozunden sakinirlar yavrularini.
Yani haleti ruhiyenizi cok iyi anliyorum bir anne olarak.

Diger taraftan illa ki bazen kiziyoruz ogretmenler olarak, kolay bir sey degil.
Zaten bu dunya hayatinda hicbir sey kolay degil.
Ama cok sevmek gerek.
Yaptigin isi de cocuklari da.
Ne is yaparsan yap senden aciz ve muhtac birine ister anne ol ister ogretmen ister kasap ol ister bakkal dokunmamalisin.
Bu bilince ulasamadik mi hala ya?

Ben okulumun koridorundaki o cocuk ugultusunu bile seviyorum.
Ah cocuklar..
Cocuklarimiz..
Operim aciyan yerlerini.
 
iyide siz evde tek çocukla onlar okulda 40 çocukla ugraşıyor
40 çocukla uğraşacak sabrı ve başedecek becerisi olmayan insanlar öğretmen veya eğitimci olmasınlar efendim, mecbur değiller.
Yıl 2018 ve çocuk psikolojisi diye bir şey duymuş olmalısınız.

Çocuğa daha doğrusu insana hatta hayvanlara şiddetin derecesi, çeşidi (fiziksel, duygusal, psikolojik) ne olursa olsun ve kimden gelirse gelsin kesinlikle kabul edilemez.
Şiddet her şeyden önce insan onuruna aykırıdır hele de küçücük bir çocuğun ruhunda açtığı yaralar öyle örseleyicidir ki.
Üstelik şiddet hiç bir sorunu çözmez, kısa vadede sonuç alınmış gibi görünebilir ama sadece sorunu öteler veya üzerini örter, çocuğu sindirdiği için bir müddet olumsuz davranış söner.
Fırsatını bulduğunda da şiddete uğrayan çocuk istenmeyen davranışı daha sık ve daha yoğun içerikle tekrarlar. Kısacası kısır döngü devam eder.
 
Gereken şikayetlerı yapmalısınız bence , cocuk bu ınsan nasıl kıyar da canını acıtır ne yapmıs olursa olsun !
 
Ders anlatırken sessiz olsunlar diye ne hissettigimi, diger arkadaslarinin bu durumda dersi anlayamadigini binlerce kez ifade eden bir öğretmenim. Dayak asla kabul edilemez bir şey ama benim dersimde değil o çok korktukları öğretmenin dersinde sessizce dinliyorlar dersi .Herkesin çocuğu biricik ama bizler anne baba olarak çocukları pamuklara sarıp okula gonderiyoruz. Hayırdan anlamayan çocuklarla uğraşmak inanın çok zor. Önce çocuğunuzla sonra öğretmeniyle konuşun.
Hocam emin olun çocuğuma ilk söylediğim bir daha derste konuşma oldu. Ben de farkındayım işin çok zor olduğunun ama 8 yaşında 30 çocuğun 40 dk sessiz oturması mümkün müdür?

Sessiz durmazlarsa çözümü kulak çekmek midir? Asla öğretmenini kötülemedim kötülemem de.
 
Bir de 2. Sinif cocuguna haftada 2 saat olan derste susmasibi bekleyenezsin.Onlara hareket ettirerek,sarki dinleterek ve soyleterek o der suresini gecirteceksin.Zaten defter yok,odev yok,yazma yok.Yapacagin tek sey ingilizceyi bu sene sevdirmek.Bunu da yapamamis malesef.Ilkokulda calismak sabir isi.Meslektasim da mumkunse gitsin bir lisede gorev yapsin.
 
Şiddete fazlasıyla karşıyım ama kulak çekmenin abartılacak bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Kulak çekdi diye bimere şikayet et diyenler falan olmuş. Benim çocuğuma vurulmadığı müddetçe öğretmeni kulağını çekse eline sağlık, haketmiştir derim. Bizim ailelerimizde öyle derdi. Ama biz en ufak şeyi abartan insanlara döndük. Medya sağolsun çocuk döven öğretmenleri göstere göstere öğretmenden nefret ettirip kıl kaptırmayı başardı. Neredeyse “öğretmen çocuğuma dik dik baktı sinir krizi geçiriyorum” seviyesine ulaşmak üzereyiz. Sınıfta 30 öğrenciyle uğraşırken kulak çekti diye öğretmene kızıyorsanız evde 1-2 çocuğa dayanamayıp döven anne babaları ne yapmalı ? Bende onlardan şikayetçiyim.
 
Bir eğitimci olarak şiddet yanlısı yorumları şaşkınlıkla okudum. Bugüne kadar mükemmel dediğimiz bir sınıfta da eğitim verdim %90 ı haylaz olan sınıfta da eğitim verdim. Ve hiçbir sınıfta öğrencilerimi susturmak için şiddete ihtiyacım olmadı. Bence müdüriyetle görüşün ve bu durumun tekrarlanması halinde şikayetçi olacağınızı belirtin. Ama bunu çocuğunuzdan gizli yapın ve onu da derste söz almadan konuşmaması için uyarın.
 
şiddeti kesinlikle hoş göremiyorum. kaç yaşında olursa olsun. ben de ortaokulda branş öğretmeniyim. lisede de ogretmenlik yaptim. zorlayan çocuklar oluyor elbette. insanın illallah ettiği oluyor ama egitimci olarak öfke kontrolü sağlamamız gerekir. rol model oluyoruz çünkü. şiddet uygulayan öğretmen şiddete nasıl engel olacak ki.

kulak çekmek de sac çekmek de şiddete giriyor. bunun azı çoğu yok. yarin daha büyük yaramazlık yaptığında ne yapacak? falakaya mi yatıracak? eski yöntemlerle yeni nesil eğitimi sağlanamaz. bunu anlamamız gerek.
 
Back
X