• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Haftadan Şiddet

Açıkçası çok sivrilmek de istemiyorum name. Kimi kime şikayet ediyorsun durumu olmasın diye. Akşam eşim gelince bir de ona soracağım.

Canım okulda ki pozisyonunu şimdi gördüm.Az çok idarenin tavrını bilirsin diye düşünüyorum.
Sınıf öğretmeniyle görüş o zaman
8 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayınca eline ne geçmiş acaba ?
Ben burada sinirlendim.

değil tabiki ama göz korkutmak için yaşmıştır belki
2. Sınıf çocuğunu sadece okuldan ve öğretmenden soğutur bu davranış.benimde ikinci sınıfa giden çocuğum var.öğrermeni böyle birşey yapsa çok büyük tepki verirdim.çocuk onlar daha birşeyleri öğrenme yaşındalar.ceza verebilir uyarabilir ama fiziksel şiddet gösteremez.

ya hıc unutmuyorum
arkamdakı bana silgini versene demıstı dönmus sılgımı vermıstım
hocam konustum sanıp elındekı kıtabı kafama vurmustu
canım cok acımıstı tum sınıf gulmustu ve cok uzulmus utanmıstım
o fırlattıgı kıtabın her bır yapragına her bır sac telıme kurban olsun o ogretmen gecınen
o utancımı uzuntumu unutamam

belki bana kızacaksınız ama
derste konuşmamayı ögrenır ,

kızımda yeni ilk okulu bitirdi gerçekten çok falza bagıran konuşan laf dinlemeyen çocuklar var okulda
Çocuklara doğru davranışı kazandırmak için onlara şiddet uygulanabileceğini mi düşünüyorsunuz? Yoksa ben mi yanlış anladım?
Eğer doğru anladıysam konu sahibini bilemem ama ben anne ve öğretmen+erken çocukluk uzmanı olarak bu düşünceyi kesinlikle kabul edilemez buluyorum. Bu konudaki bakış açımızı gözden geçirmekte fayda var.

Öğretmenin tavrı yanlış ama siz çok ileri mercilere şikayet edip bunu da çocuğunuz bilirse hiç bir öğretmene karşı saygısı korkusu kalmaz.
Öğretmeni direk uyarın, çocuğuma şiddet istemiyorum bende gereken uyarıyı yapacağım dersiniz. Devam ederse zaten idareye ilçe meb e şikayet edersiniz.
Çocuğunuza da asla öğretmeni kötülemeyin. Derste uslu durmasının doğru olduğunu söyleyin. Sizi öğretmenden güçlü görürse öğretmeni dinlemez. Bu da tüm öğrenim hayatını etkiler.

Öğretmen arkadaşlar belki onları anlamadığımı kendilerinin haklı olduğunu iddia edeceklerdir ama kesinlikle fiziki müdahalenin gerekçesi olamayacağı taraftarıyım.
Evet çok zor ve kutsal bir meslek icra ediyorlar insan eğitip yetiştiriyorlar.Ama yeteri kadar sabır gösteremeyeceklerse yeteri kadar soğukkanlı olup o çocukları idare edemeyeceklerse bu görevi icra etmesinler.
Evet bizler evimizde kendi çocuklarımızla baş edemiyoruz onlar bir sürü farklı çocukla uğraşıyorlar ama bu onlara eğitimi fiziki uygulama yapma hakkını tanımaz.
Çocuklarımızla bizden daha çok zaman geçiriyorlar yeri geliyor bizden daha iyi tanıyorlar onları tamam çok zor olabilir ama onların adı eğitimci ve göreve başlarken tüm olumsuzlukları düşünüp bu işin altından kalkacaklarsa bu mesleği yapmaları gerekir.
Çok istemeyerek de olsa hayat onları bu mesleği seçmeye mecbur etmiş olsa bile sonuç olarak insan yetiştiriyorlar hakaret rencide etme olmadığı sürece sözlü ses yükseltme uyarı ceza vs.hespsi idare edilebilir ama fiziki boyut doğru değil.Kötü niyetli şiddet eğilimli kötü eğitmen olduklarını düşünüp ön yargı yapmamalı ama bence uyarılmalılar idareyle mutlaka görüşün derim.

ya hıc unutmuyorum
o fırlattıgı kıtabın her bır yapragına her bır sac telıme kurban olsun o ogretmen gecınen
Benim de var böyle unutamadığım bir anım. 4. sınıftaydım o zaman. Çok utanmıştım. Şuan 28 yaşındayım ve hala unutmuş değilim.

O yüzden çocuklara birşey öğretmenin yolu asla şiddetten geçmez.

Canım okulda ki pozisyonunu şimdi gördüm.Az çok idarenin tavrını bilirsin diye düşünüyorum.
Ben burada sinirlendim.
Beni az çok bilirsin çocuğum diye yeri göğü inleten bi anne değilim ama bu konu acayip irite etti beni. Ki okul müdürümüz eşimin akrabası. Eğer fevri bir kadın olsaydım okul çıkışı müdürün odasında alırdım soluğu. Gel de bazılarına anlat.

sınıfta en fazla 8 öğrencim oluyor, (okul değil) 8 çocuk birden konuştuğunda yada ders sırasında 1 tanesi diğer çocukları da etkileyecek bir hareket yaptığında toplarlamak çok çok zor.
Bu sayının 15'i 20'yi geçtiğini düşünemiyorum.
7-15 yaş arası çocukların bir aradayken durdurmak mümkün değil. Ancak ilk yarım saat durabiliyorlar.
Ben kızmıyorum, şiddet tabiki yok sadece sabrediyorum, uyarıyorum bunu güzel bir dille yapmaya çalışıyorum...
Aileleri tek tek arayıp çocugunuz böyle yaptı bile demiyorum ama sınıfta yerlerini değiştiriyorum, görevini yerine getirirse ödül koyuyorum küçük birşey vaadediyorum...
Yani demem o ki çok zor...
Şiddetle çözülecek bişey değil siz, çocugunuz bunu anlattığında öğretmenin yaptığının yanlış olduğunu ama onunda her ne yaptıysa sınıf ortamında doğru olmadığını, sınıf kurallarına uyması gerektiğini söyleyebilirsiniz.

İlk uyarınızı çocugunuza yapın ve daha sonra okulla görüşüp ilk haftalardan başlayan bu sınıftaki gerginliğin giderilmesini isteyin.

Ben burada sinirlendim.

cok guzel ders islemis, ogrencilerin hepsi sakir sukur ingizlizce konusmaya baslamis :KK11:

Beni az çok bilirsin çocuğum diye yeri göğü inleten bi anne değilim ama bu konu acayip irite etti beni. Ki okul müdürümüz eşimin akrabası. Eğer fevri bir kadın olsaydım okul çıkışı müdürün odasında alırdım soluğu. Gel de bazılarına anlat.
Can sıkılmayacak gibi değil ki
Şimdi bazılarına çok basit gibi gelmiş ama sırf bu yüzden okul hayatı sekteye uğrayan çocuklar var.
Eşinle konuşunca uygun adımı atacağını düşünüyorum canım.

idareye bildirebilirsiniz veya sınıf öğretmeniyle konuşabilirsiniz ilk aşamada. bimer vs bana göre bu aşama için gereksiz aksiyon olur. devam eden bir durum olursa daha ileri adıma taşınabilir.

ayrıca çocuğa şiddeti meşrulaştıran öğretmenler siz de keşke o baltaya sap olmasaydınız, herkes kendisine göre meslek seçseydi.

ya hıc unutmuyorum
Ne kadar gurur kırıcı di mi? Ben de yaşadım bu durumu ve asla çocuğum yaşasın istemem. Yıllar geçse de unutulmuyor.

Ders anlatırken sessiz olsunlar diye ne hissettigimi, diger arkadaslarinin bu durumda dersi anlayamadigini binlerce kez ifade eden bir öğretmenim. Dayak asla kabul edilemez bir şey ama benim dersimde değil o çok korktukları öğretmenin dersinde sessizce dinliyorlar dersi .Herkesin çocuğu biricik ama bizler anne baba olarak çocukları pamuklara sarıp okula gonderiyoruz. Hayırdan anlamayan çocuklarla uğraşmak inanın çok zor. Önce çocuğunuzla sonra öğretmeniyle konuşun.

Hic durmayin direkt idareyle gorusun benim cocugumun kilina zarar veremez kimse! Sen besle buyut bu yasa getir elin öğretmeni gelsin canini acitsin deliricem:sinirli:

Back
X