2. Haftadan Şiddet

Bizim zamanımızda ailemiz ''eti sizin kemiği bizim'' derdi. İlkokul dahil az kulaklarımız çekilmedi.

Yeni nesil aileler buna çok takılıyor. Tabii ki takılacaklar, evlatları. Zarar görmelerini istemiyorlar. Bizim de ailemiz bizi sevmediğinden değil, disiplin için diyordu bunu emin olun :)

Düzgünce uyarıp uygun bir ceza verdiyse ve hala o hareketleri çocuk tekrarlıyorsa öğretmenden önce kendi çocuğunuza bakmalısınız öncelikle. Öğretmen uyarmadan bu harekette bulunuyorsa onunla konuşabilirsiniz.

Favori çekiştirmek mi? Ya ne kadar acır o yazık yavrum ya , öğretmenmiş ne biçim öğretmense terbiyesiz insan.Nasıl el kalkıyor küçücük çocuklara , çok yaramaz öğrencilerim vardı sabırdır bu işin sırrı.Sabredince çocuk da yaramazlık yapmıyor ki.Pat kütle çocuğu sadece bastırırsın , doğru davranışı öğretemezsin.Öğretmen eksik bir öğretmenmiş maalesef.Neyse ki sınıf öğretmeni öyle değilmiş.

Bir de öğretmenler şikayet edilince bileniyor öğrenciye.Olgun davranmıyor bir çoğu.O yüzden şikayet etmeyi düşünüyorsanız sonrasında çocuğunuzla bol bol konuşun , çoçuğunuzun gözüne sokarak değil de fark ettirmeden psikolojik şiddet uygulamasın bu kez de şikayetin acısını çıkarmak için.Maalesef böyle çiğ öğretmenler de mevcut.

Gerçekten çok üzüldüm.Favori çekmek ne , neyse soğukkanlılıkla hareket edin yine de.Haklıyken haksız duruma düşmeyin.
Öyle bir noktaya parmak bastınız ki tepki almamak için yazmadım açıkçası. Geçen yıllarda sadece veliyle siyasi görüşü taban tabana zıt diye öğrencisinin başarılarını baskılayan bir öğretmen vardı. Şu an hala öğretmenlik yapıyor mesela. Ne kadar üzücü di mi? Bizim memlekette tacizci öğretmenler bile meslekten atılmayıp başka bir okula sürülüyor. Açıkçası bir şey çıkacağını düşünmüyorum bu durumdan.

kusura bakamyın ama bu örnek olmamış ,
onlar sizin müşterileriniz o onların ögretmeni

ikisi aynı şey değil
Ogretmende cocuklara egitim vererek para kazanmiyor mu peki? Sizin dediginiz gibi dusunursek onlarda sizin musteriniz oluyor???

Ogretmenin dusunce tarzi kesinlikle boyle olmamali. Cocuklarimizi emanet ediyoruz. Ben kesinlikle sikayetci olur o ogretmenide sinifta ogrencilerinin icinde rezil ederdim. Onun ogluma yaptigi gibi...

Açıkçası çok sivrilmek de istemiyorum name. Kimi kime şikayet ediyorsun durumu olmasın diye. Akşam eşim gelince bir de ona soracağım.
Okulda calişıyormuşsunuz ortami az cok biliyorsunuzdur kimi kime sikayet edeceksin durumu olabilir evet bu büyük ihtimal anlayissız bir müdür büyük ihtimal ögretmenine hak verecektir sorunlu veli olarak görülme ihtimaliniz büyük
bence hicbiryere şikayet etmeyin zaten birsey çıkmaz direk ögretmenin kendisiyle konusun cocugun psikolojik olarak etkilendigini falan söyleyin daha yapici olmaya calisin saga sola şikayet etmek pek yapıcı degil ve inanın ortamı germekten başka bir ise yaramaz
Böyle durumlarda insanin sinirleri aşırı bozuluyor haklısınız keske en azindan ilkokul ögretmenleri biraz cocuk psikolojiksinden anlasa ,ben ilk cocugum ilkokula başlarken ısrarla başarılı ögretmen aramıştım hata etmişim .İkincide cocuk psikolisinden anlayan daha sakin, gelismeleri daha iyi takip edebilen bir ögretmen tercih ettim , çünkü en büyük basari bu bence cocuktaki öz güveni kırmamak ve pozitif pekiştireç verebilmek gerisi otamatik gelir zaten ama iste aması var çogu ögretnimiz ve tabi okul yöneticilerimiz yaptıkları hareketlerle o kücük yüreklerde nasil yaralar açtıklarının ya farkında degiller yada farkında olsalar bile ugrasmak istemiyorlar

Öğretmenim ve 4. Sınıftan 8. Sınıfa kadar tüm sınıflara girdim ve giriyorum, 4. Sınıf öğrenci göz korkutularak derse cekilmez, her zaman anne ve abla sıcaklığı ile yaklaşırım, şımarıklık yapana güzel dille yaptığının yanlış olduğunu söylerim, konuşan öğrenciden rahatsız olursam yer değiştiririm ve ders boyu konuşan öğrenciyi derse katmak için uğraşırım, sorular sorarım konu hakkında fikrini söylemesini isterim. Öğrenci kızmak yerine ilgi alaka gösteren ve değer veren bir öğretmen görünce gerisini kendisi getiriyor zaten, derse katılmayan sessiz olup rahatsız etmemeyi öğreniyor, ilgisi olan da öğretmene gerek kalmadan derse katılım çabası içerisinde oluyor.
Siz bir de 2. Sınıf diyorsunuz mini minnacık onlaarrr can yaniii bence öncelikle öğretmenle konuşun, hiyerarşi vardır okulda baktınız öğretmen tınlamıyor müdür yardımcısına çıkın sorun devam ederse müdüre oradan da milli eğitim e gidip şikayetçi olun

Siz evde tek cocukla uğraşıyorsunuz. Sınıfta 40 çocuk. Bence alaniniz olmayan bir alanda çok yüksekten konusuyorsunuz.
Ogretmenle gidilip konusulabilir tabi.. o ayrı. Belki de arka arkaya uyarilara ragmen susmadi oğlunuz. Bilmiyorsunuz.
Belki de olabilir. Ama dediğim gibi cezaya asla karşı değilim. Ceza verebilirdi ama şiddet asla.

Şu 40 çocuk muhabbetini de bırakalım Allah aşkına. Sizin için söylemiyorum ama bir insan öğretmen olurken büyük insanlarla muhattap olacağını düşünmüyordur sanırım. İşinin gereğini yapıyor ve karşılığında ücret alıyor. Kimse 40 çocuğa gönüllü öğretmenlik yapmıyor. Ben kimseden işimi iyi yaptığım için takdir beklemiyorum mesela. Çünkü kendim seçtim ve bu işten para kazanıyorum.

Ben de bir öğretmenim ve şunu söylüyorum ki öğretmenlerin bir çoğunda merhamet ve empati duygusu sıfır.Hatta bazı meslektaşlarım beni "fazla hassas" olmakla eleştirirler hep.8 yaşında çocuğa insan bakmaya kıyamaz , bazen boş dersimde oturur beden eğitimi dersindeki öğrencilerimi izlerim , hepsi ayrı birer dünya en çalışkanından en haylazına hepsi birer melek.Nasıl el kalkar , nasıl surat asılır aklım almaz o çocuklara.En mutsuz olduğum günlerde derse girip ders sonunda sınıftan gülerek çıktığımı bilirim.Enerjileriyle beni iyileştirmiştir öğrencilerim çoğu zaman.Çocuklara kalkan ellere tahammülüm yok bu yüzden.Allah herkesin çocuğunu iyi öğretmenlerle karşılaştırsın.
Amin
Cocukların dünyası cok özel ve tertemiz bunu anlayabilecek ögretmenler olması ne güzel
Kendi adıma teşekkür ediyorum size

Öyle bir noktaya parmak bastınız ki tepki almamak için yazmadım açıkçası. Geçen yıllarda sadece veliyle siyasi görüşü taban tabana zıt diye öğrencisinin başarılarını baskılayan bir öğretmen vardı. Şu an hala öğretmenlik yapıyor mesela. Ne kadar üzücü di mi? Bizim memlekette tacizci öğretmenler bile meslekten atılmayıp başka bir okula sürülüyor. Açıkçası bir şey çıkacağını düşünmüyorum bu durumdan.
Bir de çocuk bu durumu şikayet edemiyor , çünkü elle tutulur gözle görülür bir şiddet türü değil psikolojik şiddet.Fiziksel şiddeti şikayet eden veliler psikolojik şiddeti çoğu zaman fark edemiyor.Çocuk da küçük olduğu için anlamlandıramıyor.

Yeğenimin başına bu tür bir olay geldi.Mesela çocuğu tek oturtma , sınıfta arkadaşlarından uzak bir konumda oturtma , soruya cevap vermesi için parmak kaldırdığı halde söz hakkı vermeme , bilmediği soru cevaplanırken parmak kaldırmadığı halde söz hakkı verip çocuğu rencide etme , çocuğu sınıftan izole edecek şekilde yazı cezaları verme vs. vs.Yeğenim bunlara tam 1 ay maruz kalmış ve her şeyi içinde yaşamış.Çocukta "Ben kötü bir öğrenciyim." algısı oluşturuyor psikolojik şiddet ve tespiti daha zor.Çocuk zaten şiddet gördüğünü algılayamıyor fiziksel bir şey olmadığı için.Yeğenimle sohbet ederken ortaya çıkmıştı bizimkiler hep.Bu şiddet öğretmenin yeğenimi itmesi ve ablamların öğretmeni şikayet etmesiyle başlamıştı ki okul devlet okulu da değil bu arada.Lütfen çok dikkatli olun ve çocuğunuzla sürekli sohbet edin.

Son düzenleme:
Belki de olabilir. Ama dediğim gibi cezaya asla karşı değilim. Ceza verebilirdi ama şiddet asla.

Şu 40 çocuk muhabbetini de bırakalım Allah aşkına. Sizin için söylemiyorum ama bir insan öğretmen olurken büyük insanlarla muhattap olacağını düşünmüyordur sanırım. İşinin gereğini yapıyor ve karşılığında ücret alıyor. Kimse 40 çocuğa gönüllü öğretmenlik yapmıyor. Ben kimseden işimi iyi yaptığım için takdir beklemiyorum mesela. Çünkü kendim seçtim ve bu işten para kazanıyorum.
Biraz anlıyorum sizi. Biraz hak veriyorum. Ama 40 cocuk düşünsenize :)
Şaka bir yana, basarili güzel bir ogrencilik hayati dilerim çocuğunuza. Dilerim ogretmenle de orta noktada buluşabilirsiniz. Sevgiler

Bir de çocuk bu durumu şikayet edemiyor , çünkü elle tutulur gözle görülür bir şiddet türü değil psikolojik şiddet.Fiziksel şiddeti şikayet eden veliler psikolojik şiddeti çoğu zaman fark edemiyor.Çocuk da küçük olduğu için anlamlandıramıyor.

Yeğenimin başına bu tür bir olay geldi.Mesela çocuğu tek oturtma , sınıfta arkadaşlarından uzak bir konumda oturtma , soruya cevap vermesi için parmak kaldırdığı halde söz hakkı vermeme , bilmediği soru cevaplanırken parmak kaldırmadığı halde söz hakkı verip çocuğu rencide etme , çocuğu sınıftan izole edecek şekilde yazı cezaları verme vs. vs.Yeğenim bunlara tam 1 ay maruz kalmış ve her şeyi içinde yaşamış.Çocukta "Ben kötü bir öğrenciyim." algısı oluşuruyor psikolojik şiddet ve tespiti daha zor.Çocuk zaten şiddet gördüğünü algılayamıyor fiziksel bir şey olmadığı için.Yeğenimle sohbet ederken ortaya çıkmıştı bizimkiler hep.Bu şiddetin başlangıcında öğretmenin yeğenimi itmesi ve ablamların öğretmeni şikayet etmesiyle başlamıştı ki okul devlet okulu da değil bu arada.Lütfen çok dikkatli olun ve çocuğunuzla sürekli sohbet edin.
Bütün aöylediklerinize dikkat edeceğim. Bunlar çocuğa fiziksel şiddetten daha çok zarar verir. Açıkçası bu boyutlara varacağını düşünmüyorum çünkü ilk önce sınıf öğretmenimizle konuşacağım. Onun şiddete ne karşı olduğu biliyorum. Muhakkak gereğini yapar diye düşünüyorum.

Ahahah koca koca kadinlara siddetin kotu bir sey oldugunu anlatmislar saatlerce :27: Simdi ben kalkacagim ozel alandan, vucut butunlugunden falan bahsedecegim de magara devrine dondugumuz icin oooyle bakip kalacak cogu kisi o yuzden kendimi yormadan yazayim, hic kimse kimsenin cocuguna vuramaz, bikmissa istifa edip sahil kasabasina yerlessin.. mata hemen bimer cimer eline ne geldiyse yaz sikayet et..

Bilinçli veli az diyorsunuz yani,tabiki sizde haklısınız.
Onlar böyle görüp böyle yetişmişler çocuklarını da böyle yetiştiriyorlar.
Umarım daha iyi bir okula atanırsınız.
Yani aslında çok da görmüyorum. Kadın yiyecek ekmeği zor buluyor biz fındıktan cevizden bahsediyoruz. Okuma yazma bilmiyor, not gönderiyorum okusunlar diye bekliyor ki eve kocası gelip okusun gibi. O yüzden çok beklenti içinde değilim ama keşke öğretmendir az çok bilir diyip dediklerime uysalar her şey daha güzel olacak :)

Yani aslında çok da görmüyorum. Kadın yiyecek ekmeği zor buluyor biz fındıktan cevizden bahsediyoruz. Okuma yazma bilmiyor, not gönderiyorum okusunlar diye bekliyor ki eve kocası gelip okusun gibi. O yüzden çok beklenti içinde değilim ama keşke öğretmendir az çok bilir diyip dediklerime uysalar her şey daha güzel olacak :)
su devırde hala okuma yazma bılmeyen var mı :(

Biraz anlıyorum sizi. Biraz hak veriyorum. Ama 40 cocuk düşünsenize :)
Şaka bir yana, basarili güzel bir ogrencilik hayati dilerim çocuğunuza. Dilerim ogretmenle de orta noktada buluşabilirsiniz. Sevgiler
İnanin ben de size hak veriyorum çünkü benim işim de çocuklarla iç içe. Ama işte bu tarz müdaheleler olunca bir anne ve insan olarak üzülüyorum.
Çok teşekkürler, sevgiler benden :)

Bütün aöylediklerinize dikkat edeceğim. Bunlar çocuğa fiziksel şiddetten daha çok zarar verir. Açıkçası bu boyutlara varacağını düşünmüyorum çünkü ilk önce sınıf öğretmenimizle konuşacağım. Onun şiddete ne karşı olduğu biliyorum. Muhakkak gereğini yapar diye düşünüyorum.
Evet haklısınız.İyi ki sınıf öğretmeni öyle bir öğretmen değilmiş.O yönden şanslısınız.Gereken tedbirler alınırsa devamı gelmez inşallah.

KK da adettendir...bir yoruma bir kisi tepki gösterince, diğerleri de aynisını yapar...En Büyük KK
Size katılmıyorum.
Burdaki her üyenin kendine göre aklı ve fikri var.
Kaldı ki az da olsa bu konuya sizinle yakın fikir beyan eden üyeler de oldu, onlar veya siz de birbirinizden mi etkilendiniz ?

su devırde hala okuma yazma bılmeyen var mı :KK43:
Maalesef. Geniş aile, çocuk bu sene geldi bana okuma yazma bilmiyor. 3. sınıf. Veli yok, dağıttığım formda numara yok. Bir kaç gün önce babaanne geldi, diyorum niye bilmiyor, hiçbirimiz bilmiyoruz zaten diyor. Şimdi bu çocuk ders programına göre çanta hazırlayamadığı için her şeyi dolduruyor çantasına. Kimse yardım etmemiş bu zamana kadar ilerlememiş. Beslenmeye gelene kadar yani bazı çevrelerin daha büyük sorunları var diye bazı şeyleri görmezden geliyor veya olduğu kadar diyip geçiyorum.

Back
X