2. Haftadan Şiddet

O zaman kapının yanında beklesin,sınıfın içinde. Ya da sessizce yazı cezası verilsin ya da en önde tek başına otursun vs vs örnekler çoğaltılabilir ama dayakla olmaz bu iş.
Ben de dayağa karsiyim. İnan o çocuk kapının yanında beklerken bile diger ogrencilerin dikkatini dagitiyor. Yanlız oturuyor ama hiç yerinde degil. Diğer öğrencileri rahatsız etmekle meşgul. Şimdi anlatmak ile olmuyor, keske canlı canlı görseniz.

Allah sizin çocuğunuzun öğretmenlerine sabır versin sayın 4x4 lük Veli. Siz mükemmel çocuklar yetiştiriyorlar öğretmenler çok rezil ve cahil (!) öğretmenin yaptığı yanlış evet ama siz hata yapınca EŞŞŞŞEK gibi özür diliyor musunuz merak ettim

Eşeklik etmesinde sorun yok da eşek gibi özür dilemesi gerektiğine mi taktınız? Alıntıladığınız yorumda öğretmenlerin hepsi rezil cahil yazılmamış. Çocuğa şiddet uygulayan bir öğretmen hakkında yapılan yorum sizi neden rahatsız ediyor da sanki tüm öğretmenlere hakaret edilmiş gibi lanse ediyorsunuz?

Ben sizin bu sitenin trollu oldugunuzu dusunuyorum.
Daha once de bir baska konuda siddet goren bir kadin icin ee oyle yaparsan olacagi budur tadinda bir cumlenizle hatirliyorum sizi.
Umarim trollsunuzdur.
Evet bu üyenin çok değişik yorumları benimde dikkatimi çekiyor.

Tabiki. Mesela ben konuyu yazdırırım. Ya da konuyu sesli okuturum ya da içinden oku sınıfa anlat derim ama bu tarz öğrenciler arttıkça o kadar güç oluyor ki her şey. Akşam başımı yastığa koyunca gün içinde kendimi sıkmaktan kaslarımın Ağrıdığını anlıyorum ya da o sesler uğultular başımda dönüyor. Şimdiki nesil de çok zor gerçekten. Hareketli çocuklarımız. Kanları kaynıyor :KK76: ama aktivite ile vs daha sakin olabiliyorlar
Annem hep bu okulların şebeke sularına birşey atıyorlar herhalde der :D
Dediğim gibi sizin cezalarınızda güzel.
Üstte yazdığım bir pasta börek cezası vardı bize verilen. Her cuma hafta içi yazılanlar toplanırdı,en çok konuşanlar yemek yapardı. Her pazartesi onları yerdik. Bu da çok güzeldi :)

Annem hep bu okulların şebeke sularına birşey atıyorlar herhalde der :KK70:
Üstte yazdığım bir pasta börek cezası vardı bize verilen. Her cuma hafta içi yazılanlar toplanırdı,en çok konuşanlar yemek yapardı. Her pazartesi onları yerdik. Bu da çok güzeldi :)
Şimdiki veliler şikayet ediyor bunu :)

Ben de dayağa karsiyim. İnan o çocuk kapının yanında beklerken bile diger ogrencilerin dikkatini dagitiyor. Yanlız oturuyor ama hiç yerinde degil. Diğer öğrencileri rahatsız etmekle meşgul. Şimdi anlatmak ile olmuyor, keske canlı canlı görseniz.
canlı canlı tanık olmamıza gerek yok hepımız okuduk :)
herkesın okudugu sınıfta haşarı en az bır cocuk mutlaka olmustur

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Öğrencilerine şiddet uygulayan
bir öğretmenmisiniz yoksa.Bu nasıl bir anlayış.Sizin çocuğunuz şiddete maruz kalsa bu kadar anlayışla karşılarmısınız?Annedir,elbette takılacak buna.Uyarmak başka,çocuğun bilerek canını yakmak başka.Normal bir durum değil bu.

İdareye taşıyın müdürle alakalı ama biz milli eğitime başvurup idare tarafından susturulan kişileriz, müdür sınıfla konuşmuş olay hakkında öğretmeni suçlamayacaksınız diye kardeşimi dışarı çıkarıp, yaşandığıyla kaldı olay.

Erkek kardeşimi derste öğretmeni kaldırıp tahtaya vurmuş, bir de ders bitene kadar tahtanın önünde bekletmişti kardeşim de ufacık tefecik bir çocuktur zaten çok sinirli bir yapıya sahipmiş öğretmen.

Çocuk ders bitene kadar tahtanın önünde ağlayarak beklemiş, gözleri şişmiş bir şekilde geldi eve kafasında da şişlik vardı. Üstelik kardeşim epilepsi tedavisi görüyordu 4 yaşından beri ''üzülmeyecek, kafasına darbe almayacak, yorulmayacak '' demişlerdi.

Milli eğitime dilekçe verdim hemen, 1-2 ay içinde cevap geldi ama yukarıda bahsettiğim gibi olay örtbas edildi.

Annem hep bu okulların şebeke sularına birşey atıyorlar herhalde der :KK70:
Bu şikayet ediliyor artık. Benim çalıştığım okulda bir veli biz mi doyuracağız öğretmenleri diye konuşmuş mesela diğer velilere. Halbuki kendi çocuğu da yiyor. bir öğretmen ödev vermis yemek konusunda. Siz yapın getirin demiş. Bunun üzerine söylemiş Veli bu lafı. Anlamak zor bazen insanları

Ogretmeniyle gorusun. Sakince sorun bu olay masil oldu diye? Kucuk cocuga degil liae de olsa siddet kullanarak egitim verilmez. Ben de bir ingilizce ogretmeniyim 2.sinifta ingilizce dersi oncelikli olarak sevdirilir. Oncelikle buna onem verilir. Ama lutfen idareydi suydu buydu gitmeden once ogretmenle bir gorusun. Sonrasinda gerek duyarsaniz ya da cozemezseniz gerekeni yaparsiniz. Umarim cocugunuz ingilizce dersini cok sever .

Hadi ya,bilmiyordum..
O zaman çocuklarına "derste konuşma,bende sarma sarmak zorunda kalmayayım" demeliler.
Bizde hep olurdu 3-4 kişi.
Ama bir sonraki hafta hiç yazılmazlardı korkularından :)
Yani muhitine göre değişiyor olabilir, bizimkiler ev yapımı kek, börek bile koymuyor zahmetli geliyor. Paketli gıda yasakladığım için hazır keki paketinden çıkartıp koyuyorlar :D bir tepsi kurabiye yapmak zor geliyor.

Müdürle konuşun bimere de şikayet edin milli eğitimde şikayet mekanizmasına tam hakim değilim gerçi ama. Öğretmenin de gözünü korkutun davacı olacağız diye tüm sınıfın önünde nasıl şiddet uygulayıp rencide ettiyse o şekilde eşek gibi özür dilesin
Ne hadsiz bir tabir bu. bir ogretmenden bahsediyoruz
sizin gibi velilerin sizin gibi cocuklarina omrunu adayan insanlardan
Konu sahibi siddet tabiki yanlis ama iyice ogrenmek lazim mudurle konusun ve diger
cocuklara da sorulabilir bazen cocuklar yanlis aksettirebiliyor duruma göre gereken uyarilar yapilir

benım ortaokulda da lısede de bır ogretmenım vardı
ılk tanıstıgımız gun sınıfta masaya oturdu
ben ıcerı gırdıgımde ayaga kalkmanıza gerek yok bız bılgılerımızı paylasmaya geldık benım ogretmen olmam ınsan olarak benı sızden ustun yapmaz benım gorevım ogretmek sızın gorevınız ogrenmek hepımız gorevımızı yapmaya bır ekıp gıbı bırbırımızle paylasmaya geldık bır gorev ıcın burdayız derdı

canınız bazen sıkkın olur ders işlemek ıstemezsınız ozaman bana soyleyın sızı yok yazmayacagım ogun sızı ders konusunda zorlamayacagım derdı

tum sınıf hepımız ders verdıgı tum ogrencıler bu ogretmenı severdık ve hıc bırımız zayıf not almadık tarih ogretmenımızdı
hıc bırımız eksık katılmadık dersıne

yanı sunu demek ıstıyorum. döverek sınıfı korkutarak susturup ders işlemeye calısan ogretmenler ıletısımde cok zayıf yetersız eksık oldukları ıcın vuruyorlar.

Son düzenleme:
Allah sizin çocuğunuzun öğretmenlerine sabır versin sayın 4x4 lük Veli. Siz mükemmel çocuklar yetiştiriyorlar öğretmenler çok rezil ve cahil (!) öğretmenin yaptığı yanlış evet ama siz hata yapınca EŞŞŞŞEK gibi özür diliyor musunuz merak ettim
2. Sınıfa giden çocuğun kulağından çekince eşşek gibi diliyorum hanımefendi. Kimse çocuğumuz dövmezse eşşşşşek gibi özür dilemek zorunda kalmaz. size de tavsiyem çocuğunuz allah göstermesin olur dayak yerse onu döven insana eşşşşeekk gibi özür diletecek iradeye sahip olmanızdır. Eğer bu öğretmeni savunacaksanız alınmayın gücenmeyin rezil ve cahil olan taraf siz olursunuz

Bu şikayet ediliyor artık. Benim çalıştığım okulda bir veli biz mi doyuracağız öğretmenleri diye konuşmuş mesela diğer velilere. Halbuki kendi çocuğu da yiyor. bir öğretmen ödev vermis yemek konusunda. Siz yapın getirin demiş. Bunun üzerine söylemiş Veli bu lafı. Anlamak zor bazen insanları
Oha diyorum.
Eğer bu duruma düşüp her hafta yemek yapmak istemiyorsa çocuğunu uyarması gerek ya da çocuğunda yemekte yardımını alması gerek ki çocukta anlasın bunun bir ceza olduğunu.
Keşke her aile kendi eğitimini kendisi verse de öğretmenlerimiz şiddete başvurmak zorunda kalmasa.

Ne hadsiz bir tabir bu. bir ogretmenden bahsediyoruz
sizin gibi velilerin sizin gibi cocuklarina omrunu adayan insanlardan
Konu sahibi siddet tabiki yanlis ama iyice ogrenmek lazim mudurle konusun ve diger
cocuklara da sorulabilir bazen cocuklar yanlis aksettirebiliyor duruma göre gereken uyarilar yapilir
Öğretmen diye 2. Sınıf çocuğa şiddet uygulaması onu hala kutsal mı yapıyor acaba? Ayrıca çocuğum falan da yok benim ama ister 5 yaşında olsun ister 55 bir kimsenin diğer bir kimseye dokunmaya dahi hakkı yok ya. Kaldı ki bu kendini savunamayacak 7-8 yaşında çocuk

Yani muhitine göre değişiyor olabilir, bizimkiler ev yapımı kek, börek bile koymuyor zahmetli geliyor. Paketli gıda yasakladığım için hazır keki paketinden çıkartıp koyuyorlar :KK70: bir tepsi kurabiye yapmak zor geliyor.
Ahahah :D yerseniz tabiki :D
Aslında annem hep poğaça köfte muffin kurabiye yapıp buzluğa atardı,onlar bize 1-2 hafta yeterdi,abimle ikimizinkileri ayrı ayrı poşetlemişti falan. Hemen çantamıza atıp götürürdük,lezzeti de bozulmazdı.
Velilerinizde toplantılarda bahsetseniz,belki onlarda bu şekilde yapabilirler.
Bir meyveli kek yapmak 1 saati bile almıyor,üşengençlikten çocuğu hazıra alıştırmak daha kötü.

Bir de veli değilim ben :D ve hatta kendim henüz öğrenciyim. İlkokuldayken öğretmen sınıfta beni azarlayıp kulağımı çektiğinde canımın acısından ziyade rencide edilmiş olmayı içimden atamazdım. Keşke annem o öğretmene EŞŞŞŞEKK gibi özür diletseydi

Favori çekiştirmek mi? Ya ne kadar acır o yazık yavrum ya , öğretmenmiş ne biçim öğretmense terbiyesiz insan.Nasıl el kalkıyor küçücük çocuklara , çok yaramaz öğrencilerim vardı sabırdır bu işin sırrı.Sabredince çocuk da yaramazlık yapmıyor ki.Pat kütle çocuğu sadece bastırırsın , doğru davranışı öğretemezsin.Öğretmen eksik bir öğretmenmiş maalesef.Neyse ki sınıf öğretmeni öyle değilmiş.

Bir de öğretmenler şikayet edilince bileniyor öğrenciye.Olgun davranmıyor bir çoğu.O yüzden şikayet etmeyi düşünüyorsanız sonrasında çocuğunuzla bol bol konuşun , çoçuğunuzun gözüne sokarak değil de fark ettirmeden psikolojik şiddet uygulamasın bu kez de şikayetin acısını çıkarmak için.Maalesef böyle çiğ öğretmenler de mevcut.

Gerçekten çok üzüldüm.Favori çekmek ne , neyse soğukkanlılıkla hareket edin yine de.Haklıyken haksız duruma düşmeyin.

Back
X