2 haftalığına çocuğu bırakmak..çok kötüyüm.

Benim yeğenim 2.5 yaşında kaldı bizde abimler 15 günlüğüne umreye gidip geldiler :) Hiçbir sorun olmadı bence güveniyorsanız bırakabilirsiniz ki 6 yaşındaki çocuk küçük değil anlatırsanız her şeyi anlayabilecek yaşta :)

Bence bıraktığın yerden eminsen bırak çocugunu, bu fırsat her zaman çıkmaz, sonra çok pişman olursun. Hem çocuklarla anneler bi şekide ayrı kalmalı bi süre ki alışsınlar, bu sizin ilkiniz olsun.

bence burada iki önemli nokta var
1-çocuğunuzun okula başlaması, 6 yaş elbette uygun bırakmak için ama okul deneyimi önemli bence, felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama sizin yokluğunuzu okulla ilişkilendirirse okuldan soğuyabilir.
2- eş rızası, eşinizi ikna etmeniz şart o da gönül rahatlığı içinde bu karara katılmalı birlikte gitseniz de çocuğu bırakıp gitseniz de eşinizin de içine sinecek bir karar verilmesi gerekiyor.

aile baskısını bilirim, aileme düşkünümdür onları kırdığımı düşündüğümde uykularım kaçar.
en hayırlı kararı vermenizi dilerim Allah yardımcınız olsun.

niye kaldıramasın canım. ben aylarca teyzemde anneannemde kaldım (mecburiyetten tabi yaşam şartlarının zor olması). 2 hafta çocuga tatil gibi bile gelir.

canım 2 haftadan ne olacak? 2 yıllığına mı gidiyorsunuz sanki?

tatlışa güzel güzel anlatın.

O yaştaki çocuklar neleri kaldırıyor, 2 hafta ayrı kalmak dert değil.

Eşinizin dolduruşuna gelmişsiniz. 2 hafta büyük bir süre değil abartmayın derim.

biraz abartmissiniz durumu. hele esiniz.

o gitmesin madem.
cocugunuz gitse kendisi de kosa kosa gidicek gibi de gorunuyor.
cok celiskili.
annen icin fedakarlik yapmani istemiyor.
cok garip.

eşiniz istemiyorsa gönülsüzse bence ikna etmeden gitmeyin sizin artık oluşturduğunuz bi aileniz var önceliğiniz onlar olmalı bence.. ki bunu eşine söylersen eminim oda anlıcaktır..ben gönlün olmadan gitmicem ama aklımda annemde kalıcak kendini benim yerime koy de.. çoçuğunuz küçük evet ama çok uzun bi zaman dilimi değil ...nasipse zaten gidersin ki inşallah gidersin o güzel duyguyu yaşarsın annecinle birlikte..

Benim eltim yurtdisina cikmak zorunda kaldi tam 5 hafta oglu 3 yasinda ben baktim,oglu beni cok sever benim de iyi bakacagimdan emin oldugu icin galiba pek umursamadi, 2 hafta cok rahat durdu ondan sonra babasini ozledi sizinse oglunuz 6 yasinda ve 2 hafta cok az bi sure bence gitmelisiniz ama sizi de anliyorum cocugunuzu kimseye emanet etmek istemiyorsunuz ben de olsam aynisini yapardim belki bilemedim simdi:KK64:

Annemin ilk haccı değil ve umreye gidebiliyor başka zaman. Ama biz küçükken orada yaşadılar. Yaşı daha 54, babam şu anda ben de müsaitken tüm aile ilk defa bir hac yapalım istiyor. eşim annen haccı bir kere yapmış, bizim için önemli bir şeyi bıraksınlar biz yapalım diyor. Ve bencillik de var biraz.

Bunu okuduktan sonra tamamen eşine hakverdim.
Başta annen ilk kez hacca gidecek sanıp üzülmüştüm ama annen zaten hacıymış.
Babanın bu kadar ısrar etmesini anlayamadım.
Belki eşin kendini hazır hissetmiyordur,belki dediği gibi kendi ailesi (sen ve çocuklarınız) ile gitmek istiyordur.
Belki senin ailenle giderse,kendi anne babası gönül koyacaktır.Hepsi olabilir.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla yazıyorum eşinin rızası yoksa gidemezsiniz dinen bunu iyi araştırın gitseniz dahi olacak olan ortada esinizle araniz çok bozulacak baska bir aile yakini görürse zor bir durum

2 haftaligina olabilir bence! Yarin birgun annenize bisey olursa cok pisman olursunuz! Esinizinde bu konuda anlayisli olmasi lazim. Esininde konusmalari cok sacma! Kendi annesi olsa 1 dakika bil dusunmezdi. Tabiki aileniz onemli esini cocugunu dusunmen lazim ama nebilim anne baba da baska. Hele annem agir hasta diyorsunuz! Bence hic dusunmeyin gidin! Esinizide zorlayin oda gelsin!

Back
X