2 haftalık evliyim kayınvalidem hergün görüşmek istiyor yalnız kalamıyoruz :(

eşinle konuş bu konuyu canım
eşini ikna et.ailesi çağırdığında o yorgunuz gelemeyiz vs desin yada gelmek istediklerinde farklı bahaneler bulsun
bu gel git olaynı daha mantıklı bir seviyeye indirin haftada bir gibi
belki onların bir art niyeti yoktur ama daha ince düşünceli olmaları gerekir.üstelik sen çalışan bir bayansın bunu da dikkate almalılar
önce eşine bu şekilde çok yorulduğunu hiç başbaşa kalamadığınızı evliliğinden birşey anlamadığını ailesini kötülemeden güzelce tatlılıkla anlat
gerisinide ona bırak sen hiç karışma o halletsin bu sorunua.s

Araya mesafeyi koyacak olan eşinizdir. o yüzden sakın şimdi musama gösterip susmayın. Tabi ki aile ilişkileri çok önemli gidip geleceksiniz birbirinize ama herşey tadında güzel. Eşinizle açık açık konuşun ve rahatsız olduğunuzu, ailesine değer verdiğinizi ama böyle giderse ilişkilrinizin yıpranacağını, sizin ikinizinde özel bir hayatı olduğunu ve kendinize zaman ayırmanız gerektiğini tatlı bir şekilde ve ailesini kötülemeden anlatın. Gerekirse tavır yapın ve hatta özellikle onlarla görüşmek zorunda kaldığınız günlerde eşiniz size yaklaşmak isterse yüz vermeyin. ve ya da o zamanlarda eşinize gizli gizli seninle çok güzel planlarım vardı, ama hepsi suya düştü gözün aydın gibi şeyler söyleyin. Zamanla oda anlayacaktır durumu.

Tek çözüm eşinde halletmen olayı.. şimdi ailelere laf etsen kötü gelin olursun.. sen kendını öne sürmeden eşini öne sürerek hallet..
eşinin halletmesinide istiyorsan tek yapman gereken biraz işve cilve.. adamda yanlız kalmak isterse bir şekilde o evin boş kalmasını sağlar.

eşinin ailesine pessss pes ki pes yani nekadar anlayışsızlar ya eşine desene evlendik bi başbaşa kalamadık ne istiyo ailen bizden valla bende sinirlendim şimdi canım sen eşine tavrını belirt yeni gelinsin kötü sen olursun ama eşin durumu düzeltebilir yok sabak kahvaltıları gelenek bilmem ne sanki kımsenın geleneği yok bi onların var

bence açıkça söyle..çünkü üğstü kapalı mesajlar verilmeye çalıştığında da anlamıcaklar..zaten hep böyyle başlıyor kötü biri gibi görünmemek için alttan alıosun..sonra iyice sarpa sarıyor işler..açık ve sakin bir dille kırmadan..anne kusura bakmayın sizide kırmak istemiyorum ama biz daha yeni evliyiz ve eşimle başbaşa kalmaya ihtiyacımız birlikte zaman geçirmey ihtiyacımız var de...kızacak alınacak..ama em
n ol unutulacak bu kızgınlık..çünkü küs kalmaya cesaret edemez yoksa sizden uzak kalacağını bilir ve daha dikkat eder hareketlerine..yani benim en sinir olduğum şeyde bu..kendi ailemize karşı bu kadar ince eleyip sık dokumuyoruz.. birşeyi kabul etmiosak direk söyleyebiliyoruz..veya arkadaşımıza eşimize dostumuza..yani kimse kusura bakmasın kayınvalideyede bunlar söylenebilmeli..birde genelde kayınvalideler kayınpederleride dolduruyor..belki kayınbpederin gitmek istemiyor okadar geç saate kadar oturmak istemiyor ama bilirsiniz kadınlar butür konularda baskın çıkar..eğer kayınpederin anlayışlı bir insansa direk onada söyleyebilirsin. ki kayınvalideni kontrol altına alabilsin..

herhangi bir şeyi biri kırılmasın incinmesin aman kötü olmayım diye yapmaya başlarsan eğer ilerde bu senin"görevin"haline getirilir.muattabın kim olursa olsun.halbu ki sen o davranışları İYİ olmak kötü olmamak adına o anlık bir kaç kezliğine yapmışsındır

ben kayınvalidemle aynı sitedeyim bizden sonra geldiler onlar ilk geldiklerin de sık gider yardım ederdim.baktım bu bi görev halini almaya başladı mesafe koydum.şimdi hafta içi 1-2 kez tek başıma hafta sonu da eşimle gideriz o kadar.üstelik ben çalışmıyorum.artı çalışmasan dahi eşinin ailesi ile sık sık görüşmen lazım die bir kural yok.sonuçta sen çalışmasan dahi yine bi pazarınız olcak baş başa kalabileceğiniz

yani olaylar hep aynı laflara kadar..inanamıyorum:) aynı olan bir konuda kız anne babalarının olağan üstü anlayışlı halleri..yani anlamıyorum..sadece bir uzuvmudur..durumu değiştiren taşınan can aynı değilmidir.anlmadım yaaa:)))

gerçekten zor bir durum...
bende ilk zamanlar yaşadım... onlar gelmiyordu ama hergün çağırıyorlardı.... yemeğe gelin diye... gidince bu sefer çaydı, bulaşıktı. geç saate kadar kalıyorduk.....ayrılırkende de arkamızdan hemen gözleri doluyordu....
ben yadırgamadım...tabiki zor olucaktı....ama bir süre sonra düzene girdi... tabi ki bunda eşiminde payı var... ben hiç bir yorum yapmadan eşim gelemeyiz der konuyu kapatırdı.... onlarda alıştı artık.. hafta da bir gidiyoruz iki aileyede.... ayda 1 de kalıyoruz.... herkes halinden memnun...
bence sende rahatsızlığını biraz da kadınlığını kullanarak dile getir.... başbaşa olduğunuz akşamlar kocana süprzler yapki eşin senle başbaşa kalmak için çabalasın....
ve biraz sabret canım.... eminim zamanla düzene giricektir...

bence kayınvalideler ilk başta paniğe kapılıyor
aman oğlumu elimden aldı aman bidaha göstermez soğutur bizden filan diye
tabii bu gidip gelmeler kopmamaya çalışmalar bu yüzden
zamanla öğrenir oğlunun elinden gitmediğini ama bu sırada olan size olur
tavrınız koyun diycem ama eşiniz sanırım biraz anacı
sabır diliyorum size...

allah kolaylık versin cnm ya o ne öle her akşm herakşm allah sabır versın sana ama birazcık hissetirmeye çlş eşine de bu akşm başka yere gidek de annesi gilden olduğu kdr uzak durmaya çlşş ayy allah kolylık verısn sana

sen kendi kendine birşey yapamazsınki eşininde istemesi lazım mesela annesine güzel bir dille anlatabilir biz yeni evliyiz biraz eşimle yalnız kalmak istiyorum diyebiliri bence sen eşinle konuş canım

bence bu işi eşin halletmeli:hulya:
bu durumdan o rahatsız değil mi ?
hiç başbaşa kalsaydık bugünde evimizde otursak demiyor mu ?
o bu durumdan memnunsa geçmiş olsun sen bişey desen adın kötü geline çıkar
kötükedihüso
bende 2,5 aylık evliyim balayından döndük iznim devam ediyordu
hergün çat kapı kayınvalidem geliyor
evler yakın gelirken geçerken gelip duruyor eşime tlf.ediyormuş (o başlamıştı işe )
evde mi diye başkmışım zil çalıyor kayınvalide bir oldu iki oldu
dedim eşime beni neden aramıyorda seni arıyor madem sana söylüyor sende bana haber ver belki evde değilim,belki banyodayım ya da bilmemne
eşim yine bir şey dememiş galiba.... bir akşam üstü pazar günü tam banyodan çıktık bornozla dolaşıyoruz zil çaldı
eşim bu kim yaa falan derken bir baktı ki camdan kayın validemle kayınpeder çaya geldik diye kapıda ben hemen odaya gittim giyinmeye eşim gitti kapıya,biraz sonra
kendisi geldiaklinialirimsmile
noldu dedim annem babamda olsa öyle vakitli vakitsiz haber vermeden gelemez
çarşıya gidecektik dedim gönderdim dedi
üzüldüm aslında kapıdan döndüler diye ama bir yandanda yeni evlinin evine pat diye gidilmeyeceğini gösterdiği için sevindim:icecream:ve bir dahada o oldu.
yani demem o ki bu işi ancak eşin çözebilir kaydirigubbakcemile5

iyi güzel eşinle hallet diyorsunuz da eşiyle halledemeyenlerede bi akıl verin:) ben desem eşime diycekki aaaa gelicekler tabi dahada neler annesi tam hasta babası yok eşim sanki onun herşeyi yanımda saatlerce sarılmalar öpüşmeler el ele tutuşmalar ben ne yapım peki başka oğluda var ama ona öle davranmıyor.anlayamıyorum çözemiyorum bazen diyorum hata bendemi diye yanlışmı düşünüyorum diye çok mu bencilim diye sizi görünce hayret ediyorum bizim bize özel bi hayatımız yok 2 mizde eşimde bende meslek sahibi eğitimli insanlarız ama sorunu çözeömeyiz ben eminimki bir kelimem bizi boşanmaya götürür bana da bir akıl verin onun dışında her şey normal ama kaynana problemi çok büyük ben hiç belli bile edemiyorum akıl verin lütfen ne yapım....

kaydirigubbakcemile3hay allahım yarabbim yaa allah size sabır versin.
ben olsam belli ederim valla.gider bende öperim kocamı:)
sinir oluyorum ana kuzusu erkeklere
çok şükür bu konuda rahatım yaaa
kocam annesini görmese bile özlemez pek

evet brck haklısın canım bende evlenmeden önce nefret ederdim ama inan başına geçince insanın bişey yapamıyor...elindende bir şey gelmiyor...sen kaç senelik evlisin canım...

bende 2.5 yıl ilk zamanlar pek zoruma gitmiyoru ama şimdi çok hafaya takıyorum bu durumu psikolojim bozuldu ben biliyorumki kaynanam eşime deseki bu gece benimle uyu diye uyur sormaz bile bana

arkadaşım sen tek kelime bile rahatsızlığını söylemezsen eşin nasıl bilebilir ki sıkıntı olduğunu? sen sustukça o sorun olmadığını her şeyin güllük gülistanlık olduğunu sanacak öyle sandıkça da bu sorun sürecek.
her şeyin başı tatlı dil uygun bir zamanda eşinle sohbet ederken biraz cilveyle biraz şakayla "özel hayat" istediğini söylersen çok büyük ihtimalle en azından bir miktar farklılık görürsün...bayanssulusmile her şey çözülür hayat toz pembe olur demiyorum ama gelişme olacaktır kartlarını akıllıca kullanıp da sorununu çözemeyen kadın olacağına ben inanmıyorum şahsen aklinialirimsmile

b-i-o haklısın canım benim zamanında ben bunu yaptım ama ters tepki aldım şimdi tekrar aynı şeyleri yaşayıp üzülmek istemiyorum nasıl yaklaşıcam tekrar bilemiyorum ya of ya bu kaynanalar niye böyleki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…