2 haftalık evliyim kayınvalidem hergün görüşmek istiyor yalnız kalamıyoruz :(

bizimki tam bir ana kuzusu annesiyle ilgili düşüncelerimde çok ön yargılı desemki annen bugün niye geç kalktı hastamı gibisinden o hemen şöyle diyor ne var annem geç kalkamazki ne kadar bu kadar koruma kalkanlar var anlamıyorum psikolojik bi durum sanırım annenin saçmalıklarından kaynaklanıyor bence de 33 sene onu büyütmüş bu düşünceleri ona aşılamış anladınmı arkadaşım bilinçaltı benim buna inmem çok zor uzman yardımı gerek bunuda asla eşim kabul etmez biliyorum işim zor anlıycan eşimide kaybetmek istemiyorum....

Kardelencim, canım sukut arkadaşın konusuyla senin konun karıştı gibi oldu sanki.
Yazılan yorumları net takip edemiyorum.
Keşke sen de sıkıntını başka topikte anlatsan canım da ordan
devam etsek senle. olumunekankayizsmile

2,5 senedir ana kuzusu bi adam düzelemediyse bidaha hiç düzelmez...
anlamıyorum neden evleniyolar ozaman?

bizim fikrimiz eşiyle çözebilenlerden yana
üzgünüm ama sizin sorununuz eşle çözülcek cinsten değil
anladığım kadarıyla eşiniz çok sert ve size laf düşürmeyen biri
kusura bakmayın da bunu ne eğitim çözer ne de başka birşey bu kişiliktir,karakterdir.
ayrıca ''ben desem eşime diycekki aaaa gelicekler tabi ''
demişsiniz ya biz hiç gelmesin demiyoruz elbette gelecekler
kendi şahsıma konuşayım misafiri severim çok da mutlu olurum
ama sık sık veya vakitli vakitsiz geleni değil yasakkelime

herşeyin bir usülü adabı vardır.:1closedeyes:
arar kabul edilir buyurur gelir yerimseniben

deneyip ters tepki aldıysan sorun kaynananda değil eşinde arkadaşım. tamam temelinde kaynananın yaklaşımı yatıyor ama sen konuştuktan sonra bir şey değiştirmiyorsa artık kaynanandan çıkmış iş hiç kadını suçlama

Bu kadar içli dışlı olmayı hiç sevmiyorum,
insanda biraz düşünce olacak canım.
yeni evliler olayını da geçtim,çalışan insanların hergün hergün gece yarılarına kadar
misafir ağırlaması ne saçma.
yani belli ki art niyetle yapmıyorlar ama can sıkıcı bir durum gerçekten..
madem onlar düşünemiyorlar,sizde kırmadan
müsait olmadığınızı,sabah kalkmakta zorlandığınızı,
mümkünse bu ziyaretlerin sadece Pazar hariç hafta sonları olmasını,
bazı akşamları eşinizle yalnız geçirmek istediğinizi
kayınvalidenize kibarca söyleyin
...

Okurken fenalaştım arkadaşım ya... Bu nasıl birşey. Takdir edilecek insansın hala sabır edebiliyorsun ya...Konu onları istememek sevmemek saymamak değil ki neden anlamıyor bu erkekler.
Aynı tavrı senin ailende sergilese değil eşin sen bile rahatsız olursun yeri gelince.
Bu biraz da saygılı olmakla ilgili sonuçta. Bu saygısızlığı kim yaparsa yapsın insan tepki vermekte haklıdır bence. Bunu eşine bu şekilde aktarmayı dene. Aİlesine karşı bir ön yargı sezmesin.
Genel olarak onunla yalnız kalmak istediğini iyice anlaması lazım...

benim eşimin tarafıda öyle sürekli gelinsin gidilsin gelin yabancı çekinmek diye bir şey yok
ilk zamanlar bizdede aynı şeyler yaşandı hep gelindi bizde çağırıldık gitmek istemedim ben
birazda toplumda soğuk dururm e onlarıda sevmeyince iyice belirginleşti budurumum şimdi ne gelen vaarr ne giden bende yeni evliyim eşimle her dakikayı beraber geçirmke istiyorum
bazan laf atıyolar hiç görüşemiyoruz bende diyorumki nasip kısmet ee ali çalışıyo bende yanlız gelemiyorum öyle kalıyolar hiç bişe diyemeiyolar

içsıkıcı bi durum, sanırım iş eşinde biter onunla yalnız kalmak istediğini beraber vakit geçirince daha çok mutlu olacağınızı bi şekilde anlatmalısın, ben olsam ailesinede (en azından kayınvalideme )eşimle yalnız kalmak istediğimi kibar dille söylerdim.

evet haklısınız arkadaşlar benim durumum biraz karışık ben çok suskun sayılmam ama bu konuda susmam gerekiyor inanın bana. bütün kabahat kaynanamım hiç kimse aksini iddia edemez.ben mantıklı bir insanım bunu görebiliyorum kıskanıyor kadın zaten beni evlenirkende pek istememişti oğlum istiyor olsun tavırları yani anlıycanız karşımda zır cahil kıskanç egolarına yenik bi kadın ve onun anne kuzusu annem ne derse doğrudur annem çok çile çekmiş çok sıkıntılı bir yaşamı olmuş ben annemin yüzünü güldürücem diye düşünen ve merhameti bence eşinin sevgisin önüne geçen bu durumu ayırt edecek psikolojiye sahip olamayan bir evlat soruyorum size bu durumda benim ne kadar söylersem söylemelerim veya dayatmaların geçerli olabilirmi.çok sıkarsa bırakıp gitmeme lazım ne yapabilirim bu durumda allahtan başka kimse yardım edemez bana çözülür gibi değil bence.dua edin arkadaşlar benim için.

arkadaşlar ayrıca ben burda yeniyim nasıl konu açıcam bilmiyorum arkadaşım başka topikte konuşalım demiş ama nasıl açıcam bana anlatabilirmisiniz.

ben de 17 günlük evliyim, (bnu yazacağımı hiç düşenememiştim bu arada) evlendikten iki gün sonra kayınvalidemlere gittik bir sonraki gün annemlere niye bu kadar çabuk gittiniz derseniz biz balayına ikinci hafta gittik sonrasında ise işe başlayacaktık ,sevindiler erkenden bizi görünce her iki tarafta böylece el öpme merasimleri başladı, konuya gelirsek herşey sende bitiyor cnm eşinle konuşman gerekiyor ben de kayınbabamın srekli eşimi aramasına sinir oluyorum sanki kız babasıyahu, halbuki arkaadn bir erkek çocukları var,hergün arar herşeyi anltr ,ya da hal hatır sorar, tamam bunda bişi yok ama , benim ailem bile beni bukadar çok aramıyo,kızım yeni evine alışsın işine alışsın diye,insanların anlayışlı olmaları lazımbu konularda, Allah yardımcın olsun güzelim:)Mutluluklar bu arada

bizimkilerde aynı şekilde.nişanlıyken her pazar eltimin ya da genelde kaynanamların evinde kahvaltı yapılırmış.bana da bunu söylediler.sesimi çıkarmadım.eltimin evi ayrı olmasına rağmen ben evlenene kadar yeme içme birlik gibiymiş.birde görümcem 2 çocuğuyla kaynanamlatda kalıyor.kışın kaynanamlarda kalacakmışız doğalgaz çok yanmasın diye.eltimler öyle yapmış.görümcemin ilk çocuğuna eltim bakmış 2. sine ben bakacakmışım.hatta ilkini kaynım ikincisini de eşim evlendirecekmiş.sustum sadece.

evlendim.ilk gün eşim kaynanamlara çıkmak istemedi. 2 gün sonra çıktık suratlar 5 karış.pazar günleri kahvaltılarında ise oraya çıkmamak için geç kalkıyorum ve geç kahvaltı hazırlıyorum.hatta artık eşim çıkmak istemiyor.çocuk konusunda kimse bakamayacağı çocuğu doğurmasın dedim.eğer çocuk bakacaksam kendi çocuğuma bakarım dedim.görümcem artık evime uğraamıyor.evlilik konusunda herkesin anası babası var.hatta dayılarından evvel anneannesi,büyükbabası dedesi var dedim.daha konu da açılmıyor.
evim varkende çıkıp curcuna gibi bir evde kalmam.doğalgazda da istediğim kadar yakarım.kimseyi ilgilendirmez .
bence tavrını koy.onlar sizi anlamazlar.onlardan yani kaynananlardan anlayış bekleme.zaten anlayışlı olsalardı yeni evlilere böyle yapmazlardı.senin yapacağın tavrını koymak ve hatta hissettir.çalışmanı bahane et.uykulu davran.eşimle geçireceğin en iyi zamanları ziyan etme.

Son düzenleme:
Şimdiden tavrınızı, isteklerinizi, eşinize ve karşı tarafa hissettirmezsiniz,
sonra çok geç olur, çektiğinizle kalırsınız.

bu insanlar hic yeni evli olmamislar mi ya benneyaptımki
ayip denen bisey var canim:umursamaz:

en güzel caglariniz kaynanalar yüzünden heba olmus resmen
esinle konus tavrini koysun.. ne zamana kadar devam edicek bu böyle

valla simdiden resti cekmezsen ilerde olucaklarin sorumlusu sen olursun :1closedeyes:

şimdi mesafe koysan bi türlü,koymasan başka türlü.eşinle konuşsan bile eşin annesine konuyu izah edebilecekmi bakalım.anne bundan sonra bize daha az sıklıktamı uğrayın diyecekbenneyaptımki dese bile senden bilmeleri ihtimalide yüksek,'gelin bizi evinde istemiyo' diyebilirler.baştan onların kendilerinin düşünmeleri gerekirdi tabi bu çocuklar daha yeni evli,öyle zırt pırt evlerine gidilmez diye.aman ya,çok fena bu durumlar.hep 'o kırılmasın bu kırılmasın ben katlanayım susayım çekeyim' durumu.

Canım eşin göz yummasa böyle yapamazlar...
Eşin o yolu veriyor demekki...

olan sana olur.bence konışmak yerine hal ve hareketlerinle anlat.kusura bakmasınlar da yeni evlileri başbaşa bırakmayıo düşünmeyenlere böylesi yharaşır.seni düşünmeyeni sen hiç düşünme...

bence işten gelince yemekten hemen sonra kayınvaldenler gelmeden işi pişirmeye başla zemuszemus
ama ağardan ağardan siz iş üstündeyken kayınvaldenler gelirrr.. ee bir.. iki ...üççç.. tabiki bu durum kocanı rahatsız ederr.. bu duruma çözüm arar diye düşünüyorumm .
sende biraz duruşunu belli et onlar geldiğinde sen çok uykum geldi erken kalkıyoruz yoruluyorum felan dee hatta gözlerin kapanır gibi yap.. oha yanii 12 ye kadar oturmak ne yaa..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…