2 haftalık evliyim kayınvalidem hergün görüşmek istiyor yalnız kalamıyoruz :(

canım benim ablamda senin durumundaydı.
ablam mesafesini her çağırdıklarında gitmeyerek birazda eşinin desteğiyle koymuştu.
kursa git ,evde iş yap kendine meşgale bul onla uğraşıyorum diye gitmessin
geldiklerindede çok yüz vermessen olur bu iş ablamdan biliyorumkaydirigubbakcemile2

sen kendnı kötü yapma gözlerinde beencede boşver.direkt eşinle muhattap ol.eşine anlat ilk zamnlarınızı basbasa gecrmek istedgnı ve bunn sizin hakkınız oldgnu,ailesini istedgni falan belırtecek tarzında bir konusma yapma ama ozman eşinde yanlış anlayabilir senı ve daha cok mesafeli ol onlarla. bukadarda düşüncesizlik olmaz cünkü.

Bazı aileler böyle malesef biz 4 yıllık evliyiz balayından döndüğümüz hafta eşimin annesi bize yakın biyerde olan teyzesinin kızına gelip 'gel seni kardeşimin kızı görmek istiyormuş tebrik edecekmiş 'dedi nasıl delirdiğimi anlatamam kız benim yaşımda ve evime tebriğe gelmiyor ayağına çağırıyorlar tabiki en kralından bir bahane uydurup gitmedim sırf ayıp olmasın diye bahane uydurdum ama eşimede açıkça söyledim dugunume gelmemiş biri beni ayagına tebrik etmeye cagırıyor gitmedim gitmemde dedim.Aile gerçekten çok önemlli bu kültür farklılıkları insanı çileden çıkarıyor ama ne yazikki aynı düzeyde insan bulduğunda ailesini seçme şansımız olmuyor.Eşimin ailesi köyde yetiştiği için hala kendilerini köyde zannediyorlar sürekli gelmek istiyorlar bunun bu duruma geleceğini daha ilkistemeye geldiklerinde anlamıştım ama eşimio kadar çok seviyorumki katlanıyorum daha doğrusu katlanmaya çalışıyorum ..baştan anladığımiçinde en başından beri mesafe koydum araya 2 saatlikyolda oturuyorlar bize ama biz bayramdan bayrama gidiyoruz aralarda sadece onlar arıyor ben aramıyorum hiç yaptığım doğrumu tabiki değil ama bazı insanlar bu şekilde davranmaya mecbur bırakıyorlar onun şimdi bile sürekli telefon açıpgeliyoruz diyorlar ama bizimdebir özel hayatımız var eşim çok yoğun çalıştığı için zaten birbirimize zaman ayıramıyoruz 1 günlük tatilimizdede hemen geliyoruz diyorlar bi süre geldiler durmadan daha sonra baktık olmayacak bahane üretmeye başladık şuraya davetliyiz evde yokuz vs gibi bi süre işe yaradı ama şimdi öyle bir durumdaki eşim geç gelicem eve bugun gece 11 de diyor 11den sonra geliriz gece diyorlar bu durumda olan bize oluyor kavga kıyamet bütün planlar hazırlıklar iptal ..ama bilmiyorlarki bu yaptıkları yüzsüzlük bizim aramızı açıyor..ben daha ne yapacagımı bilmiyorum bu kadar uzak bu kadar mesafeli durmama rağmen daha ne yapayım istemediğimi açıkça belli ettiğimde üzülecekler ama belli etmezsemde biz üzüleceğiz ..kısaca kızlar bu iş iki ucu çoklu değnek
Herkez malesef aynı sorunu yaşıyor yapacak çok birşeyimiz yok en azından görüp ilerde gelinimize damadımıza bu şekilde davranmayacağımızı öğrenmiş oluyoruzki bizden nefret etmesinler

böyle vıcık vıcık ortamları hiç sevmiyorum merak etme cnm sende patlarsın yakında büyükmüş falan demezsnnn.... büyük büyüklüğü yapmadıktan sonra küçük küçüklüğünü hiç bilmezmişş... eşini aracı tutma sakınn

Böyle devam edemeyeceğine bahse girerim

bi rahat bırakın insanları ya evlenince herkes aile oluyor işte herkes evinde mutlu olsun yerinizi bilin kayınvalideler....gelin olunca hep hizmet eden,evirip çeviren modunda olman lazım herhalde mantık bu....

Yenideevli olsan eskide evli olsan adı üstünde ev-li...
herkesin ayrı bir evi uvası var..
herkesin dinlenmeye uzanmaya rahatça konuşmaya vs. ihtiyacı var.
tmm eşinn ailesinide anlıorum çok hevesliller oğullarının mürüvetlerini görüşler belki sizi bir arada gördükçe mutlu oluolar ama
anlattıklarına göre bu kadarıda fazla...
insan ayağını uzatacak olu uzatamaz uzanacak olur uznamaz.
eşine böle söle..birde bazen de çok yorgun olduğunu başının ağrıdığını fln söle umarım eşin analayışa karşılar. herşey onda bitio çünkü...

görümcelerin varmış bence onlarla konuşurken laf aralarında sokuştur örn;geçen akşam siz gittikten sonra gece 2 de yattıım anca evi toparla duş al yat sabah uykudan ölüyodum açamadım gözlerimi hatta geçen akşam annemler (kendi annen)geldiğinde de öyle olmuştum oooff akşam misafirleri keşke anlayışlı olsa çalışırken çok zorlanıyorum,böyle hep msafir olursa işten ayrılırım gibime geliyo falan diye laf sok . işten ayrılma fikri kaynananın kulağına giderse kolay kolay uğramaz sana eee işten çıkınca oğlunun parasını yiyen bi gelini istemez heralde

pes diyorum bu kadarına canım ya hiç rahat bırakmamışlar mesafe koymassan kötü olur ama eşine bağlı bu biraz o menunmu durumdan

ayy gerçekten süpersin ya rahatlığına bayıldım keşke dedim bende senin gibi olabilsem

oyun oynayacaksın mutlu olmak için açık sözlü ol yani direk söylemesende kzım sana söylüyorum gelinim sen anla yapmaya çalş istersen
bnde yeni eveniyorum şimdiden başladm baştan sınır koymak lazm
ben eşimle çok açık konuşuyorum o yüzden yakın oturmuyoruz
ne onun memleketi ne benm memleketm.
mesela kaynananın yanında tlfla konuş birine anlatr gibi ev işlernden yorulduk çok geç saatlere kadr evi toplamaya çalışıyorum misafr ouyor gibi
tabi daha uygun üslupla ya da aynısını sen yap
senin aileni sürekli çağır eşin biraz rahatsız olsun anlasın ama göz yumma sakın böyle gder daha beter olur

tmm belki kendi adetleri olabilir ama bunlara körü körüne uycan dye bişey de yok onlar sizin ailenizin ibir parçasıysa onlarda sana ayak uydurcak

Boyle konulardan hep nefret ettim ama tam ortasına düştüm nefret ediyorum kadından nefret!!! Sırf kocamın hatrina dayanıyorum yaaa sabır

valla bende zamanında öyle diyordum mesafemide koydum fazlasıyla ama bazı insanlar yapısında varsa mesafe falan takmıyorlar istediğin tavrı koy yinede bildiklerini okuyorlar
sevmesemde saygı duymak zorundayım diyorum ben hep ama arada öyleçıkmaza sokuyorlarki gemileri yakasım geliyor
Birde küçük bir tavsiye evlilikde sen yaptın bende karşılığında bunu yaptım a girersen çok üzülürsün ve birşey elde edemezsin en dogru sey buraya kadar bu tahammul dedigin anda eş ile oturup konuşmak başka yolu yok çünkü eninde sonunda arayı serin tutabilecek tek kişi o(senin mutlulugunun bozulmaması için)

tavrını koymalısın bnce tatlım
ykksa her anında bunları cekersın
allh yardımcın olsun

Madem konu hortladı.

Geline soralım kaynananan yine size zırt pırt geliyor mu ? Durum nedir

bizimkiler yine geliyor..gelde çıldırma
ne tavır alacagımı sasırdım artık ins esimle aramın bozumasına sebep olmaz bu durum çünkü artık sabrımın en son noktasındayım

Okurken şiştim inanki ayrı şehirlerde olduğumuzdan ben bilmem bu akraba esaretini boş vaktin olduğunda arkadaşına gidiyomuş gibi yap,teli kapa,bugün uğramam gereken yerler var de..eşine de söyle seninle yalnız kalmak istiyorum canım anlasana gibisinden..karşı koyamaz belki..bikaç sefer böyle atlatsan eşin de hep seninle yalnız kalmak ister belki..2-3 haftada bir yine ziyaretleşirsiniz kayınvaldenlerle..bilemedim ki başka nasıl yapmak lazım eşinde bitiyo herşey çünkü

severek evlendik zaten kavuşmanın hayali var iki yıl beklemişiz,düğünden eve 4 de geldik uyuduk kaldık.kaynanamın akrabaları düğünümüz için yurt dışından gelmişler onları davet etmeliymişim yani evlendiğimiz günden bir gün sonra neyse tatsızlık çıkmasın dedim çağralım çay servisi yaptım gittiler gece 12 de.bir sonraki gün meleketten akrabaları gelmiş gidip alınacakmış eşimle giittik aldık ya sabır.o gelen akrabasınıda o akşam çaya çağırdık.evleneli 2 gün olmuş bide teyzesi felan var eşimin evimizden giderken yatmayın kahve içmeye gelicez diyolar.bizden artık dumanlar çıkıyor.durun daha bitmedi 3 gün sabah 9.00 akrabası gelmiş kapıma eşine söle kalksın bizi abimlere götürecek bende biz daha kahvaltı yapmadık dedim sonra yapar dedi.eşim kaldırdım eşim sinirinden dişi ağrıdı.açtı kapıyı ben kimseyi bir yere götüremem yol orda isteyen istediği yere gider dedi.ağlaya zırlaya gitti teyzesi felan ama suçlu kim oldu dersiniz biiiiiiiiiiiiiz eşim karı köylü oldu onların gözünde.şimdi benim en güzel günlerimi zehir eden bu insanlar insan mı acaba.taktıkları bir çeyrek keşke geri verseymişim defolup gitselermiş...ben yaştan cahildim o zamanlar onlar baştan....bir hafta sonra balayına çıktık bazı sebeplerden dolayı bilseydim hiç eve gelmez direk giderdim oyyyyyyyy oyyyyyyyyyyy

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…