2.kez bitişe geldik

icimdekibosluk

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
365
234
628
İstanbul
Evet, sevgili arkadaşlar. Son üç bayram bana zehir oldu. Konularından hatırlayanlar olur. 2.5 yıllık evlilikte bir kez mahkemeden dönmüştük. Sürekli tartışma, hakaret, aşağılama vardı. En büyük tartışma mevzumuz benim kıyafetlerimdi. Kültür farklılığı, hayata bakış açısı farklılıkları evliliğimizde şiddetli geçimsizlik yaratmıştı. Eşim tarafından sürekli psikolojik şiddet görüyordum. Neyse, yeni duruma gelirsek bayramın ilk günü annemlere bayramlaşmaya gidecektik. Giyindiğim ve daha önceden defalarca üstümde gördüğü elbiseyi, üstümdeyken parçaladı. Sabahtan zaten bir gerginlik vardı aramuzda. Kahvaltıya geç geldi, yarım yamalak yedi. Arefe günü zaten bayağı sinirlerimiz gerilmişti karşılıklı, feci ağlattı beni. Sabahı da elbisemi parçaladı. Ben de onsuz gittim aileme, tabii anlaşıldı bizimkiler tarafından. Biz nofmalde bayramın 2. Günü de onun memleketine gidecektik, uçak biletlerimiz bile alınmıştı. O da bensiz gitti ailesinin yanına ve onlar da anlamış oldu. Dün evime gidip eşyalarımın yarısını aldım. Eteklerimi ve bir elbisemi daha kesip yere atılmış buldum. Çok kırıldım, çok sinirlendim. İçim çıka çıka ağladım. Hem ağladım, hem eşyalarımı topladım. Sonra bizimkiler gelip beni aldılar. Şimdi babaevindeyim. Onunla hiç temasa geçmedim, dün annem aradı onu. Kızdı. Aynı şeyleri söyleyip durmuş. Kızın lafımı dinlese el üstünde tutarım gibisinden. Annem de her zaman dediği gibi benim açık saçık giyinmediğimden bahsetti. Şimdi arkadaşlar, şu aralar forumda çok konu açılıyor boşanma/ aldatma/ayrılma ile ilgili. Bayram çoğumuza uğramamış. Bana güç verecek şeyler yazın. Bilhassa boşanmış arkadaşlardan bekliyorum. Bu arada mesleğim var, çocuğum yok

Evet, sevgili arkadaşlar. Son üç bayram bana zehir oldu. Konularından hatırlayanlar olur. 2.5 yıllık evlilikte bir kez mahkemeden dönmüştük. Sürekli tartışma, hakaret, aşağılama vardı. En büyük tartışma mevzumuz benim kıyafetlerimdi. Kültür farklılığı, hayata bakış açısı farklılıkları evliliğimizde şiddetli geçimsizlik yaratmıştı. Eşim tarafından sürekli psikolojik şiddet görüyordum. Neyse, yeni duruma gelirsek bayramın ilk günü annemlere bayramlaşmaya gidecektik. Giyindiğim ve daha önceden defalarca üstümde gördüğü elbiseyi, üstümdeyken parçaladı. Sabahtan zaten bir gerginlik vardı aramuzda. Kahvaltıya geç geldi, yarım yamalak yedi. Arefe günü zaten bayağı sinirlerimiz gerilmişti karşılıklı, feci ağlattı beni. Sabahı da elbisemi parçaladı. Ben de onsuz gittim aileme, tabii anlaşıldı bizimkiler tarafından. Biz nofmalde bayramın 2. Günü de onun memleketine gidecektik, uçak biletlerimiz bile alınmıştı. O da bensiz gitti ailesinin yanına ve onlar da anlamış oldu. Dün evime gidip eşyalarımın yarısını aldım. Eteklerimi ve bir elbisemi daha kesip yere atılmış buldum. Çok kırıldım, çok sinirlendim. İçim çıka çıka ağladım. Hem ağladım, hem eşyalarımı topladım. Sonra bizimkiler gelip beni aldılar. Şimdi babaevindeyim. Onunla hiç temasa geçmedim, dün annem aradı onu. Kızdı. Aynı şeyleri söyleyip durmuş. Kızın lafımı dinlese el üstünde tutarım gibisinden. Annem de her zaman dediği gibi benim açık saçık giyinmediğimden bahsetti. Şimdi arkadaşlar, şu aralar forumda çok konu açılıyor boşanma/ aldatma/ayrılma ile ilgili. Bayram çoğumuza uğramamış. Bana güç verecek şeyler yazın. Bilhassa boşanmış arkadaşlardan bekliyorum. Bu arada mesleğim var, çocuğum yok
Meslegin var cocugun yok bu durumda cok avantaj saymalisin bunu.
Kocana soyleyecek cok sey var tabi ki ama ben sana tek bir sey soyleyecegim:
Tek bir hayatin var. Mutsuz olmak icin evlenmiyoruz. Bu tek hayatta seni mutlu edecek adami bul.

Böyle adamlara uyuz oluyorum. Karısına bi elbise için hayatı zindan eder ama gider elin açık saçık kadınlarına ağzı aka aka bakar. Neden istemez karısının istediğini giymesini kendi ahlaksız olduğu için! Kendi gibi erkekleri bildiği için.
Üzerindeyken kıyafeti parçalaması hanzoluk tamamen. Düzgünce söylesene rahatsızsan ama daha önce giydim demişsin neydi yani amacı. Aranız zaten limoni olduğu için sinirini çıkarmış. Bence iyice düşün taşın. Bide bizde mahkemeden döndük benim suçum tamamen dönmemeliydim, pişmanım. Şuanda da boşanıyoruz. Yani bi kere bu noktaya gelindi mi bidaha düzelmiyor, düzelmicekte sadece ömründen gidicek. Çocukta yok nasılsa, Allah hakkında hayırlı olan kararı vermeni nasip etsin.

Mesleginizi bu dangozu cekmek icin edinmediniz herhalde.
Cocugunuz yok, aileni destek, mesleginiz var bosanin kurtarin kendinizi.
geçen yıllarıma üzülmüyorum. Yaşanması, öğrenmem gerekiyormuş. Yaşadım ve öğrendim. Babaevine dönmek zor geliyor. Biz daha yeni yeni evimizi kurmuştuk, çünkü yurt dışunda çalışıyor eşim. Burda ev açmamıştık.ben yurt dışında olmadığım dönemlerde annemlerde kalıyordum. Evi alıp eşyaları döşeyeli inanın iki üç ay oldu olmadı. Daha siparişi verilmiş bayramdan sonra gelecek olan mobilyamız vardı. İçimde yaşayamadıklarım dağ oluyor düşündükçe. Evcimen bir insanım, 2.5 yıllık evlilikte kiralık evim bile olmadı. Kadar hevesliydim ki , her şeyiyle içime sinen bir evim olmuştu. Eşimle bu evde sadece 1 hafta yaşayabildik, o 1 hafta yine gösterdi bana kim olduğunu. Hiç ev filan almasaydık diyorum bazen

Böyle adamlara uyuz oluyorum. Karısına bi elbise için hayatı zindan eder ama gider elin açık saçık kadınlarına ağzı aka aka bakar. Neden istemez karısının istediğini giymesini kendi ahlaksız olduğu için! Kendi gibi erkekleri bildiği için.
Üzerindeyken kıyafeti parçalaması hanzoluk tamamen. Düzgünce söylesene rahatsızsan ama daha önce giydim demişsin neydi yani amacı. Aranız zaten limoni olduğu için sinirini çıkarmış. Bence iyice düşün taşın. Bide bizde mahkemeden döndük benim suçum tamamen dönmemeliydim, pişmanım. Şuanda da boşanıyoruz. Yani bi kere bu noktaya gelindi mi bidaha düzelmiyor, düzelmicekte sadece ömründen gidicek. Çocukta yok nasılsa, Allah hakkında hayırlı olan kararı vermeni nasip etsin.
Amin sağ olasın. Bence de bir kez mahkemelik olunduysa er geç o noktaya geliniyor tekrardan. Ben, büyüklerin konuşmalarına kulak vererek ve ilerde neden bir kez daha denemedim pişmanlığını yaşamamak için, duygularımın da ağır basmasıyla mahkemeden dönmüştüm. Aradan 1 yıl geçti, güzel günlerimiz oldu ama kavgalarımız da arttı.

Ortada bir evlilik yok ki eşiğinden dönülsün.

Adam sizi olduğunuz gibi kabul etmiyor ve bunu açık açık annenize söylemiş. Benim istediğim gibi olsaydı el üstünde tutardım ne demek tablo mu bu yahu ! Hepsini parçalamadan, yırtmadan kıyafetlerinizi alın adam deli ne yapacağı belli olmaz.

Ev eşya yaşanmışlıklar vs vs... İnan hiç bir şey umrunda olmasın kendinden başka. Hele de destek veren ailen varsa. Boşanmak zor asla kolay diyemem. Ben aldatıldığım için boşandım ama bir gün bile pişman olmadım çok şükür verdiğim karardan.Seninde pişman olacağını düşünmüyorum.

Mesleğin var.
Çocuğun yok.
Saygısız bir kocan var. ( onun isteklerini yaparsan kocan el üstünde tutarım demiş ama hiç inandırıcı değil)
Sence ne yapmalısın?

boşa gitsin konuşmasına şans bile verme allah elbet çıkartır.işin varmış ailen var arkanda duran ileride gönlüne göre seni böyle sevecek üzmeyecek bir eşinde olur hayatından çıkarttına dua edersin .

Valla adama her şeyi söylemiş arkadaşlar
Taş arabası bu adam
Ne giydin de parçaladı yahu.

Neydi yani bu kıyafet.
Milletin kafa bana tuhaf geliyor ya
Bende kıyafeti merak ettim ne olabilir üstünde parcaliyacak kadar cicişlerin giydikleri gibi bişedir dicemde bu kafada bi herif diz üstü diye bile yapmış olabilir

Sakın o eve dönmeyin.
Kalan eşyalarınızı almak için giderseniz de tek başınıza olmayın asla. Bence onları da bırakın, canınızdan kıymetli değil.

Bakın şiddetin dozunun aratarak devam ettigini gösteren örneklerden birisiniz.
Önce saygısızlık, sonra psikolojik şiddet, hakaretler ve aşagılamalar, sonra da üzerindeki elbiseyi parçalayarak fiziksel şiddete dogru yönelmiş. Bunun bir sonraki aşaması sizden hırsını alamadıgı her saniye yine şiddete başvurmak olacaktır muhtemelen.
O yüzden son bir kez konuşalım derse dahi asla gitmeyin, bundan sonra onun tek muhatabı avukatınız olmalı.

Bende kıyafeti merak ettim ne olabilir üstünde parcaliyacak kadar cicişlerin giydikleri gibi bişedir dicemde bu kafada bi herif diz üstü diye bile yapmış olabilir

Konunun içeriginin degişmesini istemiyorum ancak kadının giydigi kıyafet gerçekten önemli degil.
İsterse don atlet çıkmak istesin, üzerindekileri parçalayamaz. Sırf begenmiyor, istemiyor diye karşısındaki kişiye hiçbir şekilde şiddet uygulayamaz.
Beğenmiyorsa kabullenemiyorsa boşanacak, bu kadar basit.

Kadının üzerindeki kıyafeti her sordugumuzda -eşine hak vermek istemeseniz de- dolaylı yoldan böyle bir durumun olabilirligini konuşmuş oluyoruz, eşinin haklılıgını sorguluyor oluyoruz.
Şiddet var mı? Haksızdır, bu konu bu kadar net.

Konunun içeriginin degişmesini istemiyorum ancak kadının giydigi kıyafet gerçekten önemli degil.
İsterse don atlet çıkmak istesin, üzerindekileri parçalayamaz. Sırf begenmiyor, istemiyor diye karşısındaki kişiye hiçbir şekilde şiddet uygulayamaz.
Beğenmiyorsa kabullenemiyorsa boşanacak, bu kadar basit.

Kadının üzerindeki kıyafeti her sordugumuzda -eşine hak vermek istemeseniz de- dolaylı yoldan böyle bir durumun olabilirligini konuşmuş oluyoruz, eşinin haklılıgını sorguluyor oluyoruz.
Şiddet var mı? Haksızdır, bu konu bu kadar net.
Öyle bir yazmışsınız ki sanki açık giydiysen haketmissindir demişim gibi okurken insan ister istemez merak ediyor onu belirttim çok duyarlisiniz mersi.

Back
X