- Konu Sahibi icimdekibosluk
Evet, sevgili arkadaşlar. Son üç bayram bana zehir oldu. Konularından hatırlayanlar olur. 2.5 yıllık evlilikte bir kez mahkemeden dönmüştük. Sürekli tartışma, hakaret, aşağılama vardı. En büyük tartışma mevzumuz benim kıyafetlerimdi. Kültür farklılığı, hayata bakış açısı farklılıkları evliliğimizde şiddetli geçimsizlik yaratmıştı. Eşim tarafından sürekli psikolojik şiddet görüyordum. Neyse, yeni duruma gelirsek bayramın ilk günü annemlere bayramlaşmaya gidecektik. Giyindiğim ve daha önceden defalarca üstümde gördüğü elbiseyi, üstümdeyken parçaladı. Sabahtan zaten bir gerginlik vardı aramuzda. Kahvaltıya geç geldi, yarım yamalak yedi. Arefe günü zaten bayağı sinirlerimiz gerilmişti karşılıklı, feci ağlattı beni. Sabahı da elbisemi parçaladı. Ben de onsuz gittim aileme, tabii anlaşıldı bizimkiler tarafından. Biz nofmalde bayramın 2. Günü de onun memleketine gidecektik, uçak biletlerimiz bile alınmıştı. O da bensiz gitti ailesinin yanına ve onlar da anlamış oldu. Dün evime gidip eşyalarımın yarısını aldım. Eteklerimi ve bir elbisemi daha kesip yere atılmış buldum. Çok kırıldım, çok sinirlendim. İçim çıka çıka ağladım. Hem ağladım, hem eşyalarımı topladım. Sonra bizimkiler gelip beni aldılar. Şimdi babaevindeyim. Onunla hiç temasa geçmedim, dün annem aradı onu. Kızdı. Aynı şeyleri söyleyip durmuş. Kızın lafımı dinlese el üstünde tutarım gibisinden. Annem de her zaman dediği gibi benim açık saçık giyinmediğimden bahsetti. Şimdi arkadaşlar, şu aralar forumda çok konu açılıyor boşanma/ aldatma/ayrılma ile ilgili. Bayram çoğumuza uğramamış. Bana güç verecek şeyler yazın. Bilhassa boşanmış arkadaşlardan bekliyorum. Bu arada mesleğim var, çocuğum yok