2.kez bitişe geldik

Böyle adamlara uyuz oluyorum. Karısına bi elbise için hayatı zindan eder ama gider elin açık saçık kadınlarına ağzı aka aka bakar. Neden istemez karısının istediğini giymesini kendi ahlaksız olduğu için! Kendi gibi erkekleri bildiği için.
Üzerindeyken kıyafeti parçalaması hanzoluk tamamen. Düzgünce söylesene rahatsızsan ama daha önce giydim demişsin neydi yani amacı. Aranız zaten limoni olduğu için sinirini çıkarmış. Bence iyice düşün taşın. Bide bizde mahkemeden döndük benim suçum tamamen dönmemeliydim, pişmanım. Şuanda da boşanıyoruz. Yani bi kere bu noktaya gelindi mi bidaha düzelmiyor, düzelmicekte sadece ömründen gidicek. Çocukta yok nasılsa, Allah hakkında hayırlı olan kararı vermeni nasip etsin.
Kesinlikle katiliyorum nerede karısına kızına baskı yapan hayatını zindana çeviren biri varsa kendi pis düşüncelerinden yapıyor
Her erkeğin kendi pis zihniyetinden oldugunu düşünüyor

Ben evlilikte fedakarlıkta bulundum. Örneğin 1 yıl ücretsiz izin alıp onun çalıştığı ülkeye gittim. Dilim yok, tek bir tanıdığım yok... Çoğuna göre büyük bir risk. Fedakarlık değil midir bu? Yurt dışında eşimden başka gördüğüm insan sayısı iki veya üçtü. Onlarla da her gün görüşemiyırfuk. Ne sinemaya gidebildim ne tiyatroya ne konsere. Dil sorunum vardı çünkü. Günlerim evde, tv başında geçti. Evliliğin 2. Yılı ben yurda döndüm o ise orda kaldı. Millet her yere eşiyle giderken ben hep tektim. Hasta oldum tektim, ameliyat oldum tektim. Bunlar da fedakarlık değil midir? Evlendim 2.5 yıl oldu ve hala babaevinde kalıyordum. Ev açmamıştık. İlk sene dışardaydık, 2.sene de ya ben gittim ya o geldi. Kim ister ki 2.5 yıllık evliliğinde kurulu bir düzenşnin olmamasını? Bu da bir fedakarlık değil midir? Kazandığı paranın hesabını sormadım. Kardeşlerine düzenli yardım yapıyordu. Hiç ses etmedim, çocuklar öğrenci abileri de iyi kazanıyor diye hiç karışmadım. Hatta destekledim, yerinde olsam ben de üstlenirim kardeşlerimin okul masraflarını dedim. Bu da bir fedakarlık değil midir?
Ben de onu diyorum canım. Burada sadece kadın fedakarlık yapacak diye bir mantık oluşturulmuş. Yukarıda anlattığın her şeyi yapıp bir de üzerine giydiklerin konusunda diken üzerinde olacaksın. Bir de yanılmıyorsam keyfi oruç tutmamana da kızıyordu bu senin koca...

Ben de onu diyorum canım. Burada sadece kadın fedakarlık yapacak diye bir mantık oluşturulmuş. Yukarıda anlattığın her şeyi yapıp bir de üzerine giydiklerin konusunda diken üzerinde olacaksın. Bir de yanılmıyorsam keyfi oruç tutmamana da kızıyordu bu senin koca...
Evet oruç meselesi de vardı. Hatırladım hatırlamaz olaydım. Bir gğn hem midem kötüydü( çünkü kavga etmiştik üzüntüden midem ağrıyordu ) sahura kalkamamıştım. Haliyle o gün oruç tutabileceğimi sanmadım ve ekmek aldım ağzıma. Bunu görünce bana : ' yoksa sen bana kızıp orucunu mu bıraktın?' Demiştin. Sınra da benim din anlayışımı sorgulamıştı. Keyfi tutmasamm oy oy Allah korusun neler ederdi kim bilir

Evet oruç meselesi de vardı. Hatırladım hatırlamaz olaydım. Bir gğn hem midem kötüydü( çünkü kavga etmiştik üzüntüden midem ağrıyordu ) sahura kalkamamıştım. Haliyle o gün oruç tutabileceğimi sanmadım ve ekmek aldım ağzıma. Bunu görünce bana : ' yoksa sen bana kızıp orucunu mu bıraktın?' Demiştin. Sınra da benim din anlayışımı sorgulamıştı. Keyfi tutmasamm oy oy Allah korusun neler ederdi kim bilir
Biz kızlar evlenmeden önce gerçekten safız. Sanıyoruz ki evlenince hayatımıza sihirli değnek değecek. Yok öyle bir dünya. Eşim dünya iyisidir her konuda ama baba evi kadar rahat değil evlenince hayat... Evin minik prensesi olmak en güzeli de evlenmeden anlamıyoruz.

Allah yardımcın olsun. Bu adamın sana yaşattığı olumsuzlukları unutma ve asla geri adım atma...

butun konularinizi okudum. bu sefer davanizi geri cekmeyin lutfen. yanlis bir evlilik yapmissiniz ve bu hatadan kurtulmanizin vakti gelmis geciyor. boyle evliliklerde gecen yillar, kadinda hastalik sayisini arttiriyor baska da degisen hicbir sey olmuyor, sorunlar cozulmuyor.

OBirKardelen OBirKardelen iyi niyetinle yazmissin ama eski konulari okuyunca meselenin sadece kiyafet olmadigini anliyorsun. adam kadinin sosyal medya paylasimlarini, siyasetle
ilgilenmesini, evdeki misafir agirlamasini vs. bir suru seyi elestiriyor. kadin her istedigini aynen yapsa da elestirecek baska bir sey bulacak belli.

birde yetistirilme tarzi meselesi var. ben de konu sahibi gibi buyudugum icin adamin tek elestirisi dahi beni delirtir. ay sunu da adamin istedigi gibi yapayim diyemem ama bir baskasi zaten anne babasindan itibaren bu sekilde yetistiyse kocasinin dedigi de batmaz. yetmezmis gibi adamin uslup problemi de var. adam kufurun alasini edecek ama kadin peki kocacigim diyecek! fim sahnelerinde gordugumuzde bile ruhumuzu daraltan seyi bu kadin yasiyor surekli.

biz ayri dunyalarin insaniyiz klisesi sizin hayatinizin gercegi olmus maalesef. hayirlisiyla kurtulur ve yolunuza bakarsiniz umarim.

butun konularinizi okudum. bu sefer davanizi geri cekmeyin lutfen. yanlis bir evlilik yapmissiniz ve bu hatadan kurtulmanizin vakti gelmis geciyor. boyle evliliklerde gecen yillar, kadinda hastalik sayisini arttiriyor baska da degisen hicbir sey olmuyor, sorunlar cozulmuyor.

OBirKardelen OBirKardelen iyi niyetinle yazmissin ama eski konulari okuyunca meselenin sadece kiyafet olmadigini anliyorsun. adam kadinin sosyal medya paylasimlarini, siyasetle
ilgilenmesini, evdeki misafir agirlamasini vs. bir suru seyi elestiriyor. kadin her istedigini aynen yapsa da elestirecek baska bir sey bulacak belli.

birde yetistirilme tarzi meselesi var. ben de konu sahibi gibi buyudugum icin adamin tek elestirisi dahi beni delirtir. ay sunu da adamin istedigi gibi yapayim diyemem ama bir baskasi zaten anne babasindan itibaren bu sekilde yetistiyse kocasinin dedigi de batmaz. yetmezmis gibi adamin uslup problemi de var. adam kufurun alasini edecek ama kadin peki kocacigim diyecek! fim sahnelerinde gordugumuzde bile ruhumuzu daraltan seyi bu kadin yasiyor surekli.

biz ayri dunyalarin insaniyiz klisesi sizin hayatinizin gercegi olmus maalesef. hayirlisiyla kurtulur ve yolunuza bakarsiniz umarim.
Çok doğru tespitler, bana tercüman olmuşsunuz. Geçmişteki konuları okumak insana daha geniş bir bakış açısı kazandırıyor. Zaman ayırıp okumuşsunuz teşekkür ederim. Evet, yanlış bir evlilikti. Belki eşim bu denli takıntılarının esiri olmasaydı, beni flört dönemimizdeki gibi kabul etseydi ve flört dönemimizdeki gibi bana davransaydı bu evlilik sürüp giderdi. Çünkü çok severek evlendik biz, arada tutku vardı. Şimdi hiçbir şey kalmadı bende

söylediklerinizin her kelimesine katiliyorum.Sizin yorumlarinizdan dolayi giris yaptim.Kiskancligi askin belirtisi sanan kadinlarimiza da hayret ediyorum.Hayret ettigim bir cok yorum var.Konu sahibi umarim bazi yorumlari ciddiye almaz.

Konu sahibi lütfen bu adamdan en kisa zamanda ayrilin.Ruh ve beden sagliginiz bunu gerektiriyor.Icim nefret doldu.Böyle insanlarin varligina tahammül edemiyorum.Size bol sans diliyorum

Ortadaki şiddeti, hakaretleri, küfürleri görmezden gelinip "huzur" adı altında eşine itaat etmesinin tavsiye edildigi yorumlara alışmak istemesem de maalesef artık şaşırmıyorum.

Bana daha tuhaf gelen şey özgürlük konularındaki ikiyüzlü tavır.

Kocalarının istegine uygun şekilde daha kapalı giyinmenin sorun olmadıgını düşünenler, sokaga daha açık çıkması için eşinin zorladıgını söyleyen kadın için kıyamet koparırlar, "bu senin özgürlügün kimse karışamaz" denilir, hatta o kocanın ne erkekligi kalır ne de şerefi.
E öbürü de özgürlük, onda da kadının kişisel kararı söz konusu. Neden diger konuda kısıtlama kabul ediyorlar o halde? Şiddet uygulayana neden şerefsiz diye saydırılmıyor?

İki olayın da birbirinden farkı yok aslında. Konu sahibinin diğer konuları da benzer nitelikte. Temel prensiplerde uzlaşılsa yeterli. Kimse kimsenin giyimine, inancına karışamaz. Buna laf edebilme cüretini gösteren saygısızdır, haddini bilmeyen şerefsizdir, hayatınızda yer almayı asla haketmiyordur, bu kadar basit.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Ne güzel yüzünüz gülmüş 2.evliliğinizde. Benim için bunları düşünmek için çok erken. Ayrılık fikrine iyice alıştırdım kendimi. Artık ağlamıyorum. Aynaya bakıp gülümseyip ' boş ver beee' diyorum. Güçlüyüm . Hissediyorum güçlü olduğumu.
Güçlü olduğunu bilmek mutluluk verici buna sevindim kadın dediğin her daim güçlüdür nitekim güçlü olmayı annelerimizden öğrendik

Mrb eski konularını okumadım dogrudur ben bu konu üzerinden yorum yaptım sorunun sadece kıyafet oldugunu algıladım ve çözülemicek bişey gibi gelmedi bana neticede bir yuva kolay kurulmuyo ama küfür ve daha fazlası varsa ki ben agzı bozuk erkekten nefret ederim konusahibindeki kredisini bitirmesi çok normal bu arada teşekkür ederim aydınlattgnız için

Back
X