- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
- Konu Sahibi Morsardunya
-
Agir cezalar gelmeli katiliyorum. Ama bunu yasayan insan, ne kadar zor durumda kalmis, ne travmalar atlatmis ya da atlatamamis, bunu yasadiktan sonra hayatinda olumlu acidan da gelismeler olmus mu suzgeciyle bakarsa ona da faydasi olur, yasamayana da bilinc olur iste. Daha ne ? Ne olsun istiyorsunuz siz ?Yahu ikisi de farklı şeyler biri haber adı üstünde diğeri ise bunu eleştirmeyen normal bir olaymış gibi anlatan bir kitap.
Bu kitabın o durumu yaşayan insana ne faydası var ne alaka?Bunun tek çözüm yolu ağır cezaların gelmesidir
hah mesela o kitap..
çok kararsız kaldım ve vazgeçtim almaktan. ama ben okumayı kaldıramam diye hayatın akışı değişmiyor. bunlar yaşanmamış olmuyor. birileri yaşananları elbet yazmalı.
yani iyi şeyler bizi etkilediği gibi kotu şeylerde etkiliyor.herkesin ruhu düşüncesi egilimi isteği farklı farklı kimin neyden etkileneceği belli olmazPsikolojik bir durum ama kabul etmiyorlar içinde varsa ve kendini bir şeklide dizginliyorsada ekranda veya kitaplarda gördkçe bunu yapmaya gerçekleştirmeye olan eğilimi isteğii artıyor.
iste bazıları örnek alınmadığını söylüyor ama bence aliniyor.o sapık ruhlular kitap okumuyordur,yani ulkemizde kitap okuma oranlari ortada ama dizi izliyiruz ve etkileniyoruz en ufaktan kendi adıma soylim istanbullu gelinde farugun süreyya ya olan aşkı felan romantikligi keske bizimkide böyle olsa dediğim oluyor yani
Baba kiz tecavuz sahnesi cikarsa, acaba yasasam nasil olurdu deme ihtimaliniz var mi ?iste bazıları örnek alınmadığını söylüyor ama bence aliniyor.o sapık ruhlular kitap okumuyordur,yani ulkemizde kitap okuma oranlari ortada ama dizi izliyiruz ve etkileniyoruz en ufaktan kendi adıma soylim istanbullu gelinde farugun süreyya ya olan aşkı felan romantikligi keske bizimkide böyle olsa dediğim oluyor yani
Bu satirlari yazdiklari zaman nasil bir adalet sistemi gelistiriliyor?Komik olan ne biliyor musun ?
Bir cocuga yasatilan pisligin, kitap sayfalarinda yazildiktan sonra, okuyucuyu once empatiye davet edip- kisinin bunu yasamis bireylere olan hassasiyetini artirmak ; hem farkindaligi artirip -cevredeki herkes aslan şaban (kemal sunal) degildir olgusunu anlatmaktir.
Zumrut apartmani kitabini pisligini kastetmem bu yorumumla ASLA VE ASLAAAAA...
Yazilmayinca, sen rahat uyumana devam et de, yasayanin Allah belasini mi versin ??
Siz gibiler, anca kendi cani yaninca agir ceza veren hakim, kendi karisi olunca daha iyi tadavi eden doktor, kendi annesi olunca curuksuz elma veren manav oluyor iste
iste bazıları örnek alınmadığını söylüyor ama bence aliniyor.o sapık ruhlular kitap okumuyordur,yani ulkemizde kitap okuma oranlari ortada ama dizi izliyiruz ve etkileniyoruz en ufaktan kendi adıma soylim istanbullu gelinde farugun süreyya ya olan aşkı felan romantikligi keske bizimkide böyle olsa dediğim oluyor yani
yo hayir onu demiyorum,beni etkilemez midemi bulandırır ama kimi ne derece etkiler hangi duygular uyandırır bilemem diyorum.ben en ufaktan kendi etkilendiğim birseyi söyledim.ben kitap okumayı çok seven ve her tur kitap okumuş biri olarak kitaplarda bu tur konular islenmesin diyemem lakin et"i yaratmadığını söylemekte bana gore yalan olur.sadece kitap değil ..tv sosyal medya hepsiBakın yukarıda bir soru sordum.Madem örnek alındığını düşünüyorsunuz çözüm öneriniz ne ?İçinde bütün tecavüz,cinayet geçen romanları,filmleri,dizileri yasaklamak mı ? İnternete erişimi kısıtlamak mı ?
Siz Marquis de Sade doğmadan önce insanlık şiddeti bilmiyordu der gibi konuşuyorsunuz,tam tersine onun var olmasının sebebi o insanoğlu.
Bu hayatta var olan bir gerçeğin bir kitapta,bir filmde veya herhangi bir sanat eserinde betimlenmesinin normal bişey olduğunu düşünüyorum.
:) yorumu doğru okuyunuz. Normal olan "bu hayatta var olan bir gerçeğin herhangi bir sanat eserinde işlenmesi" .bir cocuga tecavüz taciz nezamandan beri normal oldu
Bu konuların kapatılması unutulması değil tabiki ama en azından anlatım biçiminin bu şekilde olmaması gerektiğini düşünüyorum.Sanatın topluma fayda sağlaması gerekir bana göre( bu denli hassas ve toplumsal bir konuyu işlerken) suçluyu yerden yere vuran bir anlatım olabilirdi tam tersi suçlunun ağzından şöyle güzel böyle zevkli diyerek anlatılması yazar ve kitap hakkında ister istemez olumsuz düşünmeme sebep oldu.Agir cezalar gelmeli katiliyorum. Ama bunu yasayan insan, ne kadar zor durumda kalmis, ne travmalar atlatmis ya da atlatamamis, bunu yasadiktan sonra hayatinda olumlu acidan da gelismeler olmus mu suzgeciyle bakarsa ona da faydasi olur, yasamayana da bilinc olur iste. Daha ne ? Ne olsun istiyorsunuz siz ?
Tahmin edemeyeceğin şekilde nasıl zevk aldığını amlatıyorben elif şafağı sevmem.. baba ve piç i bitirememiştim bile.. mahrem ide okumadım ne yazmış bilmiyorum.
diğer adamı da yeni duydum. o meşhur sayfayıda okumadım. öyle bir seçeneğim var çünkü ve kullandım..
anladığım kadarıyla fazla tasvirli anlatılmış.
yo hayir onu demiyorum,beni etkilemez midemi bulandırır ama kimi ne derece etkiler hangi duygular uyandırır bilemem diyorum.ben en ufaktan kendi etkilendiğim birseyi söyledim.ben kitap okumayı çok seven ve her tur kitap okumuş biri olarak kitaplarda bu tur konular islenmesin diyemem lakin et"i yaratmadığını söylemekte bana gore yalan olur.sadece kitap değil ..tv sosyal medya hepsi
Keske once, ayni yonde ayni konuya tartisma konusunu ogrenseydinizBu satirlari yazdiklari zaman nasil bir adalet sistemi gelistiriliyor?
Kaldi ki kurban gozunden bile degil sadece duyduklari hazdan bahsediliyor.
Bunu okuyan bir sapik eyleme gecirmediyse bile okuduktan sonra daha bir merakla isi fiile doker.
Okuyan iyi bir insansa zaten her zamabki gibi uzulur.yani yapilan sey sapiklari harekete gecirmekten baska birsey degildir
Ses,eylem , hak arama boyle yapilmaz hanimefendi yanlis ogrenmissiniz uzgunum.
Yahu ikisi de farklı şeyler biri haber adı üstünde diğeri ise bunu eleştirmeyen normal bir olaymış gibi anlatan bir kitap.
Bu kitabın o durumu yaşayan insana ne faydası var ne alaka?Bunun tek çözüm yolu ağır cezaların gelmesidir
bende onu diyorum zaten en adamın romantikliginden etkilenmisin pisliğin biri baska bir karakterin şiddetinden etkilenir o u bilemeyiz herkesin ruhani yönü farklı diyorumBaba kiz tecavuz sahnesi cikarsa, acaba yasasam nasil olurdu deme ihtimaliniz var mi ?
Icinde varsa, sen pisliksen, bunun bahanesi olmaz, yok kitaptan okudum da yok sahneden etkilendim de die bahane uretemezsin.
Icin pislikse pisliksindir.
Bu kadar net !!!
değil çocuğuna izletmek, 2 yildir ben onunla cizgi film izlemeye basladim ve diyorum ki çizgi filmler daha guzelmisİşte burada çocuğu daha doğrusu nesli bilinçli yetiştirmenin önemini görüyoruz.Siz her boş anınızda milyonlarca video ve içeriğe sahip youtube'u 5 yaşındaki çocuğun eline verirseniz evet kötü etkilenir,travma yaratacak şeyler de görebilir.O yüzden uzmanlar 7/24,bu aletleri kullanırken ya da o kitaplar okunurken kontrol edin diyor.Ama bizde silahlı,mafyalı diziyi 5 yaşındaki çocukla izleyen milyonlarca aile mevcut.Cidden kitaplar ve diziler mi suçlu ?
Zumrut kitabini asla kastetmedigimi soylemistim. Ona gore yorum yapin.Bu konuların kapatılması unutulması değil tabiki ama en azından anlatım biçiminin bu şekilde olmaması gerektiğini düşünüyorum.Sanatın topluma fayda sağlaması gerekir bana göre( bu denli hassas ve toplumsal bir konuyu işlerken) suçluyu yerden yere vuran bir anlatım olabilirdi tam tersi suçlunun ağzından şöyle güzel böyle zevkli diyerek anlatılması yazar ve kitap hakkında ister istemez olumsuz düşünmeme sebep oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?