2 kitap skandali daha

Agir cezalar gelmeli katiliyorum. Ama bunu yasayan insan, ne kadar zor durumda kalmis, ne travmalar atlatmis ya da atlatamamis, bunu yasadiktan sonra hayatinda olumlu acidan da gelismeler olmus mu suzgeciyle bakarsa ona da faydasi olur, yasamayana da bilinc olur iste. Daha ne ? Ne olsun istiyorsunuz siz ?

hah mesela o kitap..
çok kararsız kaldım ve vazgeçtim almaktan. ama ben okumayı kaldıramam diye hayatın akışı değişmiyor. bunlar yaşanmamış olmuyor. birileri yaşananları elbet yazmalı.

İnsanların anlamadığı bir şey var ; pedofili doğuştan olan bir hastalıktır, toplumsal etmenlerle gelişmez, ergenlikle birlikte açığa çıkar. Bunun hiç bir teşviki ve tedavisi yoktur. Ancak eğitimi vardır, Amerikada pedofili eğilimi olupta bunu hisseden insanlar kendilerini kontrol almak için rehabilitasyona başvuruyorlar, tamamen tedavisi yok ama eğitimli insan kendisindeki sorunun farkına varıyor. Bununla ilgili bir belgesel izledim bir kaç yıl önce, böyle bir adamın hayatını anlatıyordu, çok etkilenmiştim, adam ömrü boyu bu dürtüyle savaşmış, rehabilitasyona alınmak için mahkemeye başvurmuş vs... Bu ruhsal bir bozukluk, şu teşvik etti, bu yaptırdı diye bir şey yok, rehabilitasyon var. Bizim ülkemizde bu tür rehabilitasyon alanı hala yok maalesef, olsa da başvuracak insan yok, çünkü bu suçluların hiç biri o eğitim seviyesinde değil. Geriye kalıyor cezalandırma sistemi ki onun da yetersizliği suçluya alan açıyor. 42 yaşındayım, 900 kitaplık bir kütüphanem var, neler okudum neler, okumakla suça teşvik olsaydı şimdiye peehh :))

Psikolojik bir durum ama kabul etmiyorlar içinde varsa ve kendini bir şeklide dizginliyorsada ekranda veya kitaplarda gördkçe bunu yapmaya gerçekleştirmeye olan eğilimi isteğii artıyor.
yani iyi şeyler bizi etkilediği gibi kotu şeylerde etkiliyor.herkesin ruhu düşüncesi egilimi isteği farklı farklı kimin neyden etkileneceği belli olmaz

Bakın yukarıda bir soru sordum.Madem örnek alındığını düşünüyorsunuz çözüm öneriniz ne ?İçinde bütün tecavüz,cinayet geçen romanları,filmleri,dizileri yasaklamak mı ? İnternete erişimi kısıtlamak mı ?
Siz Marquis de Sade doğmadan önce insanlık şiddeti bilmiyordu der gibi konuşuyorsunuz,tam tersine onun var olmasının sebebi o insanoğlu.

Baba kiz tecavuz sahnesi cikarsa, acaba yasasam nasil olurdu deme ihtimaliniz var mi ?
Icinde varsa, sen pisliksen, bunun bahanesi olmaz, yok kitaptan okudum da yok sahneden etkilendim de die bahane uretemezsin.
Icin pislikse pisliksindir.
Bu kadar net !!!

Bu satirlari yazdiklari zaman nasil bir adalet sistemi gelistiriliyor?
Kaldi ki kurban gozunden bile degil sadece duyduklari hazdan bahsediliyor.
Bunu okuyan bir sapik eyleme gecirmediyse bile okuduktan sonra daha bir merakla isi fiile doker.
Okuyan iyi bir insansa zaten her zamabki gibi uzulur.yani yapilan sey sapiklari harekete gecirmekten baska birsey degildir
Ses,eylem , hak arama boyle yapilmaz hanimefendi yanlis ogrenmissiniz uzgunum.

Elif safagin kitabini okudum ve begendigim iki kitabindan biridir. Kitapta obez bir kiz var, sosyal hayattan dislanmis belli ki bir travmasi var , sayfalarca size bu kizla baglanti kurduruyor. Onunla ust duzeyde empati yapiyorsunuz. Yasadigi aciyi anlamaya hazirliyor sizi yazar. Ve yeme bozuklugunun sebebini o sayfalarda ogreniyorsunuz. Bu kadar acikca anlatilmasi gerekir miydi , bence gerekmezdi. Sahsen Ben travmayi acikca anlatmadan hissettiren kalemleri daha usta bulurum. Ben yinede ordaki detayli anlatimdan bu anlamda rahatsiz olmamistim, bu yuzden de galiba igrenc bir insanim , tek hissettigim bunu yasamanin ne kadar kotu birsey olduguydu.
Ecrinin basina neler geldigini kafamizda kurguladigimiz icin rahatsiz olmadik mi cogumuz. Yavrum ne kadar aci cekmistir dedi herkes, cunku ister istemez hayal ettik o travmayi. Ne saniyoruz anlamiyorum ki, bir kitapta yazmadiginda bu cocuklar bu igrenc seyleri yasamamis mi oluyor. Adi ustunde yetiskiniz hepimiz, cocuk gibi mizmizlaniyor herkes ay icim fena oldu fln demeler, o cocuklar bunu yasiyor farkinda misiniz? Hangi sapik elif safak kitabi alip okur tatmin olmak icin, saka gibi gercekten.

Bencede. İnsanın tolerans seviyesi artıyor zamanla. Insanlar artık herşeyi görmeye alışmış internette. Zamanla bilinçaltı alışıyor gibi geliyor banada

yo hayir onu demiyorum,beni etkilemez midemi bulandırır ama kimi ne derece etkiler hangi duygular uyandırır bilemem diyorum.ben en ufaktan kendi etkilendiğim birseyi söyledim.ben kitap okumayı çok seven ve her tur kitap okumuş biri olarak kitaplarda bu tur konular islenmesin diyemem lakin et"i yaratmadığını söylemekte bana gore yalan olur.sadece kitap değil ..tv sosyal medya hepsi

Bu konuların kapatılması unutulması değil tabiki ama en azından anlatım biçiminin bu şekilde olmaması gerektiğini düşünüyorum.Sanatın topluma fayda sağlaması gerekir bana göre( bu denli hassas ve toplumsal bir konuyu işlerken) suçluyu yerden yere vuran bir anlatım olabilirdi tam tersi suçlunun ağzından şöyle güzel böyle zevkli diyerek anlatılması yazar ve kitap hakkında ister istemez olumsuz düşünmeme sebep oldu.

Tahmin edemeyeceğin şekilde nasıl zevk aldığını amlatıyor

İşte burada çocuğu daha doğrusu nesli bilinçli yetiştirmenin önemini görüyoruz.Siz her boş anınızda milyonlarca video ve içeriğe sahip youtube'u 5 yaşındaki çocuğun eline verirseniz evet kötü etkilenir,travma yaratacak şeyler de görebilir.O yüzden uzmanlar 7/24,bu aletleri kullanırken ya da o kitaplar okunurken kontrol edin diyor.Ama bizde silahlı,mafyalı diziyi 5 yaşındaki çocukla izleyen milyonlarca aile mevcut.Cidden kitaplar ve diziler mi suçlu ?

Keske once, ayni yonde ayni konuya tartisma konusunu ogrenseydiniz
Zumrut kitabina dair olumlu, savunan tek bir cumlem yok. Hala sapigi eyleme gecirmek diyorsunuz.
Elif safagin kitabinda, adamin hazzindan bahseden cumle yokkkkkk, cocugun cektigi sikintidan bahsediyor. Yazik cocuga iye dusunup, bir cocugun olunca nasil davranip, egitmen gerejtigine dair fikir verir diyorum.

Size de soyluyorum, baba kiz tecavuz sahnesi gelirse de etkilenecekse insan, sahneden dolayi degil, kendi icindeki pislikten dolayi yapar bunu.

Kitaplarda yer almasından rahatsız olma sebebiniz bu tarz olayların dillendirildiğinde toplumdaki sapkınlığı arttırdığını, insanların psikolojisini bozduğunu ne bileyim gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkilediğini düşünmeniz değil mi? Ben de bu tarz olayların zaten medya tarafından ballandırıla ballandırıla toplumun gözüne sokulduğunu söylüyorum size. Buarada evet denk gelince bende izliyorum ama katilleri, tecavüzcüleri haftalarca programa konuk alıp onları gündüz kuşağı reality starı yapmanın habercilikle alakası yok. İzlendiği için yapılıyor ve izlenmesinin sebebi de tıpkı zaman zaman bizi ağlatan filmler izlemeyi sevdiğimiz gibi bizi şoke eden şeyler görmeyi de sevmemiz.

bende onu diyorum zaten en adamın romantikliginden etkilenmisin pisliğin biri baska bir karakterin şiddetinden etkilenir o u bilemeyiz herkesin ruhani yönü farklı diyorum

Onca kitap var, kur an var,
iyilik guzellik anlatan
Hani nerdesiniz
Hani etkileniyordunuz
Neden etkilenmediniz ??
Ama elif safak bi cocugun yasadigi drami, cocugun penceresinden anlatirken, bu kadar kotu niyetli, tacizci, sapik olan herkes etkileniyor oyle mi ?

Bana bunu savunamazsinizzzzzz

değil çocuğuna izletmek, 2 yildir ben onunla cizgi film izlemeye basladim ve diyorum ki çizgi filmler daha guzelmis

Zumrut kitabini asla kastetmedigimi soylemistim. Ona gore yorum yapin.
Elif safaginkinde oyle bi cumle yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…