2.kürtaj sonrası süreç

gmzkaya35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
19
1
1
32
Merhabalar , 2 yıllık evliyim 32 yaşındayım ilk gebeliğimi 2023 aralık ayında , ikinci ise 2025 mart ayında öğrendim ikisi de 8 haftalık olması gerekirken 6+1 de kalbi durdu .her ikisinde de kalp atışı görüldü ama duyamadan ilkinde kanama ile başladı düşük süreci ikincide sadece ağrı ile gittiğimde öğrendim ve 1 nisan da kürtaj oldum.Genetik incelemeye gitti ikincide ve normal geldi sonuç 46,XX. İzmirde perinatolog arıyorum . Benim gibi bu durumu yaşayanlar bundan sonraki süreç hakkında bilgi verebilir mi. Kürtajımı yapan nöbetci doktordu kromozom analizi sonrası kan pıhtılaşma testi yaptır dedi. özelde 45-60 gün sürüyormuş sonucun çıkması devlette nasıl ilerliyor süreç .

Pıhtılaşma baktırdınız mı ?

Pıhtılaşma baktırdınız mı ?
yok iki gün önce söyledi dr pıhtılaşma testi isteyeceğim diye özel bir merkezi aradım 45-60 gün sürer dedi ve 6 lı panel yapıyorlarmış devlete randevu için kadın doğuma mı randevu almam gerek yoksa direk genetiğe alsam oluyor mu . dr ile telefonda konuştuk ilk regli sonrası gel daha detaylı konuşuruz dedi ama daha regli olmadım .bir arkadaşım bu sürece perinatolog ile devam etmemi tavsiye etti kafam çok karışık

Perinatolog ile devam etseniz daha iyi sizin için bir sonraki gebelikte daha sağlıklı adımlar atılır gebelik olduğunda zaten kadın doğuma da gideceksiniz. Benim de bi kaybım vardı ama ben test yaptırmadım doktorum yeni gebelikte kan sulandırıcı iğne başlıcaz demişti kanda çıktığı andan itibaren iğne kullanıyorum şuana kadar sorun yaşamadım çok şükür

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin . Benim ilk düşükteki doktorum ilk gebeliklerde çok oluyor dedi ikinci de de başka doktora gittim hiç birşey vermedi sadece folikasit . son kontrolde progesteron düşmüştü 6,90 sağlıksız gebelikte oluyor bekleyeceğiz dedi ve kalbi durdu yine. 3 farklı doktor gördüm hiç biri doğru düzgün açıklama yapmadı umarım iyi bir perinatolog bulurum ve sonraki sağlıklı gebelik olur.

Kadın doğum doktoru tıbbi genetik e yönlendirdi hemen gittik kan verdik 40-45 gün sonra sonuçlar çıktı. Özelde yaptırmanıza gerek yok, devlette de yapılıyor. Bulunduğunuz şehirde şehir hastaneleri varsa orda yaptırın daha ilgili oluyorlar

Merhaba geçmiş olsun öncelikle, süreçlerimiz yaşımız, gebeliği öğrenme tarihimiz ve iki kaybımıza kadar aynı ben de iki defa 11. Ve 6. Haftada kalp durması sebebiyle kürtaj oldum. Çok doktor gezdim dediğiniz gibi çoğu denk gelmiştir terkse deneyin diyip gönderdi, bu arada ilk düşükten sonra genetik test yaptırdık kromozom normal ama kan pıhtılaşması çıktı bende. İkinci gebeliğimde direkt kan sulandırıcı başladık ama onun da zayıf kalp atımı görüldü sonra da durdu. Ve çok üzüldüm yıprandım. Şuan tüp bebek sürecindeyim, genetikli tüp bebek önerdi doktor. Siz de mutlaka genetiğe baktırın, gerçi benim gittiğim çoğu doktor perinatolog ve proflardı, kan pıhtılaşmasının çok da önemli bir sorun olmadığını söyledi. Ama olacak olan oluyor işte nasipte varsa oluyor

teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun . ben genetiğe randevu aldım 3 haziranda randevu bulmak zor oldu . bu hafta prof perinatologa muayene oldum amh değerim düşük çıktı kürtaj sonrası bu ay lekelenmem oluyor ama normal adet gibi değil dr adet sonrası hormon tedavisine başlayacağız dedi rahim flimi çekileceğim birde . sizin bakıldı mı amh değerinize ve neden tüp bebeğe yönlendirdiler benim şuan için sadece amh ve e2 bakıldı. AMH düşük dedi doktor güzel yanı doğal yol ile hamile kalabilmişsin dedi .

Ben iki defa rahim filmi çekildim bir doktor histeroskopi yapalım dedi onu da yaptık dedi çok yapışıklık var kürtajlardan sonra oluyormuş. Sonra şuanki doktorum profa gttim sende yapışıklık falan yok her şeye de bakılmış ister doğal dene ister tüp bebek dedi. Bu arada amh falan bakıldı her şeye hiçbir sorun yok, hiçbir doktor net bir şey söylemiyor. Ben tekrardan doğal yolla hamile kalmaya korkuyorum artık, o yüzden daha fazla geç kalmadan tüp bebeğe başladım. Bilmiyorum inşallah güzel sonuç alırım siz de inşallah en kısa sürede güzel haberler alın bu arada benim de 2. Kürtajımdan sonra 2 aya yakın adet olamadım sonra lekelenme gibi bir şey oldu uzun süre sürdü sonra histeroskopi oldum işte.

Amin. hayırlısı olsun sizin için Rabbim kolaylıkla sağlıklı şekilde hamile kalmayı nasip etsin . bugün dr. hemşiresi ile görüştüm bende lekelenme için hafta başı görüştüğümüzde yapışıklık olma ihtimalinden bahsetmişti dr. sorup bilgi verecek biraz korkuyorum histeroskopi çok ağrılı bir işlem mi .

Hayır hiç korkmayın zaten anesteziyle oluyor sonrasında da ben ağrı vs yaşamadım, doktor yapışıklık çok deyince üzülmüştüm ama sonra gittiğim doktor da tekrar hsg istedi sende yapışklık yok o nerden çıkmış dedi ben de anlamadım hangisi doğru. Sonuç tüp bebekteyim

her dr farklı birşey söylüyor bende anlamıyorum artık ve daha çok moral bozukluğu oluyor . İnşallah güzel haberler alırsınız en kısa zamanda

Yapışıklığı bağ olmadan anlayamazlar ki. Hah çekilmeden sizde yapışıklık mı var dediler

Yapışıklığı bağ olmadan anlayamazlar ki. Hah çekilmeden sizde yapışıklık mı var dediler
vajinal muayenede bir parça gibi bir şey var dedi histeroskopi yapalım dedi bşsteroskopiden çıkınca da aşırı yapılşıklık var tamamen açamadım dedi laporoskopi de gerekebilir zaten bu halde hamile kalsan kesin yine düşük olur dedi. Bir ay sonra falan ben şuanki doktoruma gitim o da direkt hsg istedi ve sende hyapışıklık falan yok dedi çok enteresan gelişti her şey yani

Mrb bende kürtaj sonrası yapışıklık oldu histereskopi oldum doktor bir sorun kalmadığını açtığını söyledi adetim 3 gün sürüyor ilk gün hafif kanama 2 ve 3 gün biraz yoğun sonra da iki gün lekenme oluyor bitiyor bir yıldır da bebek istiyorum olmuyor önceden de 2 kimyasal 2 de kalp atışı olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım pıhtılaşma bozukluğu çıktı.benim gibi kürtaj sonrası yapışıklık olup sonrasinda gebe kalan var mi

Geçmiş olsun bende hala adet görmedim kürtaj sonrası yapışıklık olabilir dedi dün doktorum histeroskopi yapacağız dedi işlem sonrası çok ağrı oluyor mu . 2 normal regli süreci sonrası hormon tedavisine başlayacağız ama gebelik oluşmazsa nasıl devam edeceğiz bilmiyorum. size hormon tedavisi tarzı birşey uygulandı mı ?

Size de geçmiş olsun eğer sadece tanı için yapicaksa histereskopiyi ağrı olmaz ama operatif yani bir yapışıklıga müdahale ederse işlem sonrası ağrı oluyor bende olmuştu ama öyle çok değil zaten kendine gelince ağrı kesici yaparlar hemen geçer sonrasında bir daha ağrı olmuyor birde benim işlem sonrası kanamam vardı bir gün boyunca.sonrasinda da 15 günde lekenme oldu siz hiç mi adet olmadiniz ben oluyordum ama az geliyordu adetim işlemden sonrada eskisi gibi yoğun değil ama öncesine göre biraz daha iyi.ve işlem yapalı 9 ay oldu hala gebe kalamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…