ne abuk bi doktor bu.canım amniyodan önce çoook seçenek var,sen başka bi yerde tekrar yaptır,sonra 4lü var en olmadı detaylıya gir onlarda rsikli çıkarsa amniyo yaptır.benim 2lide kan değerlerim çok iyiydi ama ense kalınlığımız vardı hemde 3-3.5 mm lerde.4lü testimde temiz çıktı,şimdi detaylıyı bekliyorum,doktoru dinlesem stresten ölmem gerekiyodu şimdiye kadar ama benim içim öyle huzurluki bu mucizeyi veren rabbim nasıl layık görürse o benim kabulüm.gaybı O'ndan başkası bilemez sen bol bol dua et,içinide ferah tut.hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alıcaz inşallah yavrularımızı.
benimde 2.gebeliğim inanılmaz kötü geçiyor 15 aylık bir kızım var bide üstüne 2 li ve üçlü testim çok riskli çıktı üçlüm 8:1 risk çıktı düşünün yani haftaya aminiyo olucamm.Allahım yardımcımız olsun
2 li tarama testim düşük çıktı
PAPP-A 1,98 mom 0,62
fb-hcg 79,3 mom 2,28
yaş riski 1:435
biyokimyasal trisomy 21 riski 1:123
Kombine trisomy 21 riski 1:607
trisomy 13/18 + nt <1:10000
hesaplanan trisomy 13/18 test riski (nuchal translucency ile) <1:10000 dir buda düşük riski işaret eder yazıyor yan taraftaki açıklamadada 607 kadından 1 tanesi trisomy 21 nt li gebeliğe raslanmıştır 606 kadın normal gebelik görünmüştür yazıyor.
sonucum çokmu kötü arkadaşlar benimle sonucu yakın olan varmı ben amniyo olmak istemiyorum
Anladığım kadarıyla biyokimyasal riskin yüksek diğerleri iyi gibi...doktorun ne dedi önemli olan onun fikri???
seni çok iyi anlıyorum şubat 8 de bende yaptırıcam ikili testi aklıma geldikçe içim daralıyosana önerim uzman tv diye bi site var video şeklinde yapmışlar akşam izledim çok rahatladım yüksek çıkması bebekte sorun olduğu anlamına gelmiyo diyo doktor onu izlemeni tavsiye ediyorum ......
Amin canım ....inşallah Rabbim bebeklerimize sağlık verir....bende önümüzdeki hafta amniyosentez yapacamm...Allah hepimizin yardımcısı olsun...DUALARIMIZDA BİRBİRİMİZEDE DUA EDELİM MÜSLÜMANIN BİRBİRİNE ETTİĞİ DUA KABUL OLURMUŞ....
dogana kadar yuregin agzinda oluyor hep ama sakin olmaya calis icerde o minicigin huzurunu bozma sev oksa konus.annemde hep derdi sakin bu konuyu kendine bile dillendirip durma kimseyle konusma diye;hani kabullenir gibi olursada basima geleni cekerim gibi olmasin diye.korkma lutfen.gir detayliya.istiyorsan yaptir amniosentezini.kimseyede fazla soyleme bilmeyiversinler..Allah im sana cok guzel haberler duyursun..sevgiler..İnşallah hepimiz de alabiliriz meleklerimizi kucağımıza bebeişime bişey olacak diye çok korkmaya başladım herşeye her yazılana ağlıyorum dayanamıyorum amniyodan korkuyorum ama canım yanacak diye değil ya ondada birşey çıkarsa diye ben kendimi tamamen bebişim çok zeki çok sağlıklı diye teselli ediyorum kuzuma hiç kıyamıyorum annelik hem çok zor hem çok güzel bir duyguymuş
Beni çok rahatlattın nilüfer teşekkür ederim Allah razı olsun :))
bende bu sikintili surecten gectim o kadar iyi anliyorumki sizi.kesinlikle riskin yuksek cikmasi sadece olasilik bildiriyor yada dusuk cikmasi bebek kesin saglikli demek degil.benim testim 1:92 cikmisti halimi siz dusunun.ve o surecte esim yurtdisindaydi yanimda degildi herseyi kendim yasadim sanki kendim agladim yalniz dua ettim uykusuz sabahlar ettim.amniosentez istemedim ama doguma kadar huzursuz olmak istemiyorum diyen tabiiki yaptirsin bence.hemen doktorumu buldum ayni gun kontrol kendisi detayli yapti ve prof cihat sen hocayada yonlendirdi ki ilk amacim ona gorunmekti benimde.ikisininde o sakin huzurlu icten tavirlarini unutamam hele doktorumun 3 yasinda aglayan bir kiz cocuguna sefkat gosterir gibi elimin uzerine dokunarak hersey yolunda deyisi done done aciklamalar yapmasi.Allah razi olsun cok rahatlattilar beni.simdi kizim 7 aylik masaallah gelisimi cok cok iyi.cok sukur.umarim sizlerde kuzucuklariniza saglikla huzurla kavusursunuz.olanlari dusununce hayatta Rahman suresi aklima geliyor 'simdi Rabbinin hangi nimetlerini inkar edebilirsin?'
arkadaşlar yarın sabahta bana amniyosentez yapılacak korkmayın allahıma inanıyorum ki herşey hepimiz için iyi gidicek bana dua edin :)
bende bu sikintili surecten gectim o kadar iyi anliyorumki sizi.kesinlikle riskin yuksek cikmasi sadece olasilik bildiriyor yada dusuk cikmasi bebek kesin saglikli demek degil.benim testim 1:92 cikmisti halimi siz dusunun.ve o surecte esim yurtdisindaydi yanimda degildi herseyi kendim yasadim sanki kendim agladim yalniz dua ettim uykusuz sabahlar ettim.amniosentez istemedim ama doguma kadar huzursuz olmak istemiyorum diyen tabiiki yaptirsin bence.hemen doktorumu buldum ayni gun kontrol kendisi detayli yapti ve prof cihat sen hocayada yonlendirdi ki ilk amacim ona gorunmekti benimde.ikisininde o sakin huzurlu icten tavirlarini unutamam hele doktorumun 3 yasinda aglayan bir kiz cocuguna sefkat gosterir gibi elimin uzerine dokunarak hersey yolunda deyisi done done aciklamalar yapmasi.Allah razi olsun cok rahatlattilar beni.simdi kizim 7 aylik masaallah gelisimi cok cok iyi.cok sukur.umarim sizlerde kuzucuklariniza saglikla huzurla kavusursunuz.olanlari dusununce hayatta Rahman suresi aklima geliyor 'simdi Rabbinin hangi nimetlerini inkar edebilirsin?'
Sonuçların çokmu kötü canım amniyo yaptıracaksın inşallah temiz çıkar seninde sonuçların inşallah bebişin bebişlerimiz gayet sağlıklı ve çok çok zekidirler ben öyle düşünüyorum inanıyorum bana daha karnımda kapris yapmaya başladı şımarık nazlı bebiş olacak hepsi
Tabiki her zaman dua edeceğim herkeze Allahım herkeze güzel haberler versin herkeze sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin ve tabi bebişi olmayanlarada bebiş versin inşallah güzel haberlerini bekliyorum
Bende pazartesi günü veni vidide bir dr la görüşecem akşam bakalım bu sonuçlarıma o ne diyecek inşallah hayırlı haberler verir
Ultrasonum çok iyiydi ...kombine riskimde iyiydi...ama biyokimyasal riskim 1 :209 doktor ondan aminosentez dedi...yarın kontrolüm var yine ultrason yapılacak,önümüzdeki haftada aminosentez...inşallah hepimiz için herşey yolunda gider....
Amino gereklimi demişsin bir mesajında...şöyle birşey var canım benim....eğer bebekte ne çıkarsa çıksın bebeğimden vazgeçmem diyorsan ki bu çok büyük bir erdem ve tevekkül ...o zaman yapmayabilirsin ....ama sağlıksızsa bebeği aldırabilirim dersen o zaman yapmalısın...
Doktor 2 hafta süre vermiş demişsin...çünkü aminosentez 16 ve 18. haftalar arasında yapılır....önce si veya sonrasında yapılmazmış...bende çok kötüyüm Allah korusun ya kötü çıkarsa ne yaparım nasıl böyle bir karar veririm diye?ya sağlıksız bir bebek doğurmak ya da masum bir bebeğin hayatına son vermek (canice)....inşallah Rabbim bizi böyle bir zor durumda bırakmazda bebeklerimiz sağlıklıdır...dualarım hepimiz için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?