2 li testim kötü çıktı :( aminosentez diyorlar çok korkuyorum......

2 li tarama testim düşük çıktı
PAPP-A 1,98 mom 0,62
fb-hcg 79,3 mom 2,28

yaş riski 1:435
biyokimyasal trisomy 21 riski 1:123
Kombine trisomy 21 riski 1:607
trisomy 13/18 + nt <1:10000

hesaplanan trisomy 13/18 test riski (nuchal translucency ile) <1:10000 dir buda düşük riski işaret eder yazıyor yan taraftaki açıklamadada 607 kadından 1 tanesi trisomy 21 nt li gebeliğe raslanmıştır 606 kadın normal gebelik görünmüştür yazıyor.

sonucum çokmu kötü arkadaşlar benimle sonucu yakın olan varmı ben amniyo olmak istemiyorum

İnşallah kardeşim hepimizin bebişleri sağlıklı hayırlı evlatlar olurlar Rabbim hepimize yardım etsin çok zormuş çok zor

Amin canım ....inşallah Rabbim bebeklerimize sağlık verir....bende önümüzdeki hafta amniyosentez yapacamm...Allah hepimizin yardımcısı olsun...DUALARIMIZDA BİRBİRİMİZEDE DUA EDELİM MÜSLÜMANIN BİRBİRİNE ETTİĞİ DUA KABUL OLURMUŞ....

Anladığım kadarıyla biyokimyasal riskin yüksek diğerleri iyi gibi...doktorun ne dedi önemli olan onun fikri???

seni çok iyi anlıyorum şubat 8 de bende yaptırıcam ikili testi aklıma geldikçe içim daralıyo sana önerim uzman tv diye bi site var video şeklinde yapmışlar akşam izledim çok rahatladım yüksek çıkması bebekte sorun olduğu anlamına gelmiyo diyo doktor onu izlemeni tavsiye ediyorum ......

Anladığım kadarıyla biyokimyasal riskin yüksek diğerleri iyi gibi...doktorun ne dedi önemli olan onun fikri???

Evet sadece biyokimyasal riske takıldı bu nedemek onuda anlamadım çok düşük demedi biraz düşük dedi peki ama çok düşük yada çok riskli değilse neden hemen amnniyo dedi iyice kafamı karıştırdı 2 hafta düşünme zamanı verdi 14 haftadayım 16 olunca gidecem kararımı söyleyecem

uzman tv deki kaan kocatepenin bütün videolarını izledim genelde testlerin çogu bozuk çıkabiliyor ama bebekde hiç problem olmuyor diyor ama amniyo yaptırında diyor amniyo yaptırmakda cesaret işi düşük riski var karnından o kadar uzun bi iğne sokturmak kolay değil kafam karmakarışık Allahım herkezin sonucu temiz çıksın herkezin bebişine sağlık uzun ömürler versin inşallah

Bu zamanda dr değiştireceğim zaten herkezin dr çok ilgili alakalı ne ymelisin herşeyi söylüyor benimki bugüne kadar doğru düzgün bişey anlatmadı kilomu sürekli takip etmiyor tansiyonumu ölçüp takip etmiyor kadındaki tavır etlikdeki dr lar gibi mal muamelesi yapıyorlar bize ya .... Bebeğim nasıl ne durumda ben nasılım ne durumdayım bi anlatsana salak kadın bi açıklasana herkezin dr ne güzel anlatıyor herşeyi ben bulamadım bi dr.

Çok kötü bir durum korkmak beklemek ....inşallah senin testin iyidir de bizim yaşadığımız bu süreci yaşamazsın...evet bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor...bu test sadece riski gösterir diyor ama ister istemez insan ya bebeğimin bişeyi varsa diyor ...bu ihtimali düşünmek bile çok kötü ...

Sonuçların çokmu kötü canım amniyo yaptıracaksın inşallah temiz çıkar seninde sonuçların inşallah bebişin bebişlerimiz gayet sağlıklı ve çok çok zekidirler ben öyle düşünüyorum inanıyorum bana daha karnımda kapris yapmaya başladı şımarık nazlı bebiş olacak hepsi
Tabiki her zaman dua edeceğim herkeze Allahım herkeze güzel haberler versin herkeze sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin ve tabi bebişi olmayanlarada bebiş versin inşallah güzel haberlerini bekliyorum
Bende pazartesi günü veni vidide bir dr la görüşecem akşam bakalım bu sonuçlarıma o ne diyecek inşallah hayırlı haberler verir

arkadaşlar yarın sabahta bana amniyosentez yapılacak korkmayın allahıma inanıyorum ki herşey hepimiz için iyi gidicek bana dua edin :)

bende bu sikintili surecten gectim o kadar iyi anliyorumki sizi.kesinlikle riskin yuksek cikmasi sadece olasilik bildiriyor yada dusuk cikmasi bebek kesin saglikli demek degil.benim testim 1:92 cikmisti halimi siz dusunun.ve o surecte esim yurtdisindaydi yanimda degildi herseyi kendim yasadim sanki kendim agladim yalniz dua ettim uykusuz sabahlar ettim.amniosentez istemedim ama doguma kadar huzursuz olmak istemiyorum diyen tabiiki yaptirsin bence.hemen doktorumu buldum ayni gun kontrol kendisi detayli yapti ve prof cihat sen hocayada yonlendirdi ki ilk amacim ona gorunmekti benimde.ikisininde o sakin huzurlu icten tavirlarini unutamam hele doktorumun 3 yasinda aglayan bir kiz cocuguna sefkat gosterir gibi elimin uzerine dokunarak hersey yolunda deyisi done done aciklamalar yapmasi.Allah razi olsun cok rahatlattilar beni.simdi kizim 7 aylik masaallah gelisimi cok cok iyi.cok sukur.umarim sizlerde kuzucuklariniza saglikla huzurla kavusursunuz.olanlari dusununce hayatta Rahman suresi aklima geliyor 'simdi Rabbinin hangi nimetlerini inkar edebilirsin?'

İnşallah hepimiz de alabiliriz meleklerimizi kucağımıza bebeişime bişey olacak diye çok korkmaya başladım herşeye her yazılana ağlıyorum dayanamıyorum amniyodan korkuyorum ama canım yanacak diye değil ya ondada birşey çıkarsa diye ben kendimi tamamen bebişim çok zeki çok sağlıklı diye teselli ediyorum kuzuma hiç kıyamıyorum annelik hem çok zor hem çok güzel bir duyguymuş

Beni çok rahatlattın nilüfer teşekkür ederim Allah razı olsun :))

dogana kadar yuregin agzinda oluyor hep ama sakin olmaya calis icerde o minicigin huzurunu bozma sev oksa konus.annemde hep derdi sakin bu konuyu kendine bile dillendirip durma kimseyle konusma diye;hani kabullenir gibi olursada basima geleni cekerim gibi olmasin diye.korkma lutfen.gir detayliya.istiyorsan yaptir amniosentezini.kimseyede fazla soyleme bilmeyiversinler..Allah im sana cok guzel haberler duyursun..sevgiler..

pazartesi günü cihat hocanın yanında olacağım bende umarım o gün çok güzel geçer... Dediğin gibi doktor çok önemli.. Onlar seni ne kadar rahatlatırsa o içten içe yiyip bitiren kemirme aza iniyor... Cihat hocaya başta çok umutsuz gidicektim. Kendi doktorum sağolsun her gittiğimde o keyifle karşılaması bebişime gösterdiği ilgi olmasa :)))

Umarım hepimiz sağlıkla alırız bebişleri kucağımıza

arkadaşlar yarın sabahta bana amniyosentez yapılacak korkmayın allahıma inanıyorum ki herşey hepimiz için iyi gidicek bana dua edin :)

mesajını dün gece okudum cevap yazamadım ama senin içinde bizim durumumuzda olan herkes içinde dua ettim inşallah herşey yolunda gider....güzel sonuçlarımızı mutluluklarımızı paylaşırız bu sayfadan ilerleyen günlerde...

Birbirimizi en bizler anlıyoruz ....bu öyle bir durum ki yaşamadan anlaşılmıyor...bir dk..umutla dua ederken bir dk..sonra insanın üstüne bir karamsarlık düşüyor...helede çevrende destek yoksa...benim eşim yanımda ama ne yazık ki ilk iki gün haricinde destek olmadı doktorum çok iyi ...fazla kimseyle paylaşmadım birkaç arkadaşım ,annem ve kardeşlerim ...allah razı olsun ellerinden geleni yapıyorlar kaç gündür...inşallah rabbimde bizlerden merhametini esirgemez ....

Ultrasonum çok iyiydi ...kombine riskimde iyiydi...ama biyokimyasal riskim 1 :209 doktor ondan aminosentez dedi...yarın kontrolüm var yine ultrason yapılacak,önümüzdeki haftada aminosentez...inşallah hepimiz için herşey yolunda gider....
Amino gereklimi demişsin bir mesajında...şöyle birşey var canım benim....eğer bebekte ne çıkarsa çıksın bebeğimden vazgeçmem diyorsan ki bu çok büyük bir erdem ve tevekkül ...o zaman yapmayabilirsin ....ama sağlıksızsa bebeği aldırabilirim dersen o zaman yapmalısın...
Doktor 2 hafta süre vermiş demişsin...çünkü aminosentez 16 ve 18. haftalar arasında yapılır....önce si veya sonrasında yapılmazmış...bende çok kötüyüm Allah korusun ya kötü çıkarsa ne yaparım nasıl böyle bir karar veririm diye?ya sağlıksız bir bebek doğurmak ya da masum bir bebeğin hayatına son vermek (canice)....inşallah Rabbim bizi böyle bir zor durumda bırakmazda bebeklerimiz sağlıklıdır...dualarım hepimiz için...

Canım eğer ilk 2 ayda böyle bir şeyi öğrenme şansım olsa karar vermem çok kolay olurdu ama 5 aylık olmuş canlanmış herşeyi belli olan bi canlıyı öldürmek bana göre katilliktir. Ben yapabileceğimi sanmıyorum
Eğer ki Yüce Allah bana o bebeği öyle göderecekse mutlaka bir bildiği vardır tabiki dileğim inşallah sağlıklı olması ve sağlıklı olduğunada sonuna kadar inanıyorum kimin yaşayıp kimin yaşayamayacağına ben karar veremem en hayırlısını Allah bilir taktir Allahındır. Hiç bebeğimde olmayabilirdi evlendim 2 haftada hamile kalmışım kaç kişiye nasip olurki çok kişi uzun zaman uğraşmıyormu ben eşimede söyledim bunu ben yapamam bu benim kanım canım yalnız tek korkum insanlar ve çevre çünkü o kadar cahil insanlar varki anlatamam insanları üzen sadece bu cahil insanlardan korkuyorum
Bebek çok sağlıklı olabilir ama doğduktan sonrada başına bişey gelebilir bunu hiç kimse garanti edemez tanıdığım çok kişi var sapa sağlam doğurupda bebeğini kaybeden dilerimki rabbim kimselere bu acıları yaşatmaz herkezin melegini sağlıklı yollar kucaklrına ve o melekleri askare yollamayı evlendirmeyi onlarında bebişlerinin olmasını nasip eder. Rabbim kimsenin dileğini geri çevirmiyor kabul etmediği bir dua olmuyor önemli olan herşeyin kıymetini bilmekte sevgiler :))

Aynen bende senin gibi düşünüyorum ....Rabbimin takdiri neyse o ....ama korkuyorum da....
Ben senin sorun için bu açıklamayı yaptım ....madem böyle düşünüyorsun bu kadar kendinden emin o zaman yaptırmayabilirsin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…