- 28 Ağustos 2010
- 8.587
- 48
- 158
- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #84.661
Ronya'mmm pazartesi günü hastaneye gidip kan tahlili vereceğim ve vajinal usg ile bakılmasını isyeceğim dr'umdan ..
Eğer kan tahlilinde negatif çıkarsa , adet söktürücü kullanmayı düşünüyorum ..
Aklıma kist olabilir mi diye geldi ama bilemiyorum ..
Cumartesi sabah son kez gebelik tetsi yapacağım negatif çıkarsada hemen pzartesi hastaneye ..
Hamile değilsem bir an önce adet olmak istiyorum ..
ya ekintos un hikayesine öyle benziyosunki inşallah seninde öyle olmuştur ve geç döllenme olmuştur bilgem ya okadar mutlu oluruzki Allah nasip eder inşallah
Nası yaaa o zaman tüpe gerek yok bi tanem ronyam gibi sende tedavini olacak ve normal yoldan deneyeceksin.
ne tüpü daha
hadi işin kolaylaştı EVELALLAHH...
kızlar bu öyle bişi deyilmiş ben zaten düzenli adet oluyorum dr nin bana anlatmak istediği şey her ayne demek canım gul sen herzaman yeterkı ben konusur yazar dururum bıseyler
canım pko cok kolay takıp edılebılır
yumruta takıbı yaptırıp ılac kullanmak en onemlısı sanırım
bencede esı nın dgeerlerı guzel o yuzden tup oncesı bunu deneyın bakalım
vardır bı hayır o doktora gıtmende ınsallah
ekın enısteye yazıdıgn mesajdan dolayı senı tebrık edıyorum
valla benım akıntım da erken baslayıp uzun suruyo ama testlerde deger yukseldıkce cıkıyo
o yuzden sen gun asırıya basla bence sılık cıkınca arttırırsın calsımaları
Ronyam X,Y farketmez biri artık bu hasreti sona erdirsinde:)
orda bile tez canlıyız biz Xler:))))
Ronyammmmmmmm, tam bir bilim insanı oldun kuzum...
Ronya'mmm pazartesi günü hastaneye gidip kan tahlili vereceğim ve vajinal usg ile bakılmasını isyeceğim dr'umdan ..
Eğer kan tahlilinde negatif çıkarsa , adet söktürücü kullanmayı düşünüyorum ..
Aklıma kist olabilir mi diye geldi ama bilemiyorum ..
Cumartesi sabah son kez gebelik tetsi yapacağım negatif çıkarsada hemen pzartesi hastaneye ..
Hamile değilsem bir an önce adet olmak istiyorum ..
benim tek ilişki olduğu için y kromozom yoğunluğu nedeniyle oğlum olacak :))))))))
ayyy ogün gülmekten öldüm eşime diyorum ki oğlum olacağı için çok mutluyum ama birdahaki sefere mümkünse x kromozomları yükle bana diyorum :))))
bizimki kafayı yedi diyo
kızlar bu öyle bişi deyilmiş ben zaten düzenli adet oluyorum dr nin bana anlatmak istediği şey her ay
yomurta çok oluyo ilaçlarla dahada çok oluyo
sana deyişik bir ilaç duzu ayarlicaz ilk tüpte 45 yomurta toplandı deyince dr şok oldu
yani yomurta her halukarda çok fazla oluşuyo ve lh erkeklik hormonu yükzelmeye başlıyo buda yomurtaya giden sıpermi imha ediyo
normal yolla buraya kadar kızlar şu an yomurtaları azdıracak herhangi bir ilaç kolanmıcam
bana şeker hastalarının kollandığı bir ilaç verdii bu lh yi dolaıyısıylada yomurta rezervini azaltacak
tüp bebek tedavisine kısmen başlamış olduk kasım ayına kadar hazırlık eşim cuma günü sıperm testi yapaca morfoloji sorunu olduğu için
sıperm başka bir şekilde deyerlendirileccekmiş
bu tüp bebek zamanında bizim güzergahımızı belirlicek dedi
durum bu
canımm bendede pko vardı
ama doktorum insülün direncine bakmadan metformin içeren ilaçlardan vermedi
bende insülün direnci çıkmayınca ısrarla vermedi neden şeker hastalarının içtiği ilacı boşuna vereyim sana dedi
senin doktorun umarım insülin direncine bakmıştır
canım ayrıca pko le çok yumurtla olmasının alakası yok
pko kişilerde çok yumurta büyümeye aday olur ama hiç biri yeteri kadar olgulaşamaz ve çatlamaz
ve yumurtalıkların etrafında kist olarak kalır ve malesef her ay bu kısır döngü devam eder
ben belki 7-8 ay hiç yumurtlamadımm çok sıkıcı bir durum
ama sende yumurtlama sorunu yoksa ben başka bir doktora görün derim
kızlar bu öyle bişi deyilmiş ben zaten düzenli adet oluyorum dr nin bana anlatmak istediği şey her ay
yomurta çok oluyo ilaçlarla dahada çok oluyo
sana deyişik bir ilaç duzu ayarlicaz ilk tüpte 45 yomurta toplandı deyince dr şok oldu
yani yomurta her halukarda çok fazla oluşuyo ve lh erkeklik hormonu yükzelmeye başlıyo buda yomurtaya giden sıpermi imha ediyo
normal yolla buraya kadar kızlar şu an yomurtaları azdıracak herhangi bir ilaç kolanmıcam
bana şeker hastalarının kollandığı bir ilaç verdii bu lh yi dolaıyısıylada yomurta rezervini azaltacak
tüp bebek tedavisine kısmen başlamış olduk kasım ayına kadar hazırlık eşim cuma günü sıperm testi yapaca morfoloji sorunu olduğu için
sıperm başka bir şekilde deyerlendirileccekmiş
bu tüp bebek zamanında bizim güzergahımızı belirlicek dedi
durum bu
Ronya'm bence Çakır pco'nun ne olduğunu tam anlamamış..
Çakır onu çok fazla yumurta oluşması olarak yorumlamış , evet çok yumurta var ama kistleşmiş , zamanında çatlamamış yumurtalar bunlar ve pco lu kişler tüp bebekte çok fazlaa sayıda yumurta üretir ..
Bende hep kendimden şüphelendim acaba bende pco lumuyum diye ..
Çünkü benim 30 yumurtam oldu hemde 75 lik dozla , o kadar çok yumurtam vardı ki, ohss olmuştum sonra kıl payı kurtuldum ohss'den , günlerce litre litre su içtim ve yumurta toplandıktan sonra su toplamaya başlamıştım ..
Ama usg'de o pco lularda olan küme küme yumurtalardan görülmedi , bende baktım ekrana dr'da teyit etti..
Şimdi benim en büyük korkum 2. de de ohss riski, ama dr'uma ilk tüp bebekteki kullandığım dozları ve gereken uyarıları belirticem ..
canımm valla bende pko var ama 8 gün 50 ünite puregon iğne vuruldum
ancak bir tanecik yumurtam oldu
aslında dediği şu açıdan doğru çok yumurta olur ama büyümüyorlar yani genelde kalitesiz oluyor
senin yaşın genç fsh iyidir onun için bol yumurtan olmuştur
kızlarrrr bu arada benim 34 yaşında bir kuzenimin hormon sonuçlarını gördüm
şok oldumm fsh hormonu 4 yani ben ondan çok çok erken menepoza gireceğimm :97:
canımm valla bende pko var ama 8 gün 50 ünite puregon iğne vuruldum
ancak bir tanecik yumurtam oldu
aslında dediği şu açıdan doğru çok yumurta olur ama büyümüyorlar yani genelde kalitesiz oluyor
senin yaşın genç fsh iyidir onun için bol yumurtan olmuştur
kızlarrrr bu arada benim 34 yaşında bir kuzenimin hormon sonuçlarını gördüm
şok oldumm fsh hormonu 4 yani ben ondan çok çok erken menepoza gireceğimm :97:
ronyam ben pek anlamam pcodan daha doğrusu hiç anlamam dr nin bana anlattığını ben harfiyen size söyledimcanımm bendede pko vardı
ama doktorum insülün direncine bakmadan metformin içeren ilaçlardan vermedi
bende insülün direnci çıkmayınca ısrarla vermedi neden şeker hastalarının içtiği ilacı boşuna vereyim sana dedi
senin doktorun umarım insülin direncine bakmıştır
canım ayrıca pko le çok yumurtla olmasının alakası yok
pko kişilerde çok yumurta büyümeye aday olur ama hiç biri yeteri kadar olgulaşamaz ve çatlamaz
ve yumurtalıkların etrafında kist olarak kalır ve malesef her ay bu kısır döngü devam eder
ben belki 7-8 ay hiç yumurtlamadımm çok sıkıcı bir durum
ama sende yumurtlama sorunu yoksa ben başka bir doktora görün derim
işe yaramadı ama dr dedi öyle bir duz ayarlicazki sana 8 yada 9 yomurta elde etmeye çalışalım dediçakır 45 yumurtamı anam benimkinin 10 katı
anlamadım valla ne yalan söyleyeyim bu kunuda cahilim malesf):Ronya'm bence Çakır pco'nun ne olduğunu tam anlamamış..
Çakır onu çok fazla yumurta oluşması olarak yorumlamış , evet çok yumurta var ama kistleşmiş , zamanında çatlamamış yumurtalar bunlar ve pco lu kişler tüp bebekte çok fazlaa sayıda yumurta üretir ..
Bende hep kendimden şüphelendim acaba bende pco lumuyum diye ..
Çünkü benim 30 yumurtam oldu hemde 75 lik dozla , o kadar çok yumurtam vardı ki, ohss olmuştum sonra kıl payı kurtuldum ohss'den , günlerce litre litre su içtim ve yumurta toplandıktan sonra su toplamaya başlamıştım ..
Ama usg'de o pco lularda olan küme küme yumurtalardan görülmedi , bende baktım ekrana dr'da teyit etti..
Şimdi benim en büyük korkum 2. de de ohss riski, ama dr'uma ilk tüp bebekteki kullandığım dozları ve gereken uyarıları belirticem ..
kızlar ialcın adını yazayımtatlım o ilacı kullandıktan kısa bir süre sonra doğal yolla hamiş kalan yakınım var
bigem hayırlısı ile tüp bebek tedavim sonuç verse idi hayırlı bir bebeyim olaydı doğduktan sonra arrtık çaresi ne ise pconunÇakır dr'un anlatır zamanlada öğrenirsin , tek bildiğim kötü bir şey değil , eğer bu yüzden hamile kalamadıysan , şunu bilki yakında bebeğin gelecektir..
Kızlar ben kaçtım iyi bakın kendinizeee...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?