Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım siz neyi bekliyorsunuz test için ya,ben olsam eşimin burnumdan getirmiştim sırf çenemeden kurtulmak için test yaptırırdı :)) sizin sayı yüksekmiş,bizim degerlerde daha önce yazmıstım kopyalayayım,iki test yapıldı son test şöyle :
hacim 6 ml
renk normal
ph 8
viskozite normal
likefaksiyon süresi 30
1 mldeki spermatozoon sayısı 6 milyon/ml
ileri hızlı hareketli - %
ileri az hareketli 10 %
yerinde hareketli 20 %
hareketsiz 70 %
morfoloji normal 80 %
morfoloji anormal 20 %
baş anatomisi 10 %
boyun anatomisi 5 %
kuyruk anatomisi 5 %

arkadaslar bugun cuma,yarın hicri yılbaşı birbirimize bol bol dua edelim,ben çoğunuzu tanımadığım için,Allahım isteyen herkese ve kadınlar klübündeki arkadaşlarıma da en kısa zaman da sağlıklı,hayırlı,gelişim dönemlerinde problemleri olmayan,uyku sorunları olmayan,salih,saliha evlatlar,hayırlı nesiller yetiştirmeyi nasip et diye ayrıntılı dua ediyorum,sizde öyle yapın,aklınıza gelen herşeyi ona iletin,şöyle desem böyle istesem olur mu diye düşünmeyin,o ol derse olmayacak hiç birşey yok,hepinize hayırlı cumalar :))

Butterflyim gözün aydın canım
Darısı başımıza inşallahhhhhhh
Hamişler dua edin ya ben çokkkkkk daraldım

inşallah canım hep sizin için dua ediyorum. Sakın moralini bozma bende çok daralmıştım gücüm kalmamıştı evde eşimden çıkarıyordum sinirimi üzüntümü ama hiç beklemediğim anda mucize oldu rabbim banada nasip etti sizede nasip edecek

maşallah kuzuna , bulantılar başta bunaltıyor ama Allaha çok şükür sonradan geçiyor, bol bol dinlen troidini sakın ihmal etme, kaç haftalık oldu

dinleniyorum canım bulantı yemek yedikten sonra çok oluyor yiyince midemde zor tutuyorum valla. bebeğim 7+4 günlük rabbim onu korusun

dualarım sizinle canım inşallah rabbim başka sıkıntı yaşatmaz hayırlısıyla kucağıma almayı nasip eder. Canım inşallah eşinin testleri iyi çıkar ama ona takılma ok bak bizdece %96 dna hasarı var normal yolla olmaz tüp bebek içinde eşin 3 ay tedavi olmalı dedi kaan hoca ama bak rabbim ol dedi oldu.

rabbım edılen butun dualrımızı kabul etsın ınsallahhhhhhhhhh

esilanur canım çok üzüldüm alllah yarıdmcın olsun rabbim sana sabır versin denecek başka hiç birşey yok

kızlar az önce bilgemmi aradım iyiymiş hastaneden yeni çıkmış haber veriyim dedim

herkese hayırlı cumalar arkadaşlar..Butterfly canım tekrar hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşAllah..

Benimde bugün kontrol vardı, çok şükür herşey yolundaymış..Ancaaaakkk doktor %90 kız dedi 2 hafta sonra tekrar bakacak, bakalım o zaman ne diyecek :>))) 1 aydır oğlumuz diye sevmiştik, 2 hafta da kesin öğrenene kadar artık kızımız diye sevcez :) hakkımızda hayırlısı olsun..Rabbim bu mübarek günde isteyen tüm kardeşlerime nasip etsin inşAllah..

maşallah süphanallah canım, ay inanmıyorum gerçekten kızmı dedi hemde %90 hayırla gelsin inşallah, önceki tahmini kaçıncı haftada yapmıştı ki. bizim doktor 15. haftada bişey söylemem bi dahaki gelişte söylüycem demişti.18. haftada erkek demişti bizede. bende süpriz olur diye bişey almamıştım ama battaniye örmeye başlamıştım bordo krem , ayıntılı usg de de erkek çıkınca deli gibi alışveriş yaptım, demek ki erken haftalarda pek de güvenmemek lazım..

dinleniyorum canım bulantı yemek yedikten sonra çok oluyor yiyince midemde zor tutuyorum valla. bebeğim 7+4 günlük rabbim onu korusun

canım ya az az sık sık ye ama hani bunu formalite icabı söylemiyorum, ben 1 dilim şeftali yiyordum bi daha 1 saat sonra ne yiyeceksem 1 dilim ondan yiyordum, bazen gözümü karartıp yiyordum ama hoop daha mideme inmeden soluğu lavaboda alıyordum. Allah yardımcın olsun. bu arada beyaz peynir çok işe yarıyor. kendini de kasma baktın kuscan boşver kus gitsin, ben hiç kustuğumu hatırlamam, hamilelikte öğrendim, hatta midem nasıl böyle atraksiyon yapabiliyor şaşırıyordum

Selam kizlar ben eve geldim,daha dogrusu geldik:)
Dualariniz ve desteginiz icin sagolun kizlar.

kızlar pat diye girdim ama bir şey sormak istiyorum.
dr um bana ilişkiye girip 2-3 saat sonra g*el vajina sıvısında spermler yaşıyor mu diye bakalım demişti var mı böyle bişey duyan yaptıran?bilgisi olan? bi anlamı varmı ki bu yöntemin?

canım yaptırmadım ama anti sperm antikoruna bakılıyor. yani vucut spermleri düşman görüp onları etkisiz hale getirmek için antikor yani savaşcı hücre üretiyor mu ona bakacaklar. genelde sebepsiz infertilitede bakılıyor diye biliyorum

Son düzenleme:

evet var canım benimde eşimin spermlerinin problemli olduğu böyle anlaşılmıştı sabah 5 te ilşki oldu 7 gibi falanda dr.vajinadan şırıngayla sıvı aldı hem kadının mukusuna yani ilişki esnasında gelen sıvıymış spermleri daha kolayyumurta ulaştıran ve koruyan sıvı demekmiş hemde spermin vücutta ne kadar canlı kaldığına bakılıyor yani bende öyle oldu sonuçta mukus kaliteli yani iyi yazıyordu spermler ise ölü yazıyordu sonra eşim ayrı test verdi ve gerçektende spermler kötü çıktı.işte durum bundan ibaret :)

Paptya sagolasin,iyiyim cok sukur insallah bebegimde iyidir.
Bugunde hastanede guzel bir haber aldim.
1 tane embriyom donduruldu saniyordum ama meger 3 tane dondurulmus ,bunun icin ucrette almadilar,devlet karsiliyormus.Cok sevindik,cunku cok emek veriyoruz.
Rabbim hepimize hayirlisi ile nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…