- 28 Ağustos 2010
- 8.587
- 48
- 158
- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #9.881
ee maşşallah kocişine
pammuk ben senden korkuyom bacım :18::18:
sen çıkarırsan böyle zenci maviş bir bebek hiç şaşmam
acaba biraz araştıırmamı yapsak nasıl olacak zenci bebek diyeeeee
canım kırılma ama bence yanlış dua etmişsin. onun yerine Rabbim hayırlısıyla nasip et desen daha iyi olurdu sanki. Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat ver, gibi de olur.Ekim ayında denedik yumurta toplanma aşamasına bile gelemedik yani.Ama hep duam şöyleydi.Rabbim razı değlsen nasip etme!..Etmedide!..
sperm sayımız toplamda 32-42 milyon arası değişiyor..Hareket ve morfoloji kötü tabi..
canım kırılma ama bence yanlış dua etmişsin. onun yerine Rabbim hayırlısıyla nasip et desen daha iyi olurdu sanki. Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat ver, gibi de olur.
buna benzer bir dua bekar bir arkadaştan duymuştum. hayırsız olacaksa hiç olmasın diye ve bekar kalmış. ona da bir arkadaşı duasını değiştirmesini söylemiş.
kızlar merhaba......nezamndır giremiyordum nete...okulda öğrencilerin notlarını vermekle uğraşıyordum.. birde anlatacak hiç bir gelişme olmadı. eşim ameliyat olmak için şubat tatilini bekliyor.. bakalım sonuçlar ne olacak..şimdilik bebek işi askıda...beklemekten yoruldum ama bizimde çekeceğimiz böyleymiş....
Selam canlarım. Hepinizi öpücüklere boğuyorum. Şimdiden yazdıklarıma herkesin bir fikir beyan etmesini rica ediyorum, kafam çok karışık çünkü. Siz sağduyularımın bana yardımcı olması lazım. Başlıyorum:
Bugün Anadolu Sağlık Merkezinde Aydın Arıcı ile görüşmeye gittik. (Benim önce tüp dememde 6 dondurulmuşun var.) Eşimin en son sperm tahlilnde sayısı mil de 3,5 milyon, burdan yola çıkarak: Normal yolla %1, aşılamayla %6, tüp bebekle %30 şans verdi.
Dondurulmuşları kendinin tedavi süresine tanık olmadığı için kullanmayacağını, kullansa bile sorumluluğu üstüne almıyacağını
Eşimin spermlerini ilerde sayının çok daha düşebileceğinden (fsh göre yorum yaptı) bi an önce dondurmamızı,
Kullandığı testojelin özellikle uzun vadede sperm sayısını çok olumsuz etkileyeceğini söyledi
Genetik testleri bizim yapmamızın gereksiz olduğunu, çünkü kötü çıksa bile bizimkilerin değiştirilemeyeceğini, ancak embriyonun genetik testine bakılıp,sağlıklı olananını transfer edeceğini,
Yine benim doğal gebeliğimin 6.hafta da düşmesinin kan pıhılaşmasıyla ilgili olmadığını, kan pıhtılaşması sorunun 10.haftalarda düşüğe sebep olduğunu dolayısıyla kan pıhtılaşma testinide yaptırmama gerek olmadığını söyledi.
Bahçeci kliniğinden Fırat Bey ise,
Düşük sebeplerini bulabilmesi için mutlaka benim hem genetik hem pıtılaşma testini, eşimin ise genetik test yaptırmasını
Dondurmuşlarla tedaviyi yapacağını, çünkü kendi başarısının onlarla daha yüksek olduğunu söyledi.
Benim kafamı karıştıran 2 doktorunun birbiriyle tamamen zıt şeyler söylemesi ve özellikle testojelin çok sakıncalı bir ilaç olması.
Ne düşüneceğimi şaşırdım bana akıl verin. Gözlerimi açın. Şimdi tüp bebeği düşünmüyorum ama muhtaç kalırsam da doğru yeri seçmem çok önemli. Çünkü raporda çıkarıyorum bi tarafdan, rapor çıkınca ilaçları tedaviyi yaptıracağım doktora yazdırmam lazım.
ne kadar çok öğretmen var bu topikte. ben de öğretmenim. varikosel ameliyatı mı olacak canım eşin?iyice araştırdınız mı?kaçıncı derece varikosel?sperm sayılarınız ne?bizim de çok hafif derecede varikosel var, ama elle muayenede pek belli olmuyor. doppler de çıkıyor. sperm sayımız 5 milyon. bu nedenle 4 doktor gezdik ve bize denilen şu ameliyat olsa bile değerler artmaz. bu kadar hafif derece varikosel bu sayıya neden olamaz, sperm sayısının azlığı genetik. biz de ameliyat işinden vazgeçtik bu nedenle.
canım şu an ben yolun başındayım, daha tüp bebek denemedik hiç, gebelikte yaşamadım hiç. bu konuda sana yardımcı olamayacağım. bildiğim tek şey var bahçeci kliniğinin sgk ile anlaşması yok, bu nedenle ordan yazdırdığınız ilaca biel eczanede para ödüyorsunuz. dün orada histereskopi ameliyatı oldum, ordan biliyorum 35 milyonluk bir antibiyotik yazmışşar, biz de muadilini aldık 10 milyona. raporla düşünüyorsan tüp bebeği başka merkezler araştır derim ben.Selam canlarım. Hepinizi öpücüklere boğuyorum. Şimdiden yazdıklarıma herkesin bir fikir beyan etmesini rica ediyorum, kafam çok karışık çünkü. Siz sağduyularımın bana yardımcı olması lazım. Başlıyorum:
Bugün Anadolu Sağlık Merkezinde Aydın Arıcı ile görüşmeye gittik. (Benim önce tüp dememde 6 dondurulmuşun var.) Eşimin en son sperm tahlilnde sayısı mil de 3,5 milyon, burdan yola çıkarak: Normal yolla %1, aşılamayla %6, tüp bebekle %30 şans verdi.
Dondurulmuşları kendinin tedavi süresine tanık olmadığı için kullanmayacağını, kullansa bile sorumluluğu üstüne almıyacağını
Eşimin spermlerini ilerde sayının çok daha düşebileceğinden (fsh göre yorum yaptı) bi an önce dondurmamızı,
Kullandığı testojelin özellikle uzun vadede sperm sayısını çok olumsuz etkileyeceğini söyledi
Genetik testleri bizim yapmamızın gereksiz olduğunu, çünkü kötü çıksa bile bizimkilerin değiştirilemeyeceğini, ancak embriyonun genetik testine bakılıp,sağlıklı olananını transfer edeceğini,
Yine benim doğal gebeliğimin 6.hafta da düşmesinin kan pıhılaşmasıyla ilgili olmadığını, kan pıhtılaşması sorunun 10.haftalarda düşüğe sebep olduğunu dolayısıyla kan pıhtılaşma testinide yaptırmama gerek olmadığını söyledi.
Düşük sebeplerini bulabilmesi için mutlaka benim hem genetik hem pıtılaşma testini, eşimin ise genetik test yaptırmasını
Dondurmuşlarla tedaviyi yapacağını, çünkü kendi başarısının onlarla daha yüksek olduğunu söyledi.
Benim kafamı karıştıran 2 doktorunun birbiriyle tamamen zıt şeyler söylemesi ve özellikle testojelin çok sakıncalı bir ilaç olması.
Ne düşüneceğimi şaşırdım bana akıl verin. Gözlerimi açın. Şimdi tüp bebeği düşünmüyorum ama muhtaç kalırsam da doğru yeri seçmem çok önemli. Çünkü raporda çıkarıyorum bi tarafdan, rapor çıkınca ilaçları tedaviyi yaptıracağım doktora yazdırmam lazım.
canım ben de ingilizce öğretmeniyim. bir doktorla kalmayın derim ben. bildiğim kadarıyla varikosel de önemli olan teşhis elle yapılan muayene. bizim de bir buçuk yıldır bebeğimiz olmuyor ama biz ilk denememizden sonra soluğu doktorda aldık ve ilk ay sorunu öğrendik. o zamandan bu zamana da bir gelişme yok. ameliyat olup düzelenleri okudum ama sayıları daha yüksekti genelde. ama hiç bir işe yaramayan da çok okudum.canım öyle galiba öğretmeniz hepimiz..sınıf öğretmeniyim ben...varikosel çıktı eşimde.ama elle muayne yapmadılar.. bir tarafta 1. dereceden diğerinde 2. dereceden..2 milyon sperm sayısı,ama ileri hızlı yok..morfoloji 45 çıktı..bilmiyorum ki 1.5 senedir bebiş yapmayı deniyoruz,ama olmuyordu.en azından ameliyat olursa belki düzelir diye düşünüyoruz..bir umut işte...
canım ben de ingilizce öğretmeniyim. bir doktorla kalmayın derim ben. bildiğim kadarıyla varikosel de önemli olan teşhis elle yapılan muayene. bizim de bir buçuk yıldır bebeğimiz olmuyor ama biz ilk denememizden sonra soluğu doktorda aldık ve ilk ay sorunu öğrendik. o zamandan bu zamana da bir gelişme yok. ameliyat olup düzelenleri okudum ama sayıları daha yüksekti genelde. ama hiç bir işe yaramayan da çok okudum.
Selam canlarım. Hepinizi öpücüklere boğuyorum. Şimdiden yazdıklarıma herkesin bir fikir beyan etmesini rica ediyorum, kafam çok karışık çünkü. Siz sağduyularımın bana yardımcı olması lazım. Başlıyorum:
canım kesinlikle sana genetik araştırma yapılmalı
benim bir arkadaş 6 tane düşük yaşadı en son yapılan genetik testte kan pıhtılaşması çıktı
canım onunda düşükleri hep 6 ahaftadan önceydi.
umarım hakkınızda hayırlısı ne ise o olur
boncuk bende cok anlamıyorum ama sana cok yakınım yaşadıgı şeyi anlatıyım sana
halıt beyin hastası yakınım 2. tüp denemesinde hamile kaldı ama bebeklerin kalp atışı olmadı bebekler düştü sonra halit bey eşinden ve kendinden genetik test ve pıhtılaşma testi istedi ve kadında pıhtılaşma cıktı ve igne ilac verdi 3. tüp denemesinde şimdi hamile sebeb pıhtılaşmaymış canım bebekler şimdi canlı MAŞALLAH 12. haftadalar ve dondurulmuşlarla denediler halıt bey deyince bunları anlatmak istedim
karar senin canım ama bende tüp bebek denersem halit beyi düşünüyorum cünkü paracı bi dr deyil yakınım öyle diyor cok memnun o dr bende bir kere muayne oldum ona eli biraz agır ama
diyer dr hiç duymadım senin dondurulmuşların halit beyin merkezinde mi
aslında herşey ALLAHIN takdiri bi arkadaşımda şafak has. yaptırdı şimdi ikizlere hamile ALLAHIM bizi dogru insanlarla karşılaştırsın ALLAHIM yardımını esirgemesin bizden cünkü ALLAH ol demeden olmıycak ben canı gönülden inanıyorum
canım kesinlikle sana genetik araştırma yapılmalı
benim bir arkadaş 6 tane düşük yaşadı en son yapılan genetik testte kan pıhtılaşması çıktı
canım onunda düşükleri hep 6 ahaftadan önceydi.
umarım hakkınızda hayırlısı ne ise o olur
Neden bu doktorlar bu kadar farklı. Bi dediklerini diğerinikini tutmuyor? Güya bilimde tek doğru vardır. Bence de pıhtılaşma testi yaptırmalıyız. Ama Aydın bey genetik testlerin daha çok merkezler tarafından para kaynağı olarak kullanıldığından bahsedince ister istemez şüpheleniyorum bu doktorlardan. Ya bu testojel hakkında ne düşünyorsun, içime onunla ilgili de şüphe düşürdü. Korktum kaş yapalım derken eldeki spermlerden de olmaktan. Offfffffffffffffffffffffffffffff.
hayatım kaan hocanın tedavisine başladığımızda bizi ilk başta endokrine yollamıştı endokrinde eşime testojel vermişti be biz bunu 5 gün kullandık sonra kaan hocayla yeniden tedaviye başladığımızda endokrindeki gelişmeler neoldu dedi bizde testojel verdi dedik kaan hoca inşallah fazla kullanmamışsınızdır bu size çok zararlı dedi hani çocuk düşünmesek yılda 4 kere vurulan iğneleri verirdim ama çocuk istiyorsanız eğer testojel asla olmaz bebek düşünenler testojeli kullanamaz dedi anında bıraktık iyiki 5 gün kullanmıştık burda yazmıştım daha önceden kullananlara ama seni bilmiyodum canımSelam canlarım. Hepinizi öpücüklere boğuyorum. Şimdiden yazdıklarıma herkesin bir fikir beyan etmesini rica ediyorum, kafam çok karışık çünkü. Siz sağduyularımın bana yardımcı olması lazım. Başlıyorum:
hayatım kaan hocanın tedavisine başladığımızda bizi ilk başta endokrine yollamıştı endokrinde eşime testojel vermişti be biz bunu 5 gün kullandık sonra kaan hocayla yeniden tedaviye başladığımızda endokrindeki gelişmeler neoldu dedi bizde testojel verdi dedik kaan hoca inşallah fazla kullanmamışsınızdır bu size çok zararlı dedi hani çocuk düşünmesek yılda 4 kere vurulan iğneleri verirdim ama çocuk istiyorsanız eğer testojel asla olmaz bebek düşünenler testojeli kullanamaz dedi anında bıraktık iyiki 5 gün kullanmıştık burda yazmıştım daha önceden kullananlara ama seni bilmiyodum canım
İyi de Kaan hoca eşime 2 aydır testojel verdi. Ne yapıcaz biz şimdi yaaaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?