- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #9.961
Selam canlarım. Hepinizi öpücüklere boğuyorum. Şimdiden yazdıklarıma herkesin bir fikir beyan etmesini rica ediyorum, kafam çok karışık çünkü. Siz sağduyularımın bana yardımcı olması lazım. Başlıyorum:
Bugün Anadolu Sağlık Merkezinde Aydın Arıcı ile görüşmeye gittik. (Benim önce tüp dememde 6 dondurulmuşun var.) Eşimin en son sperm tahlilnde sayısı mil de 3,5 milyon, burdan yola çıkarak: Normal yolla %1, aşılamayla %6, tüp bebekle %30 şans verdi.
Dondurulmuşları kendinin tedavi süresine tanık olmadığı için kullanmayacağını, kullansa bile sorumluluğu üstüne almıyacağını
Eşimin spermlerini ilerde sayının çok daha düşebileceğinden (fsh göre yorum yaptı) bi an önce dondurmamızı,
Kullandığı testojelin özellikle uzun vadede sperm sayısını çok olumsuz etkileyeceğini söyledi
Genetik testleri bizim yapmamızın gereksiz olduğunu, çünkü kötü çıksa bile bizimkilerin değiştirilemeyeceğini, ancak embriyonun genetik testine bakılıp,sağlıklı olananını transfer edeceğini,
Yine benim doğal gebeliğimin 6.hafta da düşmesinin kan pıhılaşmasıyla ilgili olmadığını, kan pıhtılaşması sorunun 10.haftalarda düşüğe sebep olduğunu dolayısıyla kan pıhtılaşma testinide yaptırmama gerek olmadığını söyledi.
Bahçeci kliniğinden Fırat Bey ise,
Düşük sebeplerini bulabilmesi için mutlaka benim hem genetik hem pıtılaşma testini, eşimin ise genetik test yaptırmasını
Dondurmuşlarla tedaviyi yapacağını, çünkü kendi başarısının onlarla daha yüksek olduğunu söyledi.
Benim kafamı karıştıran 2 doktorunun birbiriyle tamamen zıt şeyler söylemesi ve özellikle testojelin çok sakıncalı bir ilaç olması.
Ne düşüneceğimi şaşırdım bana akıl verin. Gözlerimi açın. Şimdi tüp bebeği düşünmüyorum ama muhtaç kalırsam da doğru yeri seçmem çok önemli. Çünkü raporda çıkarıyorum bi tarafdan, rapor çıkınca ilaçları tedaviyi yaptıracağım doktora yazdırmam lazım.
ne kadar çok öğretmen var bu topikte. ben de öğretmenim. varikosel ameliyatı mı olacak canım eşin?iyice araştırdınız mı?kaçıncı derece varikosel?sperm sayılarınız ne?bizim de çok hafif derecede varikosel var, ama elle muayenede pek belli olmuyor. doppler de çıkıyor. sperm sayımız 5 milyon. bu nedenle 4 doktor gezdik ve bize denilen şu ameliyat olsa bile değerler artmaz. bu kadar hafif derece varikosel bu sayıya neden olamaz, sperm sayısının azlığı genetik. biz de ameliyat işinden vazgeçtik bu nedenle.
canım öyle galiba öğretmeniz hepimiz..sınıf öğretmeniyim ben...varikosel çıktı eşimde.ama elle muayne yapmadılar.. bir tarafta 1. dereceden diğerinde 2. dereceden..2 milyon sperm sayısı,ama ileri hızlı yok..morfoloji 45 çıktı..bilmiyorum ki 1.5 senedir bebiş yapmayı deniyoruz,ama olmuyordu.en azından ameliyat olursa belki düzelir diye düşünüyoruz..bir umut işte...
kız allahaşkına kim gelirki bu saatte...insanlar çok saygısız ayol...
Neden bu doktorlar bu kadar farklı. Bi dediklerini diğerinikini tutmuyor? Güya bilimde tek doğru vardır. Bence de pıhtılaşma testi yaptırmalıyız. Ama Aydın bey genetik testlerin daha çok merkezler tarafından para kaynağı olarak kullanıldığından bahsedince ister istemez şüpheleniyorum bu doktorlardan. Ya bu testojel hakkında ne düşünyorsun, içime onunla ilgili de şüphe düşürdü. Korktum kaş yapalım derken eldeki spermlerden de olmaktan. Offfffffffffffffffffffffffffffff.
İyi de Kaan hoca eşime 2 aydır testojel verdi. Ne yapıcaz biz şimdi yaaaa...
krishazelcim, çabuk gel. Sana çok ihtiyacım var şimdi...
zil çaldı açmadım :))))))) cips olsa kapıyı aç derdi dün yine tam iğne yapıcam herşeyi hazırladım pat zil çaldı eşim aç dedi açtım ama şimdiki zili açmadım ohhhhhhhh yaşasın kötülük hep iyimi olucam canım
benim belalı komşularım nasıl sinir oluyorum anlatamam dün tam eşime iğne yapıcam saat gecenin 11 i geldi yine kafasında da havlu geçti oturdu az öncede geldi açmadım yeter ay bıktım
benim belalı komşularım nasıl sinir oluyorum anlatamam dün tam eşime iğne yapıcam saat gecenin 11 i geldi yine kafasında da havlu geçti oturdu az öncede geldi açmadım yeter ay bıktım
son sayfaya geldim nihayet:)
neredesiniz kizlarrr
yuh ya...insanlar çok düşüncesiz...öğrencilik hayatlarını unutamamış insanlar herhalde..evli bu insanlar ya... uyudular belkim...
harikasın canım ya kızın çok şanslı senin gibi bi annesi var
son sayfaya geldim nihayet:)
neredesiniz kizlarrr
yuzde yuz kotu niyet var
bence ilisigini kes onlardan
burdayım örtmenim....ama çıkıcam az sonra...uykum geldi ayol.. boğazımda ağrımaya başladı..nasıl ders anlatcam yarın bilmiyom valla...
Haklısın krisim, iyi ki geldin. Kaan hoca bilerek vermiştir dimi testojeli? Hayır dersen bu gece bitmez walla. Ama doğrusu söyle, sen bilirsin. Aydın Arıcının yanında pamuğumda deyince, ben nasıl korktum anlatamam.herkesin sorunu farkli canim
pamugun esi baska senin esin baska
ama icinde suphe varsa hemen kaan hoca ya ara sor
neyaptim ki ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?