Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
slm kizlarr nasilsiniz
CEYLAN ohhh keyfe bak kiz zaten normalde bise yapmazdin hamile kaldin elini biseye surmezsin artik...
EKIN canim kullandigin ilaclar vajinit yapmis augmentin kullaniyormussun yapar canim yan etkisi buda gecmezse mutlaka ilac kullan..

evet nasilsiniz kizlar bende galiba idrar yolu enfeksiyonu oldu gece yatarken ilac icerim artik (
nobetten ciktim yorgunum vee misafir gelcek heran zil calabilir die alarmdayim.

canım keçi boynuzu kürünü kullanırken
arginmax mens vitamin kullanabilirsiniz baya iyi geliyor
canım sana tavsiyem boş zamanlarında topiği oku
emin ol çok faydalı bilgiler bulacaksın

mrb kızlar. bişey sormak istiyorum benim eşimin sperm sayısı düşük ve biraz önce öğrendimki küçükken yüksek ateş geçirmiş ve dr belinden su alımış.
sebep bu olabilirmi ?

canım benim eşimde küçükken yüksek ateşli kızamık hastalığı geçirmiş. ben de aynı senin gibi düşünüyorum. yüksek ateş hasar bırakmış olabiilir. birde benim eşimin anne babası teyze çocuğuymuş. dr akraba evliliğinden de olabilir dedi. çünkü başka bir sebep yok.sayı fena değil ama hareket ve morfoloji baya kötü. 3 yıldır uğraşıyoruz hala sonuç yok.kader işte...

slm mıllet nasılsınız
ekıntosum ugrayamamıs tabıkı daha merak etmıstım
bende kayınvalıdemler var gıremedım hıc
yarın gıdecekler gercı buralardayım yıne

ekın ya vajınıt kotu oluyo valla bana fıtıl verıd onu kullandım ama agız yoluyla alınan ılac varmı bılmıyorum
deıdıgın gıbı sırkelı suyla yıkamak cok ıyı gelıyormus arkadasıma doktor tavsıye etmıstı

merim senı de merak edıyordum
gıtmıs gelmıssınız ama ankara ayazı carpmıs senı gecmıs olsun
bakalım haftaya da bızden haberler gelecek ınsallah hayrılısıyla

Sevsercim hemen karamsarliga kapilma bu saydigin belirtiler gevelik belirtileri ile cok benzesiyor.insallah bebisin simsiki tutunmustur annecigine

canim bizdede 2. Derece varikosel vardi sayimiz ml de 1 milyon ile 600000 arasinda gidip geliyordu hizimiz %10 civari idi ameliyattan 3ay sonra sayimizda artti hizimizda. Sorun sadece varikoselse sizdede ameliyatin iyi gelecegini dusunuyorum canim

Canim sevk almak icin ne yapmamiz lazim. Birde hocaya gitmeden direk cebeciye gittimizde doktor istek kagidi olmadan nasil testlerimiz alicaklar. Bizde subat mart gibi gitmeyi dusunuyoruz ankaraya biraz bilgilendirebilirmisin canim beni
daha dun aklima gelmistin mericim baktim msjlarina. Esinde varikosel cikmis en azindan ameliyatla duzelebilcek bir rahatsizlik bunun icin sevindim sizin adiniza canim sanada cok gecmis olsun canim ankaranin sogugu hic bisiye benzemez valla rabbim sifa versin insallah.

ekintosumuzdan haber varmi kizlar nasilmis umarim hersey yolundadir bebisyle hasret gideriyordur

Üreme çağında kadınların vajinasının içi az derecede asittir (pH 3.8-4.2), bundan östrojen hormonu sorumludur [1]. Bu asit ortam çoğu patojenin büyümesine engel olur, dolayısıyla Vajinanın normal florası asit ortamda büyüyebilen ve zararsız olan mikroorganizmalardan oluşur. Bunların arasına bulunan laktobasillerin salgıladığı hidrojen peroksit [2], onu imha edemeyen ve aralarında patojenler de olan bazı organizmaları öldürür. Genelde vajinanın asitliğinin azalmasına (yani pH'sinin yükselmesine) veya mikroorganizmalar arasındaki dengeyi bozabilecek başka durumlar (antibiyotik kullanımı, irritasyon, vd.) enfeksiyon olasılığını artırır. Bunlar arasında hormonal değişiklikler (adet döneminde veya hamilelikte), doğum kontrol ilaçları ve gereçleri, vajinal ilaçlar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel ilişki ve stres sayılabilir.
Bu bakterilerin miktarının azalması durumunda doğal olarak vajinada bulunan Gardnerella vaginalis, Mobiluncus türleri, Mycoplasma hominis ve/veya Peptostreptococcus türleri çoğalır ve bakteriyel vajinit meydana gelir. Bakteriyel vajinit, vajinitin başlıca nedenidir.
Candida albicans'ın neden olduğu mantar enfeksiyonları oldukça yaygındır. Deri ve bağırsak doğal florasının bir parçası olan C. albicans anormal durumlarda vajinaya yayılabilir. Vajinadaki normal bakteriler mantarın büyümesine engel oldukları için antibiyotik kullanımı mantar enfeksiyonuna yol açabilir. Candida enfeksiyonu hamile, şişman ve diyabetli kadınlarda daha sık görilir. Bağışıklık yetmezliği durumlarında da (AIDS veya bazı ilaçların kullanımında) da mantar enfeksiyonunun gelişme olasılığı daha yüksektir. Oral seks yoluyla da Candida vajinaya yayılabilir.
Bazı vajinal enfeksiyonlar cinsel yolla aktarılır. Bunlar arasında klamidya enfeksiyonları, herpes, frengi, belsoğukluğu ve trikomoniyaz sayılabilir.
Diyabetli kadınlarda sıkça Candida vajiniti olur.
Tanı [değiştir]

Jinekolojik muayenedede vajinit kontrol etmek için pH değerine bakılır ve akıntı varsa ondan alınan bir örnek mikroskopla incelenir. Tanı mikroskop incelemesi ve akıntının kültürlenmesi ile olur:
Tedavi [değiştir]

Tedavi enfeksiyon etmeninin cinsine bağlıdır.
Bakteriyel vajinit antibiyotikle tedavi edilir. Vajinanın asitliğini artırıcı propionik asit melhemi bakteri büyümesini azaltır. Cinsel yolla geçmişse eşin de tedavisi gerekir. Sıkı ve nem tutan iç çamaşırlardan kaçınılmak gerekir.
Mantar enfeksiyonu antimantar ilaç kullanımı ile tedavi edilir. Bu ilaçlar genelde reçetesiz satılır. Ancak belirtilerin nedeni mantar değilse bu ilaçların kullanımı asıl tedaviyi geciktirmek ve komplikasyon riskini artırmaktan başka bir işe yaramaz. Tedavi sırasında cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.
Mantar enfeksiyonu riski yüksek olan kadınlar, (zayıf bağışıklığı olanlar, diyabetliler veya uzun süre boyunca antibiyotik almakta olanlar) enfeksiyonun geri gelmemesi için koruyucu olarak anti mantar almaları gerekebilir.
Mantar vajinitinde bildiğimiz ev yoğurdunun 5 mililitrelik enjektör aracılığıyla vajen içine 7 gün günde bir kez enjekte edilmesi, herhangi bir kimyasal ajan almadanVirüs%75 hastada iyileşme sağlayabilir. Bu tedavi özellikle gebeler için daha uygun gözükmektedir. (Enjektörü derinize batırmadan yapmalısınız.)
Trikomoniyaz için metronizadol kullanılır. Organizma, enfekte olmuş kadınların erkek eşlerinde deVirüs%80 oranında bulunur. Cinsel yolla bulaştığı için eşin de tedavisi gerekir.
Hormonal vajinit intravajinal östrojen ile vajina dokusunun güçlendirilmesi şeklinde olur.
İrritan vajinitin tedavisi iritasyonun nedenini bulup ondan kaçınmaktır.

Son düzenleme:
kızlarrrr transferim olalı bugün 9. günüm ve ben sabahtan kan verdim test için.....
9. gün değerim 99
hamileyim allahıma bin şükür....
allahım isteyipte gönlünde olan bu dertle uğraşan herkese devasını nasip etsin inş.
öyle sersem gibiyim ki şoktayım sanki.

ayy ilk kutlamak bana nasip oldu
ahyırlı uğurlu olsun sağlıkla gelsin meleğinn

cnm birkaçgündür seni merakla okuyordum ve içimden iyi niyetle dua ediyordum çok sevindim e artık hikayeni anlatırsın

cnm birkaçgündür seni merakla okuyordum ve içimden iyi niyetle dua ediyordum çok sevindim e artık hikayeni anlatırsın

bana dua eden güzel iyi niyetlerini yollayan herkese hepinize çokk teşekkür ederim.allah hepinizden razı olsun...
evet hikayemi yazıcam güzel bir şekilde detaylarıyla hem bu topicte hemde azospermle ilgili olan sayfada paylaşıcam bir kişinin kulağında birşey kalsa ne mutlu bana.
ama şuanki ruh halim karman çorman cidden sersem gibiyim
içimde öle bir sakinlik huşu varki anlatamam....
derindennn yürekten hepinize dua ediyorum allahım boş çıkarmasın emeklerimizi....

canımmmm gözün aydın..Tebrik ediyorum, meleğini sağlıkla kucağınada almayı nasip etsin Rabbim..kocaman öpüldün

seni takipteydim canım benim çok sevindim allah kucağına almayı nasip etsinn
bu yolda savaş verenler kazandıkça çok seviniyorum, oh be bir kişi daha azaldı diyorumm:)
sevser inşallah senden de müjdeli haberi alırız.
merimm canım benim eşinde sende çok çaba sarfediyorsunuz inşallah emeğinizin karşılığını hemen alırsınız
dualarım hepinizle

kızzz ne ara yaptırdın test hiçte demiyosun gözün aydın canım çok sevindim sonunda bilgeminde papucu atıldı

Canim cok sevindim cok tebrik ederim 2012 nin ilk hamilesisin sanirim:)
Rabbim saglikla kucagina almayi da nasip etsin insallah

mellek çokk teşekkür ederim darısı bütün arkadaşlarımın başına burda bunu okuyan kim varsa tek tek ayn ıduyguları yaşar inş. sevser cennetkokulum inşallah benden sonraki hamişlerdir...

kızlar merhaba ben geldim:))
özledim sizi:))
hamile haberimiz varmış:)))
canımın içi gözümüz aydın olsun çok sewimdim (5n4k):)))

gözümüz ruhumuz aydın allahıma bin şükür olsun....çok tşekkür ederim..

kızzz ne ara yaptırdın test hiçte demiyosun gözün aydın canım çok sevindim sonunda bilgeminde papucu atıldı

sabah yaptırdım nete girer girmez haber verdimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…